FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 13:09

Za Evropu ima uslova, ali za PL nema. :kafa:
Sad kad bi rekla UEFA krajem juna prvo pretkolo vidjeli bi vi kako moze sve.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 05 maj 2020, 13:24

Gospodine @Stari Grad, odista tačno znam šta konkretno i od koga mogu "naučiti" na tim mjestima. Jedna od stvari koju možemo naučiti je, kako od naših navijača u dijaspori izvući što izdašnije donacije. Bilo bi jako interesantno da čujemo koliki je broj onih koji pomogli i kolike su se svote novca znale prikupiti. Čisto da smo mirni a Boga mi i radi obraza.

Edit. Moram napomenuti da u napisanom nisam mislio na vas. Znamo svi vrlo dobro na koga sam mislio, ali eto čisto da ne bih bio pogrešno shvaćen ili interpretiran.

Ostatak posta nije upućen vama.

Osobe koje smatraju da je Željo slab, nisu baš najbolje proučile našu istoriju. Ovom prilikom im savjetujem da na pravi način iskoriste izolaciju, pročitaju neke od dostupnih knjiga, članaka, i informišu se. Fokus usmjerite na stavove i djela FK Željezničar i njegovih navijača u teškim vremenima.

Pokušajte pronaći jesmo li ikada poklekli, pobjegli ili se predali, nekim odista mnogo jačim i mnogo opasnijim protivnicima.

Ako vas čitanje umori, napravite pauzu. Stručnjaci tvrde da zelena boja pomaže, opušta očne živce.

slika
Zadnja izmjena: Plavac87, dana/u 05 maj 2020, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 05 maj 2020, 13:27

Forumas1921 je napisao/la:
05 maj 2020, 12:18
@Plavac87

Iznosis neostinu i to opasno. Radim pa ne mogu dugo tipkati ali svakako cu ti odg detaljnije cim uuhvatim vremena.

Ne zovem ga ja pitarom nego on sam sebe, to svi vrlo dobro znaju. Druga stvar, pomocni muljaju da prodaju ovi a ne oni. Treca, eto sad imamo povoljniji kredit je li? Otplacujemo ga? Cetvrta, zar nisu ovi sad spsasioci? Vidimo kako spasavaju. Peta, e sigurno je klub u teskoj situaciji zbog proslih.
Sesta, vjeruj mi @Faca je za mene a kamo li za tebe sinonim za navijaca i odanosti, njega prozivas sto ugovore objavljuje a ti iznosis lazi, on los a ti dobar. Sedma, zovi na kafu, bujrum, da ne bih ja pisao neke stvari koje nisu za foruma i nisu da citaju dusmani
Brate ,nikad nisam ništa rekao protiv prošle uprave i neću iz poštovanja za sve urađeno (neću pricati šta sve znam a bilo je dosta loših stvari).Prva stvar ova uprava koja je došla nije smatrana kao spasioc već kao grupa kriminalaca koja je otjerala najbolje sa kamatarom na čelu :crazy: koliko su mi mozak bili isprali čak sam i ja tako na to gledao ,čak sam bio spreman životom braniti prošlu upravu (storm mi je slao u pp i smirivao) igrom slučaja trojicu sam znao koji su ušli u skupštinu i onda udjem na forum gdje se ti moji drugovi sa Amarom na čelu prikazuju kao najveći kriminalci (slika iz nekog kafića) i tu mi se počnu lampice paliti .Januar mjesec kreće sarkazam ,dokumenti,ma sve najgore sto može ,na svaki moj pokušaj bilo čega da krenemo naprijed da bar Amara ne vrijeđamo bukvalno grupnu napadanje i ismijavanje( a do jučer sam sa njima tri godine sve jednu akciju ucestvovao ) sto se Face tiče ja sam godinu dana svaki dan sa njim raspravljao I pokušavao da promjeni taj hinjaluk i dusmanluk ali je toliko uporan da je on sam sebe okrenuo protiv Želje (toliko je laži i podmuklih stavri uradio zadnjih godinu dana da to nije normalno) ne mogu se vise ni sjetiti ,bukvalno je pred svaku malo jaču utakmicu pokušao unijeti neki nemir i to za mene nije nikakv navijač .

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 13:31

Ako neko iz kluba cita ovo sto pisemo - ZOVITE Zrinjski, Siroki i GOSK te zajedno uputite molbu ili kako god se to zove Savezu da se Kup odigra pa i u Trening kampu u Zenici. Ne mora ni na Grbavici, Pecari i slicno svejedno je. Sva 4 kluba iz Federacije i moguce je odigrati pa makar pocetkom junom. Cetvrto mjesto nije garant za Evropu u nasoj ligi i ne dozvolite da vas neko ucjenjuje jer se nalazi na 4. mjestu, a u polufinalu su klubovi koji mogu uzeti to mjesto naravno ako zasluzeno uzmu trofej. Pokrenite se!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 maj 2020, 13:43

Kaže Ibričić u jučerašnjem intervjuu da je bio na pragu potpisa za Želju i da nije dobio ponudu iz Irana da bi 99% za nas potpisao. Riječ je o onom o prelaznom roku zima 2016. kad su za nas potpisali Miroslav, Lendrić, Zahirović i ostali. Između ostalog spominje da je ove zime trebao i za Velež potpisat, Tuzla City ga je zvala itd. Koga zanima nek gleda od 24:55 minute na videu:

Šteta što takav majstor nije potpisao za nas. Lendrić u onakvoj formi špic, desno Miro, a ofanzivni vezni Ibro. Još zamislite da je Amar trener u tom trenutku. :ljepota:

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 05 maj 2020, 14:07

Gospodine @Braco, sigurno je da bi kalibar igrača kao Ibričić bio prevaga na terenu. Međutim, postoji i druga strana medalje, ona finansijska. Da ne idem u detalje, sreća pa nije potpisao. Možda i griješim, u tom trenutku je bilo toliko novca u klubu da smo iz zafrkancije znali poslati ponudu od 400 hiljada eura.

Odista šteta što nikome nije palo na pamet da sličnu ponudu pošalje na adresu porezne uprave. Sreća pa je uprava bila "hrabra" i nosila se sa poreznim dugom.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 14:09

slika

Dzeko again

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 maj 2020, 15:21

Azmir Husić is on fire
“Imamo dugo vremena problem kao kompletna država kada je u pitanju taj manji bh. entitet. Njima je sve interesantno što ide njima u korist kada su u pitanju pare i poslovi koji idu preko države, a sve što ide za državu oni su uvijek spremni da daju ništa. Nije meni to iznenađujuća odluka. Te mjere su trebale se donositi na nivou države, tu bi bila puno jasnija slika. Oni ne poštuju ništa što je državno. Ne bi me iznenadilo da sutra kaže država da su se stekli uslovi, oni bi onda rekli da imaju tu svoju neku republiku i po svome da donose odluke”, prokomentarisao je Azmir Husić za ****.

“Isto bih rekao i da sam prvi na tabeli, a ne peti! Ne bih ništa rekao drugačije od ovoga. Ono što zaradiš je ispravno da dobiješ. Ovo nije kompletno i nije tačno da neće biti uslovi. Uslovi će se stvoriti, a ovo je izbjegavanje i izgovor da nema uslova”, smatra Husić.

“Spremni smo svi da se narodno kazano potakamo da se ovo sve sprovede. Meni ne bi predstavljalo problem da igram u Bijeljini ili u Banjoj Luci kada je u pitanju ova pandemija da je RS u boljem položaju u odnosu na Federaciju. Ako je u ovom slučaju Federacija sigurna zona, zašto to ne iskoristiti. Evo još jednog primjera. U Zvorniku nema niti jednog zaraženog, zašto Borac ne bi igrao da Drinom stadionu? Ili u Trebinju, gdje postoje uslovi…. Ovo je neka okolnost gdje se malo moramo i strpiti, ali da nešto dovodemo do kraja. Da mi ne možemo, ja bih išao tamo da igram gdje ima najmanje oboljelih, u gradu gdje je manje rizika, ali to da sprovedemo do kraja, zaključio je Husić za ****.

"Ovo prvenstvo bi regularno bilo samo ako se nastavi ili da se poništi sezona. Treće opcije nema. Najrealnija da je da se nastavi", kazao je Husić na početku razgovora za SportSport.ba.

Tuzla City je u igri za mjesto koje vodi u Evropu, a trenutno je sa bodom zaostatka sa četvrtoplasiranim Borcem.

Banjalučani će prema trenutnom stanju u Evropi ukoliko se prvenstvo prekine, a istakli su da su o nastavku treba odlučivati Krizni štab u RS. Husić je pomalo ljutito reagovao na ovu konstataciju.

"Ti ljudi nas drže u nekom šahu 20 godina, to treba riješiti. Njima treba Savez da izda nalog da se prvenstvo igra i da se svako prilagodi uslovima koje Savez nametne. Oni nas ucjenjuju kroz politiku, pa sada kroz fudbal da li ćemo nastaviti. Dajte više, dosta... Smiješno je to".

Kako gledate na to da se želi već planirati nova sezona, iako sigurno ne znamo kakva će biti situacija u augustu, i teško je očekivati da tada rizici budu manji nego u junu.

"RS prati Srbiju, a Srbija evo ukida mjere. Mi moramo poštovati NS BiH, te sam siguran da će se steći uslovi u u narednih mjesec dana da se prvenstvo nastavi. Sigurno da ima tu pritisaka, no mi moramo raditi ispravnu stvar. Ispravno je ono za što želi većina. Ne možemo sada ugađati nekom Borcu ili šta ja znam kome. Razumijemo da je u RS teža situacija nego u Federaciji, ali ti klubovi se mogu prilagoditi ostalima iz Federacije".

FK Velež je već istakao prijedlog da klubovi iz RS ukoliko ne budu imali uvjete igraju na trenima klubova iz Federacije.

"Svi ćemo se potruditi da olakšamo uslove, da igramo na neutralnom terenu jer će se svakako igrati bez publike. Neka igraju na terenu u Federaciji kao domaćini, svi ćemo se potruditi da se to ostvari i da se prvenstvo završi na terenu. Opet ponavljam, najbolje rješenje je da se prvenstvo nastavi, a druga opcija je da se poništi, te da se igra nova sezona. U pitanju je 11 kola, to je mjesec i po dana, maksimalno dva mjeseca, plus Kup".

Osoba ste iz biznisa, dobro znate koliko bi povratak sporta značio i u ekonomskom smislu.

"Ovo nije nešto bezveze, nije izmišljeno, ovo postoji, mislim na pandemiju. Ali, mislim da će nas više ubiti ako se samo predamo. Ako se suprostavimo i poduzmemo mjere, a dobro stojimo kao država, možemo uraditi mnogo toga. Pa igrati i fudbal, te pokrenuti život. Najgora opcija je da ne igramo".

U četvrtak je i sjednica IO NS BiH. Šta očekujete vi, kakvu poruku imati za ljude koji donose odluku?

"Mislim da bi oni koji rade u Savezu trebali dobro da razmisle kakvu će odluku donijeti i koliku štetu mogu nanijeti bh. fudbalu. Vrijeme je više jednom da Nogometni savez počne slušati klubove i njihova mišljenja. Nekada se na tim sastancima Saveza i klubova razgovarali da li hoćete trokružni sistem ili neki drugi i 90 posto klubova se izjasni za jedno, a Savez uradi drugo. To je ono, hajde da vas upitamo, ali to ćemo prekrižiti. Savez mora uvažavati klubove i njihove statove, to su njegovi glavni predstavnici", kazao je prvi čovjek FK Tuzla City Azmir Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 05 maj 2020, 15:27

Boze moj dragi, mogu dzamije a ne moze 22 igraca na terenu. Pa na teraviji sutra u Begovoj ce ti biti 500 ljudi u radijusu od 50 metara. I tako u svakoj dzamiji u drzavi.

Mene ovdje neko zajebava. Kakve su ovo glupe odluke?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 15:27

“Da se potakamo” :mrgreen:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 15:29

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 05 maj 2020, 15:33

Joj bratije na **** sto je oplela. :urnebes:

e moj bruda , ostao si ti i 7 moderatora ,pusti pljasu odgovori raji na neka pitanja:
zasto Minjore vise ne pise? pa kako majka mu stara da je forumas godine odustao da nije mozda radi tebe i ekipe (dusmanluka i hinjaluka )
zadnji derbi jesmo li dobili radi Stilica ili je do taktike ?
jel istina da je Amaru Ivica posudio pare za kartu u Katar a prije toga ukrao milion preko Bekricevog racuna :rol:
pa buraz sve biser do bisera :wave: pa kad se sjetim boom -a konta raja eto nekog igraca a brat se raduje sto je dosao dug :tokralju: kakva moras biti sitna dusa da ti je drago da klub koji volis dolaze dugovi na naplatu :oops:
nebi dalje da te ofiram dovoljno je to sto mozes na prste jedne ruke navesti forumase koji zive Zeljeznicar a da pisu na forumu sve ste ih otjerali
:puke:

i opet ljudima brisu postove :tokralju: :tokralju: pa nije sjeverna koreja forum

hvala ti Amare sto si nam oci otvorio( klub istomisljenika i ne istomisljenika) :tralala: kazu anamo da nisi legenda ma ti si gospodar familije
Tvoje NE te je ucinilo legendom AMAR OSIM

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 maj 2020, 16:04

Evo ublažavanje mjera u manjem entitetu od 11. maja, za nadat se da je to znak da će se nastavit liga

https://sportsport.ba/fudbal/situacija- ... rta/360162

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 16:05

E sad da vidimo hoce li ostati pri svome da nema sporta prije 1. jula.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 maj 2020, 16:11

LjoZee je napisao/la:
05 maj 2020, 16:05
E sad da vidimo hoce li ostati pri svome da nema sporta prije 1. jula.
Sjeba nas ss.ba jer nisu naveli najbitnije
On je napomenuo da nije data saglasnost za rad hotela, hostela i kina, pozorišta, dječijih igraonica, kao i rad profesionalnih sportskih kolektiva.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 05 maj 2020, 16:26

Joj debilskog naroda pa ovo nema u picki materinoj...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 16:26

@braco, citaj intervju Azmira na Sinanovom portalu :D

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 maj 2020, 16:32

LjoZee je napisao/la:
05 maj 2020, 16:26
Braco, citaj intervju Azmira na Sinanovom portalu :D
Postavio sam ga na prošlu stranicu zajedno sa ovim sa ss.ba u jedan text. :)

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 05 maj 2020, 16:36

E cuj moze teretana a ne moze utakmica

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 16:41

kerimatomic1921 je napisao/la:
05 maj 2020, 16:36
E cuj moze teretana a ne moze utakmica
Epidemioloska situacija u RS koja je potrebna za nastavak sporta iskljucivo zavisi od pozicije na tabeli :mrgreen:

Da ih hoce syebat Kupom. Nemam nista protiv Borca ko Borca vec iskljucivo ovog sto radi njihov predsjednik. Hinjski.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.