FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ova kao rigorozna pravila za Bundesligu sta sve kao treba me podsjeća na kodekse ponašanja na poslu. Sva sta nesto pise, a ni 20% ljudi se ne ponasa tako.
Zato neka i nama daju pravila samo da pocne da se igra vise u pm...
Zato neka i nama daju pravila samo da pocne da se igra vise u pm...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Ja maloprije bio u onom Hose komercu na Socijalnom. Distance i ono po dvoje sta znam niko ne postuje. Maske imaju ljudi, nekom na licu, nekom nije, ali preko 30-ak ljudi na onako malom prostoru (ako ste bili znate da nije velik prostor) i svi prilaze i uzimaju ko da je normalno bez rukavica.
Nasi puleni voze zajedno u autima, druze se, treniraju zajedno i hvala Bogu za sada nemamo nikakvih posljedica toga. Znaci moze se.
Nasi puleni voze zajedno u autima, druze se, treniraju zajedno i hvala Bogu za sada nemamo nikakvih posljedica toga. Znaci moze se.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Naravno da se moze, **** im sve lopovsko-kriminalno-cobansko-referendumsko.
A i djipketovcima sa kobiljace.
A i djipketovcima sa kobiljace.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Ne može čovjek da vjeruje s kim dijeli drzavu,nije problem da se ne odigra sezona je svakako propala ali boli činjenica da je smecar Vico znao još prije mjesec i pol da od nastavka nema ništa i da će sve učiniti da prekinu takmičenja jer su svjesni da ni Evropu nebi izborili .
Ma ne možemo mi tu ništa, glavešine ako donesu odluku da se ne igra, mi možemo samo ušima mahat.
Šteta, ide ta stota godišnjica, a situacija nije nimalo lagana. Nadat se da ćemo u europskim kvalifikacijama kakvu solidnu paru uzet, ako se može ko prodati od igrača da cifra zadovolji klub i to je to. To su svakako glavni prihodi kluba i prije korone. Samo što smo mi dodatno usrali s onom licencom prošle godine, to nam je baš finansijska šamarčina bila.
Još na to dodaš da nema više prihoda i neće ih biti još mjesecima od prodaje karata, omladinskog pogona, TV prava su svakako za qrac. Mi navijači možemo pogurati s članskim, fan shopom i možda neka akcija navijača ako se smisli.
O gradnji juga sad ni ne razmišljam, ima drugih prioriteta. Morat će se kad tad i dugovi koje imamo servisirati.
Volio bih čuti vaše mišljenje o tome kako klub se može finansijski izdići, mislim znam da mi forumaši nismo finansijski experti ali eto forum služi za šupljiranje.
Šteta, ide ta stota godišnjica, a situacija nije nimalo lagana. Nadat se da ćemo u europskim kvalifikacijama kakvu solidnu paru uzet, ako se može ko prodati od igrača da cifra zadovolji klub i to je to. To su svakako glavni prihodi kluba i prije korone. Samo što smo mi dodatno usrali s onom licencom prošle godine, to nam je baš finansijska šamarčina bila.
Još na to dodaš da nema više prihoda i neće ih biti još mjesecima od prodaje karata, omladinskog pogona, TV prava su svakako za qrac. Mi navijači možemo pogurati s članskim, fan shopom i možda neka akcija navijača ako se smisli.
O gradnji juga sad ni ne razmišljam, ima drugih prioriteta. Morat će se kad tad i dugovi koje imamo servisirati.
Volio bih čuti vaše mišljenje o tome kako klub se može finansijski izdići, mislim znam da mi forumaši nismo finansijski experti ali eto forum služi za šupljiranje.
Nemas ti tu, Braco, puno opcija. Pokusati naci neke sponzore koji su Zeljovci tacnije tako te firme koje mogu pomoci u ovom vaktu. Sazvat Skupstinu odmah kad bude zvanicno ovo za prekid lige pa makar i preko Zoom-a i vidjeti sa njima da se napravi plan odnosno zadaci za svakog da nabavi odredjena sredstva na neki nacin. Prijavili ste se za Skupstinu i izvolite sad pomoci. I trece sto se moze uraditi tj. ova stavka je nasa - akcija neka, fan shop, clanske i slicno.
Ako Uprava nije spremna tj. ako nemaju neke ideje, veze da se nekako nadje novac bolje neka idu odmah jer nema se ovdje vremena puno. Sami u ovoj situaciji ne mogu to stoji, ali moraju imati ideju, pokrenuti nesto.
A za transfere realno ko ce kupiti nekog, a u 8 mjeseci odigrao 4 takmicarske utakmice? Moze samo ako imati dobrog menadzera da ga uvali negdje.
Ako Uprava nije spremna tj. ako nemaju neke ideje, veze da se nekako nadje novac bolje neka idu odmah jer nema se ovdje vremena puno. Sami u ovoj situaciji ne mogu to stoji, ali moraju imati ideju, pokrenuti nesto.
A za transfere realno ko ce kupiti nekog, a u 8 mjeseci odigrao 4 takmicarske utakmice? Moze samo ako imati dobrog menadzera da ga uvali negdje.
bruda upravu si za sve napisao ,ono sto bih ja volio da iskoristimo vrijeme koje imamo da nam glavni fokus bude da nadjemo neki model da ljudi mogu uložiti pare i da pri tome imaju neku koristi jer ovako vise ne ide ,samo se vrtimo u krug a godine prolaze .Ono sto Vam mogu reci da ima jakih ljudi koji su spremni da ulože samo da se napravi neki model gdje će moći uložiti i biti zaštićeni .Nadam se da ćemo nešto uspjeti jednostavno ovako vise ne ide ,najviše me je strah da i ovo sto imamo kvalitetnih ljudi da ćemo ih potrošiti i da će izgubiti volju za daljim radom.braco je napisao/la: ↑06 maj 2020, 19:38Ma ne možemo mi tu ništa, glavešine ako donesu odluku da se ne igra, mi možemo samo ušima mahat.
Sponzore je teško naći jer kompanije su smanjile troškove reklame zbog trenutne situacije. Transfere ne znam ni sam, realno igrači za koje možeš uzet ok cifru su Štilić, Bojo i možda Veseli jer je za njeg bilo navodno nekog interesa iz inostranstva. Ali što kažeš yebeno je sada oko transfera. Npr. čelnici velikih europskih klubova su rekli (Ok znam da se mi ne uklapamo u tu priču) da očekuju da će u narednim prelaznim rokovima biti dosta transfera na bazi posudbi igrača ili razmjene igrača zbog finansija.LjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 19:55Nemas ti tu, Braco, puno opcija. Pokusati naci neke sponzore koji su Zeljovci tacnije tako te firme koje mogu pomoci u ovom vaktu. Sazvat Skupstinu odmah kad bude zvanicno ovo za prekid lige pa makar i preko Zoom-a i vidjeti sa njima da se napravi plan odnosno zadaci za svakog da nabavi odredjena sredstva na neki nacin. Prijavili ste se za Skupstinu i izvolite sad pomoci. I trece sto se moze uraditi tj. ova stavka je nasa - akcija neka, fan shop, clanske i slicno.
Ja se nadam da je tačno to što govoriš. Jednostavno klub mora napraviti organizacijski iskorak jer vrtimo se u krug od rata organizacijski. Po javnim istupima takvo je mišljenje ljudi u klubu tj. da je potrebna sistemska reforma kluba. Nešto se mora konkretno poduzet. I to bih isto mislio i da se nije desila korona. Klubu su u administrativnom smislu potrebni mladi, edukovani i željni napredovanja ljudi poput Faruka Brkovića koji je primljen u onaj menadžment program gdje su europski velikani ali i potrebni su ljudi koji će namaći ili znaju namaći lovu.KANA je napisao/la: ↑06 maj 2020, 20:02bruda upravu si za sve napisao ,ono sto bih ja volio da iskoristimo vrijeme koje imamo da nam glavni fokus bude da nadjemo neki model da ljudi mogu uložiti pare i da pri tome imaju neku koristi jer ovako vise ne ide ,samo se vrtimo u krug a godine prolaze .Ono sto Vam mogu reci da ima jakih ljudi koji su spremni da ulože samo da se napravi neki model gdje će moći uložiti i biti zaštićeni .Nadam se da ćemo nešto uspjeti jednostavno ovako vise ne ide ,najviše me je strah da i ovo sto imamo kvalitetnih ljudi da ćemo ih potrošiti i da će izgubiti volju za daljim radom.braco je napisao/la: ↑06 maj 2020, 19:38Ma ne možemo mi tu ništa, glavešine ako donesu odluku da se ne igra, mi možemo samo ušima mahat.
Ma ne bih ja dirao Stilica jer nema treba i sljedece sezone. On se mora zadrzati, a ocigledno volja postoji i kod njega da bude ovdje cim zove Sehica da mu se pridruzi. Ovo ostalo ne znam...
Kazem ako nemaju dobrog menadzera Bojo, Veselinovic i slicno se prodati ne mogu jer nemaju na osnovu cega. Dok drugi vecinom igraju, oni 8 mjeseci odigrali 4 utakmice, a Bojo ni toliko jer je vecinom ulazio sa klupe. Logicno da ce ti klubovi koji kupuju vise onda baciti fokus na ove lige sto su se igrale. Vjeruj i ovi sto ce postati slobodni tipa Ramovic i to ako vec nisu imali dogovoreno ili nemaju koga da ti tusne negdje mrka kapa.
Kazem ako nemaju dobrog menadzera Bojo, Veselinovic i slicno se prodati ne mogu jer nemaju na osnovu cega. Dok drugi vecinom igraju, oni 8 mjeseci odigrali 4 utakmice, a Bojo ni toliko jer je vecinom ulazio sa klupe. Logicno da ce ti klubovi koji kupuju vise onda baciti fokus na ove lige sto su se igrale. Vjeruj i ovi sto ce postati slobodni tipa Ramovic i to ako vec nisu imali dogovoreno ili nemaju koga da ti tusne negdje mrka kapa.
Evo forumaš Dejan ti može potvrditi ovo sto sam napisao (slučajno se našao u jednoj državi gdje je bila priča) ali mi imamo problem da li su navijači za to ? Nikom te nedamo Itdbraco je napisao/la: ↑06 maj 2020, 20:27Sponzore je teško naći jer kompanije su smanjile troškove reklame zbog trenutne situacije. Transfere ne znam ni sam, realno igrači za koje možeš uzet ok cifru su Štilić, Bojo i možda Veseli jer je za njeg bilo navodno nekog interesa iz inostranstva. Ali što kažeš yebeno je sada oko transfera. Npr. čelnici velikih europskih klubova su rekli (Ok znam da se mi ne uklapamo u tu priču) da očekuju da će u narednim prelaznim rokovima biti dosta transfera na bazi posudbi igrača ili razmjene igrača zbog finansija.LjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 19:55Nemas ti tu, Braco, puno opcija. Pokusati naci neke sponzore koji su Zeljovci tacnije tako te firme koje mogu pomoci u ovom vaktu. Sazvat Skupstinu odmah kad bude zvanicno ovo za prekid lige pa makar i preko Zoom-a i vidjeti sa njima da se napravi plan odnosno zadaci za svakog da nabavi odredjena sredstva na neki nacin. Prijavili ste se za Skupstinu i izvolite sad pomoci. I trece sto se moze uraditi tj. ova stavka je nasa - akcija neka, fan shop, clanske i slicno.
Ja se nadam da je tačno to što govoriš. Jednostavno klub mora napraviti organizacijski iskorak jer vrtimo se u krug od rata organizacijski. Po javnim istupima takvo je mišljenje ljudi u klubu tj. da je potrebna sistemska reforma kluba. Nešto se mora konkretno poduzet. I to bih isto mislio i da se nije desila korona. Klubu su u administrativnom smislu potrebni mladi, edukovani i željni napredovanja ljudi poput Faruka Brkovića koji je primljen u onaj menadžment program gdje su europski velikani ali i potrebni su ljudi koji će namaći ili znaju namaći lovu.KANA je napisao/la: ↑06 maj 2020, 20:02bruda upravu si za sve napisao ,ono sto bih ja volio da iskoristimo vrijeme koje imamo da nam glavni fokus bude da nadjemo neki model da ljudi mogu uložiti pare i da pri tome imaju neku koristi jer ovako vise ne ide ,samo se vrtimo u krug a godine prolaze .Ono sto Vam mogu reci da ima jakih ljudi koji su spremni da ulože samo da se napravi neki model gdje će moći uložiti i biti zaštićeni .Nadam se da ćemo nešto uspjeti jednostavno ovako vise ne ide ,najviše me je strah da i ovo sto imamo kvalitetnih ljudi da ćemo ih potrošiti i da će izgubiti volju za daljim radom.braco je napisao/la: ↑06 maj 2020, 19:38Ma ne možemo mi tu ništa, glavešine ako donesu odluku da se ne igra, mi možemo samo ušima mahat.
Ne bih ni ja prodao Štilića nego onako kažem da se za njega možda može neka para uzet. Za Boju je ja mislim @UBIPITAR pisao da smo imali dobru ponudu za njega. Ali slažm se s tobom, sve je neizvjesno što se tiče transfera zbog ovog što se desilo s virusom.LjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 20:40Ma ne bih ja dirao Stilica jer nema treba i sljedece sezone. On se mora zadrzati, a ocigledno volja postoji i kod njega da bude ovdje cim zove Sehica da mu se pridruzi. Ovo ostalo ne znam...
To je osjetljiva tema, sigurno da je podjeljeno navijačko tijelo što se tiče toga. Ljudi imaju strah od takvih stvari jer su svega nagledali u BiH kod procesa takvog tipa, ali opet postavlja se pitanje pogotovo poslije trenutne situacije vrijedi li ostati na trenutnom i vrtiti se u krug iz godine u godinu?KANA je napisao/la: ↑06 maj 2020, 20:42Evo forumaš Dejan ti može potvrditi ovo sto sam napisao (slučajno se našao u jednoj državi gdje je bila priča) ali mi imamo problem da li su navijači za to ? Nikom te nedamo Itdbraco je napisao/la: ↑06 maj 2020, 20:27Sponzore je teško naći jer kompanije su smanjile troškove reklame zbog trenutne situacije. Transfere ne znam ni sam, realno igrači za koje možeš uzet ok cifru su Štilić, Bojo i možda Veseli jer je za njeg bilo navodno nekog interesa iz inostranstva. Ali što kažeš yebeno je sada oko transfera. Npr. čelnici velikih europskih klubova su rekli (Ok znam da se mi ne uklapamo u tu priču) da očekuju da će u narednim prelaznim rokovima biti dosta transfera na bazi posudbi igrača ili razmjene igrača zbog finansija.LjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 19:55Nemas ti tu, Braco, puno opcija. Pokusati naci neke sponzore koji su Zeljovci tacnije tako te firme koje mogu pomoci u ovom vaktu. Sazvat Skupstinu odmah kad bude zvanicno ovo za prekid lige pa makar i preko Zoom-a i vidjeti sa njima da se napravi plan odnosno zadaci za svakog da nabavi odredjena sredstva na neki nacin. Prijavili ste se za Skupstinu i izvolite sad pomoci. I trece sto se moze uraditi tj. ova stavka je nasa - akcija neka, fan shop, clanske i slicno.
Ja se nadam da je tačno to što govoriš. Jednostavno klub mora napraviti organizacijski iskorak jer vrtimo se u krug od rata organizacijski. Po javnim istupima takvo je mišljenje ljudi u klubu tj. da je potrebna sistemska reforma kluba. Nešto se mora konkretno poduzet. I to bih isto mislio i da se nije desila korona. Klubu su u administrativnom smislu potrebni mladi, edukovani i željni napredovanja ljudi poput Faruka Brkovića koji je primljen u onaj menadžment program gdje su europski velikani ali i potrebni su ljudi koji će namaći ili znaju namaći lovu.KANA je napisao/la: ↑06 maj 2020, 20:02
bruda upravu si za sve napisao ,ono sto bih ja volio da iskoristimo vrijeme koje imamo da nam glavni fokus bude da nadjemo neki model da ljudi mogu uložiti pare i da pri tome imaju neku koristi jer ovako vise ne ide ,samo se vrtimo u krug a godine prolaze .Ono sto Vam mogu reci da ima jakih ljudi koji su spremni da ulože samo da se napravi neki model gdje će moći uložiti i biti zaštićeni .Nadam se da ćemo nešto uspjeti jednostavno ovako vise ne ide ,najviše me je strah da i ovo sto imamo kvalitetnih ljudi da ćemo ih potrošiti i da će izgubiti volju za daljim radom.
Znam da se spominjalo to za ponudu. Dobro smo se uyebali sto nismo prihvatili ako su ozbiljno bili zagrizli. Mislim razumijem sto u tom momentu nismo, ali ovako syeb. 

Ako ne napravimo model da neko ulozi u klub ,mozemo mahati usima,cak necemo vise ni biti u situaciju da prezivljavamo kao do sad ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Sta bi se desilo ako se liga prekine? Ko je prvak, ko ide u Europu i sta se desava sa kupom?
ma haj znaj,imas primjera kao u Holandiji gdje skroz ponisteno prvenstvo,a imas u Francuskoj primjer da su proglasili prvaka a s obzirom ko nam sjedi u savezu pitanje dana kad ce Sarajevu gurnuti tu neku laznu titulu u ruke a Borcu evropu.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ti sam ne zna sta ces da lupas vise. Neki dan ti prvenstvo uskoro pocinjalo, sad si dosao da ce se titula nekome dati. Fino ti to.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Ako se ponisti prvenstvo onda nema ispadnja, nema titule, nema Kupa samo onako kako je trenutna tabela se ide u Evropu.
Ako se, ipak, dodjeli titula onda mislim da moraju i ispasti ko u Francuskoj i sve onako kako tabela nalaze da se ispostuje.
Ako se, ipak, dodjeli titula onda mislim da moraju i ispasti ko u Francuskoj i sve onako kako tabela nalaze da se ispostuje.
Sta cu ti ja kad si glup pa ne znas skontati sam neke stvari.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Citam vecina u Srbija odlucivala za prvenstvo. Samo kod nas manjina yebe vecinu.
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Levin i 32 gosta.