FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 08 maj 2020, 02:57

Samo ulete varalice i to je to... :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 02:59

A jesi li vidio ko je napisao post danas nakon 100 g?
@Mamlaz :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 08 maj 2020, 11:46

Krupa objavila da sljedece godine igra u premier ligi.

Ja kako me ruzna sjecanja vezu za tu ekipu, fuj odmah mi se zeludac okrene. Najodvratnija ekipa, uz mdk i radnik, ubjedljivo. Moze im se i velez pridruziti. Kad se samo sjetim one terminske trave i onog trenera odvratnog sa govornom manom
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 08 maj 2020, 12:43

Inicijativa Širokog Brijega u vezi sa odigravanjem završnice Kupa Bosne i Hercegovine koja se sinoć našla pred Izvršnim odborom N/FS Bosne i Hercegovine naišla je na odobravanje učesnika polufinala Kupa BiH, te su je za sada potpisali pored Širokog Brijega i Željezničar i GOŠK.

slika

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 08 maj 2020, 12:49

"Saznajemo da će se klubovi danas i zvanično morati izjasniti o tome ko želi nastavak, a ko ne."

Eh nema više glume, danas će svi morati jasno reći da li su za ili protiv.
1921

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 08 maj 2020, 13:15

Igrat će se, RS popustio..
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske obavijestilo je sve sportske saveze u ovom entitetu Bosne i Hercegovine da će, poštujući predložene mjere zdravstvenih institucija, te Instituta za javno zdravstvo RS-a, od 18. maja moći da obavljaju aktivnosti koje obuhvataju trenažni proces.

– U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS smo izradili obavezne mjere koje će organizatori treninga morati poštovati u smislu realizacije trenažnih aktivnosti, a sve s ciljem zaštite zdravlja svih učesnika u sportu, te uspostavljanja redovnih aktivnosti sportskih organizacija – navodi se u saopćenju iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Navodi se da obavezne mjere, koje imaju cilj da zaštite svakog pojedinca u smislu smanjenja rizika od zaraze kao i širenja bolesti COVID-19 podrazumijevaju postupak koji sportisti moraju poštovati prilikom dolaska na trening, za vrijeme i poslije treninga, procedure koje moraju biti ispoštovane prilikom pripreme sportskih objekata i terena kao i način organizacije treninga i obaveze koje moraju zadovoljiti i provoditi sportske organizacije za vrijeme izvođenja trenažnog procesa.

– Obavezne mjere će biti dostavljene svim sportskim savezima kako bismo svim akterima u sistemu sporta ostavili dovoljno vremena da se pripreme za nove uslove rada i izvođenja treninga. Ovom prilikom sve sportske organizacije pozivamo da budu strpljivi, te maksimalno disciplinovani i odgovorni tokom realizacije preporuka prilikom otpočinjanja sportskih aktivnosti, te da narednu sedmicu iskoriste za pripremu kako bi od 18. maja krenuli sa radom uz poštovanje svih propisanih mjera – piše u saopštenju.
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 13:32

Ne znam je li ili nije poceo taj sastanak, ali Dzubure i Brkovicu dignite malo glas i jasno presjecite ovo sto se radi. Nije niko glup.
Zivota ki, da sam ja predsjenik ne bi mogao niko od rijeci na Zoomu doci od mene zbog ove situacije. Zeljkovic bi morao pritisnuti crvenu slusalicu. :mrgreen:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 08 maj 2020, 13:38

Milion je razloga da se igra. Od ljubavi prema ovoj igri do psiholoskog aspekta za sire mase.

Molim debile da ne jedu ****, niko ne garantuje Zelji da ce biti prvi ili da ce biti peti na tabeli, kao sto se ne moze garantovati hoce li bojac zavrsiti 2,3 ili 6.
Najpostenije je igrati do kraja, pa ko koga zajebe.

@ljoze, stvorena je takva klima od strane lopova iz saveza da ne smijes posteno ni dici glas. Odmah ti zaprijete da ce ti se na kosti naklatiti, kao sto su nama vec godinama. Pogledaj dokle je to doslo, molis allaha i boga, ne da silji za tebe, nego da te ne zakine puno. Vjerujem da i nasi se vode time, bolje da ne galamimo puno da nas ne bi zakidali. To je sustina ove propale drzave i propalog sistema. Svi treba da dignu glas a ne samo mi, i da ti se jos smije u lice "joj vidi debila sto se bune, tek ce sada najebati." Nego mi smo picke u BiH, nemamo mi muda oduprijeti se tiraniji. Zeljo se buni, pitari i velez sute jer im u datom momentu odgovara saziv u savezu, i obrnuto. Nema fajde da se buni tuzla city sama ako svoj glas nece podici i sloboda.
Pogledaj sta je politika uradila od celika. Predmet sprdancije vec godinama, cirkuza sa njima ko stigne, trener u sorcu dolazi na press, ovaj turcin tjera protivnicke trenere sa konferencija... i oni šute. Nek nas **** vico lad smo mi picke balijske, gledamo svoju korist a ne generalno dobro. Oci vadimo jedni drugima mi izmedju sebe (zeljo,kone,sloboda,velez) busamo se u prsa ko je veci musliman a ko komunjara, a lazni mostarci i dodikovi pajdasi nas jebu kako stignu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 13:50

LjoZee je napisao/la:
08 maj 2020, 13:32
Ne znam je li ili nije poceo taj sastanak, ali Dzubure i Brkovicu dignite malo glas i jasno presjecite ovo sto se radi. Nije niko glup.
Zivota ki, da sam ja predsjenik ne bi mogao niko od rijeci na Zoomu doci od mene zbog ove situacije. Zeljkovic bi morao pritisnuti crvenu slusalicu. :mrgreen:
↑ Share screen
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 maj 2020, 13:53

Ja sam na direktnoj vezi sa savezom iz Abu Dhabija, opusteno
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 13:55

Osim13 je napisao/la:
08 maj 2020, 13:50
LjoZee je napisao/la:
↑ Share screen
slika
Ovako bi bilo :mrgreen:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 13:59

LjoZee je napisao/la:
08 maj 2020, 13:55
Osim13 je napisao/la:
08 maj 2020, 13:50
LjoZee je napisao/la:
↑ Share screen
slika
Ovako bi bilo :mrgreen:
Alt+A bez prekida udaraj, izvrši presing :mrgreen:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 08 maj 2020, 14:00

Sad pogledao utakmicu koreanske lige, gdje Krpic igra, i onako gledajuci kontam u glavi cijelo vrijeme da mi poslije ova dva mjeseca neigranja necemo sebi doci za najmanje tri godine. Tuzno i zalosno gdje smo i sta smo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 14:00

irfo je napisao/la:
08 maj 2020, 13:53
Ja sam na direktnoj vezi sa savezom iz Abu Dhabija, opusteno
Lopatom ih, Irfoniiiii

@kerimatomic1921 razumijem da smo ograniceni u mogucnosti da se pobunimo, ali ne moze covjeku vise pod kozu sto se kaze. Nije ni tajno od pocetka sta se pokusava, a nemas nikakvu moc da sprijecis. Evo, nas tri kluba potpisali ovo, Zrinjski danas rekao da ce sve reci na konf. i isto ko da nisi nista potpisao ni posalo. Nebitno totalno jer nekom ne odgovara.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 08 maj 2020, 14:02

Nece madjari da kvare poziciju u savezu, ugasili se jos danas aBd. Banda lopovska

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 14:04

Evo pocelo.

Dzuburee, pritisnii audio.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 maj 2020, 15:31

Doneta odluka: Timovima omogućeno 5 izmena na meču

Odluka stupa na snagu odmah i odnosi se na sva takmičenja koja su startovala ili će uskoro početi, a po rasporedu se završavaju do 31. decembra ove godine.

Glavni cilj uvođenja ovog pravila jeste zaštita zdravlje igrača.

Iz Borda su, naravno, mislili i o očuvanju dinamike utakmica. Kako se igra ne bi često prekidala, odlučeno je da timovi tih pet izmena mogu izvršiti u tri navrata, ne računajući mogućnost promena na poluvremenu.

Usvojeni amadman je privremen, a čelnici FIFA će naknadno doneti odluku o potrebi njegovog produžavanja i na 2021. godinu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 15:43

“Savez još uvijek nije ponudio da nosi troškove nastavka prvenstva iz hitnih sredstava koja su stigla iz FIFA-e i UEFA-e.”

Znaci pare su na racunu i zna se za sta su, ali ne daju. Mora se Bajevicu, Pjanicu i ostaloj klapi uplatiti koja para jer dje ce ko s njima u ovim situacijama.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 16:04

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 maj 2020, 16:04

Sofrenić: Svi klubovi su kao za igranje, a na pitanje kako niko ne odgovara

U toku je videokonferencija na kojoj prisustvuju Nogometni savez BiH i predstavnici premijerligaških klubova.

Još uvijek nema konačnog dogovora Saveza i klubova oko nastavka prvenstva. Ni današnja videokonferencija nije dala konkretne odgovore, mada su svi svjesni određenih problema u pokušaju da se najzad donese najbolja odluka, koju uostalom u velikoj mjeri datiraju i odluke nadležnih državnih organa.

Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora i prvi potpredsjednik Nogometnog saveza BiH, imao je oštro izlaganje, poručivši da klubovi uglavnom poručuju da žele da igraju, a kada dobiju pitanje "Kako?", niko od klubova nema spreman odgovor.

Finansije gorući problem

Savez još uvijek nije ponudio da nosi troškove nastavka prvenstva iz hitnih sredstava koja su stigla iz FIFA-e i UEFA-e.

Klubovima je za sada namjenjeno tek 720.000 KM i pomoć za dezifenkciona sredstva, dok bi ostatak od oko devet miliona KM otišao na druge hitne namjene, pa su financije i dalje glavna prepreka klubovima u želji da se prvenstvo odigra do kraja.

Podsjećamo, do kraja maja UEFA očekuje konkretan odgovor iz Nogometnog saveza BiH, a on za sada, nažalost, nije ni na vidiku.

Elvedin Begić se obratio klubovima i od njih zatražio partnerski odnos

I danas je Nogometni savez BiH okupio predstavnike klubova na videokonferenciji, a jedna od tema je naravno mogućnosti da se sezona 2019/20 privede kraju.

Još uvijek nema konkretnih odgovora sa nekoliko prethodnih videokonferencija, pa se nadamo da bismo danas mogli vidjeti neki napredak u tvom pravcu. Sastanak je počeo, doduše s 15 minuta zakašnjena zbog problema s internet konekcijom, ali je i dalje pitanje možemo li očekivati kraj sezone na zelenom terenu. Ista je, podsjećamo, prekinuta prije skoro dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

Razgovaralo se i o financijskoj pomoći klubova, nakon što su iz Svjetske nogometne federacije proslijedili pomoć Nogometnom savezu BiH.

Neslužbeno, danas je između ostalog napomenuto na sastanaku da je činjenica da je iz manjeg bh. eniteta dostavljena odluka da neće dozvoliti utakmice do 1. jula, što svakako stvara probleme u želji da se postigne konačan dogovor o nastavku sezone. S druge strane, iz Federacije nije stigla nikakva slična odluka o zabrani održavanja sportskih manifestacija.

Prvi čovjek NFSBiH Elvedin Begić je između ostalog naglasio da se UEFA-i treba dostaviti odluka do kraja maja.

Iz Saveza su ponovo naglasili kako oni ne mogu da donose odluke dok je ovakvo stanje i da je i dalje najvažnije ono što donesu državni nadležni organi.

Također, prema riječima Begića, Savezu je u svemu ovome neophodna pomoć klubova, koji moraju da se spremaju za ono što ih čeka u slučaju nastavka prvenstva. Pitao ih je i da li obavljaju razgovore s lokalnim zajednicama i da li razmišljaju o svim procedurama oko organizacije utakmica, kako domaćih, tako i gostujućih te da li razmišljaju o tome kako da izvrše neophodnu socijalnu distancu.

Sve u svemu, čini se da je pred svima postavljen težak zadatak, a vremena je svakim danom sve manje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.