Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

let3
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la let3 » 08 maj 2020, 18:30

Evander je napisao/la:
08 maj 2020, 18:20
let3 je napisao/la:
08 maj 2020, 17:31
Pantelija je napisao/la:
08 maj 2020, 17:08
Al kakav prijedlog kona hahhhaha
Željo bar nešto predlaže.
Dok ostali ne mogu ni smisliti neki prijedlog, otac ih ne yebo retardirani. Samo zure u prazno i cekuju šta ce Savez reci. A Savez ocito boli qrac za PLBIH.
Ovakve gluposti, bolje da ne predlazu. Ili igraj sve do kraja, ili prekidaj. Nikakve skracene varijante ne dolaze u obzir. E sad, pitanje je koliko klubova ima finansijsku mogucnost zadovoljiti sve norme koje se traze i koliki im je intres da se liga nastavi?
Najpoštenije bi bilo da se igra sve do kraja. Koliko je još ostalo? 11-12 kola do kraja? to je bruka bodova u igri, odigrati sve to i cestitati prvaku na kraju.
Uvesti ritam srijeda - vikend i to ce se brzo odigrati.

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 08 maj 2020, 18:43

let3 je napisao/la:
08 maj 2020, 18:30
Evander je napisao/la:
08 maj 2020, 18:20
let3 je napisao/la:
08 maj 2020, 17:31

Željo bar nešto predlaže.
Dok ostali ne mogu ni smisliti neki prijedlog, otac ih ne yebo retardirani. Samo zure u prazno i cekuju šta ce Savez reci. A Savez ocito boli qrac za PLBIH.
Ovakve gluposti, bolje da ne predlazu. Ili igraj sve do kraja, ili prekidaj. Nikakve skracene varijante ne dolaze u obzir. E sad, pitanje je koliko klubova ima finansijsku mogucnost zadovoljiti sve norme koje se traze i koliki im je intres da se liga nastavi?
Najpoštenije bi bilo da se igra sve do kraja. Koliko je još ostalo? 11-12 kola do kraja? to je bruka bodova u igri, odigrati sve to i cestitati prvaku na kraju.
Uvesti ritam srijeda - vikend i to ce se brzo odigrati.
da to je najpostenije ali previse klubova ocigledno nece to. Borac, Sloboda, Zeljeznicar salju nekakve alternativne prijedloge :damn: siguran sam da ima jos bisera

Ne znam zasto se uopste predlaze ista. Treba savez od novca dobijenog od UEFA da snosi troskove testiranja, dezinfekcije i svega ostalog potrebno i daj da se igra. Ako ce svaki klub slati prijedlog sta treba sta ne treba necemo naredne tri sezone igrati

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 18:46

Alternative se salju iskljucivo zbog odluke da se prije 1. jula ne mogu igrati utakmica. Zbog toga se i trazi model ko bi mogao da traje mjesec dana, a da ne slomis igrace. Eto, 18. juna kao Federacija je rekla da na njenoj teritoriji mogu poceti utakmice. Komotno se i RS moze sloziti sa odlukom jer je na “pola puta” od tih datuma.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 08 maj 2020, 18:52

LjoZee je napisao/la:
08 maj 2020, 18:46
Alternative se salju iskljucivo zbog odluke da se prije 1. jula ne mogu igrati utakmica. Zbog toga se i trazi model ko bi mogao da traje mjesec dana, a da ne slomis igrace. Eto, 18. juna kao Federacija je rekla da na njenoj teritoriji mogu poceti utakmice. Komotno se i RS moze sloziti sa odlukom jer je na “pola puta” od tih datuma.
pa zar to nije promjenjeno? Ako je ostao 1 juli onda nista od nastavka sezone. Jer nema nikakve razlike izmedju onoga sto predlaze Sloboda, Borac i Zeljeznicar. Svi prijedlozi mjenjaju format takmicenja i nijedan nije posteniji od drugog. Nece se to sigurno izglasati.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 18:54

Za sada koliko sam shvatio nema i svi prijedlozi kluba se ravnaju prema tom datumu kako bi se zavrsilo na terenu sve. Zato se i traze prijedlozi, nacini samo da se odigra do kraja. Vidis da i Savez u ovom upitniku pita za model koji bi vazio za nastavak.

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 08 maj 2020, 18:55

Ne kontam,

22 kola, dvokružno, dva puta svako sa svakim = NIJE REGULARNO

22 kola, dvokružno, dva puta svako sa svakim + 3 lige po 4 kluba, dvokružno, dva puta svako sa svakim = REGULARNO

ovi se zajebavaju

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 maj 2020, 18:56

I sta da se krenu testirati ovi iz bl? I hercegovine i neko bude pozitivan na virus sta onda? Koje je resenje pasa? Cim su se u italiji poceli testirat evo zvanicno nema nastavka? Koji je model potreban onda da se ponisti sezona? A svi pare trud ulozili za sezonu od koje nece biti nista ne kontam? Kakvi ba modeli vidis da nemas uslova i rizicno je.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 maj 2020, 18:57

Plavac87 je napisao/la:
08 maj 2020, 18:25
A navijači Sarajeva su kao neki tumači, šta je pametno i šta je potrebno uraditi?

I zamolio bih, odista, nemojte više prebacivati navijačima Borca, četnici, primitivci, nacionalisti.

Kada se već ljubite u usta, zagrlite se.
Ili igraj sve, ili prekidaj. Ni u kom slucaju ne izlaziti u susret siromasnim klubovima, koji ne bi da se prekine, ali nemaju para da igraju komplet ligu.

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 08 maj 2020, 18:58

LjoZee je napisao/la:
08 maj 2020, 18:54
Za sada koliko sam shvatio nema i svi prijedlozi kluba se ravnaju prema tom datumu kako bi se zavrsilo na terenu sve. Zato se i traze prijedlozi, nacini samo da se odigra do kraja. Vidis da i Savez u ovom upitniku pita za model koji bi vazio za nastavak.
kako ce se zavrsiti ako se nece odigrati ono sto je trebalo?

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 18:59

Nastavilo ili ne, jedno je sigurno, ozbiljan je ovo udarac već sada za čitavu ligu i ovo malo fudbala što imamo.

A ko recimo garantuje da će i iduća sezona početi na vrijeme, gdje je tu Europa...puno pitanja.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 19:03

kirba je napisao/la:
08 maj 2020, 18:58
LjoZee je napisao/la:
To pitanje se moze postaviti i sad.
Mi ako sad zavrsimo osim financijskog udara imat cemo problem i za Evropu. Mi idemo na megdan nekom ko je bar nesto odigrao, a nasi od marta nijednu takmicarsku. Znaci, eto, nek je Evropa pocetkom augusta mi cemo igrati sa nekim, a 4 takmicarske utakmice igraci odigrali u 8 mjeseci. Plus ako jos klubovi dovedu kakve igrace koji su presjedili negdje odredjeni period mislim da se ne lazemo 90% takvih igraca dolazi ovdje mi smo u ozbiljnom problemu. Nije to jedan igrac vec citav tim van ritma. Izbacit ce nas i mjesna zajednica, a ne neki prof. klub.
Ne grabi dzaba eto 70% svih fudbalskih klubova da se nastavi.

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 08 maj 2020, 19:08

LjoZee je napisao/la:
08 maj 2020, 19:03
kirba je napisao/la:
08 maj 2020, 18:58
LjoZee je napisao/la:
To pitanje se moze postaviti i sad.
Mi ako sad zavrsimo osim financijskog udara imat cemo problem i za Evropu. Mi idemo na megdan nekom ko je bar nesto odigrao, a nasi od marta nijednu takmicarsku. Znaci, eto, nek je Evropa pocetkom augusta mi cemo igrati sa nekim, a 4 takmicarske utakmice igraci odigrali u 8 mjeseci. Plus ako jos klubovi dovedu kakve igrace koji su presjedili negdje odredjeni period mislim da se ne lazemo 90% takvih igraca dolazi ovdje mi smo u ozbiljnom problemu. Nije to jedan igrac vec citav tim van ritma. Izbacit ce nas i mjesna zajednica, a ne neki prof. klub.
Ne grabi dzaba eto 70% svih fudbalskih klubova da se nastavi.
naravno da se moze postaviti. To ja i govorim, nema nikakve razlike izmedju prijedloga Borca da se sad prekine ili prijedloga Zeljeznicara da se igraju 3 lige...

Daj da napravimo Corona kup pa nek se igra u federaciji. Pokusati prodati TV prava strancima koji su zeljni bilo kakvog fudbala da se barem nesto zaradi.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 08 maj 2020, 19:11

Evander je napisao/la:
08 maj 2020, 18:57
Plavac87 je napisao/la:
08 maj 2020, 18:25
A navijači Sarajeva su kao neki tumači, šta je pametno i šta je potrebno uraditi?

I zamolio bih, odista, nemojte više prebacivati navijačima Borca, četnici, primitivci, nacionalisti.

Kada se već ljubite u usta, zagrlite se.
Ili igraj sve, ili prekidaj. Ni u kom slucaju ne izlaziti u susret siromasnim klubovima, koji ne bi da se prekine, ali nemaju para da igraju komplet ligu.

Ukoliko sam dobro upućen, a jesam gospodine @Evander, upravo je vaš klub prvi poslao predstavnika da traži pomoć od kantonalnog ministra sporta.

Poziv izašao u 12.00, vi se pojavili u 12.05.
Zadnja izmjena: Plavac87, dana/u 08 maj 2020, 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 08 maj 2020, 19:12

Rule_hz je napisao/la:
08 maj 2020, 18:56
I sta da se krenu testirati ovi iz bl? I hercegovine i neko bude pozitivan na virus sta onda? Koje je resenje pasa? Cim su se u italiji poceli testirat evo zvanicno nema nastavka? Koji je model potreban onda da se ponisti sezona? A svi pare trud ulozili za sezonu od koje nece biti nista ne kontam? Kakvi ba modeli vidis da nemas uslova i rizicno je.
A sta ako se to isto dogodi i u novoj sezoni. Bez publike 100% su svi zasticeni. Svi su ulozili a prekidom gdje je u igri jos 33 boda dobijaju oni koji idu u Evropu i oni koi ne ispadaju. Dok drugih sest klubova gubi. Ako se pekine treba svima nesto dat. Realno najveci gubitnici su Siroki i TC pa donekle i Radnik i Velez.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 maj 2020, 19:13

Ja bih volio iskreno da klubovi na svojim zvanicnim stranicama objave tacno svoj stav iza kojeg stoje pa da vidimo tacno stanje sto se tice naseg nivo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 maj 2020, 19:13

Rule_hz je napisao/la:
08 maj 2020, 18:56
Pa onda neka debili iz Saveza jasno kažu klubovima - završena sezona , ko se ljuti uvalimo mu kruti i završena prica :salut: ko vas yebe, žalite se Uefi.
Šta onda turiraju bezveze klubove sa nekim glupim upitnicima i pitanjima, te ovako te onako.
Samo prosipaju neke šupljake da prikriju svoju nesposobnost, ko Novalić i Solak :mrgreen:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 08 maj 2020, 19:16

konobari stari gdje ste
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 maj 2020, 19:18

Zamolio bih zeljeznicare da pregledaju ove sine po gradu, nije lopta za njih....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 maj 2020, 19:19

I ka bih volio da se nastavi liga, iako ni Sloboda nije osigurala opstanak, medjutim ima logike po pitanju oboljenja igraca, samo 1 igrac ako se zarazi eto prekida prvenstva opet.
U ovom trenutku mozda i najpametnije ce biti prekinuti prvenstvo, ali onda Savez mora potpomoci klubove, vjerovatno i licencu za narednu sezonu dati svim klubovima u ovakvoj situaciji.

Samo je pitanja, tih 9 miliona koje je dobio Savez, to su pare za organizaciju utakmica, dezinfekcija i ostale pripreme, testiranje igraca... sta ako otkazemo nastavak prvenstva, sumnjam da te pare mogu tek tako podijeliti klubovima ukoliko su u drugu namjenu/svrhu dodijeljene Savezu!?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 maj 2020, 19:21

Fsrs zavrsio sva takmicenja pod svojim okriljem

Toliko o nastavku

Koliki razmak pred vjecnom treba drzati zna li neko koja su pravila?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.