Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 08 maj 2020, 16:22

Pa nekih 5-6.000 Srba je na Kozari stradalo od Četničke ruke u sadejstvu s Ustašama i Nacistima
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 08 maj 2020, 16:23

FoSte95 je napisao/la:
08 maj 2020, 16:16
Fowl95 je napisao/la:
08 maj 2020, 15:48
Heller je napisao/la:
08 maj 2020, 15:40
Činjenica je da su većina pobijenih u Bleiburgu bili vojnici čiji su potomci 90ih činili zločine kao u Ahmićima. A bilo je i civila nažalost. Što nije opravdanje.
Ubijen je ogroman broj ljudi, bez ikakvog suđenja. Na kraju im pobjegli svi bitniji ljudi iz NDH, a iživljavali se na običnim vojnicima.
Pa nije ni Ante Pavelic ubijao po jasenovcu nego ti obicni vojnici
Nije desetine hiljada ljudi krivo za Jasenovac. Šta da su Saveznici pobili sve njemačke vojnike bez suđenja? Nismo primitivci yebote.
Mozda su to bili unuci četnika a ne partizana :shhh:
Nisu moj qurac, Krajina je bila izuzetno poznata po Partizanima.
Let's talk about SIX baby!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 maj 2020, 16:26

Posmrtne ostatke u Hudoj jami u Sloveniji je pronašao inžinjer rudarstva iz Srebrenice Mehmedalija Alić, čovjek koji je u Srebrenici izgubio dva brata

slika

Prema svjedočenju jednog sudionika masakra, koji je umro prije nekoliko godina, tijekom nekoliko noći prevezao je 23 kamiona sa zarobljenicima koji su ubijeni u rudniku. Monstruoznost zločina u Barbarinu rovu iznenadila je ne samo rudare na čelu s Alićem, koji su se prvi probili do tijela, nego i forenzičare koji su se nagledali svega i svačega.

Barbarin rov je rudnik u kojemu se od početka prošloga stoljeća iskopavao mrki ugljen. U utrobu planine ulazilo se tunelom dugim 320 metara, a zatim se tunel račva u dva, lijevi i desni.

Tunel lijevo od ulaza bio je zazidan 1945., nakon zločina, a u desnome se iskopavao ugljen sve do 1992. godine.

Mehmedalija Alić prvi je put u glavni, lijevi tunel, visok 2,5 metara i isto toliko širok, ušao 31. siječnja 2008. S ekipom iskusnih rudara najprije naišao na 30 centimetara debelu pregradu od cigle i betona. Kad su srušili tu pregradu, očistili su tunel zatrpan jalovinom u duljini od 70 metara, a zatim su u samo 30 metara tunela naišli na seriju od deset pregrada od cigle, betona armiranog čeličnim šinama, ilovače, drva i vapna.

Između pregrada, pod stropom zatrpanog tunela, rudari su pronašli kostur čovjeka koji je, prema rekonstrukciji, htio pobjeći i izaći “iz utrobe pakla”. Mehmedalija je toga čovjeka, koji je odgrnuo čak deset metara zemlje i željeznom šipkom probio dvije pregrade, nazvao Bjegunac.

Umro je pod stropom, vjerojatno je dehidrirao. Na putu kojim je Bjegunac prošao, ilovača je uglađena, a vide se i komadi koje je trgao i bacao na stranu.

Ostaci druge žrtve koju smo našli bili su ispod njega. Nazvali smo ga Pobunjenik. On se vjerojatno suprotstavio, ali su ga ubili i ondje zakopali. Pronašao sam njegov prsten, gumbe s odjeće i češalj. Bio je to mlad čovjek sa svim zdravim zubima, visok od 175 do 180 cm – prepričava Mehmedalija.

Kad su probili sve pregrade u lijevom tunelu rudnika i izvadili 400 kubičnih metara materijala, otvorio se prostor i rudari Mehmedalije Alića došli su do prve jame (jaške), duboke 45 metara. Površina je ulaza u jamu šest četvornih metara. Ta je jama, puna posmrtnih ostataka ubijenih žrtava. No, u hodniku koji vodi od prve do druge jame, također duboke 45 metara, rudare i sve koji su vidjeli taj prizor dočekalo je šokantno otkriće.

Nemoguće je prebrojiti tijela, možda ih je više od 400, složena su jedno na drugo, otprilike 1,5 metara u visinu, i posuta vapnom. Prema nekim pretpostavkama, to su tijela žrtava koje nisu mogle biti bačene u jame jer su one već bile pune.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 08 maj 2020, 17:10

U Srbiji je vođa nacističke organizacije Židov :lol:
Nullius in verba

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 maj 2020, 17:26

MOSTAR Osudili reakcije

HNS podržao Vinka Puljića u organiziranju mise za Bleiburg u Sarajevu
Napad na uzoritog kardinala Puljića još je jedan u nizu sustavnih napada na Katoličku Crkvu i Hrvate u Bosni i Hercegovini
Što su se fašisti uspalili. :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 maj 2020, 17:57

Nadjite mi partizanskog vojnika sa kojim su cetnicke, ustaske, Njemacke i Talijanske formacije postupale kao sa ratnim zarobljenikom. Od 1941. svaki koji je bio zarobljen ili je vjesan ili proslijeđen u logor. Ako su znali da ima selo gdje je dosta ljudi otislo u partizane dosli bi i pobili im familiju.

Recimo da su ostali veliki dugovi, a i ne smije se pustiti taj broj ljudi da iz inostranstva upada u drzavu i pravi gerilske akcije jer su svi ocekivali da ce zapad zaratiti sa Sovjetima.

Kasnije kada se to nije desilo HRB je radio teroristicke akcije pa se UDBA morala obracunavati sa njima narednih 30 godina. Danas se to pokusava u HR javnosti predstaviti kao "mucenistvo" ali u realnosti ti sto su se bahatili 3 godine su u konacnici docekali sudbinu koju su bili pripremili partizanima.
I ovaj porast laznih dokumentarnih filmova o zlocinima nad Hrvatima (ustasama) i Srbima (cetnicima) je samo slika i prilika Hrvatske i Srpske drzave danas i kako ce oni opet da dovedu ovu regiju jednog dana u istu situaciju u koju su par puta u toku 20. stoljeca. A nisu daleko ni Bosnjaci, zadnjih 10 godina veliki porast fasizma koji gura SDA stranka.

Ti likovi su recimo u Tuzli prvih dana rata zapalili sinagogu, poslali sve Jevreje u logore, a one za koje su znali da nisu pristalice (Enver Siljak, Rudolf Vikic, Memo Suljetovic) streljali i odveli u kolima za smece te bacili na groblje bez da su zakopali.

Neka su ga popusili draze mi je nego ista, samo mi je zao sto ih nisu sve ukokali zbog izivljavanjima nad postenim Jugoslavenima kakvi su bili gore navedeni ili kakvi su bili recimo Stjepan Filipovic i Lepa Radic.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 maj 2020, 18:11

Neka Čović i ostala bagra iz HNS-a odu u Waršavu da polože cvijeće za Einsatzgruppen i Waffen SS.

Ako dopuste da održe ovu misu u Sarajevu treba ih javno objesiti, šta je slijedeće misa za četnike. ?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 maj 2020, 18:29

Izjave dvojice Bošnjaka koji su preživjeli Bleiburg

Abaz Gazibegović: "Meni smeta kada se kaže: ne smije se Hrvatima nikada više desiti Bleiburg. Ama nisu samo Hrvati bili žrtve. Garantujem svojim životom. Među 100 žrtava, 49 je bilo muslimana - Bošnjaka."

Osman Ćorić: "Tu sam zadnji put vidio brata Hasana, ostao je u starijoj grupi. Bili smo udaljeni pedeset metara jedan od drugog. Očima smo davali znakove, da priđemo jedan drugom. Nismo to učinili. Pala je komanda da krene njegova grupa. Tu sam takođe vidio Spahić (Hasana) Galiba, Spahić (Mustafe) Aliju i Spahić (Muše) Rahmana. Oni su iza ugla izvirivali i gledali kako ubijaju ljude iz njihove kolone. Bili su u stroju za strijeljanje. Nikad se nisu vratili kući. Skupila se grupa od oko 3.000 zarobljenih Hrvata, Bošnjaka i Nijemaca..."

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 maj 2020, 18:34

Drape je napisao/la:
08 maj 2020, 18:29

Abaz Gazibegović: "Meni smeta kada se kaže: ne smije se Hrvatima nikada više desiti Bleiburg. Ama nisu samo Hrvati bili žrtve. Garantujem svojim životom. Među 100 žrtava, 49 je bilo muslimana - Bošnjaka."

Osman Ćorić: "Tu sam zadnji put vidio brata Hasana, ostao je u starijoj grupi. Bili smo udaljeni pedeset metara jedan od drugog. Očima smo davali znakove, da priđemo jedan drugom. Nismo to učinili. Pala je komanda da krene njegova grupa. Tu sam takođe vidio Spahić (Hasana) Galiba, Spahić (Mustafe) Aliju i Spahić (Muše) Rahmana. Oni su iza ugla izvirivali i gledali kako ubijaju ljude iz njihove kolone. Bili su u stroju za strijeljanje. Nikad se nisu vratili kući. Skupila se grupa od oko 3.000 zarobljenih Hrvata, Bošnjaka i Nijemaca..."
Pa sta pocinice pa su morali bjezati iz Jugoslavije

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 18:35

Čuo sam za ovo ima mjesec al sam kontao mahalska, gdje će, kad vidi stvarno.

Još vrli organizator novogodišnjih derneka i rezač kože sa kur.ca poznat i kao gradonačelnik pozdravi sve ovo :lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 maj 2020, 18:37

Drape je napisao/la:
Tu sam zadnji put vidio brata Hasana, ostao je u starijoj grupi.
Dedo kod mene bio u nacistima.

Kaze kad su ih poceli razdvajati u starije i mladje grupe (do 20 godina), mene jedan rodjak vuce za ruku i govori nemas ti 20 godina. A ja zapeo da imam i da trebam u onu drugu grupu ici.

Ove iz starije grupe nisu nikad vise vidjeli...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 maj 2020, 18:38

tuzlak1987 je napisao/la:
08 maj 2020, 17:57
Nadjite mi partizanskog vojnika sa kojim su cetnicke, ustaske, Njemacke i Talijanske formacije postupale kao sa ratnim zarobljenikom. Od 1941. svaki koji je bio zarobljen ili je vjesan ili proslijeđen u logor. Ako su znali da ima selo gdje je dosta ljudi otislo u partizane dosli bi i pobili im familiju.

Recimo da su ostali veliki dugovi, a i ne smije se pustiti taj broj ljudi da iz inostranstva upada u drzavu i pravi gerilske akcije jer su svi ocekivali da ce zapad zaratiti sa Sovjetima.

Kasnije kada se to nije desilo HRB je radio teroristicke akcije pa se UDBA morala obracunavati sa njima narednih 30 godina. Danas se to pokusava u HR javnosti predstaviti kao "mucenistvo" ali u realnosti ti sto su se bahatili 3 godine su u konacnici docekali sudbinu koju su bili pripremili partizanima.
I ovaj porast laznih dokumentarnih filmova o zlocinima nad Hrvatima (ustasama) i Srbima (cetnicima) je samo slika i prilika Hrvatske i Srpske drzave danas i kako ce oni opet da dovedu ovu regiju jednog dana u istu situaciju u koju su par puta u toku 20. stoljeca. A nisu daleko ni Bosnjaci, zadnjih 10 godina veliki porast fasizma koji gura SDA stranka.

Ti likovi su recimo u Tuzli prvih dana rata zapalili sinagogu, poslali sve Jevreje u logore, a one za koje su znali da nisu pristalice (Enver Siljak, Rudolf Vikic, Memo Suljetovic) streljali i odveli u kolima za smece te bacili na groblje bez da su zakopali.

Neka su ga popusili draze mi je nego ista, samo mi je zao sto ih nisu sve ukokali zbog izivljavanjima nad postenim Jugoslavenima kakvi su bili gore navedeni ili kakvi su bili recimo Stjepan Filipovic i Lepa Radic.
O SPC ti dovoljno govoti da su rehabilitovali onoga popa Macana o cijim (ne)djelima je pricao legendarni srpski glumac Miša Janketić.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 maj 2020, 18:41

FoSte95 je napisao/la:
08 maj 2020, 18:34
Pa sta pocinice pa su morali bjezati iz Jugoslavije
Kod mene dedo sa sela dosao u Sarajevo da zivi i radi. Bio kod sestre.

Kaze jedan dan zet mi govori nemoj ici u grad, racija je. Ko da sam kaze ja znao sta je racija.

Pokupe ih sa ulice i odvedu u neki Filipovica lager (prije rata tu bilo neko skladiste).

Odatle vozom u Zemun, pa iz Zemuna u Njemacku u neku kasarnu.

Nisu nasi ljudi nista pocinili, samo Svabe fatali ljude na ulici, a oni se nisu bunili. Vjerovatno ih kupovali dobrom hranom, cigarama i ostalim stvarima...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 08 maj 2020, 18:49

Drape je napisao/la:

Boli nas qrko jesu li se te Ustaše zvale Mate ili Osman.

Sa tim civilizacijskim šljamom drugačije se nije moglo.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 maj 2020, 18:53

"Mre se od gladi. Ja sam čuo da su ljudi jeli opanke, kaiš, opasače. Ja sam imao jedan kaiš, koji sam donio kući i dugo ga čuvao. Zubi su se na njemu znali trideset godina. Grizao sam kaiš, nisam mogao izdržati.

Jedno jutro, ja se odlučim... Trešnjići su bili izlistali unutra u logoru. Stražari s automatima bili su poredani s druge strane žice. Ja se uputim prema jednom trešnjiću i smotam ga. Nema ploda, samo patljice se formirale. Ja se držim za taj trešnjić, a onaj stražar mene gleda i ništa ne poduzima.

Iza mene dolazi Hasinović Ševal, sin Rame iz Donje Orahovice i viče mi da ne puštam da i on nabere tog lišća. A ja već ujagmio pustiti i krenuo odatle. Samo što je prišao i povukao sebi taj trešnjić, stražar je na njega otvorio vatru iz šmajsera – kao da ga je nožem zaklao. Ja u životu nisam vidio takvu krv, krv je modra...On je bio lijep ko lutka, mogao je biti 1922. godište"

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 maj 2020, 18:57

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 08 maj 2020, 19:01

Drape je napisao/la:

Suza suzu goni. **** im mater.
Nullius in verba

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 19:01

Al mi ide na **** ovo cenzurisanje drugih portala

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 08 maj 2020, 19:02

Drape je napisao/la:

slika
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 maj 2020, 20:40

Kad vidim Maju u tolama nije mi dobro, propade petak u startu.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bavariapivo, Jabroni, JackW i 13 gostiju.