Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tcity055
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tcity055 » 09 maj 2020, 00:35

Najveća ironija fudbalskog saveza je u činjenici što ne žele da se igra fudbal.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 maj 2020, 00:35

A zasto bi savez ulozio pare, koje ne mora, u ligu koja ih ne zanima?
Neko zaista misli da Begica i ostale, zaboli neka stvar ko ce biti prvak ili ko ce ispasti iz lige?
Ono, hoces da igras? Plati sebi.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 maj 2020, 00:38

Haha kako savez uvazi prijedloge kad oni nece dat novac. Znaci mi koji odemo u evropu treba da fajemo novac i ans savez kaze to je interesantno hahah kakvi smecari i idioti,nisu u stanju za ovoliko godina da naprave vrh stadion za repku,il par terena premijerligasima

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 maj 2020, 00:39

Vrijeme je da Azmir predje sa rijeci na djela i napravi svom klubu kojeg obecava evo skoro deceniju, od kluba do kluba. Taman se oporavio travnjak na Tusnju, spreman za Slobodu, dok komsije ga nisu pocele opet unistavati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 maj 2020, 00:41

zagor1987 je napisao/la:
09 maj 2020, 00:38
Haha kako savez uvazi prijedloge kad oni nece dat novac. Znaci mi koji odemo u evropu treba da fajemo novac i ans savez kaze to je interesantno hahah kakvi smecari i idioti,nisu u stanju za ovoliko godina da naprave vrh stadion za repku,il par terena premijerligasima
Naravno da trebate podijeliti novac sa ostalima, ukoliko nezasluzeno odu klubovi u Evropu, a da se nije odigralo cijelo prvenstvo. Usluga vama, usluga svima. :thumbup:

Ne budite smizle ba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 09 maj 2020, 00:50

Kupili smo Haseta, kupili smo Papeta, kupili smo titulu situacija je napeta
Kad je već takva jedna tema načeta, kupili smo puno Koševo protiv Junajteda
Kupili smo Horde i babuku istoga, poštenog ne znam nikoga i Pitare sa istoka
Kupili smo leviski titule u jugi, i to dvije, poreć' ko to smije?
Kupili smo Benku, kupili smo Bekića, kupili smo pjesme od Stihomira Klepića
Uzeli smo na kilu jedno tonu tekmi pa samim tim i tradiciju što bi rekli
Kupili reklame na radiju i telki, svi pošteno igraju, samo mi smo neki
Kupili Musemića i Biogradlića, samo reci šta ba treba, sve će kupit' amidža
Kupili koreografije i bakljade, joj šta sve Pitari ovi ne rade
Platili smo sudije, potkupili smo savez, ko god ima veze s nam treba u kavez
Kupili smo huk sa svih tribina, jel da? Kupili smo prvi gradski derbi - 6:1
Pa onda onaj poslije rata bješe prava fula i njega smo kupili, bilo je 5:0
Kupili smo čaršiju i zajednice mjesne i željine igrače '46.te
Kupili smo isto tako osvojene kupove, liga je poštena fakat, problem je u tome
Al' jedno kupit' niko bolan ne može, to je ona ljubav i kad igramo preloše
Ali jedno nikad niko imat' ne može, to je ona raja na Koševu i kad igramo preloše
Klubovi u Bosni za nas su mali sine, jer čima nema bodova nema ni tribine
E to se niđe burazeru ne plaća, kad se gube tekme nema ni navijača
Pa kaže, kupili smo isto tako najveću bakljadu, kupili smo nepravdu, kupili i pravdu
Kupili smo i onu prekinutu ligu, nama trofej pripao, kupili smo signu(?)
Kupili smo 3:3 sa Hamburger Sportverein, Selimović platio mi svaki ovaj lajn
Kupili smo Benju Isovića, a i Safeta, kupili smo Haseta, kupili smo Papeta
Kupili smo isto tako i da imam ovaj bon, kupili smo sve, al' ne i stadion
Kupili smo Vitez, za dva'es milja suca, samo đe su pare, pa...valjda kod punca
Ukrali smo i Elvira Baljića što je igr'o u Realu, kupio ga amidža
Kupili smo maija, kupili smo publiku, Džineta i Poparu, kupili smo zulcikju
Kupili smo Delača i popularnost lige i da nas mlatne ko đe god stigne
Kupili smo sve, ali jedno nismo, na Koševu provedeno djetinjstvo
Boja fesa, boja dresa
Za Koševo, za Sarajvo, za Horde zla sad pjevam ja, daj gol Sarajvo, nama više ne treba
Đe god da krenem tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Koševo

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 maj 2020, 00:53

Beduin je napisao/la:
09 maj 2020, 00:41
zagor1987 je napisao/la:
09 maj 2020, 00:38
Naravno da trebate podijeliti novac sa ostalima, ukoliko nezasluzeno odu klubovi u Evropu, a da se nije odigralo cijelo prvenstvo. Usluga vama, usluga svima. :thumbup:

Ne budite smizle ba.
Sto jel bi nam neko oteo evropu da se nastavi?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2020, 01:00

Evander je napisao/la:
09 maj 2020, 00:35
Neko zaista misli da Begica i ostale, zaboli neka stvar ko ce biti prvak ili ko ce ispasti iz lige?
Valjda zato što su nekakva krovna kuća našeg fudbala.
Koji q onda oni uopšte organizuju fudbal u ovoj zemlji, delegiraju sudije, dijele pehare, pucaju kazne za baklje, zašto njima idu pare itd...ili ukratko receno Zašto se uopšte igra fudbal pod njihovim pokroviteljstvom, ako ih sve to ne zanima ;) zašto su bh klubovi toliko iskompleksirani između sebe da nisu u stanju za 30 godina formirati Udruženje ligaških klubova ?

Tobe, kako ti se da toliko nasrati, jbm te luda :lol: :mrgreen:

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 09 maj 2020, 01:08

let3 je napisao/la:
09 maj 2020, 01:00

Ja sam samo kopiro. Ne bi ja ovo napisao za 100 godina :rol:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 maj 2020, 01:17

let3 je napisao/la:
09 maj 2020, 01:00
Evander je napisao/la:
Valjda zato što su nekakva krovna kuća našeg fudbala.
Koji q onda oni uopšte organizuju fudbal u ovoj zemlji, delegiraju sudije, dijele pehare, pucaju kazne za baklje, zašto njima idu pare itd...ili ukratko receno Zašto se uopšte igra fudbal pod njihovim pokroviteljstvom, ako ih sve to ne zanima ;) zašto su bh klubovi toliko iskompleksirani između sebe da nisu u stanju za 30 godina formirati Udruženje ligaških klubova ?

Teoretski, to sve stoji.
U praksi, znamo da se ova liga igra reda radi i da savez nikad nije zanimala, jer ne donosi nikakve pare.
Njima sigurno nike u intresu tek tako da daju pare, ako ne moraju.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2020, 01:24

Evander je napisao/la:
09 maj 2020, 01:17

U praksi, znamo da se ova liga igra reda radi i da savez nikad nije zanimala, jer ne donosi nikakve pare.
Njima sigurno nike u intresu tek tako da daju pare, ako ne moraju.

Znamo svi to, to je tacno.
Samo nemoj amnestirati i naše klubove za 20-godišnju nesposobnost i podaničku poslušnost tom istom Savezu ;)
Nikad se nisu pobunili protiv bande iz Saveza onako kolektivno i udruženo, jer i nemaju udruženje :rol:

Mislili smo da ce smjenom onog starog klana (Pašalić, Ušanović, Dominković itd) doci bolji i sposobnoji :damn: kakva zabluda, umjesto njih došli još veci kriminalci.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 09 maj 2020, 01:43

Mislim da bi bilo korektno da se javno oglasi Uprava Sarajeva da zeli da se liga nastavi. Neka titulu odbrane igrom a ako ih ko prestigne boze moj. Strasno ce biti za buducnost bh fudbala ako se uvede praksa odlucivanja za stolom umjesto terena.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 09 maj 2020, 01:49

Evander je napisao/la:
Pa zasto se zovu nfsbih? Ko ce uloziti te pare u sigurnost ako ne oni? Sta treba da ih zanima ako ne fudbal? Ne znam kako mozes baljezgati ovakve gluposti? Cuj ne zanima ih liga, a oni su rukovodioci te iste lige?
Kako ih bolan ne moraju uloziti ako su namjenski dobili 5 miliona necega, iz fonda uefe i fife, izricito receno za pomoc klubovima u vrijeme koronavirusa?

Ne mogu da vjerujem da je tebi ovo sto rade normalno. Ako 600.000 daju klubovima, sta je sa ovih ostalih 4 i po miliona? Za koju je to namjenu? Zar to nije kriminal?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 maj 2020, 02:06

kerimatomic1921 je napisao/la:
09 maj 2020, 01:49
Evander je napisao/la:
Pa zasto se zovu nfsbih? Ko ce uloziti te pare u sigurnost ako ne oni? Sta treba da ih zanima ako ne fudbal? Ne znam kako mozes baljezgati ovakve gluposti? Cuj ne zanima ih liga, a oni su rukovodioci te iste lige?
Kako ih bolan ne moraju uloziti ako su namjenski dobili 5 miliona necega, iz fonda uefe i fife, izricito receno za pomoc klubovima u vrijeme koronavirusa?

Ne mogu da vjerujem da je tebi ovo sto rade normalno. Ako 600.000 daju klubovima, sta je sa ovih ostalih 4 i po miliona? Za koju je to namjenu? Zar to nije kriminal?
Gdje pise da MORAJU dati klubovima?
Njima je prihvatljivo da se liga prekine, zaboli ih. A da ce dati pare, ako ne moraju, zaboravi. Ako se neke druge lige prekidaju, a prekidaju se, daje im za pravo da i oni to sugeriraju klubovima i da ne potrose niti marke. Hoces da igras? Plati.

https://www.google.com/amp/s/gol.dnevni ... 03267.html

Ni sam cim ih UEFA nije ogranicila, gdje da trose pare.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 09 maj 2020, 02:11, ukupno mijenjano 1 put.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 09 maj 2020, 02:09

Da mi je znati tko je smisljao ove zone i broj ljudi te pravila o distanci igrača i rukovannju itd. Hahahaha
Pa treba mu Nobela za glupost

Pa na koji nacin misle da ce igraci npr cuvati jedan drugog kod kornera? Lopta se udara glavom pa uzimau ruke, znoj, dresovi, kontakti, povlačenja itd itd

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 09 maj 2020, 02:21

Cuj hoces da igras? Plati.

Pa koji je opis posla jednog fudbalskog saveza? Zar nije to da unaprijede kvalitet lige, pomoc klubovima, osiguravanje najboljih mogucih uslova za klubove? Zar to ne bi trebao biti primarni cilj jednog saveza?

Jel tebi normalno da, u ovakvoj drzavi sa ovakvom infrastrukturom, oni kupe zgradu od 10 miliona a ostave terene u bijeljini i u tuzli kao mocvare, gdje nam se kompletna evropa smije? Je li to normalno? Da igras na plastici u krupi na vrbasu?
Da klubovi moraju sami, pored svih nedaca u ovo vrijeme, da kupuju testove za virus, termalne kamere, trijaze i to sve bez ikakve pomoci od publike jer je zabranjen pristup istoj?

Ko njima uopste daje za pravo da oni 10% od ovolike donacije uvakufe klubovima a da ostatak potrose na sebi svojstven nacin - rastaljivanje, vozni park, kojekakvi smijesni seminari i edukacije? Pa koliko su para skrhali vec u te edukacije i sta nam je to donijelo? Sudijske lakrdije iz kola u kolo? Nemoj me ba zajebavati... pa kako ne postoji niti jedan organ u drzavi koji kontrolise sta ta grupa bandita radi i kako trosi te pare? Kako je ba moguce da klubovima daju 600.000km a da 4,5 miliona necega harace kako im je kurcu cejf, bez ikakvog nadzora?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2020, 02:21

Evander je napisao/la:
09 maj 2020, 02:06

Gdje pise da MORAJU dati klubovima?
Njima je prihvatljivo da se liga prekine, zaboli ih. A da ce dati pare, ako ne moraju, zaboravi. Ako se neke druge lige prekidaju, a prekidaju se, daje im za pravo da i oni to sugeriraju klubovima i da ne potrose niti marke. Hoces da igras? Plati.

https://www.google.com/amp/s/gol.dnevni ... 03267.html

Ni sam cim ih UEFA nije ogranicila, gdje da trose pare.
Ma jaro, nabijem na q i tu Uefu.

Valjda su te milione dali kao pomoc klubovima, da se se malo dozovu nakon Korone. A ne da se Begić tali sa svojim pajdašima, i daju neke mrvice za 12 premierligaških klubova.
I oni iz Uefe su kreteni ako ih ne zanima gdje ce ti njihovi milioni završiti (a završit ce sigurno u džepovim bandita iz Saveza).

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 09 maj 2020, 02:34

Covjek brani neodbranjivo. Pa bog dragi zna koliko su uefa i fifa skrhali para u nas savez od rata. Ili hajde da uzmemo od osnivanja zajednicke lige. Zar vas ne boli to da mi u cijeloj **** drzavi imamo 2 adekvatna terena za fudbal? Zar vas ne boli to sto pola stadiona ima jednu ili nijednu funkcionalnu tribinu? Napravi de jedna tribina pa vidio si euforije kod nas. Pun stadion, bakljade, gori sve, mjesecima se o tome pise. Bolan zbog tog tog saveza mi i dan danas nemamo predstavnika u grupnim fazama euro takmicenja. Ne kazem, i do klubova je svakako... ali zar nije tragedija poslije hrvatske lige gledati nasu na sportklubovima? Pa nisu u stanju 10 godina kupiti 5 kamera da ko ljudi gledamo utakmicu a ne da izgleda prenos ko da neko tetrisa igra?
Razumijes li sustinu onoga sto pricam?

Da si orijentisan na fudbal, a ne na sami kriminal, pa ti bi od brazila 2014 napravio bar jos 3,4 prava terena u tuzli, mostaru i banjaluci. I uz ovih 5 miliona eura sto si sad dobio udaris jos jedan i imas vise od pola lige sa beton terenima - sto automatski znaci 30% bolji fudbal. Pogledas fino izvjestaje sa zadnja 4 derbija na grbavici pa skontas sta znaci teren i kakve tekme gledas.

Suvisno je vise i govoriti koliko ovaj savez kurcem ne mrda za nas fudbal. Ovo je istinska tragedija. Pogledaj samo profil ljudi koji se tu godinama smjenjuje? Pa gdje su legende bh fudbala? Pogledaj ko ce ti biti sljedeci predsjednik nfs bih? Je li to tragikomedija????

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 maj 2020, 02:46

Nikad necu shvatiti zasto Uefa to radi preko saveza,zasto klubovima direktno ne uplati koliko misle da treba i zavrsena prica...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 09 maj 2020, 02:50

kerimatomic1921 je napisao/la:
09 maj 2020, 02:34
Covjek brani neodbranjivo. Pa bog dragi zna koliko su uefa i fifa skrhali para u nas savez od rata. Ili hajde da uzmemo od osnivanja zajednicke lige. Zar vas ne boli to da mi u cijeloj **** drzavi imamo 2 adekvatna terena za fudbal? Zar vas ne boli to sto pola stadiona ima jednu ili nijednu funkcionalnu tribinu? Napravi de jedna tribina pa vidio si euforije kod nas. Pun stadion, bakljade, gori sve, mjesecima se o tome pise. Bolan zbog tog tog saveza mi i dan danas nemamo predstavnika u grupnim fazama euro takmicenja. Ne kazem, i do klubova je svakako... ali zar nije tragedija poslije hrvatske lige gledati nasu na sportklubovima? Pa nisu u stanju 10 godina kupiti 5 kamera da ko ljudi gledamo utakmicu a ne da izgleda prenos ko da neko tetrisa igra?
Razumijes li sustinu onoga sto pricam?

Da si orijentisan na fudbal, a ne na sami kriminal, pa ti bi od brazila 2014 napravio bar jos 3,4 prava terena u tuzli, mostaru i banjaluci. I uz ovih 5 miliona eura sto si sad dobio udaris jos jedan i imas vise od pola lige sa beton terenima - sto automatski znaci 30% bolji fudbal. Pogledas fino izvjestaje sa zadnja 4 derbija na grbavici pa skontas sta znaci teren i kakve tekme gledas.

Suvisno je vise i govoriti koliko ovaj savez kurcem ne mrda za nas fudbal. Ovo je istinska tragedija. Pogledaj samo profil ljudi koji se tu godinama smjenjuje? Pa gdje su legende bh fudbala? Pogledaj ko ce ti biti sljedeci predsjednik nfs bih? Je li to tragikomedija????
Druze ti si upravu, svako iole razuman ce se sloziti sa tobom.
Ali nazalost mi zivimo u drzavi gdje zivimo podjeljeni po svim savovima. Nama su uskracene osnovne stvari poput prava na slobodu kretanja u vlastitoj drzavi. Gdje ti policija odredjuje gdje smijes a gdje ne, koliko ces ostati i td. Policijska drzava tri nomadska plemena sa velikim brojem poglavica. Sve je kod nas moguce.
Ko brani nama svima da se organizujemo i pred savez :?: kakav bhf mi smo bhf :!: ...
Ali ne sarajlije se medju sobom ne podnose, zajedno ne podnose tuzlake, tuzlaci imaju animozitet prema Seheru zbog mnogih stvari, i td. Ni u cemu nismo ujedinjeni. A oni nas sisaju....do gole koze brate..
Ovo sto se desava kod nas zadnja dva mjeseca je drustvena bruka i sramota......Kada stanemo jedni kraj drugih, prvo klubovi a iza klubova mi navijaci rame uz rame i kazemo dosta onda mozemo pricati.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []