Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- kontrasviju
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ne mogu da vjerujem da ima pojedinih koji brane još jedan kriminalni akt saveza. Dobili su 10 miliona KM pomoći i klubovima će podijeliti 720 hiljada km, odnosno pišljivih 7%. Jeste li svjesni koliki je to bezobrazluk?
Nije se morao čitav taj iznos dati klubovima, naravno, ali eto da su ČAK pola od tog iznosa uzeli za normalno poslovanje saveza (iako im je i to previše), tih 5 miliona KM bi bila jaka finansijska injekcija svim klubovima i bilo bi sasvim dovoljno da se ispune ovi uvjeti.
Pogledajte samo koliko savezi u okruženju pomažu svojim klubovima, tu najprije mislim na HNS.
Nije se morao čitav taj iznos dati klubovima, naravno, ali eto da su ČAK pola od tog iznosa uzeli za normalno poslovanje saveza (iako im je i to previše), tih 5 miliona KM bi bila jaka finansijska injekcija svim klubovima i bilo bi sasvim dovoljno da se ispune ovi uvjeti.
Pogledajte samo koliko savezi u okruženju pomažu svojim klubovima, tu najprije mislim na HNS.
1921
-
- Kontakt:
S obzirom da je cijela evropa u gabuli, ako se odrade muski pripreme na snazi da mogu 2 utakmice trcati ko konji, mogli bi mi daleko ove godine u evropi, s obzirom da je evropski fudbal paralisan. Sve je sada do naskerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:32Sto rece gore kirba, razmislja li iko sta klubove i nasu ligu ocekuje sljedece sezone ba? Pa ako se prekine sad, to ce znaciti 6 mjeseci u komadu bez fudbala. Koji ce to klubovi opstati? Ja zivotom garantujem da ce svaki, ali svaki klub u bih imati poprilicne probleme... kako ce se ekipe ponasati u prvim pretkolima evrope? Koliko ce uopste trebati vremena da se svi vrate u formu?

"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Sa 4 takmicarske utakmice u 8 mjeseci jedini koji ce biti mlohavi u Evropi od ovih slabijih smo miSviuodbranu je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:37S obzirom da je cijela evropa u gabuli, ako se odrade muski pripreme na snazi da mogu 2 utakmice trcati ko konji, mogli bi mi daleko ove godine u evropi, s obzirom da je evropski fudbal paralisan. Sve je sada do naskerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:32Sto rece gore kirba, razmislja li iko sta klubove i nasu ligu ocekuje sljedece sezone ba? Pa ako se prekine sad, to ce znaciti 6 mjeseci u komadu bez fudbala. Koji ce to klubovi opstati? Ja zivotom garantujem da ce svaki, ali svaki klub u bih imati poprilicne probleme... kako ce se ekipe ponasati u prvim pretkolima evrope? Koliko ce uopste trebati vremena da se svi vrate u formu?![]()

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- kontrasviju
- Kontakt:
Kako je evropski fudbal paralisan? Pa barem 80% evropskih liga će se sigurno nastaviti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:37S obzirom da je cijela evropa u gabuli, ako se odrade muski pripreme na snazi da mogu 2 utakmice trcati ko konji, mogli bi mi daleko ove godine u evropi, s obzirom da je evropski fudbal paralisan. Sve je sada do naskerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:32Sto rece gore kirba, razmislja li iko sta klubove i nasu ligu ocekuje sljedece sezone ba? Pa ako se prekine sad, to ce znaciti 6 mjeseci u komadu bez fudbala. Koji ce to klubovi opstati? Ja zivotom garantujem da ce svaki, ali svaki klub u bih imati poprilicne probleme... kako ce se ekipe ponasati u prvim pretkolima evrope? Koliko ce uopste trebati vremena da se svi vrate u formu?![]()
Ukoliko se prvenstvo prekine, zamisli kakav će biti nastup naših klubova u kvalifikacijama sa 3-4 odigrane zvanične utakmice u zadnjih 8 mjeseci? Očekuje nas najveća blamaža do sada.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 09 maj 2020, 03:42, ukupno mijenjano 1 put.
1921
- kerimatomic1921
- Kontakt:
@kontrasviju, vidis da ima. Pogotovo par ovih pitara. Meni je to apsurd svih apsurda. Hej, pisljivih 60.000km po klubu, i po svemu sudeci, to je za ukupno 6 mjeseci bez fudbala. Haj ti 6 mjeseci placaj stilica, rahmanovica, ermina, susica, ahmetovica... ne znam fakat.
I ovi klubovi se prave mutavi, zna li iko odvazno reci sta nam se sprema u skorijoj buducnosti. Pada li ikome na pamet sta ce znaciti ovolika pauza nasoj ligi?
I ovi klubovi se prave mutavi, zna li iko odvazno reci sta nam se sprema u skorijoj buducnosti. Pada li ikome na pamet sta ce znaciti ovolika pauza nasoj ligi?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
-
- Kontakt:
Pa ovo naseg ranga, Farska Ostrva, Andora i to, dalje svakako ne mozemo prockontrasviju je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:40Kako je evropski fudbal paralisan? Pa barem 80% evropskih liga će se sigurno nastaviti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:37S obzirom da je cijela evropa u gabuli, ako se odrade muski pripreme na snazi da mogu 2 utakmice trcati ko konji, mogli bi mi daleko ove godine u evropi, s obzirom da je evropski fudbal paralisan. Sve je sada do naskerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:32Sto rece gore kirba, razmislja li iko sta klubove i nasu ligu ocekuje sljedece sezone ba? Pa ako se prekine sad, to ce znaciti 6 mjeseci u komadu bez fudbala. Koji ce to klubovi opstati? Ja zivotom garantujem da ce svaki, ali svaki klub u bih imati poprilicne probleme... kako ce se ekipe ponasati u prvim pretkolima evrope? Koliko ce uopste trebati vremena da se svi vrate u formu?![]()
Ukoliko se prvenstvo prekine, zamisli kakav će biti nastup naših klubova u kvalifikacijama sa 3-4 odigrane zvanične utakmice u zadnjih 8 mjeseci? Očekuje nas najveća blamaža do sada.

"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Ma haj ne mozes ti kriviti njihove navijace,jbg kad navijas klub pristrasan si,vecina bi i da je suprotno navaljviala na neku laznu titulu,mene nervira ono kao oni prave neke sisteme,kao njima titula ali da ne ispada niko,da se igra nesto kako njima podgovara da se ne zamjere ovima sto ispadaju,ali da im u tom slucaju neko gurne titulu,kako da ne
Sta kaze prosiri ligu da niko ne ispada,ali daj nama titulu

Sta kaze prosiri ligu da niko ne ispada,ali daj nama titulu

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Vidi ga bez maske. Ovo kad nam je Azerbejdzan poslao donaciju samo ne znam sta ce on tu.
9 miliona cuva u steku, a na TV moli drzavu da pomogne klubovima inace ce posljedice biti ogromne.

9 miliona cuva u steku, a na TV moli drzavu da pomogne klubovima inace ce posljedice biti ogromne.

Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 09 maj 2020, 03:49, ukupno mijenjano 1 put.
- kontrasviju
- Kontakt:
Kao što sam i napisao iznad, ukoliko se liga prekine, rezultati će se vidjeti odmah u kvalifikacijama za LP i EL. Kada su te ekipe kao što su to Apollon, AIK, BATE, Kairat, Zaria, Malmo i slični bez većih problema prolazili, možeš misliti šta te čeka kada izvučeš ovakve ili još jače ekipe a iza sebe imaš 4 utakmice u zadnjih 8 mjeseci. Katastrofa u najavi.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:42@kontrasviju, vidis da ima. Pogotovo par ovih pitara. Meni je to apsurd svih apsurda. Hej, pisljivih 60.000km po klubu, i po svemu sudeci, to je za ukupno 6 mjeseci bez fudbala. Haj ti 6 mjeseci placaj stilica, rahmanovica, ermina, susica, ahmetovica... ne znam fakat.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 09 maj 2020, 03:55, ukupno mijenjano 2 puta.
1921
Begic suze lije zbog togakontrasviju je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:49Kao što sam i napisao iznad, ukoliko se liga prekine, rezultati će se vidjeti odmah u kvalifikacijama za LP i EL. Kada su te ekipe kao što su to Apollon, , AIK, BATE, Kairat, Zaria, Malmo i slični bez većih problema prolazili, možeš misliti šta te čeka kada izvučeš ovakve ili još jače ekipe a iza sebe imaš 4 utakmica u zadnjih 8 mjeseci. Katastrofa u najavi.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:42@kontrasviju, vidis da ima. Pogotovo par ovih pitara. Meni je to apsurd svih apsurda. Hej, pisljivih 60.000km po klubu, i po svemu sudeci, to je za ukupno 6 mjeseci bez fudbala. Haj ti 6 mjeseci placaj stilica, rahmanovica, ermina, susica, ahmetovica... ne znam fakat.

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- kontrasviju
- Kontakt:
Ma svjestan sam ja toga. Ali to i jeste glavni problem našeg korumpiranog saveza, apsolutno ih nije briga za klubove.delinjo je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:51Begic suze lije zbog togakontrasviju je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:49Kao što sam i napisao iznad, ukoliko se liga prekine, rezultati će se vidjeti odmah u kvalifikacijama za LP i EL. Kada su te ekipe kao što su to Apollon, , AIK, BATE, Kairat, Zaria, Malmo i slični bez većih problema prolazili, možeš misliti šta te čeka kada izvučeš ovakve ili još jače ekipe a iza sebe imaš 4 utakmica u zadnjih 8 mjeseci. Katastrofa u najavi.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:42@kontrasviju, vidis da ima. Pogotovo par ovih pitara. Meni je to apsurd svih apsurda. Hej, pisljivih 60.000km po klubu, i po svemu sudeci, to je za ukupno 6 mjeseci bez fudbala. Haj ti 6 mjeseci placaj stilica, rahmanovica, ermina, susica, ahmetovica... ne znam fakat.
I ovi klubovi se prave mutavi, zna li iko odvazno reci sta nam se sprema u skorijoj buducnosti. Pada li ikome na pamet sta ce znaciti ovolika pauza nasoj ligi?![]()
![]()
1921
Oni su protiv udruzenja premijerligasa samo iz ovog razloga,kad Uefa posalje pare ne bi mogli taliti i ugraditi se,inace puca im **** i za Zelju i Sarajevo i bilo koji klub,tako da ovo je njima najmanji problem sto ce se nasi klubovi brukati,vazno je da kapa od Uefe,fotelja sacuvana,repka igra i to je to .Begic nije sitni kriminalac nego krupna riba,koja bi negdje u nekoj drugoj drzavi gulio bar 20 tak godina zatvora kao Mihrija Pelak jer su u pitanju ukradeni milioni i milioni.Jbg u Meksiku padne Chapo ali ovdje ovi kriminalci nikako ,ako i padne to je neka sitna riba kao Fikretkontrasviju je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:55Ma svjestan sam ja toga. Ali upravo to predstavlja glavni problem saveza - apsolutno ih nije briga za klubove.delinjo je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:51Begic suze lije zbog togakontrasviju je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:49
Kao što sam i napisao iznad, ukoliko se liga prekine, rezultati će se vidjeti odmah u kvalifikacijama za LP i EL. Kada su te ekipe kao što su to Apollon, , AIK, BATE, Kairat, Zaria, Malmo i slični bez većih problema prolazili, možeš misliti šta te čeka kada izvučeš ovakve ili još jače ekipe a iza sebe imaš 4 utakmica u zadnjih 8 mjeseci. Katastrofa u najavi.![]()
![]()

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:
Klubovima ne treba davati nista jer u njima su kriminalci koji ce sve pokrasti. Jedina ispravna odluka je da savez zadrzi pare i da sam odluci kako ce ih potrositi.
savez je morao potrositi te pare da se kupi dovoljan broj testova, zastitne opreme i svega ostalog sto je potrebno. Od 10 miliona, po meni iznos od minimalno 9 se trebao iskoristiti za ove dodatne troskove organizacije (testovi i slicno), onda da se plate hoteli ekipama i na kraju krajeva da se da neki iznos u novcu koji bi pomogao isplatu plata i slicno.kontrasviju je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:35Ne mogu da vjerujem da ima pojedinih koji brane još jedan kriminalni akt saveza. Dobili su 10 miliona KM pomoći i klubovima će podijeliti 720 hiljada km, odnosno pišljivih 7%. Jeste li svjesni koliki je to bezobrazluk?
Takodjer, ja sam poprilicno uvjeren da je savez napravio plan tipa evo nabavit cemo toliko testova, ovo ce biti procedura prije poslje utakmice, u ovim hotelima ce biti ekipe dolazit ce se sa dva autobusa itd itd i da se to predstavilo kriznom stabu da bi se dopustilo igranje. Svi ovi prijedlozi diskusije se nekako povrsne. Tipa treba se testirati.. Ko gdje kako..? Ovako svi prebacuju lopticu a niko nista da uradi. Jer sta da se desi ne daj Boze da neki stariji uposlenik kluba dobije coronu i umre. Ko je odgovoran?
Apsurd je da se na ovim sastancima klubova ocigledno uopste ne prica o tim stvarima. Tu je trebalo najveci pritisak napraviti.
Kad spominjes HNS, tamo kompletna liga zamjeni terene, VAR uvode.. Kod nas odemo na SP dodju milioni u savez i nista se ne desi.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ako Bog da jos jedna zgradica da nikne negdje u Sarajevu, a moze i u neki drugi grad. Da mogu malo promijeniti okruzenje s vremena na vrijeme.TheIvicnjak je napisao/la: ↑09 maj 2020, 04:00Klubovima ne treba davati nista jer u njima su kriminalci koji ce sve pokrasti. Jedina ispravna odluka je da savez zadrzi pare i da sam odluci kako ce ih potrositi.
Sta mene licno ocekuje za par mjeseci? Sad mi je plata smanjena na 600KM, a ko zna do kad i to i da li ce mi firma prezivjeti. Znas koliko vladu boli neka stvar radi toga?kerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:32Sto rece gore kirba, razmislja li iko sta klubove i nasu ligu ocekuje sljedece sezone ba? Pa ako se prekine sad, to ce znaciti 6 mjeseci u komadu bez fudbala. Koji ce to klubovi opstati? Ja zivotom garantujem da ce svaki, ali svaki klub u bih imati poprilicne probleme... kako ce se ekipe ponasati u prvim pretkolima evrope? Koliko ce uopste trebati vremena da se svi vrate u formu?
E ista stvar ti je sa savezom i klubovima.
Zaboli Begica i savez neka stvar ko ce ovdje biti prvak i da li cemo zijaniti u Europi od amatera nekih sa 5:0, ili cemo proci u drugo kolo pa tamo opet zijaniti od malo manjih amatera.
Oni ligu odrzavaju onoliko koliko moraju, radi UEFE, odnosno radi samih sebe, jer njima je pravo dobro. A sve sto rade, rade uz amin od te iste UEFE.
E sad, sto se to vecini ne svidja, ne svidja nam se ni stanje u drzavi, pa cutimo.
Jedno je ocekivati nesto sto se nikad nece desiti, ne samo u BiH, drugo je biti realan i sagledati stvari onakve kakve jesu. To ne znaci da ja podrzavam kako savez vodi politiku BiH fudbala, govorim samo cinjenicno stanje.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 09 maj 2020, 04:05, ukupno mijenjano 1 put.
U principu upravu si ali savez mora potrositi te pare da se pomogne sa organizacijom utakmica. Cirkus bi bio da se da novac klubovima i onda jedni isplate plate a ne kupe testove npr i slicno.TheIvicnjak je napisao/la: ↑09 maj 2020, 04:00Klubovima ne treba davati nista jer u njima su kriminalci koji ce sve pokrasti. Jedina ispravna odluka je da savez zadrzi pare i da sam odluci kako ce ih potrositi.
I u narednoj sezoni cemo morati testirati, placati firme da rade dezinfekciju prostora itd itd. Kosta to sve i previse.
Evander je napisao/la: ↑09 maj 2020, 04:03Sta mene licno ocekuje za par mjeseci? Sad mi je plata smanjena na 600KM, a ko zna do kad i to i da li ce mi firma prezivjeti. Znas koliko vladu boli neka stvar radi toga?kerimatomic1921 je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:32Sto rece gore kirba, razmislja li iko sta klubove i nasu ligu ocekuje sljedece sezone ba? Pa ako se prekine sad, to ce znaciti 6 mjeseci u komadu bez fudbala. Koji ce to klubovi opstati? Ja zivotom garantujem da ce svaki, ali svaki klub u bih imati poprilicne probleme... kako ce se ekipe ponasati u prvim pretkolima evrope? Koliko ce uopste trebati vremena da se svi vrate u formu?
E ista stvar ti je sa savezom i klubovima.
Zaboli Begica i savez neka stvar ko ce ovdje biti prvak i da li cemo zijaniti u Europi od amatera nekih sa 5:0, ili cemo proci u drugo kolo pa tamo opet zijaniti od malo manjih amatera.
Oni ligu odrzavaju onoliko koliko moraju, radi UEFE, odnosno radi samih sebe, jer njima je pravo dobro. A sve sto rade, rade uz amin od te iste UEFE.
E sad, sto se to vecini ne svidja, ne svidja nam se ni stanje u drzavi, pa cutimo.
Jedno je ocekivati nesto sto se nikad nece desiti, ne samo u BiH, drugo je biti realan i sagledati stvari onakve kakve jesu. To ne znaci da ja podrzavam kako savez vodi politiku BiH fudbala, govorim samo cinjenicno stanje.

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ne mora. Bilo bi lijepo i casno, ali niko ih sa tim nije uslovio.kirba je napisao/la: ↑09 maj 2020, 04:04U principu upravu si ali savez mora potrositi te pare da se pomogne sa organizacijom utakmica. Cirkus bi bio da se da novac klubovima i onda jedni isplate plate a ne kupe testove npr i slicno.TheIvicnjak je napisao/la: ↑09 maj 2020, 04:00Klubovima ne treba davati nista jer u njima su kriminalci koji ce sve pokrasti. Jedina ispravna odluka je da savez zadrzi pare i da sam odluci kako ce ih potrositi.
I u narednoj sezoni cemo morati testirati, placati firme da rade dezinfekciju prostora itd itd. Kosta to sve i previse.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.