Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Plavac87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Plavac87 » 09 maj 2020, 10:48

SaMoVelez je napisao/la:
09 maj 2020, 10:23
Plavac87 je napisao/la:
09 maj 2020, 09:59
SaMoVelez je napisao/la:
09 maj 2020, 09:43
Odista kad se pozivaš na činjenice onda ne trebaš ili još bolje ne smiješ pisati kako je Ivica Osim spasio fudbal u BIH. Ja se slažem da on jeste bio jedan od spasilaca ali svakako ne i jedini. Kako činjenice kažu komitet za normalizaciju ( spas) BH fudbala činili su 4 čovjeka od čega dva naša veležovca, veliki Sead Kajtaz i još veći Duško Bajević, inače najtrofejniji trener u historiji bh loptanja :kafa: Uz njih kao četvrti član komiteta se pojavljuje veliko ime bh fudbala Faruk Hadzibegić koji također daje nemjerljiv doprinos radu komiteta.

Sve poslije prvog "proklizavnja" je nepotrebno komentarisati sve dok gore navedene činjenice ne budu uvažene :zviz:

Da gospodine @Samo Velež, odista se slažem sa vama i uvažavam činjenice. Navedeni velikani jesu pomogli BiH fudbalu. Oprostite što sam ih izostavio, pisao sam većinom o predsjednicima.

Žalosno je i poražavajuće da su osobe takvog renomea ispod neukih, nesposobnih i korumpiranih stranačkih kadrova. Rezultate vidimo.

Drago mi je da si dao ovakav odgovor, nisam drugo ni očekivao od tebe. Ja te u potpunosti razumijem i jako cijenim tvoj fanatizam prema Želji. Ono šta ja mislim a to je da će se u BIH za spas bh fudbala morati napraviti širi front brobosanski orijentisanih klubova. Čak postoje indicije da će naredni izbori u savezu ići u tom pravcu. Bh fudbal je u raljama mafije i nacionalista koji imaju samo jedan cilj, po svaku cijenu zadržati postojeće stanje i u mutnim vodama nastaviti lov za vlastite interese.
Ono u čemu se ne slažem je to da je i pitarima interes ovakav savez. Njima bi možda (po trenutnom stanju) trebalo više nego drugima, da se stanje promjeni. Oni su u istom ovom sistemu žrtva jer i njima pošalju, kad im treba nekog Bandića da svirne nepostojeći penal protiv njih. Imaš situaciju od lani pod BB kad je sviran najsmješniji penal u historiji fudbala za potrebe malog političkog isprdka iz Međugorja.
Prepucavanja navijača na relaciji Že-Sa na jednu stranu a interesi nas koji volimo ovu državu i naš fudbal, na drugu.

PS možda će zvučati nekome čudno i prepotentno, ali sa ljudima iz današnjeg Veleža, uticaj brobosanski orijentisanih klubova je veći nego ikada u našem savezu. Odgovorno tvrdim da će se situacija u savezu, bez obzira na "sestrića" okrenuti na našu stranu i da ćemo u bliskoj budućnosti imati uređeniji i jači savez a samim tim i jaču ligu i više regularnosti u njoj.

Gospodine, ako mi dozvolite ne bih se složio sa nekim iznesenim razmišljanjima i pojasnio bih zašto.

Fudbal i sport ne poznaju pro Bosanske, pro Srpske, pro Hrvatske stručnjake. U tome leži sva srž problema, koji nas je već minimalno jednom skoro ugasio. Svi Ti su većinom nekompetentni kadrovi, koji ispunjavaju isključivo interese stranaka, pored onih ličnih. Istorija je najbolja učiteljica.

Gospodine, sport je u opasnosti da nestane. Budale smo ako nastavimo raditi kako se radi već 25 godina. Nema nam spasa.

Završio bih sa svoje strane ovu diskusiju za sada. Hvala na razumijevanju i uljudnom dijalogu.

Budite pozdravljeni.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 09 maj 2020, 11:11

kirba je napisao/la:
09 maj 2020, 04:04
TheIvicnjak je napisao/la:
09 maj 2020, 04:00
Klubovima ne treba davati nista jer u njima su kriminalci koji ce sve pokrasti. Jedina ispravna odluka je da savez zadrzi pare i da sam odluci kako ce ih potrositi.
U principu upravu si ali savez mora potrositi te pare da se pomogne sa organizacijom utakmica. Cirkus bi bio da se da novac klubovima i onda jedni isplate plate a ne kupe testove npr i slicno.

I u narednoj sezoni cemo morati testirati, placati firme da rade dezinfekciju prostora itd itd. Kosta to sve i previse.
Mozda ce sposobnije uprave te firme postaviti za sponzore ili njihove vlasnike ubaciti u upravne odbore i imat ce djaba sve to ili znatno povoljnije a pare od saveza namjenjene za to ce usmjeriti na druge troskove kluba

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 09 maj 2020, 11:25

Ma procedura je to mozda 3 klibova mogu to ostvarit sta je sa ostalim. Ostali jedva kraj sa krajem sastqvljaju, jos da i to sebi priruste to ti je oko 100 i kusur hiljada maraka za 11 tekmi sa organizacijom utakmice. Jbg ima precih stvari od toga kako zadrzati igrace dovest adekvatne pozicije idt. Veliki je to trosak za klubove da bogdo i svabe nastave. Kad krenu testiranje igrca i osoblja kao i u italiji. Jbg bolje ne rizikovati opet da se saceka mjesec dva i lagano u novu sezonu. Mada tesko je nesto ocekivati i ove procedure sto su pisane na ovim stranicama tesko da mi kqo jedna mala siromasna zemlja to mozemo ispostovat uzinajuci i drustvo kakvo je, jbg novi klaster je u zenicko dobojskom kantonu maglaj. Opet 6 mrtvih. Kako god treba se malo pisati o rizicima. A ne o lobiranju pojedibih klubova kao sto ova stranica radi, pisite sta ako se koji igrac zarazi tokom nastqvka igrqnja pa imas 4 grada gdje su klasteri bili i dalje su. Kako ces onda djelovat ako se sastaju medjusobno. A da ne pricamo o ostwlim. Trebq biti realan jbg.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 maj 2020, 11:34

La liga finito
Barca sampion

Idemo i mi
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 maj 2020, 12:30

Vidi dokoljenka :urnebes: :urnebes: jos nasao odgovarati drugu SamoVelez i raspravljati se sa Vilijamom Šekspirom ovog foruma :rol:

Brato okani se coravog posla ti mozes samo u tri skoka preskociti od sanka do vrata skinuti kaput ili jaknu SamoVelez,povuci mu stolicu i namjestiti je da udobno sjedne. Tek tada mozes koristiti te terminologije izvolite gospodine sta zelite popiti,gospodine jeste li zadovoljni uslugom itd :rol:

Nego brato kako prezivljavas bez nosenja tacne i prosipanja pepeljara u vrijeme korona virusa :cry:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 maj 2020, 12:40

Da se dohvatim i ovih par zenicana koji me prozivaju za Celik da cu se ja sjebati ako ostanu :shock: :crazy: Brato koji vam je racku jedno je zajebancija a drugo su neke zelje o necijim propastima. Pakas bi bio kada bi zelio propast Celiku a do prije par godina mi u istom ku.rcu bili. Mozete ostati a mozete i ispasti isto mi je jer znam da cemo mi biti prejaki i da cemo vas karati do bola gdje god stignemo :njanjanja: Sada koliko ce vama odgovarati da vas ostave u ligi jer nemate za germe,cim vam se racun odblokira sjebat cete se kako ce lesinari navaliti sa tuzbama. Prosli sve to prije par godina i nikome nebi pozelio da ides najmrzem klubu sa juniorima i jos te po belaju u kupu izvlace. Srecom nisu nas raznjeli. Nikad se ne ponovilo. Svejedno mi ostanete ili ispadnete ali nikad vam nebi pozelio gasenje. Drugo su zajebancije jer ste ko navijaci indijanci zesci :mrgreen:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 09 maj 2020, 13:02

Prošli ste vi q moj, ni blizu niste bili u dubiozi i dugovima kao što je Čelik. Nemoj bezveze lupati gluposti.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 maj 2020, 13:09

Convicts1988 je napisao/la:
09 maj 2020, 13:02
Prošli ste vi q moj, ni blizu niste bili u dubiozi i dugovima kao što je Čelik. Nemoj bezveze lupati gluposti.
To je jos veca sramota vasa da pored tolikih dugovanja nista niste osvojili. Bili smo u pat poziciji da je u klubu ostala samo stolica nakon sto se pokupio mladi Zalihic kao posljednji sa broda. Bili pred mezarom. I ti pricas neke price o dugovima. Isti je dug i 2 i 5 miliona ako nemas volje da spasis to nesto tvoje. Mi smo spasili Velez a za vas ne znam. Mozete jedino cekati neku sadaku da vas neko uzme i produzi agoniju. To je samo kupovina vremena i dublje zavlacenje u slijepu ulicu. Nece vam niko doci i odjednom vratiti dugove sto su drugi pokrali niti vi imate ljubavi prema klubu kao mi. Momak stilmen najinteligentniji na vasoj temi vam daje najbolju i najpametniju soluciju ali vi mislite da cete postici nesto ostankom u ligi. Samo ce vas svi guzit i jos vise sramotit. Neka vam je bog na pomoci i neka vas tu da vas guzimo tako slabasne
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 maj 2020, 13:13

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
09 maj 2020, 12:40
Da se dohvatim i ovih par zenicana koji me prozivaju za Celik da cu se ja sjebati ako ostanu :shock: :crazy: Brato koji vam je racku jedno je zajebancija a drugo su neke zelje o necijim propastima. Pakas bi bio kada bi zelio propast Celiku a do prije par godina mi u istom ku.rcu bili. Mozete ostati a mozete i ispasti isto mi je jer znam da cemo mi biti prejaki i da cemo vas karati do bola gdje god stignemo :njanjanja: Sada koliko ce vama odgovarati da vas ostave u ligi jer nemate za germe,cim vam se racun odblokira sjebat cete se kako ce lesinari navaliti sa tuzbama. Prosli sve to prije par godina i nikome nebi pozelio da ides najmrzem klubu sa juniorima i jos te po belaju u kupu izvlace. Srecom nisu nas raznjeli. Nikad se ne ponovilo. Svejedno mi ostanete ili ispadnete ali nikad vam nebi pozelio gasenje. Drugo su zajebancije jer ste ko navijaci indijanci zesci :mrgreen:
Ti si jos gori sto se pravdas i objasnjavas par forumasa koji bi da se sprdaju ali na tudji racun, ne smijes im nista reci za klubcic. Njih par neispadanje iz lige dozivljavaju kao najveci uspjeh od osnivanja zajednicke lige. Ne vide sumu od drveta.
A ono najgore, ibrete se sto komentarises im klub a najaktuelnija su tema u drzavi, nepresusan izvor gluposti i provale. Svaka cast njih par, gotivica momci, shvataju zafrkanciju.

Steelman im je pravo blago od forumasa, momak govori cinjenicno i gleda istini u oci, ali to ne odgovara pojedincima, sami sebe lazu jer ih stid na forumu da ce ih neko sprdati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 maj 2020, 13:18

Beduin je napisao/la:
09 maj 2020, 13:13
09 maj 2020, 12:40
Ti si jos gori sto se pravdas i objasnjavas par forumasa koji bi da se sprdaju ali na tudji racun, ne smijes im nista reci za klubcic. Njih par neispadanje iz lige dozivljavaju kao najveci uspjeh od osnivanja zajednicke lige. Ne vide sumu od drveta.
A ono najgore, ibrete se sto komentarises im klub a najaktuelnija su tema u drzavi, nepresusan izvor gluposti i provale. Svaka cast njih par, gotivica momci, shvataju zafrkanciju.

Steelman im je pravo blago od forumasa, momak govori cinjenicno i gleda istini u oci, ali to ne odgovara pojedincima, sami sebe lazu jer ih stid na forumu da ce ih neko sprdati.
Upravo tako i to sam im napisao. Nije sramota ispasti ako imas plan i volju da se boris za ono sto volis. Pa mislis da je nama bilo drago skakat po vukojebinama ali to je bio dio naseg plana koji smo istrpili zato danas imamo zdrav Velez bez marke duga i klub koji ce za par godina biti jedan od onih koji se se boriti za trofeje. Sve sa pravom strategijom i postenim radom. Oni misle drugacije i to je njihova stvar. Slijepa ulica je gadna moj beduin. Ides ides i samo dodjes mane sevi gdje. To ce im se desiti a frajer im iznio jedino rjesenje
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 09 maj 2020, 13:21

Hvala vam što se brinete za budućnost kluba iz Zenice.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 maj 2020, 13:23

200 godina im klubovi postoje nikad titulu nisu osvojili i oni pametuju kako treba raditi, hajde stignite Brotnjo Čitluk pa onda nam drzite predavanje.
Jedina pomoc koja ce nam trebati od vas je iskustva druge lige ako licencu nedobijemo a do tada pozdrav "dobronamjernim" sportskim prijateljima.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 maj 2020, 13:27

09 maj 2020, 13:21
Nije to briga. Samo pokusavanje otvaranja ociju nekome ko ne zeli dobro svom klubu. Naglabamo ali eto vas tamo. Znam da je moj Velez svakim danom jaci i jedva cekamo utakmice da vas podjemo guzit sve redom pogotovo vas seljake iz Zenice koji nikad nista niste osvojili. Nemate vi ljubavi. Vasa ljubav su cimenta krec i przina

Mostarski Rodjeni :ljepota: kako mocno ❤
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 09 maj 2020, 13:33

Velež je u bliskoj budućnosti u znaku jednakosti sa Real Madridom.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 09 maj 2020, 13:47

09 maj 2020, 13:27
Nije to briga. Samo pokusavanje otvaranja ociju nekome ko ne zeli dobro svom klubu. Naglabamo ali eto vas tamo. Znam da je moj Velez svakim danom jaci i jedva cekamo utakmice da vas podjemo guzit sve redom pogotovo vas seljake iz Zenice koji nikad nista niste osvojili. Nemate vi ljubavi. Vasa ljubav su cimenta krec i przina

Počeo si i nacionalističku retoriku širiti po forumu :facepalm:
Ma neka, neka je Velež sve jači, al ohladi malo tuljanu.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 maj 2020, 13:56

09 maj 2020, 13:47

Počeo si i nacionalističku retoriku širiti po forumu :facepalm:
Ma neka, neka je Velež sve jači, al ohladi malo tuljanu.
Nemoj da lazes. Kasnije sam poslje utakmice procitao pa svrsio si kad je Borac nedavno izjednacio koji kompleks imas prema Velezu. Dok mene zaboli racku za tim smijesnim i tako izblamiranim klubom. Brato klub ti je tako osramocen da vas nista ne moze oprat. Gledam vas samo sa sazaljenjem a nikako sa nekim rivalitetom. Uzivaj cimpanzo samo sam se javio jer sam procitao neka spominjanja mene vezano za Celik :crazy: paranoje vas zestoke pucaju poslje Papijevog ispisavanja po vama :rol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 09 maj 2020, 14:02

Pa navijao za bratski Borac te preCjednika Dodu, šta je problem ? Ljudi su podmetnuli svoja leđa, ispali su umjesto Čelika onomad, a evo i ove godine se bore za interese kluba iz Zenice, urgiraju da se liga prekine te da niko ne napusti PL. Pravi prijatelji naši, ne budi ljubomoran.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 09 maj 2020, 14:31

Samo naprijed brato nastavite da nas gu.zite kao do sada,jbga mi cemo ga primat jer nikad vas rang nismo bili,nego nekad smo raspravljali jel uspjesniji klub sa 2 titule Yuge ili osvajac kupa?

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 maj 2020, 14:34

avenija je napisao/la:
09 maj 2020, 13:23
200 godina im klubovi postoje nikad titulu nisu osvojili i oni pametuju kako treba raditi, hajde stignite Brotnjo Čitluk pa onda nam drzite predavanje.
Jedina pomoc koja ce nam trebati od vas je iskustva druge lige ako licencu nedobijemo a do tada pozdrav "dobronamjernim" sportskim prijateljima.
:urnebes: :urnebes:

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 09 maj 2020, 14:36

Voljeli mi ili ne Velež al njima se treba diviti koliko su pozitivnih stvari uradili za ove 2-3 godine. Postavili domaćinski stvari na svoje mjesto. Na livadi privode kraju moderan i funkcionalan stadion. Tokom dosadašnjeg dijela prvenstva sve utakmice odigrali krajnje korektno uz napomenu da su ih sudije u par navrata oštetile. Vratili publiku na tribinama. Ne kasne plate igračima. Riješili se dugova, itd. itd. U suštini stekli sve uvjete da u igračkom smislu puno napreduju. Što se tiče Čelika zaista je upitno šta im je za budućnost bolje opstati i dalje kuburiti ili se malo povuć sa premijerligaške scene - poraditi na ustroju i vratit se kao uređen klub jer Čelik to zaslužuje.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.