Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Mandzukic ima svoje kvalitete, Dzeko svoje. U nekom zbiru Dzeko je bolji i kompletniji igrac.
Realno iako je i ovako napravio strasnu karijeru, i postao napadacka ikona zadnje decenije, Dzeko je pogrijesio pri izboru Sitija ispred recimo jednog Bayerna. Ali nije se puno ni pitao on, novac je igrao, a Vukovi zedni zarade.
Znam da ima i do njega,ali politika trenera u Sitiju je bila katastrofalna. Nije igrao ko je trebao nego se gledalo da ugode vlasnicima i silna ulaganja opravdaju.
I ovako je jedan od najboljih napadaca Sitija ikada, a zamisli da je igrao kako je i zasluzio.
Dzeko mi je drazi od Ibre, jer treba uporediti cijeli fudbalski put, jednog igraca. Ibra je soumen i ni u jednom klubu nije ostavio trag kakav je Dzeko ostavio u 3....
A i te rasprave su bezveze. Zvanicno, najbolji napadac ex yu prostora je Dzeko, to je rekla struka i nema potrebe raspravljati.
Ljut sam kako igra pa zadnje tri godine u repki ali ljudi moji...
34 god...jos max 2 godine....i ode baba...tuga me uhvati ocami
Realno iako je i ovako napravio strasnu karijeru, i postao napadacka ikona zadnje decenije, Dzeko je pogrijesio pri izboru Sitija ispred recimo jednog Bayerna. Ali nije se puno ni pitao on, novac je igrao, a Vukovi zedni zarade.
Znam da ima i do njega,ali politika trenera u Sitiju je bila katastrofalna. Nije igrao ko je trebao nego se gledalo da ugode vlasnicima i silna ulaganja opravdaju.
I ovako je jedan od najboljih napadaca Sitija ikada, a zamisli da je igrao kako je i zasluzio.
Dzeko mi je drazi od Ibre, jer treba uporediti cijeli fudbalski put, jednog igraca. Ibra je soumen i ni u jednom klubu nije ostavio trag kakav je Dzeko ostavio u 3....
A i te rasprave su bezveze. Zvanicno, najbolji napadac ex yu prostora je Dzeko, to je rekla struka i nema potrebe raspravljati.
Ljut sam kako igra pa zadnje tri godine u repki ali ljudi moji...
34 god...jos max 2 godine....i ode baba...tuga me uhvati ocami
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Ne, nego u 1-2 % Bošnjaka koji smatraju da je Mandžo bolji

Meni kao Srbinu je bolji Džeko, ali to je opet samo moje misljenje

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Ti si samo subjektivni Srbin

- BosniaBoston
- Kontakt:
Ovi hrvatići imaju slican sindrom ko navijaci Liverpoola sad,najbolja su ekipa u regionu pa sad kontaju da na svakoj poziciji imaju najjaceg igraca 

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Mandzukic se oprostio od repke bilmezuBosniaBoston je napisao/la: ↑09 maj 2020, 23:08Ovi hrvatići imaju slican sindrom ko navijaci Liverpoola sad,najbolja su ekipa u regionu pa sad kontaju da na svakoj poziciji imaju najjaceg igraca![]()
Interesantno je sto nema sredine, niti pokusaja bilo kakve objektivnosti. Oni smatraju da je Mandžukić bolji, dok se ovde cesto od istog pravio Vojo Ubiparip jbt

- kontrasviju
- Kontakt:
Kakve sve nebuloze čovjek neće pročitati ovdje, to nije realno. Čuj Džeko ne može biti produktivan u ekipi gdje nije prva napadačka opcija, a Mandžukić može.
Šta je sa periodom dok je igrao u Citiju? Je li tada bio prva napadačka opcija, gdje je u svakom trenutku imao jednog Aguera pored sebe i još dva dobra napadača (Tevez- Balotelli, Negredo - Jovetić)
Samo da napomenem ovog što je upravo napisao te nebuloze - Džeko je u dvije sezone u kojima je City osvojio titulu dok je on bio tu (sezona 11/12 i 13/14) - u prvoj sezoni bio drugi najbolji strijelac ekipe, odmah iza Aguera (Aguero 23, Džeko 14), a u sezoni 13/14 treći najbolji strijelac ekipe i to jako blizu Tourea i Aguera (20 Toure, 17 Aguero, 16 Džeko). Isto tako vrijedi napomenuti da je u obje titule bio jedan od najbitnijih igrača kada se lomila sezona i da je postizao jako bitne pogotke.
Smiješno je uopšte porediti Džeku i Mandžukića. Ono što je Džeko radio u Romi i Wolfsburgu, Mandžukić ne može, dok Džeko može funkcionisati i biti produktivan i kada nije prva napadačka opcija, pa čak i to raditi bolje od Mandžukića.
Šta je sa periodom dok je igrao u Citiju? Je li tada bio prva napadačka opcija, gdje je u svakom trenutku imao jednog Aguera pored sebe i još dva dobra napadača (Tevez- Balotelli, Negredo - Jovetić)
Samo da napomenem ovog što je upravo napisao te nebuloze - Džeko je u dvije sezone u kojima je City osvojio titulu dok je on bio tu (sezona 11/12 i 13/14) - u prvoj sezoni bio drugi najbolji strijelac ekipe, odmah iza Aguera (Aguero 23, Džeko 14), a u sezoni 13/14 treći najbolji strijelac ekipe i to jako blizu Tourea i Aguera (20 Toure, 17 Aguero, 16 Džeko). Isto tako vrijedi napomenuti da je u obje titule bio jedan od najbitnijih igrača kada se lomila sezona i da je postizao jako bitne pogotke.
Smiješno je uopšte porediti Džeku i Mandžukića. Ono što je Džeko radio u Romi i Wolfsburgu, Mandžukić ne može, dok Džeko može funkcionisati i biti produktivan i kada nije prva napadačka opcija, pa čak i to raditi bolje od Mandžukića.
1921
Mandzukic haman sam odveo Bayern i Juventus do finala lige prvaka i Hrvate do finala SP. Kad to Edin uradi pricat cemo 

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- kontrasviju
- Kontakt:
Haman sam odveo Bayern i Juventus do finala Lige Prvaka sa po 3 pogotka u te dvije sezone

1921
Nisu mu golovi bili nikad jača strana, koliko puta je otvorio prostor suigračima za golove, sigurno je bio predasistent za 95 % tih golova 
Davao je kad je bilo najbitnije. Dva put u finalu LP, polufinale svjetskog, finale svjetskog.
Uvijek ce biti hejtera.

Davao je kad je bilo najbitnije. Dva put u finalu LP, polufinale svjetskog, finale svjetskog.
Uvijek ce biti hejtera.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Predpredpredasistent 100% golova bio Buffon,takvog ofanzivca svijet nije vidio
#Punoljetstvo
Mandzukica sveli na nivo Lendrica, a Dzeko im bolji od Ibrahimovica. 

Nema to veze. Mandzukic je igrac sa bogatijom karijerom i igrao je u jacim i vecim klubovima konstantno u prvoj postavi za razliku od Edina.
Igrao bi i Edin u toj konkurenciji bez problema vamo se gledalo ne ko može više ponuditi za ekipu vec ko ima veci ugovor.
Vrlo logicne stvari.
I to mu je jedina mrlja trebao je preci u Bayern.
Koliko bi on imao golova da je odradio ugovor s Bayernom kao u Cityu..
Vrlo logicne stvari.
I to mu je jedina mrlja trebao je preci u Bayern.
Koliko bi on imao golova da je odradio ugovor s Bayernom kao u Cityu..

Tipicna šbbkbb kad se nema argumenata
Mandzo ima veci legacy. Kraj price sto bi reko onaj ker
Mandzo ima veci legacy. Kraj price sto bi reko onaj ker