Evo boldirano iznad, da ispoštujem i zvaničnu proceduru i pravilo o meču koji se mora odigrati u tekućem danu koji je prošao, da ne bude Shevchet na kraju opet ne valja i sl.bodi123 je napisao/la: ↑04 maj 2020, 18:42Evo nam teme da ne spamamo tamo više.
Spisak igrača:
1. Mokes
2. Unofficialpage
3. FoSte95
4. rektalnialpinizam
5. bodi123
6. Kajzer10
7. Trebinjac94
8. Admir_Sa
Igramo na https://lichess.org/
Potrebno je napraviti account. Kada napravite account ostavite link svog profila na ovoj temi da vas ostali igrači mogu zapratiti radi lakšeg organizovanja meča.
Meč organizujete tako što odete na profil igrača s kojim igrate i izazovete ga na challenge u sljedećem formatu:
Za termine mečeva se sami dogovarajte ali meč mora biti odigran do kraja dana u kojem se igra tekuće kolo. Rezultate postavljajte na ovu temu pa ću ja u tabelu ubacivati sve.
1. Grupna faza
Svako sa svakim će odmjeriti snage 2 puta, tj 2 meča će se igrati po jedan kao bijeli i kao crni. Format je 5+3 (3 dodatne sekunde po potezu) da izbjegnemo isticanje vremena i gubitak na vrijeme a već si pred pobjedom, i slične pizdarije.
Pobjeda u meču nosi 1 bod, neriješeno 0,5 boda i poraz 0 bodova. Znači u jednom susretu možete osvojiti maksimalno 2 boda ukoliko u oba meča pobjedite protivnika. Primjer, pobjedite i odigrate neriješeno dobijate 1,5 bod u tabelu, a protivnik 0,5 boda za neriješeno i poraz.
Nakon 7 kola će 4 najbolja proći na Final Four.
2. Final Four
Ukrštaju se prvi sa četvrtim i drugi sa trećim iz regularnog dijela. Igraju se 4 meča formata 5+3 s istim načinom bodovanja. U slučaju da poslije 4 meča rezultat bude neriješen(znači 2-2) igraju se po 2 dodatna meča formata 3+0 sve dok ne dobijemo pobjednika.
Za finale važi sve isto kao za polufinale.
Ako ima nekih pitanja, prijedloga ili bilo čega pišite.
Planirao sam da od srijede 6. maja krenemo s 1. kolom. Igramo 7 kola u 7 dana. Polufinala i finale bi se igrali 13. i 14. maja, u iduću srijedu odnosno četvrtak. Znači za 9 dana sve završava.
Ako neko ne može ispratiti ovaj tempo(što nije puno jer svaki dan se igra svega 20-ak minuta) neka odmah kaže da nađemo zamjenu.
Raspored po kolima ću postaviti do kraja dana.
Neka najbolji pobjedi!
Ovo je moj profil na lichessu pa me zapratite kad napravite. Nisam se mogao sjetiti emaila od starog, pa sam našao neki random![]()
https://lichess.org/@/vogel_v22
Poslije 2 kola:
![]()
Jbt, cijeli dan čekam bezze kao debil, još Bodi kaže, hajde ba može i sutra, a on napisao pravila.
Ja ba može i prekosutra se igrati, nema pravila nikakvih, a ja samo sjedim i čekam da se čovjek javi...
Toliko, ugodna noć svima.