Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Rio ne valja nositi posao kući, tj. na forum u ovom slučaju

Naravno da nemaju.
Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u članku 10. definira pravo na slobodu izražavanja, a također i navodi pod kojim okolnostima ovo pravo može biti ograničeno: “Kako ostvarivanje tih sloboda obuhvaća dužnosti i odgovornosti, ono može biti podvrgnuto formalnostima, uvjetima, ograničenjima ili kaznama propisanim zakonom, koji su u demokratskom društvu nužni radi interesa državne sigurnosti, teritorijalne cjelovitosti ili javnog reda i mira, radi sprečavanja nereda ili zločina, radi zaštite zdravlja ili morala, radi zaštite ugleda ili prava drugih, radi sprečavanja odavanja povjerljivih informacija ili radi očuvanja autoriteta i nepristranosti sudbene vlasti.”
Iako je sloboda izražavanja jedno od najvažnijih demokratskih prava, ona nije apsolutno pravo. Sloboda izražavanja ne može biti neograničena i bezuvjetna, ali svako ograničavanje slobode izražavanja mora biti iznimka i imati jasne razloge i limite. Sprječavanje govora mržnje i stigmatizacije pojedinih društvenih skupina jedan je od rijetkih opravdanih razloga za ograničavanje slobode izražavanja.
Iako ne postoji jedinstvena definicija govora mržnje[3], pod tim pojmom podrazumijeva se govor kojim se poziva na nasilje i mržnju prema pojedincu ili određenim društvenim skupinama radi njihovih karakteristika poput rase, etničkog podrijetla, spolne orijentacije, vjere itd., koji kao takav nije spojiv sa slobodom govora upravo zato što krši tuđa prava i potpuno je nespojiv s ravnopravnošću, jednakošću i ne diskriminacijom kao načelima u demokratskom društvu. Međutim, nije jednostavno utvrditi granicu između slobode govora i govora mržnje, niti svaki govor mržnje ima jednaku težinu, te stoga traži i drugačiju regulaciju, tj. drugačiji stupanj limitacije slobode govora. Neki oblici govora mržnje mogu predstavljati kazneno djelo, a neki mogu spadati pod prekršaj. Neki blaži oblici govora mržnje mogu spadati u područje povrede etičkih načela ili pravilnika u novinarstvu i izdavaštvu, te sukladno tome mogu imati drugačiji vid sankcije
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Zaustavimo promociju debila sa fetisha
- MaliUziVertikalni
- Kontakt:
Dobro jutro komsije
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Počinjem brinuti, već četvrti dan u nizu ne mogu zaspati prije 8. Bog namijenio noć za spavanje, morž negira zakone prirode.
"We need to suffer. And we need to fight."
Šta rektu Bošnjaci? I ovi neonacistički ispadi u Stocu pokušaj su s bošnjačke strane da se skrene pažnja sa priče oko "Srebrene maline"? Kakav autošovinistički narod.
ali na čelu vlade je Plenković koji čak koalira sa Srbinom, a proustaški kandidat za predsjednika je dobio samo četvrtinu glasova
Let's talk about SIX baby!
Da su Bošnjaci '92 imali nacionalnu svijest Hrvata iz '91 bilo bi puno manje zaklanih civila.
Tetkovog oca u Zvorniku zaklale komšije na kućnom pragu, čovjek bio komunista oduvijek. A znamo da je Zvornik dočekao pad sa titinom slikom u rukama. Kao i svi drugi uostalom.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Suza suzu goni. Ko nas bre zavadi. 
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Imam jedan text u pdf formatu ali je u formi fotografije, kao da je skenirano zapravo. Postoji li fora da mogu konvertovati nekako taj tekst da ga mogu searchati?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Bilo je toga, vjeruj. U selu Baljvine (mislim da se tako zove)srbi su puskama cuvali muslimanske kuce. A muslimani srbske (zavisi ko naidje).
Uvjek ima izuzetaka ali to ne mijenja cinjenice o agresiji genocidu i svemu sto se desilo.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- JarnoTrulli
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.
Tako da, poenta price je da je covjek covjek. A monstrum i **** mozes biti nebitno da li se zvao Josip, Sasa ili Asmir.
Tako da, poenta price je da je covjek covjek. A monstrum i **** mozes biti nebitno da li se zvao Josip, Sasa ili Asmir.
Nece nikad to izjednacavanje proci prijatelju. Uzalud. Bolje nemoj pocinjati.dscile je napisao/la: ↑11 maj 2020, 16:36Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.
Ti imas svoju istinu, ja svoju, i taman.
Koliko ti je retardirana ta prica o izjednacavanju. Ko izjednacava, jesi li ti mentalno zaostao, je l vidis sta sam napisao? U stvari, u neku ruku jeste izjednacavanje. Izjednacavanje ljudi po tome da li su dobri ili ne, a ne po tvom kako se zovu i u koju crkvu/dzamiju idu.VolimTz je napisao/la: ↑11 maj 2020, 16:52Nece nikad to izjednacavanje proci prijatelju. Uzalud. Bolje nemoj pocinjati.dscile je napisao/la: ↑11 maj 2020, 16:36Ja licno znam da u jednom selu, koje je prije rata bilo otprilike pola pola Srbi-Hrvati, Srbi nisu dali da se srusi katolicka crkva od strane neke paravojne formacije iz Srbije. A prije te situacije u selu je bilo bukvalno nekoliko zaklanih i masakriranih Srba civila, samo sto to nisu uradili lokalni Hrvati, nego isto paravojne formacije koje su upadale povremeno iz Hrvatske.
Ti imas svoju istinu, ja svoju, i taman.
Idi tamo lobiraj za ustaske mise, skupljaj puske i nozeve da se mozes braniti kad vec ocekujes invazije il sta vec, samo mene se okani. Mogu diskutovati sa nekim koga zaboli ona stvar jesam li Srbin ili nisam. Dam jedan licni primjer o dobrom djelu komsija u toku rata i odma izjednacavam, voimja oca. Sledeci je upis vjerovatno pitanje koliko je ko cega porusio i sta mislim o Srebrenici, vol. 63.
I da, istina je samo jedna.
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Ima dobrih djela komsija, ali više je bilo nedjela izmedju komsija. Ne samo zadnji rat nego generalno tokom proslog stoljeća. Komšije iz istog sela, grada, mahale, masovno su se klale. Nije samo tu bila u pitanju nacionalno-vjerska razlika, vec i idelogija ustase vs partizan, partizan vs četnici.
A najveci koljači sa ovih prostora dolaze iz zapadne i istočne Hercegovine, plus Crna Gora. Dakle taj pojas je izrodio najradikalnije ustaše, četnike i druge fanatike, pa i zločince iz posljednjih ratova. Ne samo kao vojne zapovjednike na terenu, vec i kao političke mocnike.
A najveci koljači sa ovih prostora dolaze iz zapadne i istočne Hercegovine, plus Crna Gora. Dakle taj pojas je izrodio najradikalnije ustaše, četnike i druge fanatike, pa i zločince iz posljednjih ratova. Ne samo kao vojne zapovjednike na terenu, vec i kao političke mocnike.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 11 maj 2020, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 1 gost.