VGS je napisao/la: ↑11 maj 2020, 19:41
A kakva je razlika izmedju AC Origins i Odiseje u odnosu na ove ranije? Igrao sam samo malo Odiseju i zbog puno posla pauzirao i nikad ne nastavih.
Ne znam zasto se Origins i Odyssey gledaju kao da je rijec o identicnim igrama.
Origins ima bolju mapu. Puno bolju mapu. Sve ostalo je bolje u Odysseyu. Puno bolje.
Origins pati od iste boljke kao i svi dijelovi nakon AC Brotherhooda a to je uzasno lose ispricana prica. Konfuzna i generalno losa prezentacija je igrace tjerala da se forsiraju da povezu dogadjaje i daju im smisao.
Ja sam nakon 10h Originsa prestao u potpunosti da pratim pricu i onako hodao po mapi uzivao u krajolicima koliko sam mogao jer zbog nasilnog trpanja RPG elemenata u svemu osim u prici mi se desavalo da ovde ubijem 20 obucenih vojnika a 500m dalje me jednim udarcem ubije pijetao jer je 20lvl iznad mene...
Odyssey ima besmisleno veliku mapu i par otoka su mogli komotno izbaciti i vise se potruditi oko nekih drugih lokacija i ponuditi jos nesto osim Atine i Sparte kao pamtljivih lokacija.
Prica u Odysseyu je ispricana na skolski jednostavan nacin. Vrlo lako je pratiti i generalno te zanima sta ce se dalje desavati narocito jer su ovde isli na "full rpg" i mozes svojim odlukama oblikovati nastavak price.
Kombat je daleko najbolji u serijalu.
Trebaju tj trebali su izbaciti par sjw/feministica iz tima pred rad na Vallhali jer romansa opcije u Odysseyu su blago receno komicne.