Ne zaboravi Puračić i Kalesiju. Bedem sjeveroistocne Bosne, vazda.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- JohnCleese
- Kontakt:
U Kalesiji 45'-te svabama gurali tenkove da upale 
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Danas imaš Hadžiefendićevu ulicu u Kalesiji. Inače da se ne zbunimo radi se prvo o DOMDO, ljudima koji sjede kući naoružani brane sela. Pa onda je to Hadžiefendić organizovao kako bi odbrana imala više efekta. Pa su tek onda ušli u Handžar Diviziju. Slabo je tu ustaša bilo. Bolio nekog ćośak za NDH. Al hajd nema veze.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Ma ko da su oni u Kalesiji znali šta jr Njemačka a sta NDH '41. Nisu znali da Lukavac postojiVolimTz je napisao/la: ↑12 maj 2020, 10:17Danas imaš Hadžiefendićevu ulicu u Kalesiji. Inače da se ne zbunimo radi se prvo o DOMDO, ljudima koji sjede kući naoružani brane sela. Pa onda je to Hadžiefendić organizovao kako bi odbrana imala više efekta. Pa su tek onda ušli u Handžar Diviziju. Slabo je tu ustaša bilo. Bolio nekog ćośak za NDH. Al hajd nema veze.
Dok je Tešanj bio ustaški pod pokroviteljstvom doglavnika
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- MaliUziVertikalni
- Kontakt:
ezdepe smara ne da nam ulicu za mesica, na stranu ustaštvo, bio je ulizač i AU. Pun **** je uradio za Tesanj, al et postanes doglavnik i najednom ustasa smh
no homo.
dua lipa.
dua lipa.
Moram priznati da sa zadovoljstvom čitam ove pljuvačine na Mašića. Lijepo, pa makar dolazilo i od zelene ljevice Bijedića.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- MaliUziVertikalni
- Kontakt:
SDP umjesto da iskoristi priliku, oni autogol. Ne vjerujem kakvi kreteni.
A Bijedić je vrh, čojk hoće sam da bira tužioca na svom slučaju
Nullius in verba
SDP s Niksicem na celu nikad nece ostvariti nekakvu izbornu pobjedu. Njima samo ostaje da se sad slepaju uz NiP i NS i da prezivljavaju dok im penzionersko jugonostalgicno glasacko tijelo zivi.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ko je vjernik musliman poslušat će Reisa:
"Katolička crkva ima pravo donositi odluke autonomno i, kada je riječ o obredu, niko joj nema pravo zabraniti bilo šta."
"Ni u kom slučaju muslimani u BiH ne trebaju upućivati oštrice prema kardinalu i Katoličkoj crkvi. U obzir ne smiju doći demonstracije koje su najavljene."
"Katolička crkva ima misu u Sarajevu i to treba ostati u prostoru katedrale, izvan toga se ne treba ništa događati."
"Pokrovitelj manifestacije je Sabor Republike Hrvatske. Političari u Sarajevu umjesto da adresiraju odgovornost na političku adresu, pokušavaju to izručiti Katoličkoj crkvi. Postoji politička odgovornost Hrvatske, a najlakše je sve pripisati crkvi."
"Ovih dana obilježavamo Dan borbe protiv fašizma i fokus treba biti na žrtvama fašizma, pogotovo Jevrejima koji su stradali u holokaustu. Obilježiti Dan pobjede nad fašizmom je obaveza svih nas. I u Bleiburgu je bilo ljudi koji su vršili najgore zločine, a vjerovatno je bilo i nevinih ljudi. Ne treba od vjerskih zajednica tražiti da utvrđuju činjenice koje su trebale utvrditi države, državni sudovi i historija. Propustili smo to uraditi na vrijeme i nije uredu sve to sada izručiti jednoj vjerskoj zajednici."
"Katolička crkva ima pravo donositi odluke autonomno i, kada je riječ o obredu, niko joj nema pravo zabraniti bilo šta."
"Ni u kom slučaju muslimani u BiH ne trebaju upućivati oštrice prema kardinalu i Katoličkoj crkvi. U obzir ne smiju doći demonstracije koje su najavljene."
"Katolička crkva ima misu u Sarajevu i to treba ostati u prostoru katedrale, izvan toga se ne treba ništa događati."
"Pokrovitelj manifestacije je Sabor Republike Hrvatske. Političari u Sarajevu umjesto da adresiraju odgovornost na političku adresu, pokušavaju to izručiti Katoličkoj crkvi. Postoji politička odgovornost Hrvatske, a najlakše je sve pripisati crkvi."
"Ovih dana obilježavamo Dan borbe protiv fašizma i fokus treba biti na žrtvama fašizma, pogotovo Jevrejima koji su stradali u holokaustu. Obilježiti Dan pobjede nad fašizmom je obaveza svih nas. I u Bleiburgu je bilo ljudi koji su vršili najgore zločine, a vjerovatno je bilo i nevinih ljudi. Ne treba od vjerskih zajednica tražiti da utvrđuju činjenice koje su trebale utvrditi države, državni sudovi i historija. Propustili smo to uraditi na vrijeme i nije uredu sve to sada izručiti jednoj vjerskoj zajednici."
-
Bundesliga
- Kontakt:
Sere Reis mnogo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
ne treba mi reis za dozu pameti, a tesko nama dok ima sljedbenika. reis ce o dnevnopolitickim temama , bem ti nas.
rise ga
rise ga
tz tz tz tz tz tz
- Iako sam svjestan da je veliki broj neduznih ljudi stradao, ipak je cijelom svijetu jasno da je Bleiburg simbol ustastva
- Hrvatska predsjedava EU. Svijesni da bi organizacija mise za pokojnike Bleiburške dovelo do ozbiljnih reperkusija sirom eu , opet su odlucili bosanske Hrvate izabrati kao oruđe promovisanja fasistickih tradicija
- Cudno mi je zasto se rukovodstvo RS i Srbije nije zustrije oglasilo na ovu ideju
-Mogli su biti mudriji pa organizovati misu za sve stradalnike komunistickog rezima.
obzirom da je to najprljaviji rezim ikad , imali bi i moju podrsku
- Hrvatska predsjedava EU. Svijesni da bi organizacija mise za pokojnike Bleiburške dovelo do ozbiljnih reperkusija sirom eu , opet su odlucili bosanske Hrvate izabrati kao oruđe promovisanja fasistickih tradicija
- Cudno mi je zasto se rukovodstvo RS i Srbije nije zustrije oglasilo na ovu ideju
-Mogli su biti mudriji pa organizovati misu za sve stradalnike komunistickog rezima.
obzirom da je to najprljaviji rezim ikad , imali bi i moju podrsku
tz tz tz tz tz tz