FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nek mu dragi Allah podari najbolje mjesto u Dzennetu.
Bila je skoro objava na zvanicnom o njemu ...
Bila je skoro objava na zvanicnom o njemu ...
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
polako odlaze naši velikani. ode i sepi! jednom mi je čika boro bračulj rekao da je ono na šta je najviše ponosan to što željo jeste i to što je imao neki svoj mali udio u svemu tome. za to su svi oni zaslužni i hvala im, one koji su otišli nećemo nikada zaboraviti! hvala bogu ima interneta, u godinama koje dolaze će novi naraštaji imati sve informacije o našim velikanima!
Nažalost napustila nas je još velika legenda, naš dragi Edin Sprečo Sepi. Još jedan veliki gubitak za naš klub. Nažalost proteklih godina su nas napustile brojne legende poput Borisa Bračulja. Čike Radovića, Josipa Bukala, Josipa Katalinskog i drugih da ne nabrajam dalje jer bih propustio nekog nabrojati.
Veliki ljudi čine historiju velikom. Jedan od njih je i naš Sprečo. I pored igračkog i trenerskog doprinosa našeg Spreče, ne zaboravimo onu najbitniju misiju koju je imao. A to je očuvanje našeg kluba za vrijeme agresije na našu državu, na naš grad, na naš stadion. On je jedan od mnogih koji nije dao da naš klub nestane. Ljubav Spreče i svih naših legendi prema klubu je bila jača od četničkih granata i politike onih koji su željeli da nam oduzmu naš klub. Zato je ovo i povod da spomenem ljude koji su čuvali naš klub od nestanka za vrijeme agresije:
Rahmet ti duši, Sepi!
Veliki ljudi čine historiju velikom. Jedan od njih je i naš Sprečo. I pored igračkog i trenerskog doprinosa našeg Spreče, ne zaboravimo onu najbitniju misiju koju je imao. A to je očuvanje našeg kluba za vrijeme agresije na našu državu, na naš grad, na naš stadion. On je jedan od mnogih koji nije dao da naš klub nestane. Ljubav Spreče i svih naših legendi prema klubu je bila jača od četničkih granata i politike onih koji su željeli da nam oduzmu naš klub. Zato je ovo i povod da spomenem ljude koji su čuvali naš klub od nestanka za vrijeme agresije:
Ovi ljudi su zlatnim slovima upisani u historiju našeg kluba. Zato je po meni potreban muzej FK Željezničar. Ne samo da bi se u njemu kačili trofeji i medalje. Nego muzej kao spomen nekada veliki igračima, velikim ljudima, svim vrijednostima koje predstavljaju naš klub. A muzej bi trebao predstavljati "obaveznu lekciju" budućim generacijama naših navijača šta znači FK Željezničar.Mišo Smajlović, Edin Sprečo, Josip Bukal, Vasilije Radović, Boris Bračulj, Hajrudin Đurbuzović, Jusuf Šehović, Esad Ibrahimović, Josip Jurišić, Zdenko Jelić, Hajrudin Čengić i nekolicina drugih pojedinaca su najzaslužniji za opstanak kluba. Igrači su bili članovi Armije BiH, igrao se samo mali fudbal, a treniralo se u školskim salama između odlazaka na prve linije. Ljubav prema klubu je jednostavno bila isuviše jaka.
Rahmet ti duši, Sepi!
Kad se nekad aBd krene u izgradnju muzeja bilo bi dobro da bude jedan dio sa slikama legendi kao sto ima na zapadu jedna prostorija vezana za to i samo pored svake slike da stoji neka kraca biografija o zivotu opcenito, ali o vremenu provedenom u Zelji.
@Osim13
@KANA, de jedan bajramski poklon za Osketa.
Ma bruda najmanji je problem kupiti mu dres ali Osketa to ne zanima ,da su mu gaće na aukciji brat bi mu odmah kupio .Sta bi on dao da se Bojo ponaša kao Veseli svaka tri dana slika u gaćama pogled u daljinu i te fore.
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 12 maj 2020, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
Drago mi je sto će na kosevu postaviti travu
još kad bi bar u Tuzli to bi bilo extra za ligu ,valjda će i u Banja Luci na ljeto nešto su govorili
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ma ne možeš sa rokokom drugačije ,ja fino polako on ni mukajeta
Da malo dobijemo osjecaj kao da smo na utakmici
Nego **** zajebanciju zna li iko ista ?sta se dešava ,zadnje dvije godine ono sto sam ja priželjkivao da neki ljudi udju u klub je propala nažalost ( zna Dejan šta je u pitanju) bar na neki period neće
nadam se da u upravi sad imaju neko riješene ,**** je period za bilo šta.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Jel ti brat dodijao sa prozivanjem?neće brat vise
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 12 maj 2020, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Današnji dan mi je jedan od najtužnijih u mom životu. Sepi, legenda, šef, psiholog, i još mnogo epiteta koja bi mogao za Edina reći. Nisam sigurno jedini, na stotine djece je prošlo kroz omladinski pogon FK Željezničar kojima je "šef" bio Sepi. Nikad neću zaboraviti, moj prvi dolazak, na upis ulazim kod gospodina Spreče, on sa onim naočalama, pustio radio, pije čaj i pita koje si godište. Kasnije kroz godine i godine, sjajan odnos, i kao jednog sjajnog prije svega psihologa ga pamtim. Oktrit ću vam jednu tajnu moju i Edinovu. Imao sam opravdanih časova bruku po razredu, znaju sigurno iz srednje moje drugari i drugarice koliko ih je prosječno bilo, ali nikad sa gospodinom Edinom nije bio problem, samo bi pitao od kojeg do kojeg datuma, i napisao bi ispričnicu i potpisao.
Otišao si, a meni ćeš uvijek ostati kao otac, kao savjetnik, kao ogromna persona, sjećam se kad si rekao(škola sine, škola se mora učiti, samo rijetki uspijevaju ugovor potpisati, s toga uči školu i treniraj).
Nažalost, posljednje dane si proveo u teškom stanju, ali nadam se da si sad gore gdje je mnogo ljepše, i ako Bog da srest ćemo se šefe i gore, te ćemo nastaviti razgovore koje smo imali bezbroj puta do sada..
Volim te šefe..
Porodici sabur!
Otišao si, a meni ćeš uvijek ostati kao otac, kao savjetnik, kao ogromna persona, sjećam se kad si rekao(škola sine, škola se mora učiti, samo rijetki uspijevaju ugovor potpisati, s toga uči školu i treniraj).
Nažalost, posljednje dane si proveo u teškom stanju, ali nadam se da si sad gore gdje je mnogo ljepše, i ako Bog da srest ćemo se šefe i gore, te ćemo nastaviti razgovore koje smo imali bezbroj puta do sada..
Volim te šefe..
Porodici sabur!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Jeste bruda brata si razočarao
Trenutno korisnika/ca: AhmedNurudin, ANamelessGhoul, Arma00, b00t, BarbareZeljin, COYGBiH, Cwirek, delinjo, Ejnur, Hrasno15, Kaunas, legendarnadruga, NazorUso, Riziko, TribuneEst, WeekendOffender i 143 gosta.