Meni je jasno da smo 500 godina služili drugima i da nemamo toliku svijest o sebi kao naciji, o drzavnosti. Ali bas da nemamo zrno ponosa, to je porazavajuce. Oni sto vladaju ili sto su u opoziciji su samo odraz opste atmosfere među obicnim pukom. U korupciji sudjeluje 95 posto ljudi, ja ga yebem ko nije platio saobracajca ili ga zamolio da mu progleda kroz prste. Ko nije doktoru odnio deset deka kafe. Sve je to korupcija. Ali svi smo na ovom forumu, na fb, na klixu nevinasca. Blago nama. Po gradovima prljavi trotoari, po prirodi se istresa smece, ali nije narod to ovi iz vlasti prljaju. Kladionice pune a svi gladni. Strasan narod.Sviuodbranu je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:20
Da se rat vodi samo oruzjem to bi dobro bilo. Rat, totalni kakav je bio agresija na BiH od strane Hrvatske i Srbije potpomognute domacim separatistima sa obje strane, vodi se svim sretstvima. Politickim, spijunskim, svim mogucim...Mi smo ko dijete koje pola sata dobije degenek, onda se zaleti pukne napadaca motkom u glavu, i tada se umjesaju stariji i prekinu kavgu. Mi smo rat izgubili, svidjalo se to kome ili ne. Opstali smo, ali generalno rat je izgubljen. Vise od pola drzave je okupirano.
Kada su izasli Muslimani na megdan mocnoj imperiji, dobise pismo. Kaze mi znamo da vi ste sirotinja, da vas to tjera iz vase sahare pa evo vam zlato svakome, odjeca, deset deva i vratite se odakle ste dosli.
Odgovorio im "Allahova Sablja " i kaze nije to razlog nego smo mi narod koji pije krv, a culi smo da je u Rimljana najsladja.
Omjer 200 000 na 40-45 000 muslimana. Znas ti i koja je bitka.
Mi smo Bosnjaci potkupljivi, mehki, samilosni, nezainteresovsni, osvetoljubivi pogotov prema svojima. Zato smo i izgubili.
Volio bi samo da imam neke dobre pare da ih sve kupim. Jer bi vecina imala odnose sa vlastitom majkom za određenu svotu novca. Fuj. Nista nisu bolji od onog srebrenomalinasa, a satro ga pljuju.