Heller je napisao/la: ↑17 maj 2020, 14:08
Donnie Darko je napisao/la: ↑17 maj 2020, 14:06
Heller je napisao/la: ↑17 maj 2020, 13:14
Naš sport in nuttshell dvije reprezentativke u karateu se ne mogu odbraniti.
Naš sport jest u qurcu, ali to ovdje nije nikakav faktor. Da je svjetski šampion u karateu iz bilo koje ozbiljne države, ako ima 18 godina i 55 kila max, neko ko je veći i teži 20-30 kila od nje bi je slomio, bilo u uličnoj borbi bilo u neočekivanoj borbi u zatvorenom kao ovdje. A ako je neka mrcina od 90-100+ kila to isto bi mogao uradit sa jednom rukom zavezanom iza leđa. Pijan ili ne.
Karate je nenasilan sport i jedan od borilačkih sportova sa najmanje kontakta (u varijantama koje uopšte imaju kontakta). Kad te neko sruši i odbija ti glavu od pod šakama kao da je košarkaška lopta, da si legendaran nivo umijeća karatea, ne može ti pomoći.
Al su njih dvije, mogla ga je jedna spičit nečim u glavu ako ništa.
Mogla je.
Mogla ga je i leg kikovima izmorit, kružit dvije runde sa distance oprezno i disciplinovano gađat izbjegavat hrvanje i klinč. I onda kad ovome kardio opadne u trećoj rundi razvalit ga roundhouse kickom u vilicu, i dok je on uzdrman i ošamućen zaletit se i završit ga front kickom u prsa, odbije ga kroz vrata, zaključa vrata i onda dok je on nokautiran nazvat policiju.
Realnost je da je ovo pravi život i da je lik ubio boga u dvije curice koje zajedno imaju 100 kila, i da je sve vjerovatno trajalo ukupno 15-20 sekundi, i da je smiješno spominjati ikakvu pozadinu u karateu. Ne znam ko su šta su, zašto je on bio tu i kakvi su odnosi između njih, nisam upućen nit me zanima, nadam se da će bit kažnjen najstrožije moguće jer mi nema ništa mrže od fizičkog iživljavanja na nekome ko ti nije ni blizu u mogućnosti fizički odgovorit.