Ja?
NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Nista ,nisi mogao ni vidjeti neko je izbrisao moj post vjerovatno zbog kobe mema u njemu,okej je
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Sto volim ovaj naravit Lebron je 1:1 protiv GSW. 2015e je izgubio zbog povreda, i tu bi ih vjerovatno pobijedili, a 2016e posto je pobijedio necemo pricati o povredama, sve regularno bilo 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Jordan je to zaslužio svojim igrama, ova dvojica otkako su stigli u ligu postavljaju zahtjeve.bombaysaphire je napisao/la: ↑17 maj 2020, 11:39TonySosa je napisao/la: ↑17 maj 2020, 03:16LeBron ima medijsku mašineriju iza sebe koja ga je gurnula u TOP 10 košarkaša ikad već nakon prvog ulaska u finale, a kad je osvojio dvije titule u supertimu Miamija bacili su ga u TOP 5. Dok neki drugi košarkaši, tipa Duncan ili Curry, ostaju vjerni jednoj organizaciji i imaju isto ili više osvojenih titula vazda bivaju ostavljeni po strani. Prvo je Bryant bio zlatna koka NBA lige iako je Duncan ostvario mnogo više kao glavni igrač svoje ekipe, a i Curry će osvojiti četvrtu prije LeBrona.
Đe si Nostradamuse nisam te prepoznao![]()
![]()
![]()
LeBron ima medijsku mašineriju , rahmetli Kobe isto ali eto mali jadnik Jordan , njega mediji nikad nisu pazili ni podržavali ...
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Ovo je najimpresivniji podatak. Samo šteta lošeg postupanja GMa Oklahome od 2012. naovamo. Ostao bi LeBron na jednoj tituli.TheChief je napisao/la: ↑17 maj 2020, 15:25Svjetsko 2010 - 22 godine
Prvi strijelac SADe sa 23 poena. Sljedeci na listi ima 10.
Olimpijada 2012 - Durant ima 24 godine. Sto bi neki forumasi rekli dijete.
Prvi strijelac SADe Durant ispred Carmela, Jamesa i Kobeja
Olimpijada 2016
Prvi strijelac SADe sa 19.4 poena. Sljedeci na listi ima 12.
Uvijek je bio glavni igrac ekipe.
Neki dan sam gledao reprizu game 6 OKC GSW, Westbrook je još gluplji nego što izgleda. Par puta u kontri suigrač mu sam stoji na trici, a on se zalijeće na dva igrača i promaši logično.
Remember, remember the 5th of November.
U AntiBron sam grupici, ali ti ovo stvarno nije za poredjenja. Clevelandu out bili drugi i treci igrac ekipe, a ovima Bogut.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Govorim o kompaktibilnosti. Steph je moze igrat s bilo kojim superstarom bez da igra tog superstara pati sekunde. KD recimo na papiru jeste jaci igrac od Stepha ali po uticaju su njih dvojica neuporedivi. To uostalom pokazuju i timske brojke GSWa sa Stephom i bez njega na terenu. KDeve brojke u finalima su produkt maksimalno povoljnog okruzenja gdje je fakticki imao konstantno 1 na 1 bez da iko iza moze pomoc. Durant je najbolji egzekutor kojeg kosarka danas ima, cak je i na nekom all time nivou mozda samo MJ iznad njega ali po uticaju na igru on nije Stephov, a kamoli Bronov nivo. Stephen Curry je bez ikakve sumnje 2. igrac prosle decenije ispod LeBrona kojem niko nije ni blizu.bombaysaphire je napisao/la: ↑17 maj 2020, 15:27Davis može igrati u oba pravca , Žvaljo?Epidaurus je napisao/la: ↑17 maj 2020, 15:18Najkompaktibilniji superstar u ligi je Stephen Curry. Jedini igrac u ligi koji je brutalno opasan i sa i bez lopte. Isto tako jedini igrac u ligi koji je sposoban dat 40 poena, a da ne izbaci citav tim iz ritma. KD iz prve sezone u GSW je bio blizu po tom pitanju kompaktibilnosti, kasnije je postao kud i kamo vise okrenut izolacijama. Razlog tome je vjerovatno krhak ego. AD je takodjer perfektno kombaktibilan superstar.
Jeste malo popravio odbranu , ali to je više zasluga Duranta , jer pored ovakvih igrača njegova odbrana se može razviti pristojnom ...
Uostalom vidjeti ćemo sljedeće sezone , valjda će se oporaviti od teške povrede ...
- BosniaBoston
- Kontakt:
3.igračEpidaurus je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:27Govorim o kompaktibilnosti. Steph je moze igrat s bilo kojim superstarom bez da igra tog superstara pati sekunde. KD recimo na papiru jeste jaci igrac od Stepha ali po uticaju su njih dvojica neuporedivi. To uostalom pokazuju i timske brojke GSWa sa Stephom i bez njega na terenu. KDeve brojke u finalima su produkt maksimalno povoljnog okruzenja gdje je fakticki imao konstantno 1 na 1 bez da iko iza moze pomoc. Durant je najbolji egzekutor kojeg kosarka danas ima, cak je i na nekom all time nivou mozda samo MJ iznad njega ali po uticaju na igru on nije Stephov, a kamoli Bronov nivo. Stephen Curry je bez ikakve sumnje 2. igrac prosle decenije ispod LeBrona kojem niko nije ni blizu.bombaysaphire je napisao/la: ↑17 maj 2020, 15:27Davis može igrati u oba pravca , Žvaljo?Epidaurus je napisao/la: ↑17 maj 2020, 15:18Najkompaktibilniji superstar u ligi je Stephen Curry. Jedini igrac u ligi koji je brutalno opasan i sa i bez lopte. Isto tako jedini igrac u ligi koji je sposoban dat 40 poena, a da ne izbaci citav tim iz ritma. KD iz prve sezone u GSW je bio blizu po tom pitanju kompaktibilnosti, kasnije je postao kud i kamo vise okrenut izolacijama. Razlog tome je vjerovatno krhak ego. AD je takodjer perfektno kombaktibilan superstar.
Jeste malo popravio odbranu , ali to je više zasluga Duranta , jer pored ovakvih igrača njegova odbrana se može razviti pristojnom ...
Uostalom vidjeti ćemo sljedeće sezone , valjda će se oporaviti od teške povrede ...
Ne zaboravi da je Durant jedini uz Brona cijelu dekadu bio superstar.O preuzimanju ekipe Stephu necu ni govoriti
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ne bih se slozio.
Njegova je nesreca samo sto se povredio na pocetku 2014/15 sezone imao bi 3 MVP u nizu, kakav Curry i pmBosniaBoston je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:32
Ne zaboravi da je Durant jedini uz Brona cijelu dekadu bio superstar.O preuzimanju ekipe Stephu necu ni govoriti
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
- BosniaBoston
- Kontakt:
Durant je od 10-14 bio redovno 2.igrač lige može se reći i fiksno.Curry je iskoristio tu rupu 2015. kad je KD bio povrijeden i tada se tek uspostavio kao top 2 NBA lige.Tokom unanimous MVP sezone je bio već i lice lige nakratko.Vec je poslije NBA finala i one bruke pao na diobu 2.mjesta sa KDom a 2017. je bilo jasno da je iza Duranta i tako je i ostalo do kraja decenije.Možda je Steph bio 2.najutjecajniji ali ni blizu 2.najboljeg
Ukratko
10’-Durant
11’-Durant
12’-Durant
13’-Durant
14’-Durant
15’-Curry
16’-Curry
17’-Durant
18’-Durant
19’-Durant
Ukratko
10’-Durant
11’-Durant
12’-Durant
13’-Durant
14’-Durant
15’-Curry
16’-Curry
17’-Durant
18’-Durant
19’-Durant
#Punoljetstvo
- Donnie Darko
- Kontakt:
Slično, ali nije ni približna razlika između Messija i ove dvojice, i Duranta i Currya, ni približna. Tako da ne se to i ne može porediti.
Durant je igrao bolje, ali kad čuješ kako igrači pričaju o Curryu, nisam siguran da li je zapravo bio važniji, i dali iko ikad može biti važniji njima od Stepha. Currya vole kao boga tamo i ginu i igraju za njega. Ne smije se to zanemarit. Rekao bih da je važniji u titulama bio, ali da nije prevelika razlika.
Naravno da se moze porediti. I taj Iniesta je najbolji vezni svih vremena.Donnie Darko je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:44Slično, ali nije ni približna razlika između Messija i ove dvojice, i Duranta i Currya, ni približna. Tako da ne se to i ne može porediti.
Durant je igrao bolje, ali kad čuješ kako igrači pričaju o Curryu, nisam siguran da li je zapravo bio važniji, i dali iko ikad može biti važniji njima od Stepha. Currya vole kao boga tamo i ginu i igraju za njega. Ne smije se to zanemarit. Rekao bih da je važniji u titulama bio, ali da nije prevelika razlika.
Uostalom, zasto ljudi imaju potrebu da nonstop velicaju drugog, a spustaju prvog igraca bilo koje ekipe u bilo kojem sportu ?
Ta bi se paralela mogla povuci da se KD dokazao da moze biti pokretac sampionskog sistema bez Stepha. Nesto se ne sjecam da se to desilo. Individualno jeste bolji igrac, to ne sporim ali po uticaju Steph je iznad nemam nikave sumnje. Finala '17 i '18 su vise plod apsolutno savrsenog konteksta gdje je fokus odbrane bio Steph i time imao savrsene 1 na 1 matchupa bez ikakve pomoci iza nego nekog abnormalnog historijskog kvaliteta KDa. Jednostavno za mene je pokretac vrhunskog sampionskog sistema > egzekutor vrhunskog sampionskog sistema. Na ATG listama ce za mene Steph biti uvijek iznad, minimalno ali iznad.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Moglo bi se poredit da je Durant Michael Jordan, a ne Kevin Durant. Iniesta je jedan od najboljih veznih ikad, Messi je najbolji ikad. Čak i da ga ne gledaš kao goata što se legacya tiče, Messi iz tih godina je najbolji fudbaler koji je ikada šutao loptu. Mnogo je veća razlika između Messija i Xavija ili Inieste, nego Kevin Duranta i Currya.TheChief je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:49Naravno da se moze porediti. I taj Iniesta je najbolji vezni svih vremena.Donnie Darko je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:44Slično, ali nije ni približna razlika između Messija i ove dvojice, i Duranta i Currya, ni približna. Tako da ne se to i ne može porediti.
Uostalom, zasto ljudi imaju potrebu da nonstop velicaju drugog, a spustaju prvog igraca bilo koje ekipe u bilo kojem sportu ?
Ja ne spuštam nikoga. Ti si taj koji ovdje ili spušta Messija ili diže Duranta, šta god da je od toga njihovi statusi u svojim sportovima su nebo i zemlja.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Na tu poprilično sumnjivu izjavu “KD nije dokazao da moze biti najbolji u šampionskoj ekipi” se može reći još jedna sumnjiva izjava “Curry nije dokazao da može kompletno finale odigrati na nivou”
#Punoljetstvo
Steph bez Duranta: 26 i 22.6 poena u finalimaEpidaurus je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:49Ta bi se paralela mogla povuci da se KD dokazao da moze biti pokretac sampionskog sistema bez Stepha. Nesto se ne sjecam da se to desilo. Individualno jeste bolji igrac, to ne sporim ali po uticaju Steph je iznad nemam nikave sumnje. Finala '17 i '18 su vise plod apsolutno savrsenog konteksta gdje je fokus odbrane bio Steph i time imao savrsene 1 na 1 matchupa bez ikakve pomoci iza nego nekog abnormalnog historijskog kvaliteta KDa. Jednostavno za mene je pokretac vrhunskog sampionskog sistema > egzekutor vrhunskog sampionskog sistema. Na ATG listama ce za mene Steph biti uvijek iznad, minimalno ali iznad.
Steph sa Durantom: 26.8 i 27.5 poena u finalima
Ta prica da je samo Curry imao uticaj na Durantovu igru, a ne i obratno nema smisla.
- BosniaBoston
- Kontakt:
https://www.statmuse.com/nba/ask/kevin- ... nals-stats
https://www.statmuse.com/nba/ask/steph- ... nals-stats
Obratiti prije svega pažnju na efikasnost i +/- brojke koje Stephovci konstantno spominju
https://www.statmuse.com/nba/ask/steph- ... nals-stats
Obratiti prije svega pažnju na efikasnost i +/- brojke koje Stephovci konstantno spominju
#Punoljetstvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.