Curry ima jedno jedino lose finale u karijeri i to ono 2016. Sva ostala su u skladu s njegovim kvalitetom u tom trenutku. Sad sto je postavio neki abnormalan standard u RS 15-16 je drugi par cipela. Da je finala igrao na tom nivou pricali bi o igracu koji je ozbiljna prijetnja Magicu za najboljeg PGa ikad. I on i KD su igraci izmedju 10. i 20. mjesta na all time listi. Rekao bih jedan do drugog i za mene je Steph malo iznad. Sasvim okej mi je i da je nekome kome je cisti individualni kvalitet bitniji od uticaja na igru KD iznad.BosniaBoston je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:55Na tu poprilično sumnjivu izjavu “KD nije dokazao da moze biti najbolji u šampionskoj ekipi” se može reći još jedna sumnjiva izjava “Curry nije dokazao da može kompletno finale odigrati na nivou”
NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nisi baš shvatio šta sam mislio reći.Curry jeste odigrao osim 2016. svako finale solidno(2017. po meni i odlično) ali je redovna bila pojava da bar 1 ako ne i 2 utakmice u seriji po riječima alema “smrdi ko hala”.KD u svim finalima koja je odigrao nema loše partije,stvarno nevjerovatno.Čak i kad ga šut nije posebno išao,nadoknadjivao je to sve na drugom kraju parketa i timskom igrom što i ostale statistike osim poena dokazujuEpidaurus je napisao/la: ↑17 maj 2020, 19:02Curry ima jedno jedino lose finale u karijeri i to ono 2016. Sva ostala su u skladu s njegovim kvalitetom u tom trenutku. Sad sto je postavio neki abnormalan standard u RS 15-16 je drugi par cipela. Da je finala igrao na tom nivou pricali bi o igracu koji je ozbiljna prijetnja Magicu za najboljeg PGa ikad. I on i KD su igraci izmedju 10. i 20. mjesta na all time listi. Rekao bih jedan do drugog i za mene je Steph malo iznad. Sasvim okej mi je i da je nekome kome je cisti individualni kvalitet bitniji od uticaja na igru KD iznad.BosniaBoston je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:55Na tu poprilično sumnjivu izjavu “KD nije dokazao da moze biti najbolji u šampionskoj ekipi” se može reći još jedna sumnjiva izjava “Curry nije dokazao da može kompletno finale odigrati na nivou”
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Koji neki veliki uticaj na igru ? Na otvorene suteve saigraca mislis ? Na to zato sto se Steph mora duplati ? Na sta tacno mislis ?Epidaurus je napisao/la: ↑17 maj 2020, 19:02Curry ima jedno jedino lose finale u karijeri i to ono 2016. Sva ostala su u skladu s njegovim kvalitetom u tom trenutku. Sad sto je postavio neki abnormalan standard u RS 15-16 je drugi par cipela. Da je finala igrao na tom nivou pricali bi o igracu koji je ozbiljna prijetnja Magicu za najboljeg PGa ikad. I on i KD su igraci izmedju 10. i 20. mjesta na all time listi. Rekao bih jedan do drugog i za mene je Steph malo iznad. Sasvim okej mi je i da je nekome kome je cisti individualni kvalitet bitniji od uticaja na igru KD iznad.BosniaBoston je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:55Na tu poprilično sumnjivu izjavu “KD nije dokazao da moze biti najbolji u šampionskoj ekipi” se može reći još jedna sumnjiva izjava “Curry nije dokazao da može kompletno finale odigrati na nivou”
Klay je 15e i 16e pucao 30 i 35% za 3, a 17e i 18e 42.5 i 43%.
Ako je Kevin samo egzekutor i nista vise kako onda ovo ?
Ili Durant samo daje koseve i ne radi nista drugo ?
Nema nikakav uticaj na ekipu za razliku od Stepha ?
Na forsiranje odbrana da brane 3 na 4 zbog udvajanja Stepha na svakom picku cak i 9-10 metara od kosa. Na kompletne promjene shema u odbrani gdje su timovi ponekad radije pustali cisto zakucavanje nego da ostave Stepha samog u lijevom korneru (nije bila rijetka pojava u finalu 2017.). Prije Stepha ne znam da je postojao igrac koji je takav "playmaker" cisto kretanjem bez lopte. On-Off rejtinzi najbolje pokazuju Stephov znacaj.
Evo i dodatno:
Ja ne govorim nigdje da je KD samo egzekutor nego da su njegove ostale napadacke kvalitete tipa playmakinga i igranja bez lopte dosta ispod Stephovih. Kao strijelcu mu apsolutno niko nije ravan u ligi al kao sveukupni ofanzivci LeBron, Harden i Steph su bolji od njega.
Evo i dodatno:
Napad 4 na 3, promjene sema i sve ostalo pada u vodu u ovoj situaciji. Vidis koliko se muci da 1na1 dobije Lovea.Epidaurus je napisao/la: ↑17 maj 2020, 19:19Na forsiranje odbrana da brane 3 na 4 zbog udvajanja Stepha na svakom picku cak i 9-10 metara od kosa. Na kompletne promjene shema u odbrani gdje su timovi ponekad radije pustali cisto zakucavanje nego da ostave Stepha samog u lijevom korneru (nije bila rijetka pojava u finalu 2017.). Prije Stepha ne znam da je postojao igrac koji je takav "playmaker" cisto kretanjem bez lopte. On-Off rejtinzi najbolje pokazuju Stephov znacaj.
Evo i dodatno:Ja ne govorim nigdje da je KD samo egzekutor nego da su njegove ostale napadacke kvalitete tipa playmakinga i igranja bez lopte dosta ispod Stephovih. Kao strijelcu mu apsolutno niko nije ravan u ligi al kao sveukupni ofanzivci LeBron, Harden i Steph su bolji od njega.
Koliko god on bio dobar u tim stvarima ne moze nikako biti ispred KDa. Covjeka kojeg je najteze cuvati, covjeka koji je hodajuci missmatch. Ne postoji mogucnost u napadu da u roku od 2-3 sekunde ne stvori neki relativno lagan sut.
Plus i KD ima neke dodatne kvalitete koje Curry nema.
Da je LeBron dosao u one Warriorse ne bi bili onakva sila.
Joj Love jednom zaustavio Stepha jer je lik preocito bio usporen povredom, sto mu je i brat potvrdio, i ovdje se 5 godina prica kako ga je Love zaustavio 1 na 1
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Haj dobro to, ali sto je smijesno kad u porazima Jamesa istog tog Lovea prikazuju kao Dzanana Musu...Nekad Hakeem a nekad Musa zavisi u kojem kontekstu im sta odgovara.
Sto se te rasprave tice, za mene ne postoji bolji igrac na svijetu u ovom trenutku od Duranta, covjek je sila i kad je zdrav nezaustavljiv je. Da je odigrao seriju protiv Raptorsa isti bi uzeli jednu mozda ali mozda dvije tekme u finalnoj seriji, a bez Duranta na kontra strani su uzeli titulu.
Sto se te rasprave tice, za mene ne postoji bolji igrac na svijetu u ovom trenutku od Duranta, covjek je sila i kad je zdrav nezaustavljiv je. Da je odigrao seriju protiv Raptorsa isti bi uzeli jednu mozda ali mozda dvije tekme u finalnoj seriji, a bez Duranta na kontra strani su uzeli titulu.
Jest da uopšte nema nikakve debate oko ovog pitanja,al evo jako dobar video gdje su obuhvaceni kriteriji
dostignuca,dugotrajnost,pobjede,statistika i eye test.
Jedno je sigurno, kako je Jordan ostavio trag na svoju generaciju sto ga je gledala, tako je James ostavio trag na ove mladze generacije sto su ga gledale, dostignuca na stranu, trag sto su ga njih dvojica ostavila izvan dvorane, je nesto sto ce se tesko da zaboravi ( i to vazi za ostale velikane ). Kosarka nije samo sport, kosarka je nesto vise.
Pogrešnim očima oni gledaju ako je James ostavio trag na njih, mogu postati samo hronični luzeri. Mislim da njega tako gledaju samo Agnellijeva djeca.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
2008-2012 Iniesta je bio najbolji igrač Barcelone. Kad dođe teška tekma, on je bio taj koji riješava i preuzima odgovornost na sebe. Baš neki dan sam gledao reprizu Chelsea Barcelona 2009., da ne znam ko je Messi rekao bih peti ili šesti igrač po važnosti u ekipi. 80 % napada Barcelone je išlo preko lijeve strane gdje je Iniesta igrao.Donnie Darko je napisao/la: ↑17 maj 2020, 18:44Slično, ali nije ni približna razlika između Messija i ove dvojice, i Duranta i Currya, ni približna. Tako da ne se to i ne može porediti.
Durant je igrao bolje, ali kad čuješ kako igrači pričaju o Curryu, nisam siguran da li je zapravo bio važniji, i dali iko ikad može biti važniji njima od Stepha. Currya vole kao boga tamo i ginu i igraju za njega. Ne smije se to zanemarit. Rekao bih da je važniji u titulama bio, ali da nije prevelika razlika.
Remember, remember the 5th of November.
Mudro govorenje
Lbj je zadnji put bio najbolji igrac 2013.
Poslije toga se smjenjuju od 2014. Curry i KD vise manje ,gore dole sve do playoffa 2017. Tad je KD pokorio ligu i od tada do povrede , dakle 2017,2018,2019 je bio najbolji uz par iskakanja Hardena kad je pravio lude serije i bio lice lige. Od prosle godine pa i evo sad zna se , ladno Kavaj Klaw , sirova dominacija , steta corone jer bi to jos iednom potvrdio
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Budimo realni,pitanje da li je ikada bio najbolji igrac lige 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
James je ostavio trag jedino na mlade generacije body buildera kao dokaz da se kao takav moze postati vrhunski kosarkas i bez nekih posebnih vjestina.
-
- Kontakt:
RollMan je napisao/la: ↑17 maj 2020, 21:12Mudro govorenje
Lbj je zadnji put bio najbolji igrac 2013.
Poslije toga se smjenjuju od 2014. Curry i KD vise manje ,gore dole sve do playoffa 2017. Tad je KD pokorio ligu i od tada do povrede , dakle 2017,2018,2019 je bio najbolji uz par iskakanja Hardena kad je pravio lude serije i bio lice lige. Od prosle godine pa i evo sad zna se , ladno Kavaj Klaw , sirova dominacija , steta corone jer bi to jos iednom potvrdio
Buraz jesi li ti svjestan da košarka nije samo davanje poena , nego i igra u odbrani, skok , asistencija, ukradena lopta , sveukupni uticaj na igru ?
U redu je ne voliti LeBrona , ali ovoliko gluposti pisati je previše ili ste se svi kolektivno nafurali na trolanje ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Ma fanovi Duranta,ja ih razumijem jbga.
@tony-znaci od 08-12 Iniesta bio bolji od Messija
@tony-znaci od 08-12 Iniesta bio bolji od Messija

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Spojeno sa plejofom,zadnjih 10 godina je broj 1 u ligi.Bilo je ovih padobranaca tipa Rose,Carmelo,Durant,Harden... Jedini koji je poljuljao tron u vise navrata je Curry a ostali not even colse

23
Prica o odbrani i spominje Jamesa 

Cojk neozbiljan na tom dijelu parketa od 2016e
Cojk neozbiljan na tom dijelu parketa od 2016e
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Bron je od 2009-2017 bio najbolji igrac lige. Od 2017-2019 je Harden. I sada je najbolji Giannis.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Kazem spojeno sa plejofom !Justin je napisao/la: ↑17 maj 2020, 22:49Bron je od 2009-2017 bio najbolji igrac lige. Od 2017-2019 je Harden. I sada je najbolji Giannis.
23
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.