Imao sam tebe na umu al čini mi se da si pisao da nećeš da igraš ovaj ligaški dan za dan format, pa te nisam ubacivao u prvu sezonu. Može, naravno. Rating ti je dobar.
Šahovski turnir SportSport.ba
Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
Re: Šahovski turnir SportSport.ba
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Jakobsen91
- Kontakt:
Mogli smo veceras probati ovaj turnir sto je bodi spominjao, 3 minute svako sa svakim, da se ispucamo.
Ja sam jucer probao, bas je prebrzo, prva tri meca izgubio i izasao s turnira.

Imao sam u planu da organizujemo jedan dan prije početka druge sezone arenu u kojoj bi za sat vremena odradili kao neki jednodnevni turnir, al sam zaboravio da većina ne bi mogla ući jer po pravilima na lichessu potrebno je imati rating da bi mogao igrati turnire, a dosta raje iz lige nema pravog ratinga jer nisu igrali mečeve osim ligaških koji su casual.
Tako da ćemo u narednih dan-dva krenuti s novom sezonom. Otprilike će sve isto bit kao i u prvoj sezoni, samo što ćemo u narednim danima glasati koji format želimo kao majstoricu da se igra na Final Four-u. Grupna faza i dalje 2 meča svako sa svakim, formata 5+3.
Ovo je trenutni spisak prijavljenih za drugu sezonu:
1. Admir_Sa
2. bodi123
3. FoSte95
4. rektalnialpinizam
5. Unofficialpage
6. Kajzer10
7. Trebinjac94
8. bulbasor
9. Hantraga
10. Fowl95
11. Profesor
12. Jakobsen91
13. Captain7
14. Mamba1921
Novajlije, pročitajte pravila koja se nalaze u prvom postu na ovoj temi. Mečevi se igraju svaki dan, znači ako mislite da nećete moći odvojiti 20-ak minuta dnevno bolje odmah recite da kasnije ne pravimo probleme i gužvu radi neodigranih mečeva. Trebate napraviti profil na lichess.org ako nemate i ostaviti link na ovoj temi da vas drugi mogu zapratiti, a i vi njih.
Novi neka potvrde svoje učešće u ligi, stari ne moraju smatrat ću ih prijavljenim osim ako neko ne želi više igrati, neka nam javi u tom slučaju dok nismo raspored napravili.
Tako da ćemo u narednih dan-dva krenuti s novom sezonom. Otprilike će sve isto bit kao i u prvoj sezoni, samo što ćemo u narednim danima glasati koji format želimo kao majstoricu da se igra na Final Four-u. Grupna faza i dalje 2 meča svako sa svakim, formata 5+3.
Ovo je trenutni spisak prijavljenih za drugu sezonu:
1. Admir_Sa
2. bodi123
3. FoSte95
4. rektalnialpinizam
5. Unofficialpage
6. Kajzer10
7. Trebinjac94
8. bulbasor
9. Hantraga
10. Fowl95
11. Profesor
12. Jakobsen91
13. Captain7
14. Mamba1921
Novajlije, pročitajte pravila koja se nalaze u prvom postu na ovoj temi. Mečevi se igraju svaki dan, znači ako mislite da nećete moći odvojiti 20-ak minuta dnevno bolje odmah recite da kasnije ne pravimo probleme i gužvu radi neodigranih mečeva. Trebate napraviti profil na lichess.org ako nemate i ostaviti link na ovoj temi da vas drugi mogu zapratiti, a i vi njih.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Jakobsen91
- Kontakt:
ucestvujem
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
- LlullSergio
- Kontakt:
A znaci ovakoo je uništena Kviskoteka 

Radi li aplikacija na mobitelu?
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
- Trebinjac94
- Kontakt:
Blue Train
Ograničit ćemo na 16 igrača za sada, da ne pretjeramo.
Važi.Mquc je napisao/la: ↑17 maj 2020, 17:03Prijavio bi se i ja, valjda je volja bitnija od kvaliteta)
https://lichess.org/@/Adnan6
Ako bude 16 stavi da 8 ide dalje, sa bude interesantnije
nema potpisa
-
- Kontakt:
Shevchet najavio raspad Kviskoteke, nakon 5 dana cirkusa od 16 kvizova dnevno sa 50-60 pitanja u svakom!
Da je jedan makar lik ustao i rekao, pa čekaj možda konj Shele i govori istinu...
Nego svi pljuvali šta sam napisao, a sad svi tišu mišu, kao po običaju kad se ispostavi neka tvrdnja tačna.
Ja sam govorio iz najbolje namjere, da održimo kviz na duže staze, ali eto šta ja znam...
Sad je razlog raspada lijepo vrijeme, raja hoda, nema zabrana i sl budalaštine.
Eto, isto kao da nije forum postojao prije ovog sranya.
Ovo je lijepa priča, par momaka i ja smo došli na ideju da igramo šah izmedju sebe i rodio se ovaj turnir.
Začas smo se dogovorili i počeli sa igrom.
Nadam se da ćemo napraviti svaki sljedeći turnir boljim i zanimljivijim, nego što je bio ovaj prvi.
Sretno svima i dobrodošli novi igrači.
Ništa od ove sezone, iskrsnule neke obaveze.
"We need to suffer. And we need to fight."
Sutra ću raspored postaviti, a od srijede počinjemo.
14 je prijavljenih, prvih 8 će ići u PO.
Evo rasporeda, sutra krećemo. Novajlije ako niste upoznati, termini mečeva se dogovaraju međusobno između učesnika, bilo ovdje, ili na lichessu preko PP, svejedno je. Potrebno je samo završit meč do kraja tekućeg dana i napisati rezultat na ovoj temi.
U slučaju da neko ne može odigrati meč taj dan iz raznoraznih razloga, red bi bio da javi da neće moći, i uz saglasnost protivnika meč se može pomjeriti naredni dan. U nedjelju(24. maj) je Bajram, pa je najbolje da preskočimo s igranjem i u ponedjeljak nastavimo.
Igraju se 2 meča, po jedan kao bijeli i crni, 5+3 formata. Pobjeda nosi bod, remi pola boda. Prvih 8 učesnika će izboriti doigravanje/PO gdje ćemo klasičnom knockout metodom ići do kraja. Sretno svima i neka najbolji pobjedi.

U slučaju da neko ne može odigrati meč taj dan iz raznoraznih razloga, red bi bio da javi da neće moći, i uz saglasnost protivnika meč se može pomjeriti naredni dan. U nedjelju(24. maj) je Bajram, pa je najbolje da preskočimo s igranjem i u ponedjeljak nastavimo.
Igraju se 2 meča, po jedan kao bijeli i crni, 5+3 formata. Pobjeda nosi bod, remi pola boda. Prvih 8 učesnika će izboriti doigravanje/PO gdje ćemo klasičnom knockout metodom ići do kraja. Sretno svima i neka najbolji pobjedi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.