Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Guranje seljadije po obicaju. 

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Koliko golova je dao za Bayern u finalima i polufinalima lige šampiona ?
Group Stage 44
Round of 16 10
Quarter-final 4
Semi-final 6
Final 0
Round of 16 10
Quarter-final 4
Semi-final 6
Final 0
Od tih 6 dao 4 Realu onda za BvB. Ne sjecam se nesto da je za Bayern zabijao u tim kasnijim fazama
Ne mogu te pratit. Jel hoćeš da kažeš da je Rober Lewandowski loš igrač ili da je Bayern loša ekipa, odluči se prije no što nastavimo.
Ma jok, cak nisam ni provocirao, samo me zanimalo jel zabijao u dresu Bayerna. Ne sjecam se, moguce da je dao Atleticu prije par sezona u polufinalu
Jedan Atleticu sigurno.
Bolji učinak ima Benzema.
Jedan Barceloni 2015.
Bolji učinak ima Benzema.
Jedan Barceloni 2015.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Sezona 14/15 Bayern polufinale - dao je Barceloni
Sezona 15/16 Bayern polufinale - dao je Atleticu
Sezona 16/17 Bayern četvrtfinale - dao je Realu
Sezona 17/18 Bayern polufinale - bez golova Real Madrid
Sezona 18/19 Bayern osmina finala - bez golova Liverpool
Zadnje dvije sezone u LP je Bayern bio veoma loš. Benzema svakako ima bolji učinak u završnici, ali je Real šampion završnice LP tako da ne vidim problem u statistici Lewandowskog.
Suma sumarum u Bayernu 6 utakmica u polufinalima i 2 gola. Sva tri puta Bayern ispao, tako da nije imao prostora za fleksanje poput tog polufinala sa Dortmundom kada je praktički sam izbacio Real.
Sezona 15/16 Bayern polufinale - dao je Atleticu
Sezona 16/17 Bayern četvrtfinale - dao je Realu
Sezona 17/18 Bayern polufinale - bez golova Real Madrid
Sezona 18/19 Bayern osmina finala - bez golova Liverpool
Zadnje dvije sezone u LP je Bayern bio veoma loš. Benzema svakako ima bolji učinak u završnici, ali je Real šampion završnice LP tako da ne vidim problem u statistici Lewandowskog.
Suma sumarum u Bayernu 6 utakmica u polufinalima i 2 gola. Sva tri puta Bayern ispao, tako da nije imao prostora za fleksanje poput tog polufinala sa Dortmundom kada je praktički sam izbacio Real.
Kakav je doktor Thomas Muller, ljepota ga gledati. Vjerovatno ponajbolji njemački fudbaler ikada.
Jel ovo sad iz kornera koji nije bio?
Na opšte iznenađenje raspucani Bundesligaši nakon ove velike pauze. 2.75 po utakmici.
Koliko ljepse Dortmund i Leipzig igraju od ovog klubica iz Bavarske.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Rekli su mi da je Bayern loš i da ga guraju sudije, ja sam njima rekao da nisu shvatili život 

Bundesliga je standarno jedna od najefikasniji u Evropi a mislim da će i ove sezone vjerovatno prebaciti 3 po utakmici.
The Bundesliga is once again Europe’s highest-scoring top league in 2019/20, with a remarkable average of 3.20 goals per match in the first half of the season.
The German top flight has traditionally been the continent’s most action-packed and that has proved to be the case yet again this term, with 492 goals scored prior to the winter break.
The current average of 3.21 per game as already an improvement on 2018/19 (3.18), which itself was up from 2.80 in 2017/18 - all figures that topped the continent's top five leagues.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Uz Messija i Ronalda jedini igrač sa 40+golova u 5 uzastopnih sezona u ovom stoljeću.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Bayern ako osvoji Bundesku ove sezone to će im biti 9. titula u zadnjih 12 godina.
Zanimljiv podatak: ako Barcelona osvoji LaLigu to će im biti 9. titula u zadnjih 12 godina.
Zanimljiv podatak: ako Barcelona osvoji LaLigu to će im biti 9. titula u zadnjih 12 godina.
Sta je cudno.... juventus je od sezone 1990/1991 (30 godina) samo 2x imao najboljeg strijelca do danas.... a obicno je u tim periodima juventus imao najboljeg napadaca lige (msm na kvalitet) ili najvecu sirinu medju kvalitetnim napadacima... jednostavno timska igra sa puno razlicitih strijelaca gdje veznjaci postizu dosta golova (pogotovo kod allegria gdje su se pogba, vidal pa i khedira nadavali golova)...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.