Smijesne lige. U Engleskoj nijedan od tih klubova ne bi uzeo vise od dvije u 12 godina.
Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
- LlullSergio
- Kontakt:
Messijeva Barca bi sigurno imala slican ucinak,ako ne i bolji,a vjerujem da bi i Bayern bio blizu tog broja.
LlullSergio je napisao/la: ↑18 maj 2020, 16:23Messijeva Barca bi sigurno imala slican ucinak,ako ne i bolji,a vjerujem da bi i Bayern bio blizu tog broja.

Da nema Liverpoola i Citya, a prije toga Uniteda i Chelsea mozda bi i mogli.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
- LlullSergio
- Kontakt:
Joj jarane em smaras po NBA,a dosao si o fudbalu trabunjati. Kakav City kakav Liverpool. Messijeva Barca traje od 2008.,a ne od prije dvije godine. Uzeli su hejbet titula i sigurno su jaci od svih Engleskih klubova u tom periodu.
Bukvalno sa Messijem masina za mljevenje timova u ligama. Od pocetka te dominacija sa Pepom kao prvim trenerom su dva puta rutinirali United u finalima. Ispali msm samo dva puta od Engleza,a imaju jedno 7-8 dobijenih duela u KO fazama.
Postoji argument u zadnje 2 titule da je ne bi uzeli pored Citya koji je bas bacao na tu Barcu. Eventualno 13/14 kad su poprilicno tanki bili,ali ni Engleski prvak City nije nista bolji bio.
Bayern je od 2011 isto masina od ekipe, stalno zavrsnice u CL i do ovog ispadanja od Liverpoola nijedno ispadanje od Engleskih timova.
Bukvalno sa Messijem masina za mljevenje timova u ligama. Od pocetka te dominacija sa Pepom kao prvim trenerom su dva puta rutinirali United u finalima. Ispali msm samo dva puta od Engleza,a imaju jedno 7-8 dobijenih duela u KO fazama.
Postoji argument u zadnje 2 titule da je ne bi uzeli pored Citya koji je bas bacao na tu Barcu. Eventualno 13/14 kad su poprilicno tanki bili,ali ni Engleski prvak City nije nista bolji bio.
Bayern je od 2011 isto masina od ekipe, stalno zavrsnice u CL i do ovog ispadanja od Liverpoola nijedno ispadanje od Engleskih timova.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ne bih da vam se mijesam u raspravu, ali kad pogledas konkurenciju u EPL i ostalim ligama, po meni se ne moze porediti.LlullSergio je napisao/la: ↑18 maj 2020, 16:58Joj jarane em smaras po NBA,a dosao si o fudbalu trabunjati. Kakav City kakav Liverpool. Messijeva Barca traje od 2008.,a ne od prije dvije godine. Uzeli su hejbet titula i sigurno su jaci od svih Engleskih klubova u tom periodu.
Ako si npr. United, u zadnjih 10 godina, konkurencija ti je City, Arsenal, Celzi, Liverpool, mozda dodati i Totenham...
Ako si Barsa i Real, osim Atletika, nemas konkurencije. Sevilja, Valencia, nekada Vilareal, mi nisu bas neka top klasa.
O Bajernu i BL da i ne govorimo...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Barca ne bi uzela sad u ovoj zadnjoj , i 2019,2018 Pepovim i u onoj ludoj Conteovoj 2017. Ostalo sve su bile goli trash sezone , jedan Lester je uzimao , a Tottenham ga pratio ,blagi užas , tu bi Barsa imala po 100 bodova u tim sezonama. 16,15,14,13,12LlullSergio je napisao/la: ↑18 maj 2020, 16:58Joj jarane em smaras po NBA,a dosao si o fudbalu trabunjati. Kakav City kakav Liverpool. Messijeva Barca traje od 2008.,a ne od prije dvije godine. Uzeli su hejbet titula i sigurno su jaci od svih Engleskih klubova u tom periodu.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Od Bayern i Barcelona bi se borili za Ligu Prvaka u EPL, došli smo do uzeli bi najviše 2 titule. Ja mislim da možemo zaokružiti priču na to da bi Bayern i Barca od 2012. do 2015. uzeli 4 titule zaredom u EPL.
- LlullSergio
- Kontakt:
Kakva konkurencija, ja ne pricam o konkurenciji vec koliko su jaka ova 2 kluba bila u zadnjih 10-12 godina. Barca i Bayern su redom jaci od svih tih klubova u tom nekom periodu od 2008(Barca) odnosno 2010 Bayern. To potvrdjuju rezultati u Europi i rezultati protiv tih istih protivnika. Engleska jeste najkonkurentnija (mada se i od toga napravio mit,Liverpool je 2009. propao i sem one 2014 nisu bili nikakav rival za titule do zadnje 2 sezone, Tottenham je bio konkurent za titulu 2 sezone ukupno, Arsenal isto propao odavno,a i Chelsea je imao smijesnih sezona gdje par puta zavrsise van top 4), ali to po automatizmu ne znaci da su ti klubovi jaci jer eto jaca konkurencija.kraljttbvb je napisao/la: ↑18 maj 2020, 18:19Ne bih da vam se mijesam u raspravu, ali kad pogledas konkurenciju u EPL i ostalim ligama, po meni se ne moze porediti.LlullSergio je napisao/la: ↑18 maj 2020, 16:58Joj jarane em smaras po NBA,a dosao si o fudbalu trabunjati. Kakav City kakav Liverpool. Messijeva Barca traje od 2008.,a ne od prije dvije godine. Uzeli su hejbet titula i sigurno su jaci od svih Engleskih klubova u tom periodu.
Ako si npr. United, u zadnjih 10 godina, konkurencija ti je City, Arsenal, Celzi, Liverpool, mozda dodati i Totenham...
Ako si Barsa i Real, osim Atletika, nemas konkurencije. Sevilja, Valencia, nekada Vilareal, mi nisu bas neka top klasa.
O Bajernu i BL da i ne govorimo...
A i u Engleskoj cim se neko po snazi izdvoji kao npr. Chelsea i United u tom periodu od 2004-2010 odmah se isti izdvoje i niko drugi nema realne sanse za titulu. Ili npr. kao sto su se sad izdvojili City i Liverpool. Ozbiljni europski klubovi i odmah prave znacajnu razliku i u odnosu na ove rivale iz PL.
Mislim sve je pocelo od ove price ko je koliko osvojio u zadnjih 12 godina sto se nacionalnih liga tice. I tu se ne bi nista promijenilo da su ova 2 kluba igrale i druge lige jer su bili ye.beno dobri i ye.beno dominantni. Pogotovo sto Engleska poslije odlaska Ronalda vise nije imala te neke dominantne sile, tog nekog dominantnog kluba.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja sam više išao na to da kad igraš u jacoj ligi više se i trošiš. I lakše ti je igrati Evropu, kad si odmorniji.
Bajern igra derbi protiv Salkea i zavrsi 5-0, dok u EPL City/Liverpul ne kantaju konkurente po 3-4 razlike...
Bajern igra derbi protiv Salkea i zavrsi 5-0, dok u EPL City/Liverpul ne kantaju konkurente po 3-4 razlike...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ma gdje ne kantaju, više sam blizi misljenju Llulla.
Mozda nisu kantali prije 7-8 godina kad je španska liga bila objektivno ubjedljivo prva liga evrope. Liverpool je imao seriju gdje nije primio 10 utakmica gol, City imo seriju sa 18 pobjeda u nizu gdje je redovno davao po 5-6 golova itd i odmah se to i odrazi na rezultate engleskih klubova u evropi. Liverpool šampion evrope, 4 engleska tima igraju finala evropskih natjecanja. Vjerovatno bi i City bio prvak evrope da Guardiola nije previse tvrdoglav.
Zanimljivija i najjača nije isto. Uvijek cu prije pogledati utakmicu engleske lige nego španske, ali to nema nikakve veze sa tim koja je jača, mada je sad vjerovatno opet engleska uzela primat, za koliko dugo ko zna.
Mozda nisu kantali prije 7-8 godina kad je španska liga bila objektivno ubjedljivo prva liga evrope. Liverpool je imao seriju gdje nije primio 10 utakmica gol, City imo seriju sa 18 pobjeda u nizu gdje je redovno davao po 5-6 golova itd i odmah se to i odrazi na rezultate engleskih klubova u evropi. Liverpool šampion evrope, 4 engleska tima igraju finala evropskih natjecanja. Vjerovatno bi i City bio prvak evrope da Guardiola nije previse tvrdoglav.
Zanimljivija i najjača nije isto. Uvijek cu prije pogledati utakmicu engleske lige nego španske, ali to nema nikakve veze sa tim koja je jača, mada je sad vjerovatno opet engleska uzela primat, za koliko dugo ko zna.
Arsenal 1-5 Bayern Munich
Chelsea 0-3 Bayern München
Man City 1-3 Bayern München
Tottenham 2-7 Bayern München

Chelsea 0-3 Bayern München
Man City 1-3 Bayern München
Tottenham 2-7 Bayern München

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Manchester City 6:0 Chelseakraljttbvb je napisao/la: ↑18 maj 2020, 20:16Ja sam više išao na to da kad igraš u jacoj ligi više se i trošiš. I lakše ti je igrati Evropu, kad si odmorniji.
Chelsea 6:0 Arsenal
Manchester City 6:0 Tottenham Hotspur
Manchester United 8:2 Arsenal
Liverpool-Arsenal. Ne sjecam se utakmice na Anfieldu u zadnjih par sezona da nije bila trpacina.Saurman je napisao/la: ↑18 maj 2020, 20:40Manchester City 6:0 Chelseakraljttbvb je napisao/la: ↑18 maj 2020, 20:16Ja sam više išao na to da kad igraš u jacoj ligi više se i trošiš. I lakše ti je igrati Evropu, kad si odmorniji.
Chelsea 6:0 Arsenal
Manchester City 6:0 Tottenham Hotspur
Manchester United 8:2 Arsenal
2011 Utd nabio Arsenal 8-0, Arsenal završio 3.kraljttbvb je napisao/la: ↑18 maj 2020, 20:16Ja sam više išao na to da kad igraš u jacoj ligi više se i trošiš. I lakše ti je igrati Evropu, kad si odmorniji.
2013 City nabio Arsenal 6-3 Arsenal završio 4.
2019 City nabio Chelsea 6-0 Chelsea završio 3.
2017 City nabio Tottenham 4-1 Tottenham završio 3.
2018 Lpool nabio Arsenal 5-1 Arsenal završio 5.
itd. da ne spominjem Cityeve pobjede od 7,8,9 razlike protiv Norwicha, Watforda i Sotona, a šta su Chelsea i Utd radili od 2007. do 2012. da ne spominjem, a i ne mogu se sjetiti tih utakmica.
kakav sex je Kai

ne kontam, mogo si stavit i rezultat protiv Liverpoola, kakvo selektivno ubacivanje

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Werner, Sane, Gnabry, Kimmich, Brandt, Sule, Amiri, Kehrer, Eggestein, Neuhaus uz par starosjedilaca veoma sexy postava Njemačke za sljedeće prvenstvo, samo da se riješe Lowa.
I Havertz naravno, njega nisam spomenuo jer igra trenutno, pa reko podrazumijeva se.
I Havertz naravno, njega nisam spomenuo jer igra trenutno, pa reko podrazumijeva se.
Zadnja izmjena: coelho41, dana/u 18 maj 2020, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da je Liverpool jedini klub koji ima pozitivan učinak protiv Bayerna.
Nisam fan Wernera ,igrac za male utakmice realno.
Sto se tiče ovog Kaia, neodoljivo podsjeca na Kaku iz igračkih dana u Milanu. Jak na lopti, brz, odličan finisher, strasna tehnika. Koliko uopste trazi Leverkusen para za njega, ima li kakva klauzula i za koji klub postoji najveca sansa da ce nastaviti karijeru ?
Sto se tiče ovog Kaia, neodoljivo podsjeca na Kaku iz igračkih dana u Milanu. Jak na lopti, brz, odličan finisher, strasna tehnika. Koliko uopste trazi Leverkusen para za njega, ima li kakva klauzula i za koji klub postoji najveca sansa da ce nastaviti karijeru ?
United i Arsenal u Španiji ne bi ni Ligu Evrope izborili.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Iće Kai u Bayu vjerovatno, al ga hoće svi, yeben igrač
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.