Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Koliko put je nekom noga u ustima završila zbog DBZa
-
- Kontakt:
Šemso i Aljoša u istoj seriji, mnogi od vas će reći da je isto sranje ko Susjedi i još neke nazovi humoristične serije
Pa i jest teški shit, kakve fazone su imali i ne bilo dobro. Čak je klinika za ovo top serijajolicnikola je napisao/la: ↑19 maj 2020, 04:35
Šemso i Aljoša u istoj seriji, mnogi od vas će reći da je isto sranje ko Susjedi i još neke nazovi humoristične serije
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Nećeš vjerovati, ali kada sam pisao o više nivoa/slojeva zayebancije, taj skeč o usmjerenom obrazovanju mi je prvi pao napamet. Tačno je nevjerovatno šta su sve provukli u tih pet minuta ludila, okrenuli naopako nekoliko društvenih pojava. Čista genijalnost.Artetitis je napisao/la: ↑19 maj 2020, 00:33Ovo je otprilike najtačnije objašnjenje zašto TLN-u niko nr može ni prići. Naprosto, oni su bili intelektualci - na stranu životni putevi nekih od njih - koji su ismijavali ozbiljne pojave u ozbiljnom sistemu i na neki način ukazivali gdje će sve to da završi. Možda im je upravo i odgovarala tadašnja socijalistička stvarnost jer je ovo u čemu sad živimo obesmislilo sve satirične i nadrealistične koncepte.
Danas bi čovjek mogao snimati samo Top Listu Realista. Ono, skeč, dolazi mlađahni reporter Đuro, kao u skeču sa školom "Stipe Šuvar", da intervjuiše Fikreta Hodžića koji je uzgojio friške respiratore u svom malinjaku i Fikret na kraju intervjua insistira da Đuro isproba jedan respirator. Ovaj negoduje, slično kao Nele u onoj antimirnoj epizodi kad mu Zenit nudi ružu M16 da je pomiriše, ali ipak se kači na respirator i nakon par minuta umire. Fikro govori: "Joj, umrije mi na respiratoru...al' halalim ti!"serije umjesto da smo izašli na ulice sa transparentima: "Vratite nam reprize 'Milića'!"
Apsolutno. Šemso i Dajdža Rile kao perjanice poslijeratnog humora u potpunosti oslikavanju mentalni sklopi gledalaca, a bogme i kvocijent inteligencije.Realnost je i da smo se svecima zaštitnicima komedije zamjerili onda kad smo "Našu malu kliniku" i "Vizu za budućnost" prihvatili kao humorističke serije umjesto da smo izašli na ulice sa transparentima: "Vratite nam reprize 'Milića'!"
Ali lik postao ministar nečega zahvaljujući toj ulozi.

Eh sad, opet bi trebalo odvojiti Vizu za Buducnost od LZN. Viza je oslikala poslijeratno vrijeme. Imala je neku pricu, i negdje provlaci nas mentalitet.
Naravno pricam za prvu, ili prve dvije sezone.
Naravno pricam za prvu, ili prve dvije sezone.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Generalno posmatrajući timeline postojanje televizije u BiH, mi nikada nismo bili u stanju staviti neki licni pecat i napraviti neki zanimljivi sadržaj.
Bosanski humor je na ulici , on je odlican , ali nikada ga nismo uspjeli uokviriti u televizijsku formu. Jedini izuzetak je TLN. Međutim, ono što se zaboravlja kod njih jeste da je forma maltene prepisana od Monty Phytona. Karizma i talenat glumaca i vremenski kontekst i originalnost pojedinih fora ipak cini TLN najuspjesnijim projektom u historiji bosanske televizije.
U poslijeratnom periodu , po mom misljenju nista nije vrijedno paznje. Sve su cisti kiksevi. "Humoristicne" serije su najbolji dokaz naše inferiornosti kao naroda i drzave. Prihvatili smo viceve o muji i hasi , odnosno stereotipe da smo glup narod i onda to pokusavamo izvesti u regiju.
Sa onim debilizmom od LZN smo i uspjeli.
Ja se ne smatram glupim (niti ikoga od vas,osim Hellera)
Kad smo kod televizije nase , pa mi nikada , za razliku od svih u bivsoj drzavi, nismo imali kviz.
*uspjesan)
dovoljno...
Bosanski humor je na ulici , on je odlican , ali nikada ga nismo uspjeli uokviriti u televizijsku formu. Jedini izuzetak je TLN. Međutim, ono što se zaboravlja kod njih jeste da je forma maltene prepisana od Monty Phytona. Karizma i talenat glumaca i vremenski kontekst i originalnost pojedinih fora ipak cini TLN najuspjesnijim projektom u historiji bosanske televizije.
U poslijeratnom periodu , po mom misljenju nista nije vrijedno paznje. Sve su cisti kiksevi. "Humoristicne" serije su najbolji dokaz naše inferiornosti kao naroda i drzave. Prihvatili smo viceve o muji i hasi , odnosno stereotipe da smo glup narod i onda to pokusavamo izvesti u regiju.
Ja se ne smatram glupim (niti ikoga od vas,osim Hellera)

Kad smo kod televizije nase , pa mi nikada , za razliku od svih u bivsoj drzavi, nismo imali kviz.
*uspjesan)
dovoljno...
tz tz tz tz tz tz
According to sunnet Muhamed je imao seksualnu izdržljivost 30 muškaraca i oženio je dijete od 9 godine. Tačno se treba ugledat na čovjeka, zamisli 30 puta za večer, a imaš 13 žena. Svaka dobije svoju porciju.

Let's talk about SIX baby!
Zvali ga Muha Pedo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Radioglava
- Kontakt:
- JarnoTrulli
Tog humora nema više na ulici. Da bi bio uspješan i na tv-u on mora i tamo postojati. Takav humor danas možeš čuti od ljudi koji imaju 50+ godina, koji su u to neko svoje doba bili pod uticajem drugačijeg pogleda na svijet, drugačijeg pristupa medijima i sadržaju pa onda i drugačijih kultura. Današnja omladina, ili ona masa za koje se i prave takva djela žive drugi život i pod uticajem su drugih kultura, najprije mislim američke gdje takva jedna vrsta humora ne prolazi baš najbolje, i što je možda najvažnije, danas se pravi ono što je gledano a ne nužno kvalitetno. Bilo je i tih pokušaja ali to ispadne gore od Omče i njegovog humora, recimo onaj nadreality show.slusalica je napisao/la: ↑19 maj 2020, 09:41Generalno posmatrajući timeline postojanje televizije u BiH, mi nikada nismo bili u stanju staviti neki licni pecat i napraviti neki zanimljivi sadržaj.
Ja se ne smatram glupim (niti ikoga od vas,osim Hellera)![]()
*uspjesan)
dovoljno...
Let's talk about SIX baby!
I to dvaput. I izdrka 4 put. I to tek prvi krug.
Ima klip i o tomeRadioglava je napisao/la: ↑19 maj 2020, 10:17Sjećam se lika, bili zajedno s pripremama za odlazak u Njemačku. Na YouTube kanalu izgleda kao da se vratio u BiH. Šta se desilo?

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- JohnCleese
- Kontakt:
Kak nije ravnopravnost?
I njivi je draze kad je odrzavas, krcis, ores nego da je pustis da zarasta.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.