Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
ne zamjeri helći, ima problem sa postovima koji nisu na ćirilici
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Dijelovi iz jedne oslobođajuće presude pred sudom BiH za prijetnju preko internetario_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:02Okupljanje nije krivično djelo, prijetnja jeste.
Jbg živimo u demokratiji, ako imaju dozvolu za to od MUP-a ne možeš zabraniti. Isto kao ni antifašistima, LGBT populaciji i svim drugim koji žele da to urade.

"Za biće krivičnog djela traži se upotreba sile, prijetnje ili zastrašivanja. Cijeneći sve izvedeno, sud je utvrdio da nije bilo fizičke sile od strane optuženog prema oštećenom, što su u svijim izjavama potvrdili i oštećeni i optuženi, jer nikad nije ni bilo neposrednog kontakta između njih."
"Polazeći od činjenice da su prijetnja i zastrašivanje stavljanje u izgled nekog zla određenoj osobi, prijetnja i zastrašivanje navedene u poruci po stavu suda nemaju toliku ozbiljnost i ostvarljivost, da bi kod osobe kojoj je prijetnja i zastrašivanje upućena stvorila veći strah i nelagodu, zbog čega iste, po ocjeni Suda, nisu pravno relevantne u smislu predmetnog krivičnog djela."
https://www.bhdijaspora.net/uvode-se-ve ... a-pasosem/
Gledaj zarade sad jbte.
Moja obitelj treba sas izvadit 5 pasosa radi ovog kriminala haha
Gledaj zarade sad jbte.
Moja obitelj treba sas izvadit 5 pasosa radi ovog kriminala haha
Doista ne znam po cemu se razlikuju ti to na svojim skupovima pozivaju na klanja i slicne stvari od ovog bolida sto ko mahnit mase sjekirom i psuje sta mu padne na pamet. Ovi prvi su cak i puno opasniji od jednog debelog masnog retarda.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:10Pa jbg, ne možeš unaprijed nikoga kažnjavati, ako ovi to urade na tim okupljanjima onda ih imaš pravo procesuirati jer je to krivično djelo.Epidaurus je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:07Sto je jedan veliki apsurd al ajde. LGBT populacija i antifasisti ne pozivaju na klanje zbog rasnih, nacionalnih i vjerskih razlika.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:02
Okupljanje nije krivično djelo, prijetnja jeste.
Jbg živimo u demokratiji, ako imaju dozvolu za to od MUP-a ne možeš zabraniti. Isto kao ni antifašistima, LGBT populaciji i svim drugim koji žele da to urade.
Lijepa je komfort zona desničara u kojoj su očigledno Hitler i Slobo otvoreno pozivali na klanje i ubijanje, holokauste i genocide na svojim skupovima.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Iole bolji advokat i optužnica sklepana zbog norme i ne čudi me ishodDrape je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:14Dijelovi iz jedne oslobođajuće presude pred sudom BiH za prijetnju preko internetario_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:02Okupljanje nije krivično djelo, prijetnja jeste.
Jbg živimo u demokratiji, ako imaju dozvolu za to od MUP-a ne možeš zabraniti. Isto kao ni antifašistima, LGBT populaciji i svim drugim koji žele da to urade.![]()
"Za biće krivičnog djela traži se upotreba sile, prijetnje ili zastrašivanja. Cijeneći sve izvedeno, sud je utvrdio da nije bilo fizičke sile od strane optuženog prema oštećenom, što su u svijim izjavama potvrdili i oštećeni i optuženi, jer nikad nije ni bilo neposrednog kontakta između njih."
"Polazeći od činjenice da su prijetnja i zastrašivanje stavljanje u izgled nekog zla određenoj osobi, prijetnja i zastrašivanje navedene u poruci po stavu suda nemaju toliku ozbiljnost i ostvarljivost, da bi kod osobe kojoj je prijetnja i zastrašivanje upućena stvorila veći strah i nelagodu, zbog čega iste, po ocjeni Suda, nisu pravno relevantne u smislu predmetnog krivičnog djela."

Prijetnja spada u ugrožavanje sigurnosti, i zavisi kako je glasila u tom slučaju, i šta je prouzrokovala kod oštećenog. Znam za slučajeve koji su uspješno procesuirani.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa problem je što ne možeš zabraniti to okupljanje po zakonu, jer to je demokratsko pravo, osim ako nije najavljeno MUP-u, nego samo procesuirati za takve stvari naknadno kada se dese, jer je to KD za koje postoji i predviđena kazna.Epidaurus je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:20Doista ne znam po cemu se razlikuju ti to na svojim skupovima pozivaju na klanja i slicne stvari od ovog bolida sto ko mahnit mase sjekirom i psuje sta mu padne na pamet. Ovi prvi su cak i puno opasniji od jednog debelog masnog retarda.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:10Pa jbg, ne možeš unaprijed nikoga kažnjavati, ako ovi to urade na tim okupljanjima onda ih imaš pravo procesuirati jer je to krivično djelo.
Isto kao i npr neonacisti u Njemačkoj.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
JarnoTrulli je napisao/la: ↑19 maj 2020, 15:07I moras cekat **** 8 godina da se odreknes drzavljanstva ove smijesne "drzave"... danas bih ga se odrekao.![]()
"Pazi što želiš jer bi se moglo ostvariti"

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Dabogda mi za lijeka trebalo znao sam odma o kome se radi cim su objavili vijest, znaci sad odma mi za lijeka trebalo ako nisam.
Pošto znam na koji način se zapošljava na ta ležeća radna mjesta, ide samo noga u zicagu!Donnie Darko je napisao/la: ↑19 maj 2020, 14:53Bosna i HercegovinaI ovo je moguće: Direktor Zemaljskog muzeja ima platu 642 KM, a ni nju neće dobiti![]()

Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
Lijepo je vidjeti da čovjekolike krompirove zlatice sa HB foruma poznaju i za druge dijelove interneta, samo, što baš ovdje da udariš.
Nama treba rat i krv nervira me ovaj mir i spokoj
https://zurnal.info/novost/23092/kako-s ... iz-pretisaKako su premijer Novalić i ministar Džindić izvukli više od milion maraka iz Pretisa
Vakat je bio stati na mu.do i smradu Džindiću, kako je moguće da taj lik nije motikama sk...ništa.
Da jednom prenoćiš vani po kiši, brzo bi te prošlo!
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Eo vam slika tvrdog nepca kod kokoši, apsolutno nebitno ali cijenim da će vam odvući pažnju od posta iznad.
Trenutno korisnika/ca: alemsa, Baboon, chelsea358, StevieG8 i 13 gostiju.