FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bezideja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 20 maj 2020, 01:46

To su suplje price, otrcane fraze
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 20 maj 2020, 01:56

Postujem tvoje misljenje @Bezideja. Ali ne slazem se...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 20 maj 2020, 02:49

Bezideja je napisao/la:
20 maj 2020, 01:46
To su suplje price, otrcane fraze
Ugodniju raspravu dugo vremena nisi vodio :rol:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 20 maj 2020, 03:02

Što naši treniraju u grupama, a Borac, Velež, Zrinjski zajedno?
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 20 maj 2020, 07:18

Svjetski fudbal je na gubitku od skoro 10 milijardi eura zbog korona virusa, tako da je jasno da smo i mi ukljuceni u sve to. Kad uzmemo u obzir da smo svakako bili u nezavidnoj situaciji i prije ovoga, ne treba biti neki insajder i znati da smo sada u jos goroj.
Ugasiti se sigurno necemo, to je glupa prica, preveliku navijacku bazu ima Zeljo da bi se tako nesto desilo, ali opet mora nam biti jasno da cemo uz trenutni model iz godine u godinu sve vise padati u prosjecnost. Ja se sjecam vremena kad su igraci dolazili kod nas zbog imena i za manje pare. Sad vec jedan Ubiparip ode radije u novoformirani klub iz Siminog Hana i takvih slucajeva je bilo i bice jos vise. Ono sto nas jos vadi su igraci u zrelijim godinama kojim je Zeljo u srcu pa ce pristati i na manje i igrati ovdje, ali i to ce lagano prestajati kroz koju godinu.
Ja se iskreno nadam da trenutni ljudi u upravi rade na tome da se nesto u samom nacinu poslovanja kluba promijeni.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 20 maj 2020, 07:33

kerimatomic1921 je napisao/la:
20 maj 2020, 00:42
Admire, liga je gotova. Prenesi ovima u klubu :rol: , fakat. Saberi 2 i 2, kraj sezone. Neka se pocnu sprmati za stogodisnjicu, tu fule ne smije biti.
Stogodišnjica je po meni stvar koja se neće moći odraditi u formatu kojem su mislili, čak mislim da je i upitno njeno realizivanje iz epidemioloških razloga.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 07:41

braco je napisao/la:
20 maj 2020, 00:33
Pa prošle godine smo ostali bez stotina hiljada KM zbog licence, ove godine korona nam oduzme gotovo sve izvore prihoda tako da logika sama nalaže da situacija nije bajna.

Imaš dugove koje moraš redovno servisirat, plate igrača, stručnog štaba i uposlenika, a i u narednim mjesecima nećeš imati prihode od karata, članarina iz OP, umanjeni prihodi od sponzora itd. Još na to dodaš velike finansijske izdatke koje savez zahtjeva u smislu organizacije utakmica za vrijeme korone, mada evidentno je da do nastavka lige neće doći. A i pare od UEFE liježu tek krajem godine, mada se obično te pare unaprijed troše.

Tako da bez ljutnje ali realno čista logika nalaže da je situacija zayebana, ne trebaš biti insajder da to skontaš.

Najkorektniji post koji se vodi logikom i zdravim razumom. Samo bih još dodao da smo netom prije korone imali zimsku pauzu od tri mjeseca, koja je težak udarac za sve klubove u vidu prihoda. U zadnjih šest mjeseci "normalno" smo poslovali petnaestak dana i odigrali jednu utakmicu na Grbavici. Plus Čelik kada smo kupovali karte.

Najveći udarac je 300.000 koje smo dali za hibrid, trebali dobiti od krova a Senad Misimović, Savez i Pitarska firma nam ga zavalili do balčaka. Željo dao keš a kao protuvrijednost dobijamo farbanje ograde ili na čemu će već naše pare strpati u svoje džepove. Ovo dobro znaju Ti koji su to odradili, pa se sada preko raznih faca i ostalih hemoroida ismijavaju po forumima.

Misimoviću **** pitarska! Kujo Begićeva! Lopove!

Preživio je Željo sve, preživjet će i tebe!
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 maj 2020, 08:14

Plavac87 je napisao/la:
19 maj 2020, 22:45
KANA je napisao/la:
19 maj 2020, 21:54
Plavac87 je napisao/la:
19 maj 2020, 21:02
U narednom periodu očekujte sve i svašta.

Odista smo mnogima trn i oku!
Brate ,pusti se dušmana **** njih ,nego dosta se stvari u klubu dešava da ja nebi pisao, možeš li nam bilo šta reci a da je za foruma ?

Samo vi pišite gospodine @Kana, ne možete naštetiti više od dušmana koji se raduju nemogućnosti da klub ostvaruje prihode i prekidu sezone. Opletite.
e vidis kako si ti bezobrazan :thumbdown: ,ja te fino pitam posto imas vise informacija od nas da ako mozes nesto podijelis i sa nama(naravno sto je za foruma) i uopste nisam mislio nista lose a znam da ima i pozitivnih stvari na kojima se radi

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 20 maj 2020, 08:22

Dejan1921 je napisao/la:
20 maj 2020, 07:18
Svjetski fudbal je na gubitku od skoro 10 milijardi eura zbog korona virusa, tako da je jasno da smo i mi ukljuceni u sve to. Kad uzmemo u obzir da smo svakako bili u nezavidnoj situaciji i prije ovoga, ne treba biti neki insajder i znati da smo sada u jos goroj.
Ugasiti se sigurno necemo, to je glupa prica, preveliku navijacku bazu ima Zeljo da bi se tako nesto desilo, ali opet mora nam biti jasno da cemo uz trenutni model iz godine u godinu sve vise padati u prosjecnost. Ja se sjecam vremena kad su igraci dolazili kod nas zbog imena i za manje pare. Sad vec jedan Ubiparip ode radije u novoformirani klub iz Siminog Hana i takvih slucajeva je bilo i bice jos vise. Ono sto nas jos vadi su igraci u zrelijim godinama kojim je Zeljo u srcu pa ce pristati i na manje i igrati ovdje, ali i to ce lagano prestajati kroz koju godinu.
Ja se iskreno nadam da trenutni ljudi u upravi rade na tome da se nesto u samom nacinu poslovanja kluba promijeni.
prvo treba posloziti upravu kako treba i dovesti ljude koji ce nesto konkretno raditi i donirati ili namicati pare, a ne cekati ko ce i za njihovu platu namaci lovu. kako je trenutno, ne bi me iznenadilo da i ovo malo njih, sto nesto konkretno rade, dignu sidro.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 maj 2020, 08:29

starigrad je napisao/la:
20 maj 2020, 08:22
Dejan1921 je napisao/la:
prvo treba posloziti upravu kako treba i dovesti ljude koji ce nesto konkretno raditi i donirati ili namicati pare, a ne cekati ko ce i za njihovu platu namaci lovu. kako je trenutno, ne bi me iznenadilo da i ovo malo njih, sto nesto konkretno rade, dignu sidro.
Od koga posloziti upravu, niko se ne gura da udje u upravu, vec godinu dana, jedva smo skupstine odrzavali jer su megazeljovci bojkotovali istu radi povrijedjenog ega.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 08:33

KANA je napisao/la:
20 maj 2020, 08:14
Plavac87 je napisao/la:
19 maj 2020, 22:45
KANA je napisao/la:
19 maj 2020, 21:54

Brate ,pusti se dušmana **** njih ,nego dosta se stvari u klubu dešava da ja nebi pisao, možeš li nam bilo šta reci a da je za foruma ?

Samo vi pišite gospodine @Kana, ne možete naštetiti više od dušmana koji se raduju nemogućnosti da klub ostvaruje prihode i prekidu sezone. Opletite.
e vidis kako si ti bezobrazan :thumbdown: ,ja te fino pitam posto imas vise informacija od nas da ako mozes nesto podijelis i sa nama(naravno sto je za foruma) i uopste nisam mislio nista lose a znam da ima i pozitivnih stvari na kojima se radi

Ne, ne, izvinut ćeš ali nisam mislio tako.

Kažem piši slobodno, vidiš da su pali svi kriteriji šta se smije a šta ne. I ne znam ni ja ništa više od malo bolje upućenog navijača nego imam hrabrosti da kažem neke stvari koje većina ne smije.

@Stari Grad, apsolutno. Pojedincima nije mjesto u klubu na takvim funkcijama jer nemaju kapaciteta. Ovako sav teret pada na nekolicinu ljudi.

Doduše dosta dobrih ljudi je odbilo funkcije, jer neće da ih Misimovićevi kerovi pljuju.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 maj 2020, 08:39

Plavac87 je napisao/la:
20 maj 2020, 08:33
Doduše dosta dobrih ljudi je odbilo funkcije, jer neće da ih Misimovićevi kerovi pljuju.
Ovo nam je veliki problem godinu i po, pljuvanje svakoga ko zeli da udje u klub i pomogne.
Takvim ljudima niko ne valja osim njih i ko god nesto napravi da valja to se omalovazava.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 20 maj 2020, 08:48

bhsport je napisao/la:
20 maj 2020, 08:29
starigrad je napisao/la:
Dejan1921 je napisao/la:
Od koga posloziti upravu, niko se ne gura da udje u upravu, vec godinu dana, jedva smo skupstine odrzavali jer su megazeljovci bojkotovali istu radi povrijedjenog ega.
ako je Željo spao na 5-6 jakih ljudi (ovdje racunam samo na ljude iz dvije posljednje garniture iz uprave i ljude koji su nesto konkretno radili), koji su spremni uci u klub i raditi na izdizanju istog kroz konkretan rad i pomoc i kada ide dobro i kada je situacija losa, nemojte da se onda busamo kako smo nesto JAKI. bez jakih ljudi u upravi, koji ce u situaciji, kao sto je ova, pogurati i uciniti nesto konkretno da se sto bezbolnije prevazidje ova i slicne situacije, nema nas nigdje.

i u prosloj i u sadasnjoj upravi smo imali i imamo ljude koji su tu samo radi samopromocije. licni doprinos na poboljsanju situacije, cista 0. o direktnoj steti, koja je nanesena, da i ne pricamo.

kako je krenulo, napustat ce nas i dalje ti jaki ljudi, samo ovaj put ne zbog povrijedjenog ega, nego sto nisu budale da konstantno daju svoje pare i namicu sponzore kako bi klub bio u mogucnosti isplatiti platu ljudima, koji su u klubu zaduzeni da rade na finansijskom opstanku kluba i da rade na ulasku svjezeg novca u klub.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 08:51

bhsport je napisao/la:
20 maj 2020, 08:39
Plavac87 je napisao/la:
Ovo nam je veliki problem godinu i po, pljuvanje svakoga ko zeli da udje u klub i pomogne.
Takvim ljudima niko ne valja osim njih i ko god nesto napravi da valja to se omalovazava.

Tačno tako. **** li mu sina u krivu kičmu, od djece smo svoje odvajali i milion skupili pa dali dok je bio u klubu, a on pljuje sve i jednog Željovca koji je bio uposlenik ili bi pomogao. Jaše kako je otišao, sarađuje sa savezom i pitarima, kreten. Face i ostale binde se smiju, navijaju da njihovim partnerima pitarima daju titulu. Da mogu lajat! Cuke!

Molim te lijepo pišu traži Željo pomoć, na šta smo kao spali. Kakav jad moraš biti. Pitarluk na steroidima.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 20 maj 2020, 09:01

bhsport je napisao/la:
20 maj 2020, 08:39
Plavac87 je napisao/la:
Fazon je sto su ti likovi obicno smece, koji nikad ni marke nisu unijeli u klub nego su zaduzeni da laprdaju. Dao im miske platu, bas me zanima kako sad primaju istu. Al elem. Obicni bezveznjakovici su postali kao nesto u svijetu drustvenih mreza a raja na to suti i opravadava, to je vece zlo sto sute, nego sta ovi bezveznjakovici pisu.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 20 maj 2020, 09:06

starigrad je napisao/la:
Dejan1921 je napisao/la:
Meni je ovo tuga kad procitam...sta onda uopste i ocekivati ako je tako.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 09:15

Potpisujem sve što @Stari Grad kaže.

Ali, ne treba nikome ništa zamjeriti, pokušali su kada mnogi nisu htjeli/smjeli. Međutim, nije to to.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 20 maj 2020, 09:19

Nisam vjerovao da ću ikad reći ovo, ali mi se moramo "privatizovati" na način da se grupacija, ili pojedinac sa parama uplete u pokrene ovo, 2020. je godina, NIKOM TE NE DAMO, poštujem, ali .... :hmmmmm:

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 09:23

Ne!

Pod uslovima 51:49 može saradnja, sve ostalo veliko NE!

Željo ima imovine preko 20 miliona, godišnje zaradi milionske cifre po raznim osnovama i da se sutra "proda" nekome za milion, dva, godišnje? Nema teoretske šanse!
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 20 maj 2020, 09:25

Admir74 je napisao/la:
20 maj 2020, 09:19
Nisam vjerovao da ću ikad reći ovo, ali mi se moramo "privatizovati" na način da se grupacija, ili pojedinac sa parama uplete u pokrene ovo, 2020. je godina, NIKOM TE NE DAMO, poštujem, ali .... :hmmmmm:
investitor kroz op, gradjenje kampa, ulaganja u igrace za 1. tim... svakako i uvijek. investitor i privatizacija kroz prodaju nekretnina kluba, nikako i nikada.

davno sam pisao, a @model1964 je bio najveci zagovornik toga, da je primjer i sistem rada maribora nesto najprikladnije i najbolje za nas.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Pablo11 i 32 gosta.