Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ExBlueone
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la ExBlueone » 20 maj 2020, 14:19

Fighter1926 je napisao/la:
20 maj 2020, 12:48
Plavac87 je napisao/la:
20 maj 2020, 12:45
Znači FK Sarajevo, FK Borac, NK Zrinjski i NS BiH rade u interesu fudbala? Isključivo zbog interesa svih pokušavaju svim silama prekinuti prvenstva?

Hvala vam. Predlažem da ne igramo ni naredne sezone.
Klubovi rade u svom interesu i nece da rizikuju sve ovo sto sam naveo, a plus obezbjedili su svoje pozicije regularno, i mani me te patetike i moralisanja, da ste prvi na tabeli u klubu bi vam bilo 80% zarazenih i bili bi najglasniji da se prekine prvenstvo i realno niste ekipa za prvo mjesto, a to ste i pokazali u ova 22. kola...
Realno sa formom kakva je bila poslije prva 3 kola nastavka prvenstva, BoJac je svakako ekipa koja je daleko ispod četvrtog mjesta, možda maksimalno plasman oko 8.ili 9.mjesta ako i toliko. Takva ekipa nema šta tražiti u Evropi.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 20 maj 2020, 14:22

Beduin je napisao/la:
20 maj 2020, 10:40
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
20 maj 2020, 10:31
redbull93 je napisao/la:
20 maj 2020, 10:13
Plata moze bit 'bidne', a moze bit 'nebidne'. Fajic cekat nece, a mogli ga za milion prodati. Steta.
Vidi ovoga sto misli da je u Velezu stanje lose pa lajkuje :rol:

Brato Fajic je kockar zesci i ono sto je uprava istrpila sa njim za 2 godine nebi da je Johan Krojf. Fajic nije trazio raskid nego je nabijen nogom iz kluba zbog privatnih razloga i njegovih fetisa koji su se odrazavali na funkcionisanje kluba. Radujes se smijesnim stvarima jer cemo sigurno dovesti boljeg a klub ti na izdisaju. Ni 300 clanskih po cenera ne mozete skupit. Brato okreni se sopstvenim problemima i zagrnite rukave najlakse je pjenit po forumu iz Svabije
Klasican nas mentalitet, uveo vas u PL, nastavio dobre igre u PL i cim je digao glas zbog svojih para on je kockar, klub ga "trpi" (iako je vise dao klubu, nego klub njemu), smecar neka je otisao... to je nas BH mentalitet, buraz.
Jer da je kesa od covjeka i igraca onda bi ga klub prodao radi mira u kuci i materijalne koristi, dvostruka pobjeda Veleza bi bila.
Da si npr rekao za nekog igraca iz Veleza tipa Manev ili zeljkovic Behram ili nekog drugog slozio bi se vjeruj mi u potpunosti sa tobom. Da znas pozadinu i razlog ove price vjeruj da bi i ti rekao da ti je otac rodeni da je upravu.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 20 maj 2020, 14:24

ExBlueone je napisao/la:
20 maj 2020, 14:19
Plavac87 je napisao/la:
20 maj 2020, 12:45
Znači FK Sarajevo, FK Borac, NK Zrinjski i NS BiH rade u interesu fudbala? Isključivo zbog interesa svih pokušavaju svim silama prekinuti prvenstva?

Hvala vam. Predlažem da ne igramo ni naredne sezone.
Klubovi rade u svom interesu i nece da rizikuju sve ovo sto sam naveo, a plus obezbjedili su svoje pozicije regularno, i mani me te patetike i moralisanja, da ste prvi na tabeli u klubu bi vam bilo 80% zarazenih i bili bi najglasniji da se prekine prvenstvo i realno niste ekipa za prvo mjesto, a to ste i pokazali u ova 22. kola...
Realno sa formom kakva je bila poslije prva 3 kola nastavka prvenstva, BoJac je svakako ekipa koja je daleko ispod četvrtog mjesta, možda maksimalno plasman oko 8.ili 9.mjesta ako i toliko. Takva ekipa nema šta tražiti u Evropi.
Jbg. Sreca pa ide remont cijele ekipe, bezveze dovodjeni neki ljudi, a uzimali ogromne cifre, ali i takvi smo vam uzeli 4 boda uz 3:0 razliku 😊, sto govori uz vasu formu da vi zasluzujete plasman kao mi od 8. do 9. mjesta...;)
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 maj 2020, 14:25

nekoIzMostara je napisao/la:
20 maj 2020, 14:22
Beduin je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
20 maj 2020, 10:31

Vidi ovoga sto misli da je u Velezu stanje lose pa lajkuje :rol:

Brato Fajic je kockar zesci i ono sto je uprava istrpila sa njim za 2 godine nebi da je Johan Krojf. Fajic nije trazio raskid nego je nabijen nogom iz kluba zbog privatnih razloga i njegovih fetisa koji su se odrazavali na funkcionisanje kluba. Radujes se smijesnim stvarima jer cemo sigurno dovesti boljeg a klub ti na izdisaju. Ni 300 clanskih po cenera ne mozete skupit. Brato okreni se sopstvenim problemima i zagrnite rukave najlakse je pjenit po forumu iz Svabije
Klasican nas mentalitet, uveo vas u PL, nastavio dobre igre u PL i cim je digao glas zbog svojih para on je kockar, klub ga "trpi" (iako je vise dao klubu, nego klub njemu), smecar neka je otisao... to je nas BH mentalitet, buraz.
Jer da je kesa od covjeka i igraca onda bi ga klub prodao radi mira u kuci i materijalne koristi, dvostruka pobjeda Veleza bi bila.
Da si npr rekao za nekog igraca iz Veleza tipa Manev ili zeljkovic Behram ili nekog drugog slozio bi se vjeruj mi u potpunosti sa tobom. Da znas pozadinu i razlog ove price vjeruj da bi i ti rekao da ti je otac rodeni da je upravu.
Brate ja ne ulazim u neciji privatni zivot, bitno je ono na terenu. A Fajic je odlican igrac za nase uslove i ligu, to je najbitnije. Osim ako nije negativno uticao na klub i/ili suigrace, a da mi to ne znamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 14:26

Jesu popustile mjere u RS-u? Kako će sada ministar Šeranić pratiti klastere?

Ah pa da, zabraniće sport. Bravo ministre, bravo.

P.S. Bravo i za njegovog gazdu Dodika čije je Vico sestrić.

P.P.S. Bravo i za FK Sarajevo te njihove kadrove u savezu, SDA šampiona Begića i bordo prijatelja Džemiđića.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 20 maj 2020, 14:30

Beduin je napisao/la:
20 maj 2020, 14:25
Beduin je napisao/la:

Brate ja ne ulazim u neciji privatni zivot, bitno je ono na terenu. A Fajic je odlican igrac za nase uslove i ligu, to je najbitnije. Osim ako nije negativno uticao na klub i/ili suigrace, a da mi to ne znamo.
Pa Fajic je bio jedan od onih par igraca sto su bojkotovali Ibru. Nije bas sve onako kako novine pisu, ne moze se sve iznijeti u javnost.

Da je Fajic igracina to stoji, moze dati jos 2 dobre godine sigurno u ovoj nasoj smijesnoj ligi, doduse u malo je losijoj formi nego prije 2 godine ali i dalje vrlo vazna karika u ekipi.

Sigurno je jedno a to je da ce biti dosta promjena u svim ekipama, korona ce ostaviti dubok trag definitivno u svim klubovima.
Forzza Velez

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 20 maj 2020, 14:36

20 maj 2020, 14:24
ExBlueone je napisao/la:

Jbg. Sreca pa ide remont cijele ekipe, bezveze dovodjeni neki ljudi, a uzimali ogromne cifre, ali i takvi smo vam uzeli 4 boda uz 3:0 razliku 😊, sto govori uz vasu formu da vi zasluzujete plasman kao mi od 8. do 9. mjesta...;)
Ne možemo u isti koš, galaksija smo ispred vas, uostalom nadam se da nisi nepismen, + 6 na tabeli u našu korist dovoljno govori o razlici u kvaliteti, valjda toliko znaš računati. Iako si iz neke popi.zdine valjda su ti omogućili da ideš u školu, to je bar jedno od osnovnih ljudski prava.
U posljednje tri odigrane uktakmice ( računajući i kup ) imali ste gol razliku 3:8 uz jedan remi i čak tri poraza u nizu od čega dva kući i to bez bez datog gola. Objektivno dovoljno za 9.mjesto na kraju, ako i toliko.

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 20 maj 2020, 14:41

ExBlueone je napisao/la:
20 maj 2020, 14:36
ExBlueone je napisao/la:

Ne možemo u isti koš, galaksija smo ispred vas, uostalom nadam se da nisi nepismen, + 6 na tabeli u našu korist dovoljno govori o razlici u kvaliteti, valjda toliko znaš računati. Iako si iz neke popi.zdine valjda su ti omogućili da ideš u školu, to je bar jedno od osnovnih ljudski prava.
U posljednje tri odigrane uktakmice ( računajući i kup ) imali ste gol razliku 3:8 uz jedan remi i čak tri poraza u nizu od čega dva kući i to bez bez datog gola. Objektivno dovoljno za 9.mjesto na kraju, ako i toliko.
Hahahaha...kako je galaktikosi...mislis da je 6 bodova nedostizno i u prvom dijelu smo lose krenuli pa se zaholcali, sto ne znaci da ne bi i sad, plus ispali iz kupa i fokus samo na prvenstvo...tvoje vrijedjanje govori koliki si malogradjanin, pa vecina zeljinih navijaca su iz okolnih sela, najmanje ih ima u sarajevu ;), a ako te zanima moja pripizdina dodji do BL da vidis malo zapada ;)
Zadnja izmjena: Fighter1926, dana/u 20 maj 2020, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 20 maj 2020, 14:43

Plavac87 je napisao/la:
20 maj 2020, 13:06
zagor1987 je napisao/la:
20 maj 2020, 13:02
Imal ko ovom plavcu moralisti da mu objasni da je njegov klub izbacen iz lige zbog namjestanja,i da su najveci lopovi u historiji BH sporta?

Nije više UDBA na vlasti, sada ste Vijetnamci, slobodno tržište, SDA, demokratija, folovi, golovi.

A nemate **** prekinuti prvenstvo u savezu, pa ćete ići na opciju da ne mogu svi obezbijediti uslove.

Miševi!
https://stav.ba/besparica-u-zeljeznicaru/

Zelim vam dugu patnju i kraj lopovskog zivota.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 20 maj 2020, 14:43

20 maj 2020, 14:41
ExBlueone je napisao/la:

Hahahaha...kako je galaktikosi...mislis da je 6 bodova nedostizno i u prvom dijelu smo lose krenuli pa se zaholcali, sto ne znaci da ne bi i sad, plus ispali iz kupa i fokus samo na prvenstvo...tvoje vrijedjanje govori koliki si malogradjanin, pa vecina zeljini navijaca su iz okolnih sela, najmanje ih ima u sarajevu ;), a ako te zanima moja pripizdina dodji do BL da vidis malo zapada ;)
U BL imam i neke nekretnine, a na Baniji i Kordunu nisam bio priznajem.

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 20 maj 2020, 14:46

ExBlueone je napisao/la:
20 maj 2020, 14:43
ExBlueone je napisao/la:

Hahahaha...kako je galaktikosi...mislis da je 6 bodova nedostizno i u prvom dijelu smo lose krenuli pa se zaholcali, sto ne znaci da ne bi i sad, plus ispali iz kupa i fokus samo na prvenstvo...tvoje vrijedjanje govori koliki si malogradjanin, pa vecina zeljini navijaca su iz okolnih sela, najmanje ih ima u sarajevu ;), a ako te zanima moja pripizdina dodji do BL da vidis malo zapada ;)
Fino, znas gdje treba ulagati, nisam ni ja nazalost, ali treba posjetiti vjekovna Srpska ognjista...;)
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 20 maj 2020, 14:49

Beduin je napisao/la:
20 maj 2020, 14:25
Beduin je napisao/la:

Kazem ti sve je povezano, iako stoji cinjenica da je za nase lige klasan igrac. :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 20 maj 2020, 14:54

20 maj 2020, 14:46
ExBlueone je napisao/la:
20 maj 2020, 14:43

Fino, znas gdje treba ulagati, nisam ni ja nazalost, ali treba posjetiti vjekovna Srpska ognjista...;)
U pitanju su naslijeđena begovska imanja u nšem prelijepom Bosanskom šeheru.
U mom slučaju koristim vas samo kao kmetove.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 maj 2020, 15:15

CRVENI ALARM NA GRBAVICI! Zaposlenici u klubu NISU primili plaću od decembra prošle godind, tvrdi 'STAV'. ŠTA SE DOGAĐA NA GRBAVICI?! ⚠️⚠️⚠️

Ja postim već pet mjeseci, meni je ramazan mjesecima”, kazao nam je ove sedmice jedan od uposlenika sarajevskog “Željezničara”, fudbalskog kluba koji je u potpunoj besparici i čije je poslovanje na izdisaju.

Finansijska je situacija u tom klubu i ranije bila loša, no postala je očajna nakon proglašenja pandemije Covid-19.

Prvenstvo je prekinuto, nema novaca od sponzora niti od ulaznica, što je bio jedan od glavnih prihoda kluba, a niko još uvijek ne zna kada će i hoće li uopće prvenstvo biti nastavljeno. Do malo zraka klub bi mogao doći od novca zarađenog igranjem utakmica evropskih kupova, ali se, također, još uvijek ne zna kada će one uopće biti odigrane.

Zaposleni u profesionalnom fudbalskom pogonu “Željezničara” plaće nisu primili još od decembra prošle godine i nema naznaka kada će im i da li će im dugovanja biti isplaćena. Hoće li to biti odjednom ili u ratama. U očajnoj situaciji iz uprave su kluba odlučili poslati pismo s molbom za pomoć na sve strane svijeta, sponzorima, navijačima, bivšim igračima i trenerima, svakome ko je u mogućnosti da pomogne.

Traže se od njih donacije, posudbe, bilo kakvu vrstu pomoći kako bi se preživjelo, piše 'STAV'.

Da cijela situacija bude još gora, približava se vrijeme predaje dokumenata neophodnih za licenciranje kluba za igranje u narednoj sezoni, a licenca se ne može dobiti ako postoje dugovanja prema uposlenicima kluba. Stoga već sada iz kluba šalju molbe za potpisivanje ugovora o reprogramiranju isplate dugovanja kako bi se klub uopće mogao natjecati u narednoj sezoni.
Sta ce Blazevic i Jamak, za brigu mi je.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 maj 2020, 15:24

Majstore, jesi li izvadio clansku svog kluba? Da toliko brines o klubu sa avatara, ko o ostalim klubovima, dalo bi se s tobom i raspravit, ovako, a-a
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 maj 2020, 15:26

redbull93 je napisao/la:
20 maj 2020, 15:15
CRVENI ALARM NA GRBAVICI! Zaposlenici u klubu NISU primili plaću od decembra prošle godind, tvrdi 'STAV'. ŠTA SE DOGAĐA NA GRBAVICI?! ⚠️⚠️⚠️

Ja postim već pet mjeseci, meni je ramazan mjesecima”, kazao nam je ove sedmice jedan od uposlenika sarajevskog “Željezničara”, fudbalskog kluba koji je u potpunoj besparici i čije je poslovanje na izdisaju.

Finansijska je situacija u tom klubu i ranije bila loša, no postala je očajna nakon proglašenja pandemije Covid-19.

Prvenstvo je prekinuto, nema novaca od sponzora niti od ulaznica, što je bio jedan od glavnih prihoda kluba, a niko još uvijek ne zna kada će i hoće li uopće prvenstvo biti nastavljeno. Do malo zraka klub bi mogao doći od novca zarađenog igranjem utakmica evropskih kupova, ali se, također, još uvijek ne zna kada će one uopće biti odigrane.

Zaposleni u profesionalnom fudbalskom pogonu “Željezničara” plaće nisu primili još od decembra prošle godine i nema naznaka kada će im i da li će im dugovanja biti isplaćena. Hoće li to biti odjednom ili u ratama. U očajnoj situaciji iz uprave su kluba odlučili poslati pismo s molbom za pomoć na sve strane svijeta, sponzorima, navijačima, bivšim igračima i trenerima, svakome ko je u mogućnosti da pomogne.

Traže se od njih donacije, posudbe, bilo kakvu vrstu pomoći kako bi se preživjelo, piše 'STAV'.

Da cijela situacija bude još gora, približava se vrijeme predaje dokumenata neophodnih za licenciranje kluba za igranje u narednoj sezoni, a licenca se ne može dobiti ako postoje dugovanja prema uposlenicima kluba. Stoga već sada iz kluba šalju molbe za potpisivanje ugovora o reprogramiranju isplate dugovanja kako bi se klub uopće mogao natjecati u narednoj sezoni.
Sta ce Blazevic i Jamak, za brigu mi je.
Gdje si sada savezu, inspekcijo ,porezna, Begicu i moralisti.
A kada im napises to ovdje podivljaju. Lazes, sta ti znas i td.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 20 maj 2020, 15:32

A gdje usrani sindikat lobanje ?

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 20 maj 2020, 15:35

usutio se Dzidic nesto
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 maj 2020, 15:40

killafrommanilla je napisao/la:
20 maj 2020, 15:24
Majstore, jesi li izvadio clansku svog kluba? Da toliko brines o klubu sa avatara, ko o ostalim klubovima, dalo bi se s tobom i raspravit, ovako, a-a
Nisam ja navijac sa foruma, broj 262, slobodno provjeri u klubu i upoznaj me :mrgreen:

Kad je srat o Čeliku svi su tu, a gledaj zeljane usutili se. Gdje sad taj sindikat? Koja je to prcija od sindikata jbt.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 20 maj 2020, 15:42

Ovi sto su za nastavak, prvi igrace otpustaju, drugi se ne testiraju. Al nek oni prodaju pricu i preko medija vrse pritisak na druge.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Antikloc, DinGospo21, svrakino1921 i 35 gostiju.