Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 20 maj 2020, 16:01

VGS je napisao/la:
20 maj 2020, 15:43
Sandzaklije se generalno posmatraju kao fejk bosnjaci, isto kao i ovi nasi srbi u srbiji i hrvati u hrvatskoj ali nikako da shvate. Polomise se da budu pravi srbi i hrvati.
Dijele dosta osobina i sa njima.

Divljaci, jako religiozni, tvrdoglavi, bahati, neće se prilagoditi novoj sredini nego će od nje praviti sredinu iz koje su došli.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 maj 2020, 16:03

Salih1984 je napisao/la:
20 maj 2020, 16:00
Ostacemo robovi velikih sila jer smo mala zemlja
Pa jedan malo veci dio Istanbula ima vise stanovnika od cijele BIH
Holandija je duplo manja, pa su ljudi vodeci u proizvodnji i izvozu hrane recimo...
Ne, ostacemo robovi jer smo stoka od naroda a ne jer smo mali.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 maj 2020, 16:06

Sviuodbranu je napisao/la:
20 maj 2020, 16:03
Salih1984 je napisao/la:
Holandija je duplo manja, pa su ljudi vodeci u proizvodnji i izvozu hrane recimo...
Uh složismo se :ljepota:

Da su samo Austrougari ranije došli. Nekih 60 godina :ljepota:
Nullius in verba

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 20 maj 2020, 16:08

Salih1984 je napisao/la:
Pa i holandija ima 17 miliona stanovnika.
I to sto imaju jaku ekonomiju ne mora znacit da nisu sluga velikih sila
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 maj 2020, 16:16

Heller je napisao/la:
20 maj 2020, 16:06
Salih1984 je napisao/la:
Uh složismo se :ljepota:

Da su samo Austrougari ranije došli. Nekih 60 godina :ljepota:
I sta da su dosli :?:
Covjece, mi smo stoka koja je mogla biti nezavisna od Turaka jos 1831.
Nije nas prodao tada niko osim sami sebe.
Prodali bi jedni druge za saku klikera, prodao bi komsiju i sugradjana samo zato sto ima drugacije misljenje, sto on je vjernik a ti ne, ili obratno nebitno.
Dokazano u historiji, i 90-tih i danas ,javno, ovdje na forumu u svakom aspektu zivota.
I nije zato kriva neka velika sila, ili to sto smo mali.
1831 mala Bosna sa cirka 700 000 stanovnika do nogu je potukla jednu od najvecih sila tog doba....
A izgubila rat za saku zlatnika :!:
I danas da smo narod kako treba bili bi zapad za te "sile poput Belgije, Holandije kakav potencijal prirodno imamo ,kako je bogata i plodna zemlja prirodnim resursima. Zivio Serbedzija i ona recenica iz filma....

Salih bas zato govorim, duplo veci, bogatiji zemlja, tri put nas manje. Oni moze biti su sluge ali vidi njih a vidi nas.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 20 maj 2020, 16:22

Jarane moj mi sanse nismo imali da budemo nezavisni od turaka-apsolutno nikakve sanse
Taman i da smo pobjedili protiv njih u zadnjoj bitci
Pa srbi su 13 godina imali ustanke protiv njih,pobjedili u punoo bitaka,imali podrsku Austrije i Rusije pa se opet nisu mogli odcijepiti
I izasli su iz carstva kad i mi,nikoga mi potukli do nogu nismo kamoli da smo se mogli odcijepiti od turaka

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 maj 2020, 16:28

Pa prvenstveno da su ranije došli ranije bi počeo AU projekat jedinstvene nacije i dalje bi dogurali, ovako em smo kasno počeli em je do tada i Srbija bila koliko toliko konsolidovana i mogla nas podrivati.

Druga stvar bili bi napredniji, pismeniji i obrazovaniji te možda ne bi uopšte došlo do stvaranja Kraljevine Jugoslavije. Al sve je to ŠBB KBB.

A što nam je familija Čengić kroz historiju valjala, čudo jedno.
Nullius in verba

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 maj 2020, 16:29

Salih1984 je napisao/la:
20 maj 2020, 16:22
Jarane moj mi sanse nismo imali da budemo nezavisni od turaka-apsolutno nikakve sanse
Pa srbi su 13 godina imali ustanke protiv njih,pobjedili u punoo bitaka,imali podrsku Austrije i Rusije pa se opet nisu mogli odcijepiti
I izasli su iz carstva kad i mi,nikoga mi potukli do nogu nismo kamoli da smo se mogli odcijepiti od turaka
Naravno da jesmo. Do nogu.
Turci su diplomatski sjebali Huseina, inace do bitke kod Sarajeva ne bi ni doslo. Husein je poslije bitke na Kosovu raspustio vojsku vjerujuci u obecanja sultana, ne zeleci da se prosipa muslimanska krv. Pravi Bosnjo.
Cak je pobjeda i kod Sarajeva bila izvjesna. E tu dolazi do izrazaja ono sto kazem da smo stoka. Izgubili smo zbog izdaje.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 20 maj 2020, 16:34

20 maj 2020, 16:29
Salih1984 je napisao/la:
Turci su diplomatski sjebali Huseina, inace do bitke kod Sarajeva ne bi ni doslo. Husein je poslije bitke na Kosovu raspustio vojsku vjerujuci u obecanja sultana, ne zeleci da se prosipa muslimanska krv. Pravi Bosnjo.
Cak je pobjeda i kod Sarajeva bila izvjesna. E tu dolazi do izrazaja ono sto kazem da smo stoka. Izgubili smo zbog izdaje.
Zbog 1 bitke smo ih "potukli do nogu"?
Kazem ti ako te zanima pogledaj koliko su srbi imali bitaka sa njima u periodu od 13 godina,i vidjet ces koliko su velikih pobjeda ostvarili i uprkos tome nisu se mogli odcijepiti od carstva,tako da ih ni oni nisu mogli potuci do nogu uz pomoc austrije i rusije

A Husein je vise raspustio vojsku jer je vidio da nema sanse da se odcijepimo,pa da se ne prolijeva krv dzabe.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 maj 2020, 16:35

Predstavnici HDZ prije mise u Sarajevu govore da treba postovati sve zrtve i nacistickog i komunistickog rezima. Kako niti jedan totalitarni rezim nije dobar.

Danas kada je predlozena rezolucija o postivanju zrtava ustaskog rezima- napuste sjednicu.

Znaci ko koga ovdje laze da je misa bila za nevine zrtve, a ne za cuvanje ideje ustastva?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 20 maj 2020, 16:39

Volim ovakve žene. Kako mu gospodja ocita bukvicu koju mu je majka trebala prije 50 godina

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 maj 2020, 16:41

Salih1984 je napisao/la:
20 maj 2020, 16:34
20 maj 2020, 16:29
Salih1984 je napisao/la:
Zbog 1 bitke smo ih "potukli do nogu"?
Kazem ti ako te zanima pogledaj koliko su srbi imali bitaka sa njima u periodu od 13 godina,i vidjet ces koliko su velikih pobjeda ostvarili i uprkos tome nisu se mogli odcijepiti od carstva,tako da ih ni oni nisu mogli potuci do nogu uz pomoc austrije i rusije

A Husein je vise raspustio vojsku jer je vidio da nema sanse da se odcijepimo,pa da se ne prolijeva krv dzabe.
Ne bi se slozio sa tobom. Posle takve pobjede gdje je pobjedio duplo brojniju i opremljeniju vojsku, odjednom mu doslo nema ba od ovog nista...
Prepiske njegove sa Srbskim despotom, Austrijskim vojvodama koji su ga podrzavali govore suprotno. Husein je povjerovao das je u jednu ruku dobio rat i povjerovao je sultanu da ce ispuniti zahtjeve. Velika greska.

Tuzlak, ti ko sa marsa jbt, oko cudis se ustasluku :damn:

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 20 maj 2020, 16:45

Obzirom da se nas ustanak desio poslije srpskih ustanaka.
Sumnjam da je Husein bio toliko glup pa da je pomislio da je nakon jedne bitke dobio rat.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 maj 2020, 16:50

Koliko je spojivo biti jedan predani musliman i biti bosanski nacionalista? Musliman ne može biti protiv onih koji su mu donijeli islam pa makar i kao osvajači, musliman smatra da je islam najbolja stvar koja mu se dogodila. On neće slaviti bitku kod Bileće u kojoj je Tvrtkov vojvoda Vlatko na čelu bosanske vojske do nogu potukao Osmanlije muslimane, ali može li reći za sebe da je patriota onaj kome smetaju Tvrtko, Vlatko i nezavisna država Bosna koja se bori protiv napadača?
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 20 maj 2020, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 20 maj 2020, 16:51

Brokula je napisao/la:
20 maj 2020, 16:39
Volim ovakve žene. Kako mu gospodja ocita bukvicu koju mu je majka trebala prije 50 godina

Ma ko da je bitno jel muško ili žensko, novinari kod nas samo se ulizuju političarima tako da za ovo veliki :clap:
Blue Train

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 20 maj 2020, 16:56

Drape je napisao/la:
20 maj 2020, 16:50
Koliko je spojivo biti jedan predani musliman i biti bosanski nacionalista? Musliman ne može biti protiv onih koji su mu donijeli islam pa makar i kao osvajači, musliman smatra da je islam najbolja stvar koja mu se dogodila. On neće slaviti bitku kod Bileće u kojoj je Tvrtkov vojvoda Vlatko na čelu bosanske vojske do nogu potukao Osmanlije muslimane, ali može li reći za sebe da je patriota onaj kome smetaju Tvrtko, Vlatko i nezavisna država Bosna koja se bori protiv napadača?
Općenito su Islam i nacionalizam dosta u sukobu. To je i primarni razlog zašto su Bošnjaci formalno postali nacija tek 1993.
Let's talk about SIX baby!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 20 maj 2020, 16:58

Trebinjac94 je napisao/la:
20 maj 2020, 16:51
Brokula je napisao/la:

Ma ko da je bitno jel muško ili žensko, novinari kod nas samo se ulizuju političarima tako da za ovo veliki :clap:
A gledaj ovog krkana masnog desno, zena nije ni konstruisala pitanja, on nju napada i govori joj da se stidi, i neki agresivni nepismeni pristup. I to su nasi direktori i politicari po cijeloj zemlji
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 20 maj 2020, 17:01

Drape je napisao/la:
20 maj 2020, 16:50
Islam ti je donio dragi Allah a ne kojekakvi ezeli pantelije, koliko je drugih naroda bilo pod njima pa ga nisu prihvatili.

Pod hitno napraviti igrani spektakl o Huseinu dok nam se jos djece nije poturcilo.

Emir da bude sultan, najprirodniji supak među glumcima. :salut:
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 20 maj 2020, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 maj 2020, 17:02

Lik je krkan i seljačina
Nullius in verba

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 20 maj 2020, 17:05

Brokula je napisao/la:
20 maj 2020, 16:58
Trebinjac94 je napisao/la:
20 maj 2020, 16:51
Brokula je napisao/la:

A gledaj ovog krkana masnog desno, zena nije ni konstruisala pitanja, on nju napada i govori joj da se stidi, i neki agresivni nepismeni pristup. I to su nasi direktori i politicari po cijeloj zemlji
Slušaj ovaj krkan se barem pojavio iako je kreten, kod nas pola političara niti pričaju išta, nema nikavih debata o bitnim pitanjima, a kao imamo demokratiju i slobodno novinarstvo. Inače izbjegavam politiku, ali ponekad pogledam na HRT-u emisiju Otvoreno. Dođu ljudi sa svih strana, različitih partija i stavova i pričaju o nekoj temi. I fašisti, ustaše, komunisti, HDZ, SDP svi zajedno i rasprava o nečemu. Pa to je valjda nalik nekoj demokratiji.
Blue Train

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: has i 5 gostiju.