Dijele dosta osobina i sa njima.
Divljaci, jako religiozni, tvrdoglavi, bahati, neće se prilagoditi novoj sredini nego će od nje praviti sredinu iz koje su došli.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Dijele dosta osobina i sa njima.
Holandija je duplo manja, pa su ljudi vodeci u proizvodnji i izvozu hrane recimo...
Uh složismo seSviuodbranu je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:03Holandija je duplo manja, pa su ljudi vodeci u proizvodnji i izvozu hrane recimo...
Ne, ostacemo robovi jer smo stoka od naroda a ne jer smo mali.
Pa i holandija ima 17 miliona stanovnika.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:03Holandija je duplo manja, pa su ljudi vodeci u proizvodnji i izvozu hrane recimo...
I sta da su dosliHeller je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:06Uh složismo seSviuodbranu je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:03Holandija je duplo manja, pa su ljudi vodeci u proizvodnji i izvozu hrane recimo...
Da su samo Austrougari ranije došli. Nekih 60 godina![]()
Naravno da jesmo. Do nogu.Salih1984 je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:22Jarane moj mi sanse nismo imali da budemo nezavisni od turaka-apsolutno nikakve sanse
Taman i da smo pobjedili protiv njih u zadnjoj bitci
Pa srbi su 13 godina imali ustanke protiv njih,pobjedili u punoo bitaka,imali podrsku Austrije i Rusije pa se opet nisu mogli odcijepiti
I izasli su iz carstva kad i mi,nikoga mi potukli do nogu nismo kamoli da smo se mogli odcijepiti od turaka
Zbog 1 bitke smo ih "potukli do nogu"?Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:29Naravno da jesmo. Do nogu.Salih1984 je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:22Jarane moj mi sanse nismo imali da budemo nezavisni od turaka-apsolutno nikakve sanse
Pa srbi su 13 godina imali ustanke protiv njih,pobjedili u punoo bitaka,imali podrsku Austrije i Rusije pa se opet nisu mogli odcijepiti
I izasli su iz carstva kad i mi,nikoga mi potukli do nogu nismo kamoli da smo se mogli odcijepiti od turaka
Turci su diplomatski sjebali Huseina, inace do bitke kod Sarajeva ne bi ni doslo. Husein je poslije bitke na Kosovu raspustio vojsku vjerujuci u obecanja sultana, ne zeleci da se prosipa muslimanska krv. Pravi Bosnjo.
Cak je pobjeda i kod Sarajeva bila izvjesna. E tu dolazi do izrazaja ono sto kazem da smo stoka. Izgubili smo zbog izdaje.
Ne bi se slozio sa tobom. Posle takve pobjede gdje je pobjedio duplo brojniju i opremljeniju vojsku, odjednom mu doslo nema ba od ovog nista...Salih1984 je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:34Zbog 1 bitke smo ih "potukli do nogu"?Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:29Naravno da jesmo. Do nogu.Salih1984 je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:22Jarane moj mi sanse nismo imali da budemo nezavisni od turaka-apsolutno nikakve sanse
Turci su diplomatski sjebali Huseina, inace do bitke kod Sarajeva ne bi ni doslo. Husein je poslije bitke na Kosovu raspustio vojsku vjerujuci u obecanja sultana, ne zeleci da se prosipa muslimanska krv. Pravi Bosnjo.
Cak je pobjeda i kod Sarajeva bila izvjesna. E tu dolazi do izrazaja ono sto kazem da smo stoka. Izgubili smo zbog izdaje.
Kazem ti ako te zanima pogledaj koliko su srbi imali bitaka sa njima u periodu od 13 godina,i vidjet ces koliko su velikih pobjeda ostvarili i uprkos tome nisu se mogli odcijepiti od carstva,tako da ih ni oni nisu mogli potuci do nogu uz pomoc austrije i rusije
A Husein je vise raspustio vojsku jer je vidio da nema sanse da se odcijepimo,pa da se ne prolijeva krv dzabe.
Općenito su Islam i nacionalizam dosta u sukobu. To je i primarni razlog zašto su Bošnjaci formalno postali nacija tek 1993.Drape je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:50Koliko je spojivo biti jedan predani musliman i biti bosanski nacionalista? Musliman ne može biti protiv onih koji su mu donijeli islam pa makar i kao osvajači, musliman smatra da je islam najbolja stvar koja mu se dogodila. On neće slaviti bitku kod Bileće u kojoj je Tvrtkov vojvoda Vlatko na čelu bosanske vojske do nogu potukao Osmanlije muslimane, ali može li reći za sebe da je patriota onaj kome smetaju Tvrtko, Vlatko i nezavisna država Bosna koja se bori protiv napadača?
A gledaj ovog krkana masnog desno, zena nije ni konstruisala pitanja, on nju napada i govori joj da se stidi, i neki agresivni nepismeni pristup. I to su nasi direktori i politicari po cijeloj zemljiTrebinjac94 je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:51Ma ko da je bitno jel muško ili žensko, novinari kod nas samo se ulizuju političarima tako da za ovo veliki![]()
Islam ti je donio dragi Allah a ne kojekakvi ezeli pantelije, koliko je drugih naroda bilo pod njima pa ga nisu prihvatili.Drape je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:50Koliko je spojivo biti jedan predani musliman i biti bosanski nacionalista? Musliman ne može biti protiv onih koji su mu donijeli islam pa makar i kao osvajači, musliman smatra da je islam najbolja stvar koja mu se dogodila. On neće slaviti bitku kod Bileće u kojoj je Tvrtkov vojvoda Vlatko na čelu bosanske vojske do nogu potukao Osmanlije muslimane, ali može li reći za sebe da je patriota onaj kome smetaju Tvrtko, Vlatko i nezavisna država Bosna koja se bori protiv napadača?
Slušaj ovaj krkan se barem pojavio iako je kreten, kod nas pola političara niti pričaju išta, nema nikavih debata o bitnim pitanjima, a kao imamo demokratiju i slobodno novinarstvo. Inače izbjegavam politiku, ali ponekad pogledam na HRT-u emisiju Otvoreno. Dođu ljudi sa svih strana, različitih partija i stavova i pričaju o nekoj temi. I fašisti, ustaše, komunisti, HDZ, SDP svi zajedno i rasprava o nečemu. Pa to je valjda nalik nekoj demokratiji.Brokula je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:58A gledaj ovog krkana masnog desno, zena nije ni konstruisala pitanja, on nju napada i govori joj da se stidi, i neki agresivni nepismeni pristup. I to su nasi direktori i politicari po cijeloj zemljiTrebinjac94 je napisao/la: ↑20 maj 2020, 16:51Ma ko da je bitno jel muško ili žensko, novinari kod nas samo se ulizuju političarima tako da za ovo veliki![]()