FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
http://www.24sata.info/sport/fudbal/497 ... adion.html Nezz da li je ovo istina . Znm da se treba pravit Grbavica al ovaj dole plan ?? 

- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
brate moj lijepi nismo djeca da bavimo fazoncicima , govorimo o cinjenicama... cinjenica je da smo mi s 8 igraca igrali ...kako rece vas Bog Osim Da nije bilo iskljucenja pobijedili...i drugo mi nismo slavili bod vec rodjendan...boccaccio je napisao/la:A ne,fakat,to si u pravu skroz...nas veliki neuspjeh,nismo pobjedili,vi ste se branili i uspjeli odbraniti i zato nismo pobjedili...jednostavna razlika u shvatanju i velicini kluba...mi kad odigramo nerijeseno protiv vas u kakvoj god da ste situaciji nama je to ravno porazu i strasno patimo,ipak je to sport,lopta je okrugla,ne pobijedi uvijek veci klub...suprotno od nas,vama je remi protiv nas ravan najvecoj mogucoj pobjedi,kao da ste otkinuli bod juventusu...tako i treba,potpuno normalno shvatanje vas i nas kao klubova...ostaje vam da uzivate u remiju,a mi cemo da patimo,normala,nije frka uopsteHZ_ilidzaa je napisao/la:Srce moje lijepo u nas igraci ne primaju plate , igraju na hrenovkama , nemaju struje , nemaju za goriva sto nas ne pobjedist'e? Jos su djeca igrala protiv vas(Nuhic , Trebinjac)the scouser je napisao/la:A okano,ciji igraci samo sto ne zaplacu na press konferenciji ?
to da je Zeljo veci klub od Sarajeva i da je Sarajevo veci klub od Zelje okacite macku o rep...

A mi smo igrali sa 15 igracaHZ_ilidzaa je napisao/la:
brate moj lijepi nismo djeca da bavimo fazoncicima , govorimo o cinjenicama... cinjenica je da smo mi s 8 igraca igrali ...kako rece vas Bog Osim Da nije bilo iskljucenja pobijedili...i drugo mi nismo slavili bod vec rodjendan...
to da je Zeljo veci klub od Sarajeva i da je Sarajevo veci klub od Zelje okacite macku o rep...

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
sačekaj koju godinu biće i to.pile87 je napisao/la:A mi smo igrali sa 15 igracaHZ_ilidzaa je napisao/la:
brate moj lijepi nismo djeca da bavimo fazoncicima , govorimo o cinjenicama... cinjenica je da smo mi s 8 igraca igrali ...kako rece vas Bog Osim Da nije bilo iskljucenja pobijedili...i drugo mi nismo slavili bod vec rodjendan...

ali nema para,sve se rastalilo....
"Stadion Grbavica će biti izgrađen nanovo i imat će tržni centar"
http://www.sa raje vo-x.com/sport/nogomet/clanak/101202116#
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
U zadnjem desetljeću su 4 puta bili prije nas na kraju prvenstva i digli su se kao da su u najmanju ruku Barsa. U tom periodu osvojismo tri titule prvaka države, oni jednu i ti njihovi uspjesi su im dovoljni da se dižu na pijadestal gluposti, pokušavajući omalovažavati sve i svakog. Meni su ovi divovi legende.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Željeznicar **** Sarajevo u svim pogledma , kako im je vokri **** ih svak , kad nam budu kiriju placali da igraju na "Šugavici" ... Pitarske picke...Ako bog da , da izgradimo stadion i kaman 

A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!
najkonkretnije do sada a za onaj gore link 24 sata mislim da je ono stadion olimpije po krovu mi se cini al nisam siguran..1921 je napisao/la:"Stadion Grbavica će biti izgrađen nanovo i imat će tržni centar"
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
-
- Kontakt:
Ako dođe do ovoga (ja molim Boga da hoće), ovo će začepiti usta svim onim koji su govorili da će se RENOVIRATI. Stvarno ne znam što pričaju kad ne znaju. Ovo je najbolje ovako kao što su rekli. Sve nanovo, pa šta bude. Izgleda da će se san svih nas koji istinski volimo ovaj klub napokon ostvariti. Hajmo neko pametan da smisli molitvu za izgradnju novog stadiona. Pa da je svi proučimo.1921 je napisao/la:"Stadion Grbavica će biti izgrađen nanovo i imat će tržni centar"

U mom svijetu važe moja pravila
Ljudi moji ovo mi djeluje ozbiljnije nego ikad...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Malo mi se ne svidja sto ce biti ukopan u zemlju !?TheDinoRules je napisao/la:Ako dođe do ovoga (ja molim Boga da hoće), ovo će začepiti usta svim onim koji su govorili da će se RENOVIRATI. Stvarno ne znam što pričaju kad ne znaju. Ovo je najbolje ovako kao što su rekli. Sve nanovo, pa šta bude. Izgleda da će se san svih nas koji istinski volimo ovaj klub napokon ostvariti. Hajmo neko pametan da smisli molitvu za izgradnju novog stadiona. Pa da je svi proučimo.1921 je napisao/la:"Stadion Grbavica će biti izgrađen nanovo i imat će tržni centar"
FKŽ !
Nema prostora brate , morali bi tranizit sjebat , zgrade , ulicu..****..al bice sistemi odvoda vode i ostalo , valjda nece ko na kosevu , padne kisa , jezeroTeaM87 je napisao/la:Malo mi se ne svidja sto ce biti ukopan u zemlju !?TheDinoRules je napisao/la:Ako dođe do ovoga (ja molim Boga da hoće), ovo će začepiti usta svim onim koji su govorili da će se RENOVIRATI. Stvarno ne znam što pričaju kad ne znaju. Ovo je najbolje ovako kao što su rekli. Sve nanovo, pa šta bude. Izgleda da će se san svih nas koji istinski volimo ovaj klub napokon ostvariti. Hajmo neko pametan da smisli molitvu za izgradnju novog stadiona. Pa da je svi proučimo.1921 je napisao/la:"Stadion Grbavica će biti izgrađen nanovo i imat će tržni centar"

A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!
ZAJEBAJES? samo vi kazite pravice ljudi i u zraku ako treba, viseci stadion...TeaM87 je napisao/la:Malo mi se ne svidja sto ce biti ukopan u zemlju !?TheDinoRules je napisao/la:Ako dođe do ovoga (ja molim Boga da hoće), ovo će začepiti usta svim onim koji su govorili da će se RENOVIRATI. Stvarno ne znam što pričaju kad ne znaju. Ovo je najbolje ovako kao što su rekli. Sve nanovo, pa šta bude. Izgleda da će se san svih nas koji istinski volimo ovaj klub napokon ostvariti. Hajmo neko pametan da smisli molitvu za izgradnju novog stadiona. Pa da je svi proučimo.1921 je napisao/la:"Stadion Grbavica će biti izgrađen nanovo i imat će tržni centar"

tako je kad imas pravu upravu...

BRAVE HEART 1979-2005
Delegacija FK Željezničar ovih dana boravila je u Ljubljani. Naime, pored prijateljske utakmice koju su "plavi" odigrali sa Olimpijom (bh. predstavnik poražen 5-3) dosta se govorilo i oko izgradnje stadiona Grbavica, s predstavnicima slovenačke firme "Energoplan".
Piše: Edin Isanović
U ekskluzivnom razgovoru za Sarajevo-x.com Dejan Ćuk, idejni tvorac čitavog projekta, otkrio je neke finese:
"Odmah treba istaći da je potpisano pismo namjere i FK Željezničar treba da odgovori u narednih trideset dana. Naime, moraju se definisati imovinsko - pravni odnosi.Treba vidjeti koliko zemljišta pripada timu sa Grbavice. Naravno da je bolje da imaju što više. Ono što će vjerovatno najviše zanimati navijače jeste pitanje - kako bi trebao izgledati novi stadion? Prije svega, ako dođe do realizacije projekta, rušit će se postojeći i krenut će se od temelja", kaže magistar ekonomskih nauka koji je ovu titulu stekao u glavnom slovenskom gradu.
Također, Ćuk je naglasio da bi se u sklopu stadiona izgradio i trgovački centar.
"Ovo je projekat koji zahtijeva dosta rada. Svakako bi se vodilo računa da se zadrži duša i ambijent postojećeg. Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da bi ostala lokomotiva kao simbol kluba. Neće biti identičan kao aktuelni stadion Olimpije, koji spada u red najljepših sa tim kapacitetom. On prima 16 hiljada gledalaca. Da je kojim slučajem imao kapacitet od 30 hiljada mjesta dobio bi od UEFA-e četiri zvijezdice. U konačnici, nova Grbavica bi imala 20 hiljada mjesta i bila bi ukopana u zemlju", kaže naš sagovornik.
Dejan, koji je inače vatreni navijač Željezničara, podvukao je da bi radove izvodila firma "Energoplan". Nije mogao reći koliko bi koštao čitav projekat. Napomenuo je da će trebati još puno strpljenja i saradnje na svim nivoima da bi došlo do realzacije svega navedenoga.
Na kraju treba istaći da je plava delegacija u Ljubljanu stigla 29. novembra. Bili su smješteni u hotelu Mons. Dan poslije, u ranim jutarnjim satima, organizovan je obilazak stadiona Olimpije. Nakon toga, pod vodstvom Vite Dimitrijevića (veterana Olimpije) otišli su na ručak gdje su ih sačekali Brane Oblak, Danilo Popivoda, Radosav Bečejac.
U popodnevnim satima organizovan je prijem kod gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.
Piše: Edin Isanović
U ekskluzivnom razgovoru za Sarajevo-x.com Dejan Ćuk, idejni tvorac čitavog projekta, otkrio je neke finese:
"Odmah treba istaći da je potpisano pismo namjere i FK Željezničar treba da odgovori u narednih trideset dana. Naime, moraju se definisati imovinsko - pravni odnosi.Treba vidjeti koliko zemljišta pripada timu sa Grbavice. Naravno da je bolje da imaju što više. Ono što će vjerovatno najviše zanimati navijače jeste pitanje - kako bi trebao izgledati novi stadion? Prije svega, ako dođe do realizacije projekta, rušit će se postojeći i krenut će se od temelja", kaže magistar ekonomskih nauka koji je ovu titulu stekao u glavnom slovenskom gradu.
Također, Ćuk je naglasio da bi se u sklopu stadiona izgradio i trgovački centar.
"Ovo je projekat koji zahtijeva dosta rada. Svakako bi se vodilo računa da se zadrži duša i ambijent postojećeg. Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da bi ostala lokomotiva kao simbol kluba. Neće biti identičan kao aktuelni stadion Olimpije, koji spada u red najljepših sa tim kapacitetom. On prima 16 hiljada gledalaca. Da je kojim slučajem imao kapacitet od 30 hiljada mjesta dobio bi od UEFA-e četiri zvijezdice. U konačnici, nova Grbavica bi imala 20 hiljada mjesta i bila bi ukopana u zemlju", kaže naš sagovornik.
Dejan, koji je inače vatreni navijač Željezničara, podvukao je da bi radove izvodila firma "Energoplan". Nije mogao reći koliko bi koštao čitav projekat. Napomenuo je da će trebati još puno strpljenja i saradnje na svim nivoima da bi došlo do realzacije svega navedenoga.
Na kraju treba istaći da je plava delegacija u Ljubljanu stigla 29. novembra. Bili su smješteni u hotelu Mons. Dan poslije, u ranim jutarnjim satima, organizovan je obilazak stadiona Olimpije. Nakon toga, pod vodstvom Vite Dimitrijevića (veterana Olimpije) otišli su na ručak gdje su ih sačekali Brane Oblak, Danilo Popivoda, Radosav Bečejac.
U popodnevnim satima organizovan je prijem kod gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- spielführer_21
- Kontakt:
Ima ko da brine o arhitekturi i ostalom... Samo da se dogovor sklopi i krenu radovi.. Hoće li biti ukopan ili stojati 3m iznad zemlje je najmanje bitno..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
-
- Kontakt:
Ćao
, imali neko video (golove) Olimpija - ZELJO !? ĆUU'

samo mene bi bilo stid pogledat igracima sarajeva u oci nakon ove slike hahahahaha
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
-
- Kontakt:
19TM87 je napisao/la:
samo mene bi bilo stid pogledat igracima sarajeva u oci nakon ove slike hahahahaha
Neko hrenovke, a neko ..
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
U mom svijetu važe moja pravila
- Mandžaroš '87
- Kontakt:
Slažem se.Čuj ne sviđa im se što će biti pod zemljom, ljudi moji samo nek se počne graditi pa kako god i gdje god, najmanje je bitno.spielführer_21 je napisao/la:Ima ko da brine o arhitekturi i ostalom... Samo da se dogovor sklopi i krenu radovi.. Hoće li biti ukopan ili stojati 3m iznad zemlje je najmanje bitno..
Ali ovo djeluje baš ozbiljno i iskreno se nadam da će se ovo ispuniti, jer su se stvari počele konkretizovati.I zato Bože pomozi, državo pomozi, SVI POMOZITE !!! NAĐITE INVESTITORE, DA POČNE GRADNJA !!!
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, Paromlinac, perodeformero, zlatandr i 44 gosta.