Zasto Giannis prije Kawhia?,sa ovim drugim imas mnogo bolji spaceing u napadu,svakako ti je LeBron primarni ballhandler,a plus dobijas i u odbrani.
NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Zato sto bi bilo glupo da izostave trenutno najboljeg igraca lige.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
- Kontakt:
Mehhh,nikada ga ne bi birao prije LeBrona,KDa,Kawhia u PO mecevima,ali nikad.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
pametno Jordan izbacio ovaj LAst Dance taman da poradi jos malo na svom marketingu, obzirom da mu je zadnjih par godina ta GOAT pozicija opasno ugrozena od strane Duranta i Jamesa
-
- Kontakt:
Juventinisimo je napisao/la: ↑21 maj 2020, 06:51Da su recimo igraci istih godina i da se igra po danasnjim pravilima, tetkica rules, svaki dodir faul..MJ bi zabio najmanje 80 koseva od toga barem 40 iz slobodnih bacanja..i ovi desni bi dobili po 6 licnih vec u prvom poluvremenu, pa bi ih morali klonirati za drugo..
Da se igra po muskim pravilima iz devedesetih...necu ni pokusavati prognozirati koliko bi MJ zabio..nego bi se osvrnuo koliko bi Barkley posao u bolnicu..sve njih sa te desne strane..a on bi hladno imao dvije licne.![]()

Vucem tu i tamo,bodem se u celije,kad murija dolazi odma vadim prangije.
I da se toliko udaralo u tim famoznim 90im, ne znam sta ljudi toliko vide u tom.
Sigurno volite kada igrate basketa da vas neko baci na pod kad krenete na polaganje ? (Po pricama tako je to izgledalo.)
Najlakse je "udariti" protivnickog igraca. Mnogo teze je potruditi se i cuvati ga "normalno".
Sigurno volite kada igrate basketa da vas neko baci na pod kad krenete na polaganje ? (Po pricama tako je to izgledalo.)
Najlakse je "udariti" protivnickog igraca. Mnogo teze je potruditi se i cuvati ga "normalno".
Pa bila jedna ekipa koja je udarala i koju su ugasili.Ostali su bili isti kao i ovi danas.TheChief je napisao/la: ↑21 maj 2020, 17:10I da se toliko udaralo u tim famoznim 90im, ne znam sta ljudi toliko vide u tom.
Nisi shvatio poentu. Danas se svira sve i svašta tj manji kontakt faul. Prije su se takvi kontakti puštali i dozvoljavali. Danas je cilj popularizovati košarku poenima, pa imamo igrače da svaki drugi dana obore neki rekord. Timovi postižu preko 100+, čak imaš timove da postignu preko 100 poena na utakmici a izgube 20-30 razlike.TheChief je napisao/la: ↑21 maj 2020, 17:10I da se toliko udaralo u tim famoznim 90im, ne znam sta ljudi toliko vide u tom.
Prije pola godine pisao sam post i uporedjivao kosarkaske ere.Chstal je napisao/la: ↑21 maj 2020, 17:39Nisi shvatio poentu. Danas se svira sve i svašta tj manji kontakt faul. Prije su se takvi kontakti puštali i dozvoljavali. Danas je cilj popularizovati košarku poenima, pa imamo igrače da svaki drugi dana obore neki rekord. Timovi postižu preko 100+, čak imaš timove da postignu preko 100 poena na utakmici a izgube 20-30 razlike.TheChief je napisao/la: ↑21 maj 2020, 17:10I da se toliko udaralo u tim famoznim 90im, ne znam sta ljudi toliko vide u tom.
Izmedju ostalog tu pise.
TheChief je napisao/la: ↑06 nov 2019, 17:58
Ono što je također zanimljivo jeste broj faulova i slobodnih bacanja koja slijede nakon njih. Iako danas vlada mišljenje da se sve svira i da se slobodna bacanja daju za neke gluposti vidimo da se broj slobodnih bacanja smanjio i da je taj broj danas najmanji. Naravno, ovo ima veze sa većim brojem 3 i manjim brojem šuteva za 2 poena, ali ipak se danas puca najmanji broj slobodnih bacanja.
Opet ti gledaš kako hoćeš, danas je manji broj slobodnih i ličnih jer nema više pravih centara i igrača koji igraju na niskom postu. Danas se sve svodi na 3 poena pa i do toga je došlo da centri šutiraju trojke.
Druga stvar tamo 80 i 90 se više igrala "evropska" košarka tj kada je gusto na kraju tj razlika 3,4 i 5 poena pravili su se faulovi a danas ako vodiš 3 poena puštaš ekipu da šutira tricu. Osim toga imali su i Nelsonov faul tj sada je to modernizovano u Hack-a-Shaq gdje si mogao bilo gdje napraviti faul i spriječiti kontru.
Druga stvar tamo 80 i 90 se više igrala "evropska" košarka tj kada je gusto na kraju tj razlika 3,4 i 5 poena pravili su se faulovi a danas ako vodiš 3 poena puštaš ekipu da šutira tricu. Osim toga imali su i Nelsonov faul tj sada je to modernizovano u Hack-a-Shaq gdje si mogao bilo gdje napraviti faul i spriječiti kontru.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Pistonsi, Pacersi i Knicksi i nisu bas jedna ekipa..svi su ubijali po istoku...ImranEDC je napisao/la: ↑21 maj 2020, 17:13Pa bila jedna ekipa koja je udarala i koju su ugasili.Ostali su bili isti kao i ovi danas.TheChief je napisao/la: ↑21 maj 2020, 17:10I da se toliko udaralo u tim famoznim 90im, ne znam sta ljudi toliko vide u tom.
Odbrana se igrala ni blizu kao danas. Nesto slicno kao i NFL, danas QBa ne mozes ni pipnuti...pravila su drasticno promjenjena, pod reket ne mozes uci a da ne dobijes lakat, bez faula, naravno..
To su bile godine centara, a Bullsi ih u doba MJa nikad nisu imali. Da je MJ imao Olajuwona ili Ewinga, bili bi prvaci najmanje 10 godina u nizu.
Ona sema, kad se LBJova raja skupi na sijelu, pa naprave tim da pobijede.

Neki spominju HOF igrace, pa evo i za njih statistika, da vam se nadje..

Prva tri prstena MJ je osvojio sa 3 igraca koji imaju barem neki award/honour, LBJ je imao 7 igraca.Which player has had more talented teammates, Michael Jordan or LeBron James?
LeBron James has had far more talent and it isn’t even close!
LeBron had 14 all-stars who helped him win rings. Jordan only had 6.
LeBron played with 7 first-round draft picks. Jordan only played with one.
LeBron’s all-star teammates produced 44+ all-star appearances. Jordan’s produced only 11.
LeBron had more guys earn All-NBA status.
LeBron’s top teammates have averaged over 22 points per game. Jordan’s only averaged around 14–17.
LeBron got to leave Cleveland, call up D Wade and Chris Bosh, and join forces to create the first player-made super team.
LeBron has several teammates who have scoring titles, or championships, or finals MVPs, or rebounding titles WITHOUT his help. Jordan played with no one who was established as a champion without him, except Rodman.
LeBron played with guys who consistently demanded a double team. Jordan played with no one that you had to consistently double team.
When LeBron joined forces, it was with top NBA players.
Jordan labored with solid, but just above average guys, at best. Even Scottie Pippen was not a great player when he joined Jordan in Chicago. He was drafted 5th overall by Seattle and traded to Chicago for Olden Polynice and another draft pick. He didn’t even start with the Bulls, coming off the bench and averaging 7.9 points per game. When LeBron teamed up with Wade, Wade was a scoring champ who had won a title and finals MVP. Bosh was an MVP candidate. Love led the league in rebounding. Kyrie was giving nearly 30 points per game in one series. It is not even close!!!!
But we have to understand that the Rules changed to favor current players like LeBron. They were able to generate superteams for the first time and wield more power than players ever had before. If it were me, I would have done the same thing. I would have picked the best guys to help me win championships. How many rings did LeBron plan on winning? Well, as he famously said, “Not two, not three, not four, not five, not six, not seven, not eight …”
Druga tri prstena je imao 4 igraca, LBJ kad se vratio u Cleveland je opet imao 7 igraca.
MJ je igrao 15 sezona, a iskreno igrao je 11 "normalnih", drugu sezonu je propustio radi povrede, odigrao tek 18 utakmica.
Pauzu izmedju prstena je igrao baseball, i propustio gotovo dvije godine, da bi odigrao 17 utakmica.
Poslije druge "penzije", vratio se 2 godine u Washington(ne znam sta mu je to uopste trebalo) sa svojih "100" godina, igrao sa panjevima, i imao preko 20 PPG.
Da je na tom mjestu bio LBJ, on bi otisao u najjaci tim, to sigurno.
LBJ je u svojoj 17 sezoni, sve ih je, manje vise odigrao.
LBJ je sigurno jedan od najboljih, ali ne i GOAT.Ne moze se biti GOAT a da sam sebi sastavljas tim i da ides tamo gdje imas vece sanse da pobijedis, kao sto danas dosta igraca radi.
Charles Barkley nikad nista nije osvojio, ali nije ni otisao u Bullse da bi nesto osvojio. MJ je stariji od njega 3 dana, pa se zamislite, da se to tako radilo. Barkley je jedna velicina od kosarkasa. Ima veci prosjek skokova u karijeri od Shaqa, Duncana, Jabara, Olajuwona, Robinsona, Parisha, a nije centar.

Uostalom, da MJu nisu ubili oca, i da Bullsi nisu razmontirali tim 1998, ko zna koliko bi prstenja tu bilo. Da li bi mogli stati na dvije ruke?
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Nisam ja lebronov drkac,lika organski ne podnosim ali odvadi malo covjece.MJ jeste G.O.A.T bez sumnje ali price koje pojedinci pisu o odbrani iz 90-tih vrjeđaju inteligenciju.
Kakav kraj Game of Zones

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
I kakve veze ima to sa ovim sto sam ja napisao? A da se osvrnemna tvoj post, mozes li nam reci sta je to fascinantno u tome sto je uradio Lebron? Kad kazes fascinantno meni je odma na umu nesto sto niko nije napravio, nesto nevidjeno, a ja koliko znam Lebron nije napravio nista sto neke druge zvijezde ranije nisu tako da ne vidim neku posebnu fascinaciju iz te perspektive. Jedino ako mislis na dugovjesnost mada meni ni to nije fascinantno jer to je normalno obzirom da u kojem vremenu zivimo i vidimo da duze traju i sportisti u drugim sportovima jer je trening, ishrana i sve to logicno na mnogo vecem nivou nego prije.BuffonGigi je napisao/la: ↑21 maj 2020, 01:49Evo sine post koji sam pisao u Junu 2017. - te, kad ni Lebron nije znao da ce igrati za Lakerse.japa je napisao/la: ↑16 maj 2020, 12:50Standardna spika James mu nije najdrazi igrac ali tu slucajno dodje na temu i naziva pljuvanjem kada neko kaze da James nije najbolji igracBuffonGigi je napisao/la: ↑16 maj 2020, 03:27Ne kontas ti sine moj nista, ali nista. Najdrazi igrac svih vremena mi je Kobe, poslije njega MJ, poslije njega Grant Hill, pa Nash, pa Curry. I to je moja lista najdrazih igraca, nema nista s tim ko je bolji, samo ko mi je najblizi srcu. Lebron mi nije ni u top 10 najdrazih igraca. Ali pljuvati i omalovazavati jednu takvu gromadu, jednog takvog giganta...to je djetinjasto u najmanju ruku. Svaki superstar, svaki vrhunski sportista ima milion za i milion protiv, niko nije bezgresan u sportskom smislu. Ali treba malo realnosti ipak...![]()
S tim svojim seljackim provokacijama me mozes poljubiti u mosnje kad god zelis. Pusa.BuffonGigi je napisao/la: ↑01 jun 2017, 11:41Ja mislim da bi ovdje ljudi trebali nauciti raspravljati iskljucivo o igracima koje su gledali tokom svog zivota, ne o Wiltu, Oscaru itd, ciju statistiku mogu samo proguglati. Sto se mene licno tice, najveci kojeg sam gledao je Jordan, bez obzira na titule, dobijena ili izgubljena finala itd. Nakon njega vjerovatno moze ici Lebron, jer ovo do sad sto je uradio je u najmanju ruku fascinantno. S tim da mi Lebron nije omiljeni igrac za gledanje nikad bio.
Prica o seljackim provokacijama i napise poljubi me u mosnje

Oklahoma na ovoj listi je zastrašujuća
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Taj što je pravio video nije dobro uradio jer je računao npr Paytona od rookie sezone do 2003 gdje je imao prosjek 18 poena i onda je računao raspalog Paytona u posljednje 3 sezone gdje je imao prosjek 8 poena. Tako je isto uradio za sve igrace.
GSW daleko najjači na ovoj listi, sve i jedan all time greatsi na svojim pozicijama
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.