Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 22 maj 2020, 13:29

Heller je napisao/la:
22 maj 2020, 13:21
ASD je napisao/la:
22 maj 2020, 13:14
Fowl95 je napisao/la:
22 maj 2020, 13:03

Zamisli koji bi uhljebi radili u AGENCIJI ZA LICENCIRANJE FAKULTETA
Ali sviđa mi se ideja
Tu bi nažalost bilo korupcije da bi opet isto bilo.
Svi bi dobili opet dozvole.
Ali mislim da bi stvarno nešto trebalo uraditi po ovom pitanju.

Uzmimo Univerzitet u Tuzli kao primjer.
Ekonomski i pravni (treba skresati broj studenata maksimalno). Da se mene pita. Po 30 bi ih bilo godišnje.

Tehnološki. Ima problem da ima više peofesora nego studenata. Potrebno je ukinuti pojedine odjele.

Rudarstvo. Potrebno skresati maksimalno. Ukinuti Bems.

Filozofski. Ukinuti historiju, bosanski jezik, sociologiju i slične.
Samo jezici gore mislim imaju svrhu.

PMF. Ukinuti pojedine odjele.
DiF. Ukinuti ga skroz.
Ne bih ukidao BEMS nego bi ga na 3 godini razdvojio.
To je dobra ideja.
BEMS je bitniji nego li Geologija ili Rudarstvo u svjetskim okvirima.
Rudnici se svugdje zatvaraju. Čak i mi imamo veliki višak tih kadrova.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 maj 2020, 13:34

Dostadosta tih smjerova treba ukinuti. Plus bih pooštrio kriterije za upis fakulteta. Prijemni da se boduje 80%. Svakakvog hamelja se nakupi na prvoj godini, a dobar dio njih samo kako bi stipendiju klepili. Uostalom, stipendije tek od druge godine bi imale smisao.

Hoće li se u UNSA riješiti ovo da bude studenti mogu preći na godinu više iako ne zadovolje uslov? Haman da je u Tuzli to sprovedeno, u Zenici teško (pogotovo uz ovu situaciju).
"We need to suffer. And we need to fight."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 maj 2020, 13:35

Sva sreća pa sam se na vrijeme ispisao s fakulteta.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 maj 2020, 13:40

Captain4 je napisao/la:
22 maj 2020, 13:34
Dostadosta tih smjerova treba ukinuti. Plus bih pooštrio kriterije za upis fakulteta. Prijemni da se boduje 80%. Svakakvog hamelja se nakupi na prvoj godini, a dobar dio njih samo kako bi stipendiju klepili. Uostalom, stipendije tek od druge godine bi imale smisao.

Hoće li se u UNSA riješiti ovo da bude studenti mogu preći na godinu više iako ne zadovolje uslov? Haman da je u Tuzli to sprovedeno, u Zenici teško (pogotovo uz ovu situaciju).
U Zenici neće imati izbora nego pustiti bezuslovni prelazak ove godine baš zbog ove situacije, jer dosta ispita ne bi moglo uopšte biti održano.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 maj 2020, 13:41

Marsal je napisao/la:
22 maj 2020, 13:35
Sva sreća pa sam se na vrijeme ispisao s fakulteta.
Zamisli ponište godinu jer nema ko držati predavanja, vježbe i ispite. Mada opet mislim da će se studentima morati izaći u susret bilo kako, ogromna nepravda bi bila. Nije student kriv što su im profesori zgajzali zbog muljaža.
Donnie Darko je napisao/la:
22 maj 2020, 13:40
Captain4 je napisao/la:

U Zenici neće imati izbora nego pustiti bezuslovni prelazak ove godine baš zbog ove situacije, jer dosta ispita ne bi moglo uopšte biti održano.
To je jedino logično ako ne ostave profesore. Zamisli neko ko dođe u Ze studirat ovo mu se desi. Ni kriv ni dužan u debelom financijskom minusu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 maj 2020, 13:46

Captain4 je napisao/la:

Ma kakvi, o tome se ni ne priča. Da ima šta od tog na onom neki dan sastanku bi spomenuli.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ImranEDC
Kontakt:

Post Postao/la ImranEDC » 22 maj 2020, 13:47

Jes ljepo ustat u 2 pa ga bacit na gladan stomak.
Vucem tu i tamo,bodem se u celije,kad murija dolazi odma vadim prangije.

ImranEDC
Kontakt:

Post Postao/la ImranEDC » 22 maj 2020, 13:48

SMR187 je napisao/la:
22 maj 2020, 08:34
jedva cekam da se predoziras s tim sranjem kojim se pucas
Evo poruka za tebe.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 maj 2020, 13:51

Ma i taj bezuslov bi malo kome išta donio. Bolja opcija je proširiti da 3 možeš prenijeti. Ko god prebaci više od 3 predmeta svakako će kad-tad to morati obnoviti, osim ako 24/7 bude za knjigom i pokida.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 maj 2020, 13:53

Captain4 je napisao/la:
22 maj 2020, 13:51
Ma i taj bezuslov bi malo kome išta donio. Bolja opcija je proširiti da 3 možeš prenijeti. Ko god prebaci više od 3 predmeta svakako će kad-tad to morati obnoviti, osim ako 24/7 bude za knjigom i pokida.
Ma medvjeđa usluga sa te strane.

Bilo je ovdje do prošle godine da možeš prenijeti dva bilo koja predmeta. Pomor za 365 dana nastao :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2020, 13:53

Na UNSA je bagri bitnije pokupit par milja maraka u zavisnosti od fakulteta plus pare za upisni materijal i ljekarsko nego proizvest kvalitetnog strucnjaka. Jedini su u drzavi vjerovatno trazili uplatu citave skolarine onima koji nisu upali na budzet da bi dobili potvrdu da su upisani. U Tz i u Ze se moglo najnormalnije samo jedan semestar uplatit.

ImranEDC
Kontakt:

Post Postao/la ImranEDC » 22 maj 2020, 14:05

Epidaurus je napisao/la:
22 maj 2020, 13:53
Na UNSA je bagri bitnije pokupit par milja maraka u zavisnosti od fakulteta plus pare za upisni materijal i ljekarsko nego proizvest kvalitetnog strucnjaka.
Što je najgore,taj polupanac misli da je strucnjak i onda se.re ovdje po forumu kao recimo ti.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 22 maj 2020, 14:10

Epidaurus je napisao/la:
Na UNSA je bagri bitnije pokupit par milja maraka u zavisnosti od fakulteta plus pare za upisni materijal i ljekarsko nego proizvest kvalitetnog strucnjaka. Jedini su u drzavi vjerovatno trazili uplatu citave skolarine onima koji nisu upali na budzet da bi dobili potvrdu da su upisani. U Tz i u Ze se moglo najnormalnije samo jedan semestar uplatit.
Moglo se u dvije rate platiti, tj. pri upisu zimskog semestra i u februaru kad se upisivao ljetni.

Mada evo nisam nigdje pročitao da razmišljaju da smanje školarine za iduću godinu, iako je SPUS navodno to predložio. Najvjerovatnije nema ništa ni od toga.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2020, 14:13

BoixosNois1899 je napisao/la:
22 maj 2020, 14:10
Epidaurus je napisao/la:
Moglo se u dvije rate platiti, tj. pri upisu zimskog semestra i u februaru kad se upisivao ljetni.

Mada evo nisam nigdje pročitao da razmišljaju da smanje školarine za iduću godinu, iako je SPUS navodno to predložio. Najvjerovatnije nema ništa ni od toga.
U mojoj generaciji su za potvrdu da si upisan trazili da se odmah uplati citav iznos jer su znali da to traze vecinom ljudi koji idu vani. Ne znam jel se sta u medjuvremenu promijenilo.
ImranEDC je napisao/la:
22 maj 2020, 14:05
Epidaurus je napisao/la:
Na UNSA je bagri bitnije pokupit par milja maraka u zavisnosti od fakulteta plus pare za upisni materijal i ljekarsko nego proizvest kvalitetnog strucnjaka.
Što je najgore,taj polupanac misli da je strucnjak i onda se.re ovdje po forumu kao recimo ti.
Sine za tebe sam Allah dzeljesanuhu licno i personalno.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 22 maj 2020, 14:20

Epidaurus je napisao/la:
22 maj 2020, 14:13

U mojoj generaciji su za potvrdu da si upisan trazili da se odmah uplati citav iznos jer su znali da to traze vecinom ljudi koji idu vani. Ne znam jel se sta u medjuvremenu promijenilo.
Jesi ti upisao ETF ili si odmah išao vani :think:

Znam, ko je bio samofinansirajući, da je mogao plaćazi u 2 rate, kako je @Boix rekao. Samo je morao molbu pisati pri upisu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 maj 2020, 14:24

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 22 maj 2020, 14:24

It's that time of the year again.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 maj 2020, 14:25

Mokes je napisao/la:
22 maj 2020, 14:20
Epidaurus je napisao/la:
22 maj 2020, 14:13

Jesi ti upisao ETF ili si odmah išao vani :think:

Znam, ko je bio samofinansirajući, da je mogao plaćazi u 2 rate, kako je @Boix rekao. Samo je morao molbu pisati pri upisu.
Upisao ETF i odmah isao vani jer je za upis na fakultet u Austriji trebala potvrda da si upisan u maticnoj drzavi ili bar stekao uslove za upis. Svima koji su trazili tu potvrdu da idu vani su rekli da moraju odmah uplatiti citav iznos da bi dobili potvrdu. Drug koji je odlucio ostati u Sarajevu je mogao platiti taj iznos u dvije rate uz molbu.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 22 maj 2020, 14:34

Mi smo zemlja koja svakako ima viška akademskog kadra , tako da gašenje par fakulteta zvuci kao dobra opcija
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 maj 2020, 14:42

Doktorat je dobra opcija samo ako ćeš ići vani i tamo šljakat. Malo je pravih stručnjaka iz bilo koje oblasti, belaj će nastati kad izumre generacija kvalitetnih stručnjaka.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.