Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
Stvarno, da li FK Sarajevo može uticati na odluke saveza ako u njemu ima predsjednika, direktora, sekretara, komisije?
Čega su se ovi "plavi" dosjetili.
Čega su se ovi "plavi" dosjetili.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Jesi i dosadan yebo ti begic sve po spisku, daj popusti vise. Kad je vas ivica bio u savezu sutili ste i pravili se ludi. Idi pravi avatar revolucije pusti odrasle da se normalno prepucavaju.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Pa vidi nase su pare i vama date, pare za nabavku Trafoa, pa nigdje ni para ni te famozne skalamerije...Plavac87 je napisao/la: ↑22 maj 2020, 13:16Najviše u cjelokupnoj situaciji pogađa činjenica da se jako malo ili nikako radi na pomoći klubovima i obezbjeđivanju potrebnih uslova za nastavak takničenja. U dva mjeseca i 14 dana od proglašenja zabrana takmičenja, NSBiH je imao ukupno tri sastanka sa klubovima, poslao jedan upitnik i papir sa uslovima u rangu Bundes lige.
Niti jedna konvertibilna marka pomoći još uvijek nije proslijeđena, niti jedna savjetodavna odluka koja povećava šanse za nastavak prvenstava, niti jedno obraćanje koje bi dalo nadu da se bar minimalno radi na uslovima za odigravanje utakmica u posebnim okolnostima.
Postoje najave o pomoći i najave o nabavci (nepotrebnih) tunela za dezinfekciju. Najave, ne konkretni koraci. O testovima da ne govorimo. 170.000 testova je nabavila vlada federacije, od našeg novca iz budžeta. Nemamo pojma gdje su, koliko ih je iskorišteno i koliko ih je ostalo. Znamo da se ima "kupiti" testova i da je "obaveza" klubova da testiraju sve uposlenike, jedno sto puta do kraja prvenstva. Ako savez nije bio u mogućnosti da obezbijedi bar prvo testiranje, prije priprema, čemu da se onda nadamo.
Ovaj udarac na sport i konkretno fudbal, će ostaviti nesagledive posljedice. Ugrožena je egzistencija mnogim sportakim kolektivima, koji su svakako na jedvite jade sklapali kraj sa krajem a sada su ostavljeni na milost i nemilost vlasti i vlastodržaca, sa novim uslovima, nametima i troškovima.
Za kraj, svi sportski kolektivi u BiH uplaćuju dobar dio novca u budžet iz kojeg su se kao što rekoh kupovali testovi. Tu je vlast jako ažurna, porezne inspekcije, kontrole, trpanje **** u škripac.
Za to se ne bunite, vec laprdate kako je do ED...
E pa nije drug moj, ne mogu oni prikljuciti nesto sto ne postoji...
16.08. 2019.g, Opstina N.Sarajevo je prebacila 100 000 KM, za nabavku Trafoa, koji nikada nije usao u BiH...
O tome gdje su pare poreskih obveznika koje je Koldžo izdvojio, ne pricate, a o nabavci testova i placanja istih, e to vas svrbi ruka...
Slikajte, objavite taj Trafo i ok , svi ce ovdje stati na vasu stranu i dici glas protiv indolentne Elektrodistribucije, zasto ne radi svoj posao...
Ne zaboravi da su nam i Manijaci na platnoj listi.
I oni žele da se sezona prekine
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
Bravo jarane, jos dokazani i osuđivan kriminalac.
Oni se našli prozivati.
POVODOM SPORAZUMA O SARADNJI FK SARAJEVO I FK BORAC POSLUŠAT ĆEMO ČUVENU PJESMU SAFETA ISOVIĆA
Ta uplata je transa za naredne 3 godine. U tom periodu nece dobiti vise nista od UEFA-e. Iluzorno je misliti da ce oni ulupati te pare u ligu, da bi se zadovoljili oni koji negoduju i kojima stanje na tabeli ne odgovara. Pritom, mnoge lige su vec otkazane, tako da...killafrommanilla je napisao/la: ↑22 maj 2020, 14:25Samo mi nije jasno, evo ako mi ko moze pojasnit, u sta konkretno savez misli potrositi pare od UEFE, tih 5mil sto su dobili?
Sutra se nastavlja sezona!!! Zvezde Granda
a prekosutra Nikad Nije Kasno.
Vaznije mi je to od ove prcije od 2-3 kluba i skrtog saveza!
a prekosutra Nikad Nije Kasno.
Vaznije mi je to od ove prcije od 2-3 kluba i skrtog saveza!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Hoćel se znat do početka iduće sezone šta će biti sa ovom?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
U utorak bi trebala biti konačna odluka.BordoSarajevo je napisao/la: ↑22 maj 2020, 15:32Hoćel se znat do početka iduće sezone šta će biti sa ovom?
-
killafrommanilla
- Kontakt:
Da bi se zadovoljili oni kojima stanje na tabeli ne odgovara? Evo nama je cilj bio opstanak, i izgleda da smo ga ostvarili, medjutim corona je ozbiljno utjecala na poslovanje kkuba, kao skoro svim firmama na svijetu.Evander je napisao/la: ↑22 maj 2020, 15:15Ta uplata je transa za naredne 3 godine. U tom periodu nece dobiti vise nista od UEFA-e. Iluzorno je misliti da ce oni ulupati te pare u ligu, da bi se zadovoljili oni koji negoduju i kojima stanje na tabeli ne odgovara. Pritom, mnoge lige su vec otkazane, tako da...killafrommanilla je napisao/la: ↑22 maj 2020, 14:25Samo mi nije jasno, evo ako mi ko moze pojasnit, u sta konkretno savez misli potrositi pare od UEFE, tih 5mil sto su dobili?
"Stoga smo dogovorili kako će svaki savez dobiti 4,3 miliona eura koje može potrošiti na onaj način za koji misli da će najbolje koristiti u obnavljanju nogometa u njihovim zajednicama. "
Zar ovo ne bi trebalo znaciti da ce svi klubovi dobiti odredjenu naknadu, makar eto u vidu testova i organizacija utakmica ako bi se nastavila liga?
To sto vi imate iza sebe investitora, pa vas ne interesuje gdje ce pare zavrsiti, ne znaci da druge klubove, poput mog koji je u razvoju i kojeg je ovo uveliko zakocilo ne bi trebali dobiti naknadu za neodigranih 11 kola, jer je upravo zato novac i uplacen, za obnavljanje nogometa u drzavi
E sad ti meni reci onako posteno, jel to ne trebaju klubovi dobiti neke olaksice od tih para, recimo organizacije utakmica da se regulisu tim parama.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Ma tako je.
Nastavlja se prvenstvo.
Nastavlja se prvenstvo.
Da, dobit ce 60 000KM.
Ako se neko nadao da ce im neko treci pokriti vecinu troskova, onda se zahebao. Ne ide to nigdje tako.
A ko nema para za nastavak, neka se ugasi.
Dosta ba vise kokuzluka i jadikovanja. Ako treba, neka ostanu 4 ekipe u ligi.
NOVAC UEFA NIJE UPLATILA ZA NASTAVAK LIGE!!!
Cemu vise lazi?
Ja sam za to da savez ove pare ulaze u terene, infrastrukturu, nikako u prezivljanja klubova.
Ima ona stara narodna, apsulutno tacna "sirotinji nikad nadavati, koliko god da das malo je".
Ako se neko nadao da ce im neko treci pokriti vecinu troskova, onda se zahebao. Ne ide to nigdje tako.
Cemu vise lazi?
Ja sam za to da savez ove pare ulaze u terene, infrastrukturu, nikako u prezivljanja klubova.
Ima ona stara narodna, apsulutno tacna "sirotinji nikad nadavati, koliko god da das malo je".
U svrhu pomoći, rasta i razvoja, simbolu Grada Mostara i šire regije, našem FK Velež, za izgradnju Istočne (Red Army) tribine iz Budžeta Grada Mostara za 2020. godinu izdvojeno je i uplaćeno 300.000 KM.
Narodni klub ostavljen od sviju posebno od omraženog Ljube Beslica HDZ ovog gradonačelnika Mostara
Sadaka
Narodni klub ostavljen od sviju posebno od omraženog Ljube Beslica HDZ ovog gradonačelnika Mostara
Sadaka
HŠKZ
-
killafrommanilla
- Kontakt:
ETO HI MATEHerero je napisao/la: ↑22 maj 2020, 16:57U svrhu pomoći, rasta i razvoja, simbolu Grada Mostara i šire regije, našem FK Velež, za izgradnju Istočne (Red Army) tribine iz Budžeta Grada Mostara za 2020. godinu izdvojeno je i uplaćeno 300.000 KM.
Narodni klub ostavljen od sviju posebno od omraženog Ljube Beslica HDZ ovog gradonačelnika Mostara![]()
![]()
Sadaka![]()
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
-
fudbalfudbal
- Kontakt:
I kaze raspravljaj se sa njimakillafrommanilla je napisao/la: ↑22 maj 2020, 17:05ETO HI MATEHerero je napisao/la: ↑22 maj 2020, 16:57U svrhu pomoći, rasta i razvoja, simbolu Grada Mostara i šire regije, našem FK Velež, za izgradnju Istočne (Red Army) tribine iz Budžeta Grada Mostara za 2020. godinu izdvojeno je i uplaćeno 300.000 KM.
Narodni klub ostavljen od sviju posebno od omraženog Ljube Beslica HDZ ovog gradonačelnika Mostara![]()
![]()
Sadaka![]()
Ti si naša ljubav jedina!
2007. Godine Ljubo uplatio 600.000 KM sadake za tribinu veliku, evo nastavio tradiciju ćoek i u 2020. godini.killafrommanilla je napisao/la: ↑22 maj 2020, 17:05ETO HI MATEHerero je napisao/la: ↑22 maj 2020, 16:57U svrhu pomoći, rasta i razvoja, simbolu Grada Mostara i šire regije, našem FK Velež, za izgradnju Istočne (Red Army) tribine iz Budžeta Grada Mostara za 2020. godinu izdvojeno je i uplaćeno 300.000 KM.
![]()
Sadaka![]()
Tada profesor Džubur iščančo, a danas major Jna. Vlast i stranke se mjenjaju, al navike ostaju iste...FK Sadaka Vrapćići
HŠKZ
-
killafrommanilla
- Kontakt:
Treba vrsiti pritisak da ove pare ne bi opet u neki pentagon otisle, a tereni nam katastrofa. Vidjecemo koliko ce to otici u infrastrukturu, a obnavljanje nogometa nije samo infrastruktura - u vecini zemalja gdje se nastavio fudbal, savez nije ostavio klubove na cjedilu i uradio je dosta toga da im olaksa nastavak, ukoliko do toga dodje. Kljucna rijec je "OBNAVLJANJE" jer i Ceferin zna i vidi kakva je sudbina zadesila Zilinu i jos neke klubove, jednostavno ljudi zive od fudbala i naravno da im se treba pomoci da se vrati sve u normalu.Evander je napisao/la: ↑22 maj 2020, 16:30Da, dobit ce 60 000KM.
Cemu vise lazi?
Evo mi paralelno pravimo tribinu, dohodi novca u klub su slabiji zbog ove cijele situacije ali prtimo i dalje, vidjecemo koliko ce Savez izdvojit da se pogura fin projekt u nogometu. To je, valjda, obnavljanje nogometa u BiH takodjer.
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Svaka mu čast ko hoce pomoci razvoju infrastrukture kao Bešlić..Bolje 300 000 KM u stadion Veleza uloziti nego da ispari kao kod nas u Zenici zadnje 4 godine 200 miliona a i travnjak bili prestali odrzavati a kamoli da uplate 1000 KM Čeliku a ne 300 000 KM. Zato po selima pucaju janjci, sofre i jeftini asfalt koji dvije tri kiše saperu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.