Da bi se zadovoljili oni kojima stanje na tabeli ne odgovara? Evo nama je cilj bio opstanak, i izgleda da smo ga ostvarili, medjutim corona je ozbiljno utjecala na poslovanje kkuba, kao skoro svim firmama na svijetu.Evander je napisao/la: ↑22 maj 2020, 15:15Ta uplata je transa za naredne 3 godine. U tom periodu nece dobiti vise nista od UEFA-e. Iluzorno je misliti da ce oni ulupati te pare u ligu, da bi se zadovoljili oni koji negoduju i kojima stanje na tabeli ne odgovara. Pritom, mnoge lige su vec otkazane, tako da...killafrommanilla je napisao/la: ↑22 maj 2020, 14:25Samo mi nije jasno, evo ako mi ko moze pojasnit, u sta konkretno savez misli potrositi pare od UEFE, tih 5mil sto su dobili?
"Stoga smo dogovorili kako će svaki savez dobiti 4,3 miliona eura koje može potrošiti na onaj način za koji misli da će najbolje koristiti u obnavljanju nogometa u njihovim zajednicama. "
Zar ovo ne bi trebalo znaciti da ce svi klubovi dobiti odredjenu naknadu, makar eto u vidu testova i organizacija utakmica ako bi se nastavila liga?
To sto vi imate iza sebe investitora, pa vas ne interesuje gdje ce pare zavrsiti, ne znaci da druge klubove, poput mog koji je u razvoju i kojeg je ovo uveliko zakocilo ne bi trebali dobiti naknadu za neodigranih 11 kola, jer je upravo zato novac i uplacen, za obnavljanje nogometa u drzavi
E sad ti meni reci onako posteno, jel to ne trebaju klubovi dobiti neke olaksice od tih para, recimo organizacije utakmica da se regulisu tim parama.