Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

japa
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 12:43

90minut je napisao/la:
26 maj 2020, 12:23
japa je napisao/la:
26 maj 2020, 12:21
nije sarkazam, ali da se razumijemo ja ne mislim i da je Pjanic imao srecu iako je po svakom parametru neuporediivo laksi put imao od Modrica, opet sve sto ej postigao postigao je svojim dobrim igrama i kvalitetom. Ne mozes imati srecu pa igrati sa 17 u Francuskoj ligi kasnije otici u Italiju i zaigrati za Juventus, to nije sreca a kamoli reci za Modrica da je imao srecu, pa covjek je u odnosu na spanske i francuske veznjake koji su od malih nogu po kojekakvim akademijama la masijama ganjao se po bh livadama i pokusavao da izbjegne pogibeljne startove Zdravka Sarabe..Jedina sreca koju je imao je da je zdrav ostao poslije takvih golgota..
Pusti ove levate nemaju mozga da shvate da se ne prica o sreci što se tice kvaliteta vec o sreci da je potpisao za koga je potpisao ovaj otisao u Romu, a mogao je otici u jaci klub i mogao je biti na mjestu Luke danas.

Njegova greška naravno baš kao što je Dzekina da nije inzistirao odlasku u Bayern.
Da je mogao otici u jaci klub otisao bi...ko sto je na prvu ponudu jaceg i veceg otisao iz Rome. Da je imao bolju ponudu otisao bi, ti si zaboravio da je Pjanic u Lyonu cesto znao biti i na klupi pogotovo u zadnjoj sezoni, kao takav se nije mogao u bolji klub od Rome prodati. Ti pricas ko da je Pjanic imaom ponude Reala, Barcelona, Juventusa ali eto odabrao Romu..

Pa Ronalda je do toga sto je posstigao nosio Real sa igracima poput Modrica, Balea, Krosa i Ramosa vise nego sto je on njih nosio pogotovo u velikim utakmicama i finalima. On je bio samo egzekutor (doduse vrhunski) a oni su sve ostalo radili.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 26 maj 2020, 12:49

Pricam da je trebao otici nakon Rome u jedan od ova dva jer su ga trazili on se odlucio na Juve.

A Ronaldo je istrošen.

Taj Ronaldo o kojem pricas je mudonja koji ih je dizao sve do jednog na veci nivo izbaci njega iz cijele price i ne bi osvojili niti jednu ligu šampiona.

I u takvoj atmosferi među takvim igracima uklopio bi se bez problema jer su Pjanic i Modric prakticno dva ista igraca po svemu.

A naravno da sam ja svjestan toga da je Modric trenutno u ocima svih veci igrac neuporedivo pa i u mojim isto jer ima osvojeno što ima, a isto tako sam svjestan da ih zamjeni godinama unazad da bi imao identicnu karijeru kao i on.

Eto sace Pjanic u Barsu pa cemo vidjeti kako ide.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 12:56

Veliko je pitanje ko ga je is ta ga je trazio uostalom i da jesu ko mu garantuje da bi tamo igrao i bio uspjesan? Nije fazon doci do Reala i Barcelone, mnogi klocevi su to uspjeli da naprave, fazon je doci tamo i biti jedan od najboljih i nosilac igre i tako godinu za godinom. Doci do tog levela mogu samo rijetki, a inace doci do REala i Barcelone ne znaci nista, osim za novcanik, mnogima je to poslo za rukom.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 13:00

90minut je napisao/la:
26 maj 2020, 12:49
Pricam da je trebao otici nakon Rome u jedan od ova dva jer su ga trazili on se odlucio na Juve.

A Ronaldo je istrošen.

Taj Ronaldo o kojem pricas je mudonja koji ih je dizao sve do jednog na veci nivo izbaci njega iz cijele price i ne bi osvojili niti jednu ligu šampiona.

I u takvoj atmosferi među takvim igracima uklopio bi se bez problema jer su Pjanic i Modric prakticno dva ista igraca po svemu.

A naravno da sam ja svjestan toga da je Modric trenutno u ocima svih veci igrac neuporedivo pa i u mojim isto jer ima osvojeno što ima, a isto tako sam svjestan da ih zamjeni godinama unazad da bi imao identicnu karijeru kao i on.

Eto sace Pjanic u Barsu pa cemo vidjeti kako ide.
Izbaci Ronalda mozda ne bi osvojili nijednu, izbaci Ramosa sigurno ne bi osvojili niejdnu tako da ti ej ta prica o izbacivanju glupa. To tvoje da bi imao idneticnu karijeru je prica sta bi bilo kad bi bilo, nemas nijedan argumement za to, to su tvoje pretpostavke bez uporista. Pjanice nema velikih utakmica odigranih na Modricevom nivou da bi tvrdio tako nesto uostalom imali smo finale Juveta i Reala i medjusobni duel.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 26 maj 2020, 13:01

Šuplja prica izbaci sve osim Ronalda i zamjeni ih s nekim drugim i opet su tu gdje jesu jer to je Ronaldo baš kao što je Lebron James u NBA.

Nisu to predpostavke to je cinjenica.

I dosta od mene ne moraš me citirati više jer su ovo teme gdje nema pobjednika.

Vidjecemo šta ce uraditi u Barsi pa cemo se javiti obojica nakon 3, 4 godine ako budemo zivi pa možemo prodiskutovati.

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 26 maj 2020, 13:29

Pa što Ronaldo ništa ne osvoji prije dolaska Modrića i Krosa u ekipu :hmmmmm: . Nije Real mogao proći osminu finala lp, Lyon ih redovno šamaro. A u Juvenusu je praktično sam igrao protiv Atletika i Ajaksa, znači nikad bolja forma i opet su ispali. Modrić je osvojio zlatnu loptu i samim tim čovjek je jedan od najboljih u istoriji fudbala, a ne samo u ovoj generaciji i može ga se porediti sa iniestom, Zidanom i ekipom (za mene lično nivo ispod). Pjanić je igrač za poređenje sa Rakitićem, neki taj nivo i ja bih i tu izabrao Raketu ali ako bi neko rekao da je Pjanić bolji ne bih mu zamjerio.
Blue Train

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 maj 2020, 13:34

Pustite se šuplje, valjal čemu ova Amrina baklava
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 14:16

Kako ste dosadni sa Modricem, Mandzukicem i svim ostalim izdrkotinama.
Boli nas ku rac ba za Hrvate i njihove igrace.
Dzeko je zvanicno najbolji napadac ex yu prostora. Proglasili ga ljudi koji su strucni u tom polju.
Nama je svakako najdrazi, zasto pokusavate forsirati ta poredjenja....
Idite na teme tih igraca i svrsavajte do Kijametskog dana, samo se maknite sa teme EDIN DZEKO.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 maj 2020, 14:38

marconato je napisao/la:
26 maj 2020, 12:21
DrFilgud je napisao/la:
26 maj 2020, 11:29
Opet forsiraš poređenje koju si izvadio iz konteksta diskusije o Džeki i Mandžukiću, pa pokušavaš od toga napraviti novu temu. Temu u kojoj ćeš nam ti "zdravorazumski i objektivno" rastumačiti da je Modrić bolji od Pjanića za klasu, tj da je razlika između A i B mogo manja nego C i D, iako niko (barem ne u ovoj diskusiji) nije tvrdio suprotno.
To je potreba da se malo pljucne ;)
Ti si prvi napravio paralelu izmedju ta 2 poredjenja,ne ja!
DrFilgud je napisao/la:
25 maj 2020, 13:06
Većina Bošnja će reći da je Pjanić bolji od Modrića ili da su barem egal. Naće se tu i opravdanih argumenata u korist Pjanića, jer stvari nisu crno-bijele, ipak je vrlo jasno ko je bolji.
Poenta price je da u slucaju Modrić vs Pjanić jeste jasno ko je bolji, za razliku Džeko vs Mandžukić, jer Hrvati ili nebitno ko vec koji smatraju da je ovaj drugi bolji,imaju utemeljenje i osnov za svoju tvrdnju.
Ne poredi se Mandžukić sa Ronaldom zubom, pa da kazes, nema su tu potrebe sta raspravljati stavljati u komparaciju.
Razlika nije tolika kolika ti mislis da jeste...
Mandžo je jedan odlican igrac koji ne bi napravio takvu karijeru kakvu je napravio da nije imao kvalitet!
Ja sam tu paralelu postavio u kontekstu diskusije Džeko vs Mandžukić i ta paralela nije imala za cilj da se bavi odnosom kvaliteta Pjanić vs Modrić, nego da ukaže na navijačku neobjektivnost spram "domaćeg" igrača. Štaviše, ako poređenje pogledaš netendenciozno, razlika između Pjanića i Modrića još jače ukazuje na navijačku neobjektivnost, nego Džeko vs mandžukić.
To je tebi naravno jasno, ali ti je očigledno zasmetalo, zašto? Vljda ni u nebitnom poređenju, ne dozvoljavaš da se bosanskom igraču da malo više nego što zaslužuje?
Nemam ništa protiv, sve dok je u okviru korektne diskusije. Ovdje si tendenciozno izvuka stvar iz konteksta i sada to pokušavaš odbraniti.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 26 maj 2020, 15:06

Sviuodbranu je napisao/la:
26 maj 2020, 14:16
Dzeko je zvanicno najbolji napadac ex yu prostora. Proglasili ga ljudi koji su strucni u tom polju.
Idite na teme tih igraca i svrsavajte do Kijametskog dana, samo se maknite sa teme EDIN DZEKO.
+1 Lijepo sroceno.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 maj 2020, 15:12

Tekashi je napisao/la:
26 maj 2020, 15:06
Sviuodbranu je napisao/la:
26 maj 2020, 14:16
+1 Lijepo sroceno.
the end!
yebe se meni sta misli tamo neki japa ili marconato.
meni je bolji i pjanic od modrica:-)
ako nista,malo je ljepsi:-)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 maj 2020, 15:13

DrFilgud je napisao/la:
26 maj 2020, 14:38
Ja sam tu paralelu postavio u kontekstu diskusije Džeko vs Mandžukić i ta paralela nije imala za cilj da se bavi odnosom kvaliteta Pjanić vs Modrić, nego da ukaže na navijačku neobjektivnost spram "domaćeg" igrača. Štaviše, ako poređenje pogledaš netendenciozno, razlika između Pjanića i Modrića još jače ukazuje na navijačku neobjektivnost, nego Džeko vs mandžukić.
To je tebi naravno jasno, ali ti je očigledno zasmetalo, zašto? Vljda ni u nebitnom poređenju, ne dozvoljavaš da se bosanskom igraču da malo više nego što zaslužuje?
Nemam ništa protiv, sve dok je u okviru korektne diskusije. Ovdje si tendenciozno izvuka stvar iz konteksta i sada to pokušavaš odbraniti.
Nemam ja nista protiv bilo cijih igraca, ali imam protiv te neobjektivnosti!
Vodim ja "rat" i sa navijacima Srbije na drugim portalima i drustvenim mrezama koji porede neuporedivo, pa nisam pljuvac srpskih igraca...Msm, mozda jesam u njihovim ocima, ali nemam nikakav problem s tim sve dok mi argumentovano ne dokazu suprotno!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 maj 2020, 15:20

marconato je napisao/la:
26 maj 2020, 15:13
DrFilgud je napisao/la:
26 maj 2020, 14:38
Nemam ja nista protiv bilo cijih igraca, ali imam protiv te neobjektivnosti!
Vodim ja "rat" i sa navijacima Srbije na drugim portalima i drustvenim mrezama koji porede neuporedivo, pa nisam pljuvac srpskih igraca...Msm, mozda jesam u njihovim ocima, ali nemam nikakav problem s tim sve dok mi argumentovano ne dokazu suprotno!
Pa čovječe non stop dokazuješ suprotno. Prvi si kada treba "objektino" spustiti bh igrača tamo gdje pripada.
Zato prije nekoliko postova spomenuh "inkviziciju" objektivnosti.
Nego hajde da za ovaj put završimo i ne peglamo ljude. Biće prilike za diskusiju Već će neko dati neki neobjektivan kompliment Pjaniću, Kolašincu...

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 maj 2020, 15:25

nek marconato zakaci ovdje samo jedan post u kojem je na srbijanskom portalu hvalio dzeku kao najboljeg napadaca balkana.
ja mu odmah sve halalim:-)

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 15:39

Najgore kada kazu nije Pjanic svjetska klasa.
Ovo mu je ja mislim 4-ta sezona u Juventusu.
Tri sezone zaredom u idealnom timu serije A....Sta treba da napravi Allaha vam da osvoji zlatnu kopacku....
Dzeko kaze nije svjetska klasa...Najbolji strijelac serije A,najbolji strijelac Bundeslige, dvije titule sa Sitijem, jedna sa Wolfsburgom, jedan od rijetkih u svijetu svih vremena koji je u tri od 5 najjacih liga na planeti dao vise od 50 golova...Sta treba jos....Neobjektivnost i zelja da se pljuje ponizi bilo sta u kontekstu BiH je nevjerovatna.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 maj 2020, 15:55

babino je napisao/la:
26 maj 2020, 15:25
nek marconato zakaci ovdje samo jedan post u kojem je na srbijanskom portalu hvalio dzeku kao najboljeg napadaca balkana.
ja mu odmah sve halalim:-)
Aktivno pisem samo na ovom forumu, a ponekada na jednom Hr kojeg necu reklamirati.

Tamo sam na temi tipa ko je bolji od koga, pa si trebalo boldovati onog ko ti je bolji napisao da mi je Džeko bolji od Mandže. Tema nije zazivjela, ali da me je neko pitao zasto ili imao neki opasku na to, rado bih mu obrazlozio zasto tako smatram. Nemam ja nikakav problem s tim... ;)

slika

Na srpskim forumima ne pisem, samo komentarisem na portalima na drustvenim mrezama, ali ko ce to sada naci :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 26 maj 2020, 15:57

Prekucali Bundesligu. :salut:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 maj 2020, 16:02

nista ti ovo ne znaci osim da si srbin koji ovdje prca nas a u hrvatskoj, hrvate.
molim te, srbin koji samo pise na bosanskom i hrvatskom portalu..nema dalje:-)
u srbiji ne bi smio napisati npr da je dzeko bolji od mitrovica ili jovica:-)...lakse reci ko ce ga naci gdje sam pisao:-)

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 26 maj 2020, 16:02

SMS je nabolji. :kafa:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 maj 2020, 16:08

babino je napisao/la:
26 maj 2020, 16:02
nista ti ovo ne znaci osim da si srbin koji ovdje prca nas a u hrvatskoj, hrvate.
molim te, srbin koji samo pise na bosanskom i hrvatskom portalu..nema dalje:-)
u srbiji ne bi smio napisati npr da je dzeko bolji od mitrovica ili jovica:-)...lakse reci ko ce ga naci gdje sam pisao:-)
:D

Kako vas prcam ako i tamo i ovde pisem da je Džeko bolji od Mandže? :D
Sta, prebice me neko ako tako napisem? :mrgreen:
Pisao sam prije na najmasovnijem forumu navijaca CZ, ali me smorilo, jer imas "milion" ljudi koji pisu, pa se to razvodni i postane sve samo ne dobra diskusija. Ovde na temi CZ i Srbije ima nas samo par "entuziasta" i to mi se dopada... ;)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.