**** Mešu. Nije nam on napravio karinu od države.
Alija je htio svoj trokutić ali gdje će biti bog u svom trokutu.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
**** Mešu. Nije nam on napravio karinu od države.
Bas oni nece gradjansku drzavu, jer to znaci prevlast Bosnjaka i vladavine vecine. To je valjda demokratija.
Pokajao se, postao intelektualac, drži sad knjižareLlullSergio je napisao/la: ↑26 maj 2020, 16:43Sta je sad s ovim Sahinpasicem ? Jel on ikad ista robijao ?
Tuzna istina,nazalost.Drape je napisao/la: ↑26 maj 2020, 16:45Sigurno je među ljevičarima u Sarajevu postojao sposobniji i pametniji od Alije ali nije mogao u maju 1992. kao Tito povesti otpor jer je bio zauzet drugim aktivnostima. Ako je vodio dnevnik, ovakav bi mu bio upis iz proljeća 1992. godine:
"Danas dok sam išao na marš za bratstvo i jedinstvo primjetio sam nešto veoma ohrabrujuće. Naša vojska je preuzela kontrolu nad svim ključnim brdskim vrhovima, putnim komunikacijama i tv odašiljačima. Momci su spremni da nas odbrane od ekstremista iz reda sva tri naroda. Sviđa mi se nastup generala Kukanjca, imam potpuno povjerenje u njega.
Svako mora prvo počistiti ispred svoje avlije. Neki luđak je po mahali pričao da se trebamo organizirati i naoružavati, brzo smo mu stali u kraj.
Vojni kamioni sa ceradama u kolonama odlaze u srpska naselja. Rekoše mi da odvoze paprike i krompir da niko ne bi ostao gladan jer je bila loša sjetva, sramim se što sam i ja na trenutak pomislio na nešto drugo."
Inace ljevicari u Tz su bas tako reagovali na pokusaj zauzimanja grada. Jos im se i pridruzili.Drape je napisao/la: ↑26 maj 2020, 16:45Sigurno je među ljevičarima u Sarajevu postojao sposobniji i pametniji od Alije ali nije mogao u maju 1992. kao Tito povesti otpor jer je bio zauzet drugim aktivnostima. Ako je vodio dnevnik, ovakav bi mu bio upis iz proljeća 1992. godine:
"Danas dok sam išao na marš za bratstvo i jedinstvo primjetio sam nešto veoma ohrabrujuće. Naša vojska je preuzela kontrolu nad svim ključnim brdskim vrhovima, putnim komunikacijama i tv odašiljačima. Momci su spremni da nas odbrane od ekstremista iz reda sva tri naroda. Sviđa mi se nastup generala Kukanjca, imam potpuno povjerenje u njega.
Svako mora prvo počistiti ispred svoje avlije. Neki luđak je po mahali pričao da se trebamo organizirati i naoružavati, brzo smo mu stali u kraj.
Vojni kamioni sa ceradama u kolonama odlaze u srpska naselja. Rekoše mi da odvoze paprike i krompir da niko ne bi ostao gladan jer je bila loša sjetva, sramim se što sam i ja na trenutak pomislio na nešto drugo."
Ne, nego politicki sahraniti svakog ko je protiv BiH. I da se onda kasnije taj isti slika sa tom idejom.
Uvijek je on imao te knjižare kao paravan. Par puta su ga hapsili ali su ga Alija i Bakir uvijek vadili isti dan.Heller je napisao/la: ↑26 maj 2020, 16:46Pokajao se, postao intelektualac, drži sad knjižareLlullSergio je napisao/la: ↑26 maj 2020, 16:43Sta je sad s ovim Sahinpasicem ? Jel on ikad ista robijao ?
Čekaj fakat njegove knjižare? Ja se zajebavoVirtu4l je napisao/la: ↑26 maj 2020, 17:04Uvijek je on imao te knjižare kao paravan. Par puta su ga hapsili ali su ga Alija i Bakir uvijek vadili isti dan.Heller je napisao/la: ↑26 maj 2020, 16:46Pokajao se, postao intelektualac, drži sad knjižareLlullSergio je napisao/la: ↑26 maj 2020, 16:43Sta je sad s ovim Sahinpasicem ? Jel on ikad ista robijao ?
Šahinpašić i Delimustafići su udarili temelje SDA kriminalu, a Šaja je bio Alijin pa kasnije i Bakirov miljenik. Oni su preteča SDA klanova, i tada su postojali ljudi koji su im bili žestoki protivnici unutar stranke, uglavnom Alijini drugari iz zatvora i sarajevskog procesa, kao što danas imamo Čampare i Efendiće na jednoj strani, a Asime i Osmice na drugoj...
Alija se kao i danas Bakir, nije htio zamjerati niti jednom od tih klanova.
Ka'em da imas ljude koji se kunu i u jednog i drugog. A satro okrivljuju jedni druge za ovo ili ono.
Pa da ti isti dodju dodju na vlast, napravili bi 10 puta vecu stetu.
Dakle, "nasi" "samo" kradu, a "njihovi" i kradu i hoce da uniste BiH."Nasi" politicari koji rade protiv BiH rade to lopovlukom, a ostali to rade i lopovlukom i tako sto pokusavaju na svaki nacin da uniste sve sto se tice BiH.