Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 26 maj 2020, 16:39

VolimTz je napisao/la:
26 maj 2020, 16:28
Heller je napisao/la:
26 maj 2020, 16:10
Čovjek kojeg je SANU držala i čuvala. Branila knjige izdavala i i iz zatbora čupala. To je Alija.

Jasno je i da Alija nikada nije bio za unitarnu, građansku BIH.
Zato je Mesa bio Bosnjak do neba. :mrgreen:

Nemo' za'ebavas.
**** Mešu. Nije nam on napravio karinu od države.

Alija je htio svoj trokutić ali gdje će biti bog u svom trokutu.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 maj 2020, 16:42

Zadnja izmjena: BoixosNois1899, dana/u 26 maj 2020, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 16:43

Epidaurus je napisao/la:
26 maj 2020, 16:36
TheChief je napisao/la:
26 maj 2020, 16:30
Ukratko
Srbi - Srbija im draza od BiH, hoce da se otcjepe
Hrvati - Hrvatska im draza od BiH, hoce 3. entitet
Bosnjo - haj da svi zivimo zajedno, nije bitno ko si
Sta bi onda trebao biti ispravan stav? Pobit i protjerat sve Srbe i Hrvate il sta vec?
Bas oni nece gradjansku drzavu, jer to znaci prevlast Bosnjaka i vladavine vecine. To je valjda demokratija.

Ne treba ih ni pobit niti protjerat. Donijet zakon i ukinut dvojno drzavljanstvo. Vidio bi pizdarije broj bi im se smanjio kombinovano za pola miliona, bez ispaljenog metka.
Po nevladinim podacima u BiH pasos ima 280 000 ljudi koji prebivaliste imaju u Srbiji. ..Samo glasacka masina i to je to.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 26 maj 2020, 16:43

Sta je sad s ovim Sahinpasicem ? Jel on ikad ista robijao ?

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 maj 2020, 16:45

Sigurno je među ljevičarima u Sarajevu postojao sposobniji i pametniji od Alije ali nije mogao u maju 1992. kao Tito povesti otpor jer je bio zauzet drugim aktivnostima. Ako je vodio dnevnik, ovakav bi mu bio upis iz proljeća 1992. godine:

"Danas dok sam išao na marš za bratstvo i jedinstvo primjetio sam nešto veoma ohrabrujuće. Naša vojska je preuzela kontrolu nad svim ključnim brdskim vrhovima, putnim komunikacijama i tv odašiljačima. Momci su spremni da nas odbrane od ekstremista iz reda sva tri naroda. Sviđa mi se nastup generala Kukanjca, imam potpuno povjerenje u njega.

Svako mora prvo počistiti ispred svoje avlije. Neki luđak je po mahali pričao da se trebamo organizirati i naoružavati, brzo smo mu stali u kraj.

Vojni kamioni sa ceradama u kolonama odlaze u srpska naselja. Rekoše mi da odvoze paprike i krompir da niko ne bi ostao gladan jer je bila loša sjetva, sramim se što sam i ja na trenutak pomislio na nešto drugo."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 maj 2020, 16:46

LlullSergio je napisao/la:
26 maj 2020, 16:43
Pokajao se, postao intelektualac, drži sad knjižare
Nullius in verba

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 16:53

Drape je napisao/la:
26 maj 2020, 16:45
Sigurno je među ljevičarima u Sarajevu postojao sposobniji i pametniji od Alije ali nije mogao u maju 1992. kao Tito povesti otpor jer je bio zauzet drugim aktivnostima. Ako je vodio dnevnik, ovakav bi mu bio upis iz proljeća 1992. godine:

"Danas dok sam išao na marš za bratstvo i jedinstvo primjetio sam nešto veoma ohrabrujuće. Naša vojska je preuzela kontrolu nad svim ključnim brdskim vrhovima, putnim komunikacijama i tv odašiljačima. Momci su spremni da nas odbrane od ekstremista iz reda sva tri naroda. Sviđa mi se nastup generala Kukanjca, imam potpuno povjerenje u njega.

Svako mora prvo počistiti ispred svoje avlije. Neki luđak je po mahali pričao da se trebamo organizirati i naoružavati, brzo smo mu stali u kraj.

Vojni kamioni sa ceradama u kolonama odlaze u srpska naselja. Rekoše mi da odvoze paprike i krompir da niko ne bi ostao gladan jer je bila loša sjetva, sramim se što sam i ja na trenutak pomislio na nešto drugo."
Tuzna istina,nazalost.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 maj 2020, 16:56

Da je i bio to bi samo napravilo građanski rat između Bošnjaka. Alija je već otjerao Zulfikarpašića, Filipovića i Abdića. Alija se ne bi odrekao svoje fildžan države u kojoj je Supreme Leader. Sutra bi da je živ prihvatio treći
Nullius in verba

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 26 maj 2020, 16:56

Nijaz Duraković? Bešlagić?

Ovi SDA botovi prozivaju ljevičare, a bukvalno im je Fikret Abdić imao milion glasova. Lik koji se direktno borio na strani agresora.
Let's talk about SIX baby!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 maj 2020, 16:56

Drape je napisao/la:
26 maj 2020, 16:45

Inace ljevicari u Tz su bas tako reagovali na pokusaj zauzimanja grada. Jos im se i pridruzili.

Ljevicar Bogic Bogicevic glasao za vojnu kontrolu JNA citave Juge. Gov.na srbokomunisticka.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 maj 2020, 17:02

Jedini normalan izbor u čitavoj Jugi je bio Ante Marković. Čovjek koji je imao ideje i vizije. Razumio se u ekonomiju i razumio se u odnose sa inostranstvom.
Imao si među ljevičarima nekih solidnih likova tipa Duraković ali to su likovi za republičkog nivoa.
Fikret Abdić je recimo bio za regije cazinske krajine. To je njegov maksimalan domet, a Aliji je bio domet gradskog hodže u Bosanskom Šamcu maksimalno.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 maj 2020, 17:03

Epidaurus je napisao/la:
TheChief je napisao/la:
Ukratko
Sta bi onda trebao biti ispravan stav? Pobit i protjerat sve Srbe i Hrvate il sta vec?
Ne, nego politicki sahraniti svakog ko je protiv BiH. I da se onda kasnije taj isti slika sa tom idejom.

Naravno, svjestan sam da i u "nasim" redovima ima ljudi koji rade protiv BiH. Neka je pola "nasih" takvo, ali je ovih drugih po 99%.

"Nasi" politicari koji rade protiv BiH rade to lopovlukom, a ostali to rade i lopovlukom i tako sto pokusavaju na svaki nacin da uniste sve sto se tice BiH.

Kada dodjemo u situaciju da su na vlasti samo oni kojima je BiH "draga" onda cemo medju tim ljudima birati ko je lopov, a ko ne.

Nazalost, to nije proces koji traje 1 ili 2 godine, a pitanje je hoce li se ikad i desiti.

Ovako, ocekivati da ljudi kojih je 50% u ovoj drzavi (Bosnjaci) podrze neke opcije o jednakosti 3 naroda dok su ostala dva naroda 99% protiv BiH je krajnje glupo i naivno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2020, 17:04

Heller je napisao/la:
26 maj 2020, 16:46
Uvijek je on imao te knjižare kao paravan. Par puta su ga hapsili ali su ga Alija i Bakir uvijek vadili isti dan.

Šahinpašić i Delimustafići su udarili temelje SDA kriminalu, a Šaja je bio Alijin pa kasnije i Bakirov miljenik. Oni su preteča SDA klanova, i tada su postojali ljudi koji su im bili žestoki protivnici unutar stranke, uglavnom Alijini drugari iz zatvora i sarajevskog procesa, kao što danas imamo Čampare i Efendiće na jednoj strani, a Asime i Osmice na drugoj...

Alija se kao i danas Bakir, nije htio zamjerati niti jednom od tih klanova.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaliUziVertikalni
Kontakt:

Post Postao/la MaliUziVertikalni » 26 maj 2020, 17:05

Epidaurus je napisao/la:
TheChief je napisao/la:
Ukratko
slika
no homo.
dua lipa.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 maj 2020, 17:06

Virtu4l je napisao/la:
26 maj 2020, 17:04
Heller je napisao/la:
26 maj 2020, 16:46
Uvijek je on imao te knjižare kao paravan. Par puta su ga hapsili ali su ga Alija i Bakir uvijek vadili isti dan.

Šahinpašić i Delimustafići su udarili temelje SDA kriminalu, a Šaja je bio Alijin pa kasnije i Bakirov miljenik. Oni su preteča SDA klanova, i tada su postojali ljudi koji su im bili žestoki protivnici unutar stranke, uglavnom Alijini drugari iz zatvora i sarajevskog procesa, kao što danas imamo Čampare i Efendiće na jednoj strani, a Asime i Osmice na drugoj...

Alija se kao i danas Bakir, nije htio zamjerati niti jednom od tih klanova.
Čekaj fakat njegove knjižare? Ja se zajebavo :urnebes:
Nullius in verba

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 26 maj 2020, 17:06

Ne da nije htio nego nije smio, ko što i Bakir ne smije. Rado bi on udario na Zvizdića i Čamparu i ko god mu smeta ali ne može jer su postali premoćni.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 maj 2020, 17:07

Kakve ti koristi ako mu je BiH u srcu ako joj je štete nanio više nego 95% ovih što je ne vole.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 26 maj 2020, 17:08

Heller je napisao/la:
26 maj 2020, 16:39
**** Mešu. Nije nam on napravio karinu od države.

Alija je htio svoj trokutić ali gdje će biti bog u svom trokutu.
Ka'em da imas ljude koji se kunu i u jednog i drugog. A satro okrivljuju jedni druge za ovo ili ono.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 maj 2020, 17:12

ASD je napisao/la:
26 maj 2020, 17:07
Kakve ti koristi ako mu je BiH u srcu ako joj je štete nanio više nego 95% ovih što je ne vole.
Pa da ti isti dodju dodju na vlast, napravili bi 10 puta vecu stetu.
"Nasi" politicari koji rade protiv BiH rade to lopovlukom, a ostali to rade i lopovlukom i tako sto pokusavaju na svaki nacin da uniste sve sto se tice BiH.
Dakle, "nasi" "samo" kradu, a "njihovi" i kradu i hoce da uniste BiH.

Kada samo prvi budu na vlasti onda cemo ove koje kradu izbaciti, pa da uzivamo u BiH :bih:

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 26 maj 2020, 17:15

Čuj BiH u srcu a krade. Nikome od nas nije BiH u srcu dokle god gledamo da podmećemo nogu jedni drugima Bošnjaci. Najmnogobrojniji narod u BiH hljeb te **** a dezorijentisani, neorganizovani, demotivisani i svi kao ovce pred klanje. Koljemo se međusobno i ponižavamo i dajemo im naše pare u ruke umjesto da radimo zajedno i da oni nas vuku za rukav da bi posao dobili a ne da ljudi iz Srednje Bosne, Bošnjaci, dolaze u Škutoriju kod onih koji su pucali po Mostaru da bi zaradili koru hljeba. **** ja nas.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 3 gosta.