Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

japa
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 18:12

Sviuodbranu je napisao/la:
26 maj 2020, 15:39
Najgore kada kazu nije Pjanic svjetska klasa.
Ovo mu je ja mislim 4-ta sezona u Juventusu.
Tri sezone zaredom u idealnom timu serije A....Sta treba da napravi Allaha vam da osvoji zlatnu kopacku....
Dzeko kaze nije svjetska klasa...Najbolji strijelac serije A,najbolji strijelac Bundeslige, dvije titule sa Sitijem, jedna sa Wolfsburgom, jedan od rijetkih u svijetu svih vremena koji je u tri od 5 najjacih liga na planeti dao vise od 50 golova...Sta treba jos....Neobjektivnost i zelja da se pljuje ponizi bilo sta u kontekstu BiH je nevjerovatna.
Serie A i Bundesliga nisu najbolje lige svijeta, to su treca i cetvrta liga, naravno da to ne znaci da tamo nema igraca svjetske klase ali objektivno velika vecina igraca svjetske klase (dakle najveceg moguceg nivoa igre) igra u Spaniji i Engleskoj. Pjanic je nivo ispod svjetske klase ali nije daleko da dodje do tog nivoa, npr. Rakitic je dobra usporedba stim sto je Rakiti se dokazao na najvecem mogucem nivou a to je Liga Sampiona i svjetsko prvenstvo te igranje u najjacoj ligi svijeta, Pjanic se tu jos nije pokazao na najvecem levelu jos uvijek, ako se dokaze moze stici Rakitica, Modrica ne moze jer nema sanse da ikada uzme zlatnu loptu ili da bar udje u top10 kandidata za zlatnu loptu.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 18:21

japa je napisao/la:
26 maj 2020, 18:12
Sviuodbranu je napisao/la:
26 maj 2020, 15:39
Najgore kada kazu nije Pjanic svjetska klasa.
Ovo mu je ja mislim 4-ta sezona u Juventusu.
Tri sezone zaredom u idealnom timu serije A....Sta treba da napravi Allaha vam da osvoji zlatnu kopacku....
Dzeko kaze nije svjetska klasa...Najbolji strijelac serije A,najbolji strijelac Bundeslige, dvije titule sa Sitijem, jedna sa Wolfsburgom, jedan od rijetkih u svijetu svih vremena koji je u tri od 5 najjacih liga na planeti dao vise od 50 golova...Sta treba jos....Neobjektivnost i zelja da se pljuje ponizi bilo sta u kontekstu BiH je nevjerovatna.
Serie A i Bundesliga nisu najbolje lige svijeta, to su treca i cetvrta liga, naravno da to ne znaci da tamo nema igraca svjetske klase ali objektivno velika vecina igraca svjetske klase (dakle najveceg moguceg nivoa igre) igra u Spaniji i Engleskoj. Pjanic je nivo ispod svjetske klase ali nije daleko da dodje do tog nivoa, npr. Rakitic je dobra usporedba stim sto je Rakiti se dokazao na najvecem mogucem nivou a to je Liga Sampiona i svjetsko prvenstvo te igranje u najjacoj ligi svijeta, Pjanic se tu jos nije pokazao na najvecem levelu jos uvijek, ako se dokaze moze stici Rakitica, Modrica ne moze jer nema sanse da ikada uzme zlatnu loptu ili da bar udje u top10 kandidata za zlatnu loptu.
Ja govorim o 5 najjacih liga svijeta, a u dvije od 5 su se dokazali i Dzeko i Pjanic.
Dzeko u tri cak :!:
Sta treba da urade da budu svjetska klasa, ne kontam. Fudbal se ne sastoji od LP ssmo,po tom gledanju stvari Ibrahimovic ti dodje prosjecan fudbaler. :!:
Boli nas ku rac za Rakiticem, Mandzukicem ili bilo kim. Svatite to .
Unistsvate temu bezveze glupostima.
Dzeko je bolji napadac od Mandzukica i svjetska klasa.
Pjanic svjetska klasa. To su fakti a o svim hr igracima i srbskim evo imam strasnu kurcobolju.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 maj 2020, 18:40

Niko nije rekao da nisu klase... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 18:42

5 najjacih liga svijeta jesu, ali i Francuska je medju 5 najjacih ali uspjesi u istoj se ne mogu vrijednovati kao uspjeis u Njemackoj i Italiji isto tako uspjsi u Njemackoj i Italiji nisu isto sto i u Spaniji i Engleskoj (naravno u ovoj eri, u nekoj drugoj kad aje Serie A bila br.1 jesu). To su dvije najjace lige svijeta i uspjeh u njima nije isto sto i uspjeh u Njemackoj i Italiji kao sto dobro znamo sta je Dzeko bio u Engleskoj a sta u Italiji i Njemackoj, necemo se lagati jel tako? Ja ne vrednujem samo Ligu Prvaka, vec vrednujem sve, i objektivnom posmatracu ovo o cemu mi diskutujemo uopste nije predmet diskusije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 maj 2020, 18:52

S obzitom da je tema Edin Džeko, da još jednom ponovimo - najbolji ex Yu napadač svih vremena.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 18:57

To je istina, ako se ovaj forum pita. U realnosti bilo bi dobro kada bi neko pokrenuo tu diskusiju pa da neki strucniji ljudi od iskompleksiranih fanova kazu...

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 26 maj 2020, 19:00

japa je napisao/la:
26 maj 2020, 18:42
5 najjacih liga svijeta jesu, ali i Francuska je medju 5 najjacih ali uspjesi u istoj se ne mogu vrijednovati kao uspjeis u Njemackoj i Italiji isto tako uspjsi u Njemackoj i Italiji nisu isto sto i u Spaniji i Engleskoj (naravno u ovoj eri, u nekoj drugoj kad aje Serie A bila br.1 jesu). To su dvije najjace lige svijeta i uspjeh u njima nije isto sto i uspjeh u Njemackoj i Italiji kao sto dobro znamo sta je Dzeko bio u Engleskoj a sta u Italiji i Njemackoj, necemo se lagati jel tako? Ja ne vrednujem samo Ligu Prvaka, vec vrednujem sve, i objektivnom posmatracu ovo o cemu mi diskutujemo uopste nije predmet diskusije.
I ne treba da bude.
Edin Dzeko je zvanicno najbolji napadac ex Yu prostora. Svjetska klasa. Dokazan u tri od 5 najjacih liga. Najbolji strijelac u Nj,i u Italiji.
Miralem Pjanic tri puta zaredom u najboljih 11 Serije A.Ukupno 4 puta u zadnjih 5 godina.
Svjetska klasa.
Boli nas ku rac za Mandzukicem ili Rakiticem Ili Modricem idite na njihove teme svrsavat, ovo je tema EDIN DZEKO.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 19:03

Pa jel ponta ove teme da se valjaju nebuloze i nerealne usporedbe i reklamira nekakva laz kao istina. Mislim svaka cast Dzeki on je nas najbolji poslijeratni napadac (kao igrac nije veci od Salihamidzica). Sto se ex yu tice ne znam koliko moras da se samozavaravas da on moze biti najbolji napadac pored Sukera?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 maj 2020, 19:40

japa je napisao/la:
26 maj 2020, 19:03
Pa jel ponta ove teme da se valjaju nebuloze i nerealne usporedbe i reklamira nekakva laz kao istina. Mislim svaka cast Dzeki on je nas najbolji poslijeratni napadac (kao igrac nije veci od Salihamidzica). Sto se ex yu tice ne znam koliko moras da se samozavaravas da on moze biti najbolji napadac pored Sukera?
Džeko u u MC ima duplo više utakmica i bolju statistiku, nego Šuker u Realu.
Šuker u ligama 5 ima 129 golova, Džeko 190.
U CL, Džeko ima više utakmica i bolju statistiku.
Džeko najbolji strijelac BL, Serie A, Šuker Zlatna lopta SP 98.
Džeko tri titule nacionalnih šampiona, Šuker jednu i CL
Šuker je već sa 30-31 godinom bio u ozbiljnoj silaznoj putanji, Džeko sa 34 igra na top nivou.
La liga nije bila najbolja liga kada je Šuker igrao, čak ni druga po kvalitetu.

Realno, Šukera napadačkom legendom, u najvećoj mjeri, čini sjajan nastup na SP 98. Da nije toga, ne bi se spominjao ni blizu koliko se spominje.
Mijatović bi bio veće napadačko ime.
Bez sumnje i objektivno, Džeko je bolji napadač od Šukera, sad ako se to tebi ne sviđa to je druga stvar.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 19:56

Bez sumnje i objektivno je samo na ovom forumu, svugdje drugo to je nebuloza. Kao i poredjenje statistike i broja golova koje kada tako gledas dodjes do podatka da je Dzeko bolji od brazilskog Ronalda jer je zabio vise golova u top ligama Evrope :rol: :rol: Suker je bio drugi u utrci za zlatnu loptu, Dzeko nikada nije primsmrdio ni top20...toliko o tome...

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 maj 2020, 19:59

japa je napisao/la:
26 maj 2020, 19:56
Bez sumnje i objektivno je samo na ovom forumu, svugdje drugo to je nebuloza. Kao i poredjenje statistike i broja golova koje kada tako gledas dodjes do podatka da je Dzeko bolji od brazilskog Ronalda jer je zabio vise golova u top ligama Evrope :rol: :rol: Suker je bio drugi u utrci za zlatnu loptu, Dzeko nikada nije primsmrdio ni top20...toliko o tome...
One-season wonder :kafa: :salut:

P.S Dzeko je bio 12. 2009.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 20:01

Ne sjecam se toga ali haj pretpostavicu da je istina opet je one season wonder koji zavrsi drugi na listi za najboljeg igraca svijeta bolji od one season wondera koji je jednom u najboljoj sezoni bio 12i.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 maj 2020, 20:04

japa je napisao/la:
26 maj 2020, 20:01
Ne sjecam se toga ali haj pretpostavicu da je istina opet je one season wonder koji zavrsi drugi na listi za najboljeg igraca svijeta bolji od one season wondera koji je jednom u najboljoj sezoni bio 12i.
Igrac koji je jedini zabio 50 komada u 3 lige petice one season wonder :rol:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 20:07

Pa ako je igrac koji je bio drugi u izboru za zlatnu loptu a dvije sezone prije toga bio u timu godinu i najboljem timu eura 96e, zasto ne bi bio i Dzeko. Koliko mu je puta poslo za rukom da bude u top15 igraca svijeta na kraju godine? Taj mu skor vise ide u prilog da je dugovjecniji (sto ej prirodno) a ne da je bolji igrac.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 maj 2020, 20:09

japa je napisao/la:
26 maj 2020, 20:07
Pa ako je igrac koji je bio drugi u izboru za zlatnu loptu a dvije sezone prije toga bio u timu godinu i najboljem timu eura 96e, zasto ne bi bio i Dzeko. Koliko mu je puta poslo za rukom da bude u top15 igraca svijeta na kraju godine? Taj mu skor vise ide u prilog da je dugovjecniji (sto ej prirodno) a ne da je bolji igrac.
Jedni je bolji igrač u primeu a jedno sveukupno.Da biras igraca za 15 godina koga bi uzeo,Dzeku ili Sukera?
#Punoljetstvo

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 maj 2020, 20:10

Šukera su legendom napravili nastupi sa reprezentacijom. U Realu je imao jednu odličnu sezonu i to je to, plus još jedbna odlična u Sevilli.
Džeko je sa 24 bio najbilji strijelac BL, sa 30 najbolji strijelav Serie A. To dovoljno govori.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 26 maj 2020, 20:16, ukupno mijenjano 2 puta.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 26 maj 2020, 20:11

Teške droge se ovdje troše.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 20:42

BosniaBoston je napisao/la:
26 maj 2020, 20:09
japa je napisao/la:
26 maj 2020, 20:07
Jedni je bolji igrač u primeu a jedno sveukupno.Da biras igraca za 15 godina koga bi uzeo,Dzeku ili Sukera?
Hahaha hoces to reci da je Dzeko bio konstantan? :rol: :rol: Dzeko ima dvije odlicne sezone u Wolfsburgu pa onda 5 (dvije lose i tri prosjecne u Cityu), pa jedna losa u Romi, nakon toga jedna vrhunska i jedna dobra i onda ponovo jedna prosejecna i ova zadnja takodjer prosjecna prekinuta. I onda mi dodje BosnaiBoston i pita koga bi uzeo za 15 sezona, pa Dzeko u 15 sezona ima vise losih i prosjecnih sezona nego dobrih i vrhunskih. Danasnji igraci igarju vrhunski fudbal i u tridesetim, to ih ne cini boljim vec dugovjecnijim.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 maj 2020, 21:29

japa je napisao/la:
Tebi ako je Dzeko one season wonder,onda ozbiljno pocni razmisljati da prestanes pratit fudbal....
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 maj 2020, 21:54

DamirT je napisao/la:
26 maj 2020, 21:29
japa je napisao/la:
Tebi ako je Dzeko one season wonder,onda ozbiljno pocni razmisljati da prestanes pratit fudbal....
Tebi je bolje da ozbiljno pocnes razumjevati kontekst...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lumani i 22 gosta.