Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

kuk
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la kuk » 03 dec 2010, 02:12

Gotivim Dzeku naravno sto je nas i vrlo dobar igrac ali nisam siguran da li je on igrac za vece klubove od Wolfsburga..fali mu nekih aspekta igre..jer u klubovima kao recimo Barselona igras svaku sekundu nma tu samo cekas loptu u 16m nego trcanje, pasevi (sto on nema bas ni trcanje ni pas igra a ni driblinga), borba igras nonstop 60metara radius gore dolje..znaci mozda u nekim klubovima bi mu bilo lakse gdje ubacuju loptu cesto u 16m jer nemaju pas igru itd..za njegov stil igre mu je najbolje da sjedi u Njemackoj

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 03 dec 2010, 03:23

Ti opisa Jana Kollera. Pogledaj i Džeku ponekad. Posebno obrati pažnju na driblinge i paseve koje spominješ, jer mu je i taj, baš kao i svaki drugi segment igre, savršen. A to da ga gotiviš jer je "naš i vrlo dobar", to je tek presmiješno. Krivo ti je što je Edin takav gigant, jedeš se, grozničavo pokušavaš da ga spustiš svojim otužnim postom pod krinkom realnosti.
Kako drugačije objasniti da je skoro svim velikim klubovima u Evropi(većim od Wolfsburga), koji ga možda mogu platiti, Džeko najveća želja i da svi ti stručnjaci ne vide silne mane koje ti, veliki ljubitelju Džeke vidiš?
Tako da je bolje tebi da sjediš u kući i ni ne javljaš se na ovaj forum, jer nisi ni za toga. ;)
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 dec 2010, 07:30

Dzeko ce bit kad zavrsi karijereu.Najbolji sto je BiH ikad dala,golgeter koji je za repku dao najvise golova,jedini BiH igrac koji ce bit prvi strjelac u dvije razlicite loge petice itd itd.Kolko mu fali da bude vec najbolji strjelac za repku svih vremena.A on tek kolko 24-25 kuka.Pa vec je prvi strjelac u istoriji Wolsburga.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 03 dec 2010, 08:28

Eto ga, sada Dzeko spor, Dzeko ne trci, Dzeko nema tehniku, Dzeko ne igra protiv jakih odbrana, jako jako duhovito.

Dzeko uopste nije spor igrac, nego je on klasicni spic, koji visi na ivici offside-a da bi mu se mogle slati duge lopte kojima razbija protivnicku odbrani, a vidjeli smo X puta kako Dzeko kontre odradi, niko ga ne stize. Razlog za ovo je jednostavan, nije Wolfsbburg tehnicki "potkovan" kao Barcelona da igrom razbiju protivnika, te da mu pasovima udju u 16 metara.

O Dzekinoj tehnici mislim da nema potrebe raspravljati, za onako visokog igraca ona je odlicna, te vrlo cesto izbacuje protivnicke igrace driblingom kada dobije loptu, primjera radi protiv Slovacke je slomio onog odbrambenog, da ovaj idalje se nije oporavio od toga.

Sto se tice price da li je Dzeko za jaceg tima, ja vas nikako ne kontam, kako da nije, u Wolfsburgu tuse njegov citav talenat onakvom igrom, koja se zasniva na dugim pasovima, tusenju lopte i odbranom koja unisti sve sto Dzeko napravi.

Sve u svemu, Dzeko gdje god da odes sretno ti bilo, ne moze biti gore nego sto je sada u Wolfsima :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 dec 2010, 10:15

harishp je napisao/la: On je samo jedan u nizu,a ziku sad ti isti koji recimo bas to najvise rade su iznenadjeni i uvredjeni sto nam neko kritikuje Dzeku.Grdne rane. :roll:
Ili jesi,ili nisi...ebemu prangiju.
Nemoj ti potezati za logikom, živ bio. Vidjeli smo po onome što se dalo pročitati između redova:"Ja ne bih nikad priznao da sam pogriješio" :!:

Safetovo trenersko umijeće se ne može porediti sa Džekinim fudbalskim, tako da tu tvoju "logiku" okači mačku o rep. Da, ja sam kontra Safeta, al' to ne znači da sam manji Bosanac i Hercegovac od onih koji ga dižu u nebesa. Al' haj, ti znaš najbolje, u pravu si. Znači, da bi ti bio zadovoljan, ja sam trebao napisati da Džeko nema pojma. :lol:

Dakle, kada bi sada neko govorio o Džekinim trenerskim sposobnostima, ja bih morao reći da je Džeko u rangu sa Hitzfeldom, Cappelom, Anchelottijem? :lol:

Negativna kritika upućena Safetu i pozitivna upućena Džeki ne može se nikako staviti u isti koš, pobogu. No, bitno je da pojedinci napišu nešto na ovoj temi, pa makar to značilo da će njihov post biti, blago rečeno, smiješan. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 03 dec 2010, 10:27

kuk je napisao/la:Gotivim Dzeku naravno sto je nas i vrlo dobar igrac ali nisam siguran da li je on igrac za vece klubove od Wolfsburga..fali mu nekih aspekta igre..jer u klubovima kao recimo Barselona igras svaku sekundu nma tu samo cekas loptu u 16m nego trcanje, pasevi (sto on nema bas ni trcanje ni pas igra a ni driblinga), borba igras nonstop 60metara radius gore dolje..znaci mozda u nekim klubovima bi mu bilo lakse gdje ubacuju loptu cesto u 16m jer nemaju pas igru itd..za njegov stil igre mu je najbolje da sjedi u Njemackoj
AJD sad na jubitubi ukucaj dzeko best goals i pogledaj ovako par driblinga kao onaj gol kad je 5 igraca izokretao ko na ringispilu ;)
pa onda sjednes jedan vikend i upratis tekmu wolsburga kada covjek spasava svoj gol,uzima lopte,a pas igra,evo ja pratim svaku tekmu woslsa,ima bolji procenat tacnih lopti od 90% igraca wolsa,zna podvaliti ..... najzad od magata nema jaceg trenera u NJEMMACKOJ sigurno...i ako je on rekao nesto ,valjda zna bolje od nas.....druga stvar je sto ti padne motivacija kada ti zabijes 3 a odbrana primi 4,sto moras SVE SAM DOK KLOCEVI POKUSAVAJU DA DVA PASA POVEZU PA SE SVA IGRA SVODI NA DODAJ DZEKI ON CE SAM.....pogledaj igru wolsa,onih 9 golova dzeke .....to je fenomen u fudbalu u kakvoj ekipi igra
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

kuk
Kontakt:

Post Postao/la kuk » 03 dec 2010, 12:57

Pa gledam oko 90% Dzekinih utakmica i mislim da nema nista lose u tome da ostane u Njemackoj..ipak je bundesliga jedna od najboljih i godi nasem stilu igre gdje se moze i malo prosetati jer imas drugih igraca koji potrce malo za tebe itd..ali u Spaniji i Engleskoj naprimjer tesko da bi to poslo za rukom vecini nasih igraca inace bi morali na klupu..nije sve talenat nego se igra ta koncepcija igre itd...mozda grjesim ali Dzeki fali pas igra, primanje lopte, trcanje (ne samo kad je napad) itd..ali ipakk je mlad cojek i moze to sve popraviti do njega je...ali ipak mislim da je Bundesliga (ili mozda Serie A koju ja bas i ne volim) najbolja za njegov stil igre....

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 03 dec 2010, 13:21

Fali mu pas igra i primanje :mrgreen: Pa gledaš li ikad kako Džeko lijevom nogom sa igračem na leđima šalje lopte na skroz drugu stranu terena sa stopostotnom uspješnoću?! Ja nisam vidio špica da je u toj mjeri nesebičan i da ima tako jak pregled igre. Znači, doslovno ne griješi u najkomplikovanijim pasevima za napadača. Jedino da ja vrate na polušpica, pa da izbacuje napadače zadnjim pasom kako bi pokazao da i to može :roll: Znači, teško da ima napadača sa većim rezonom i da je nesebičniji i da bolje zna dodati od Džeke. Na ovu opasku na primanje se neću ni osvrtati.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 03 dec 2010, 14:07

kuk je napisao/la:Pa gledam oko 90% Dzekinih utakmica i mislim da nema nista lose u tome da ostane u Njemackoj..ipak je bundesliga jedna od najboljih i godi nasem stilu igre gdje se moze i malo prosetati jer imas drugih igraca koji potrce malo za tebe itd..ali u Spaniji i Engleskoj naprimjer tesko da bi to poslo za rukom vecini nasih igraca inace bi morali na klupu..nije sve talenat nego se igra ta koncepcija igre itd...mozda grjesim ali Dzeki fali pas igra, primanje lopte, trcanje (ne samo kad je napad) itd..ali ipakk je mlad cojek i moze to sve popraviti do njega je...ali ipak mislim da je Bundesliga (ili mozda Serie A koju ja bas i ne volim) najbolja za njegov stil igre....
Na zadnjih par stranica covjek je mogao da vidi svakakvih nebuloza, ali ja mislim da si ti dotakao vrh, pa ja se Dzeki ponajvise radi toga i divim, kako prima lopte to je cudo jedno bozije, a ti kazes da mu to fali, pa covjek prijemom lopte zna po dva ili tri igraca izbaciti.
Zadnja izmjena: guber90, dana/u 03 dec 2010, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 03 dec 2010, 14:20

Posbeno obratiti paznju na 1:21 kada kroz 3 odbrambena igraca na cc-a 10 metara prolazi i tu bukvalno kroz njih.
[youtube][/youtube]
Odma prvi go, da sjednes i places od ljepote kako je covjek pokraj 2 igraca primi, te ih izbaci i dade prelijep go.
1:01 - petom kroz noge golmanu, nije to znanje, to je sreca naravno.
2:17 - prelijep lob, naravno sretan opet,a prijem lopte idealan.
2:52 - opet prijem lopte perfektan i iz prve volej i GOLCINA, naravno sretno opet, jer ipak on nista od ovog ne zna samo je jako jako sretan, mislim da zivi u turbetu.

[youtube][/youtube]

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 03 dec 2010, 14:30

Real je izgleda ozbiljno zagrizao za Dzeku,uh kako bi bilo super da ode u Madrid...jedan od 3 najbolja kluba na svijetu svih vremena! dobra je stvar sto Realu treba napadac vec u januaru,sto zbog lige prvaka sto zbog spanskog prvenstva! mislim da u Wolfsburgu nece praviti probleme Dzeki da vec u januaru ode u najbolji evropski klub!? Edin je zasluzio da ga puste,jer jednom se u zivotu pruza prilika da zaigras u Realu...

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 03 dec 2010, 14:35

Eh vala svašta se može pročitati na ovom forumu...Očekujem da će u idućem postu neko napisati kako Džeki fali visina i igra glavom.Nekima su očigledno isprani mozgovi sa kojekakvim Galacticosima i ostalim promoterima modernog fudbala pa se igrači mjere po tome koji je više reklama snimio,a ne kako koji igra.A da ne govorim o (ne)upućenosti pojedinih članova.Ko je ovu sezonu pratio Wolfsburg zna kakav je majstor Džeko,zna koliko mu igrača puše za vrat(najmanje dvojica su uvijek na njemu),zna koliko mu je loša ekipa,zna koliko sebičnog playmakera (Diega) ima,a on je zabio 9 golova!Džeko nema dribling,pass i prijem lopte...Da nije smiješno bilo bi žalosno! :roll:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 03 dec 2010, 14:47

Džeko je jedan od najkompletnijih klasičnih centarfora trenutno. Ko tvrdi drugačije bolje mu je da odmah prestane pratiti fudbal.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 dec 2010, 14:57

hahah Dzeko ne zna primiti loptu.
Kad su Wolvsi rasturili Bayern 5:1. Dzeko prima loptu od Benalaglia, dodaje Misimovicu, Dzeko sprinta dalje kraj meni se cini Lahma, Miske asistira i samo kako je Dzeku tu primio loptu i zabio.
Sta je Dzeko radio od Bayerna slijedecu utakmicu, isto prolazi kroz njih pet i pogadja stativu.
Onda protiv Bremena, kroz trojicu se gura i zabija.
ManU, pa kraj Vidica je primio loptu samo tako i kulturno ga okrenuo, Vidic ga morao pokositi. Ne samo jednom.
Neko spomenu Benzemu, kaze ovaj je nas protiv Francuske pojeo, a Dzeko nista. Pa care, sta ti mislis sta bi Dzeko uradio sa Nadarevicem, Mravcom, Pandzom pa cak i sa Spahicem.

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 03 dec 2010, 15:28

Realno, Dzeko je nas i ja ga gotivim.
Mislim da je medju najboljim u Evropi trenutno, ali...

Mourinhov Real igra sa 1 klasicnim spicem i igacima koji se ubacuju iz drugog plana. Dzeko moze biti samo klasicni SPIC igrac i nista vise i ako sada ode u Real igrace dok se Higuain ne oporavi, ali mjesto u Realu je rezervisano za Higuaina i ako je on zdrav igrace.
Sto znaci da Dzeko mora sjediti i cekati sansu.
Higuain nije bilo ko, govorimo o igracu koji je zabio 30+ golova prole sezone za Real.

Dabogda Dzeko bio najboLji na svijetu ali u Realu pored Higuaina, tesko da ce se naigrati
FKS❤️1946

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 dec 2010, 15:32

soko je napisao/la:hahah Dzeko ne zna primiti loptu.
Kad su Wolvsi rasturili Bayern 5:1. Dzeko prima loptu od Benalaglia, dodaje Misimovicu, Dzeko sprinta dalje kraj meni se cini Lahma, Miske asistira i samo kako je Dzeku tu primio loptu i zabio.
Sta je Dzeko radio od Bayerna slijedecu utakmicu, isto prolazi kroz njih pet i pogadja stativu.
Onda protiv Bremena, kroz trojicu se gura i zabija.
ManU, pa kraj Vidica je primio loptu samo tako i kulturno ga okrenuo, Vidic ga morao pokositi. Ne samo jednom.
Neko spomenu Benzemu, kaze ovaj je nas protiv Francuske pojeo, a Dzeko nista. Pa care, sta ti mislis sta bi Dzeko uradio sa Nadarevicem, Mravcom, Pandzom pa cak i sa Spahicem.
:lol: Ne zna primiti loptu,ne zna driblati,ne zna hodati,samo se slucajno lopta odbijala od njega ko' u karambolu pa onda u gol i tako sesdestak puta u Vukovima.Isto tako mahinalno se odbije pa asistencija a i u repci ga sreca pratila.
Sigurno je dobio na lotou pa ga Vukovi placaju iz toga 5 miliona eura godisnje.
Salu na stranu,ja se u stvari i ne mogu naljutiti na ove sto ga kritikuju.Jer mi njihovi postovi izgledaju kao zaebancije.Pa tako da je to sve u dure.Ili mozda oni utisci losih igara u repci.Francuska i tako to.
Pa ebo te,sta bi onda Realovci nakon tekme protiv Barcelone.
Ronalda proglasili klocem,a Mourinha poslali zavezanog na magarcu put Portugala. :D
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 dec 2010, 16:10

djokica je napisao/la:Realno, Dzeko je nas i ja ga gotivim.

Mourinhov Real igra sa 1 klasicnim spicem i igacima koji se ubacuju iz drugog plana. Dzeko moze biti samo klasicni SPIC igrac i nista vise i ako sada ode u Real igrace dok se Higuain ne oporavi, ali mjesto u Realu je rezervisano za Higuaina i ako je on zdrav igrace.
Higuain nije bilo ko, govorimo o igracu koji je zabio 30+ golova prole sezone za Real.

Dabogda Dzeko bio najboLji na svijetu ali u Realu pored Higuaina, tesko da ce se naigrati
Realno,
Higuan nije ni blizu Dzeke. Pa Higuan ima Ronalda, Ozila, Di Mariu, Marcela koji dobije servirane lopte od ovih navedeni i on opet vise masi neg sto ubaci. Pored nakvih igraca on ima trenutno neki 7 golova. Na SP racku bi zabio da nije Messija. Protiv Nigerije, ono su smjesni golovi sto je on zabio(mesi po dva puta gadja golmana a ovaj stoji i ceka), protiv Njemacke se nije vidio. A jeste bio dobar protiv Liona :lol: , kad ih je Pjanici poslao ciku.
Ko fol teze je u Spaniji igrati. Pa sta je nas Dzeko uradio od Vilareal oba puta. U Wolfsburgu koju je Dzeko raketu zabio, Higuan samo moze sanjati o tome. Dzekina jedina slaba tacka je sto je Bosanac, jer voli popiti i zapjevati. Jer mi nismo bas neki radnici, kod nas je ma bice to.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 03 dec 2010, 16:17

Džeko je radnik itekakav. Da nije, ne bi iz godine u godinu toliko napredovao i vrijedno ispravljao nedostatke. I čak ne da ni da ga sputava očajna i nepostojeća igra Wolfsburga. I za najbolje se nađe izgovor kad cijela ekipa igra loše, pa se kaže "utopio se i on u sivilo". A Džeko fantastičan, bez obzira na saigrače. I za to treba dosta psihičke snage i motiva za napretkom. Izgleda da voli i da popije, ali bitnije od svega je da zna to da razgraniči i da nije lijen ni sekunde. Na terenu šeta samo kad je apsolutno višak da ganja i tako čuva snagu za prave stvari, tamo gdje je najjači. A još se i na svaki protivnički prekid vraća u odbranu i ima više uspješnih intervencija od Barzaglija i Kaera zajedno.

Visca el Višća!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 03 dec 2010, 16:18

soko je napisao/la:
djokica je napisao/la:Realno, Dzeko je nas i ja ga gotivim.

Realno,
Higuan nije ni blizu Dzeke. Pa Higuan ima Ronalda, Ozila, Di Mariu, Marcela koji dobije servirane lopte od ovih navedeni i on opet vise masi neg sto ubaci. Pored nakvih igraca on ima trenutno neki 7 golova. Na SP racku bi zabio da nije Messija. Protiv Nigerije, ono su smjesni golovi sto je on zabio(mesi po dva puta gadja golmana a ovaj stoji i ceka), protiv Njemacke se nije vidio. A jeste bio dobar protiv Liona :lol: , kad ih je Pjanici poslao ciku.
Ko fol teze je u Spaniji igrati. Pa sta je nas Dzeko uradio od Vilareal oba puta. U Wolfsburgu koju je Dzeko raketu zabio, Higuan samo moze sanjati o tome. Dzekina jedina slaba tacka je sto je Bosanac, jer voli popiti i zapjevati. Jer mi nismo bas neki radnici, kod nas je ma bice to.
Ja nisam ni rekao da je Higuain bolji od Dzeke. Siguran sam a je Dzeko bolji i kompletniji igrac, ali Higuain je u Realu vec nekoliko godina i vjerujem da ce imati prednost u startu. Ipak je zabijao prosle i ove sezone i ne mogu ga bas tako preseliti na klupu.
FKS❤️1946

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 dec 2010, 16:29

@Zeljovac,
Nije Dzeko bas neki radnik. Onaj je ovakav sto je zato sto ima nenormalan talent i jak je k'o zemlja.
Jeste napredovao, zato sto se nije smio zezati po Njemackoj. Sto se tice hrane, treninga i to jer ima neka struktura. I on ako ode u bolji tim bice jos jaci.
@djokica,
Real gleda da bude bolji od Barcelone, ako je Dzeko taj koji moze napraviti tu razliku itekako ce Higuan na klupu.
To sto je on tu vec nekoliko godina, to ne pije vode.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []