Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - općenito
Eh da smo samo dobili Veleza sada bi nam bilo svejedno hoce li se nastaviti ili ne ......
Steta....
Ovako razmisljaju strumfovi,tako da ovo njihovo lazno lice nije mjerilo.
Steta....
Ovako razmisljaju strumfovi,tako da ovo njihovo lazno lice nije mjerilo.
Zadnja izmjena: zagor1987, dana/u 27 maj 2020, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
Pa da se ne lažemo, svako bi u ovoj situaciji volio kraj a da je na mjestu Sarajeva.
I nije ti mrsko ici na drugi portal tj. forum i pratiti sta se pise, a nije tvoj klub u pitanju? Hajd ovdje preletis sve teme, normala, ali da namjenski ides na drugi forum a ne navijas za taj klub ne znam fakat.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- feniksptica
- Kontakt:
Sta je problem, pa zvanicno vam je saopstenje da vam je svejedno hoce l se nastavit il ne to jest nemate problem s tim sve dok nema prvaka
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Pa i ovu temu treba prebaciti na podforum FK Sarajevo. Da ne vidjeh ovu tvoju poruku pomislio bih da sam na njihovom podforumu. Samo oni pisu i jedni drugima dodaju lajkove. Okupirali su temu.
Procitaj ponovo pazljivo, ne bih rekao da je tako.feniksptica je napisao/la: ↑28 maj 2020, 00:07Sta je problem, pa zvanicno vam je saopstenje da vam je svejedno hoce l se nastavit il ne to jest nemate problem s tim sve dok nema prvaka
https://fkzeljeznicar.ba/stav-fk-zeljez ... nja/41638/
@ZaZelju ma hajd, ali fakat mi nije jasno ovo sto sam naveo.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- egocentrik
- Kontakt:
Ligu napustaju NK Čelik i FK Zvijezda 09, u ligu ulaze FK Krupa i FK Olimpik
Šampion je FK Sarajevo !
Šampion je FK Sarajevo !
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
Nema ispadanja nema sampiona odigrano samo 66% lige.egocentrik je napisao/la: ↑28 maj 2020, 00:38Ligu napustaju NK Čelik i FK Zvijezda 09, u ligu ulaze FK Krupa i FK Olimpik
Šampion je FK Sarajevo !
Nogometni klub Sarajevo preimenovan od 2021 u Kancelarija klub.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Sta ces tabela je jedino mjerilo a mi smo u kancelariji odigrali sa svima po 2 meca,super vam je logika al ne cudi to od vas. Nike valjda da ste promjenili misljenje da se ne igra jer ste skontali da mozda mozete ispasti?avenija je napisao/la: ↑28 maj 2020, 01:03Nema ispadanja nema sampiona odigrano samo 66% lige.egocentrik je napisao/la: ↑28 maj 2020, 00:38Ligu napustaju NK Čelik i FK Zvijezda 09, u ligu ulaze FK Krupa i FK Olimpik
Šampion je FK Sarajevo !
Nogometni klub Sarajevo preimenovan od 2021 u Kancelarija klub.
da jeste druze upravu si pobjednik kupa voda u EL, greska sa moje strane. Evo recimo u HNL, Makedoniji i Sloveniji igra se taj sistem sa 36 kola, i kad pogledas sve te lige su postigli veci uspjeh u Evropi nego mi, eto i makedonci su imali ekipu u EL.MortemHz je napisao/la: ↑27 maj 2020, 06:23Previše je da tri kluba ispadaju na 10 u ligi. Četvrto mjesto ne vodi u EL nego osvajač kupa, samo u slučaju ako kup osvoji neko od ekipa koje su već izborile europu.SanaBosna je napisao/la: ↑27 maj 2020, 02:32Sta mislite za ovakav sistem za PL i ostale lige?
Novi sistem BiH Takmicenje
Premijer Liga - 10 klubova
- Ekipa koja zavrsi na prvom mjestu je Sampion
- igraju se 36 Kola
- 3 Ispadaju
- Prvo plasirana ekipa dobija mjesto u takmicenje kvalifikacije za Ligu Sampiona
- Drugo, trece i cetvrto plasirane ekipe igraju u takmicenje kvalifikacije za Europa Liga
Prva Liga Federacije - 10 Klubova
- Ekipa koja zavrsi na prvom mjestu je Sampion i direktno ulazi u PL
- Igraju se 36 kola
- Ekipa na drugom mjestu ce igrati baraz 2 utakmice sa drugom plasiranom ekipom iz Prve Lige RS.
- 3 Ispadaju
Prva Liga RS - 10 Klubova
- Igraju se 36 kola
- Ekipa na drugom mjestu ce igrati baraz 2 utakmice sa drugom plasiranom ekipom iz Prve Lige Federacije.
- 3 Ispadaju
Sistem takmicenje 36 kola je isto kao 1. HNL.
Tako trebaju uvesti ovakav sistem i pomoci klubove da nadju investitore, FK Sarajevo ima bogat vlasnik samo neznam do sad kakva mu je uloga da li je ista ulozio u klub?
Znaci
- Premijer Liga 10 Klubova
- Prva Liga Federacije i RS 10 klubova
- Druga Liga Federacije i RS 10 klubova
- Uvesti Trecu Ligu Federacije i RS
- Pa srediti Kantonalne Lige.
Sa 10 klubova bi bas bilo zanimljivo i privukli bi dosta paznje sa strane.
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 28 maj 2020, 02:33, ukupno mijenjano 1 put.
Slazem se druze, Evo naprimijer transfer Sven Susica i Zakarica su super stvar za nasu ligu.Riziko je napisao/la: ↑27 maj 2020, 09:43Liga od 10 klubova, gdje 2 ispadaju, i ovih 36 kola bi bio pun pogodak.
Smanjanjem lige na 12 je došlo do veće zanimljivosti, interesantnije je, sad da li je kvalitetnije pitanje je, ali povećale su se i plate igrača po plbih, prenosi maltene svih 6 utakmica po kolu, taman kad je krenulo malo naprijed, korona satra i taj mali napredak.
Bez privatiacije u sportu ne može se očekivati neki već napredak.
Klubovi polako pocinju dovoditi sve jace i jace igrace.
- PovratakKralja
- Kontakt:
Nema jake lige dok sarajevski lobi sjedi u savezu.
„Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu.“
Nije mi jasno dug eto nek je 8 milion Eura pa jbt da li se nezna Savez snaci pa to srediti, nije to neka cifra kad je u pitanju citava PL, sigurno kad bi pokusali srediti nesto sa vlasnika FK Sarajeva moglo bi se taj dug srediti.
Nema brate treba biznismen ko Trump da nam sredi finansisko stanje. Isto nam i drzava moze pomoc, svaka drzava u svijetu ima ministar sporta i svoj budget cak i Juzni Sudan ima, pa zar nemogu odvojiti 50 miliona Eura za sporta!?

Eto drzava ima godisnji budget od 52 milijardu Eura.
Pa zar nemogu odvojiti makar 20-30 miliona u sportu? Pa jesu li toliko nesposobni?

Ko je ova Zora i sta je njena uloga???

Evo recimo u Federaciji u 2013 god je ulozito 17.9 miliona BAM.
Nema brate treba biznismen ko Trump da nam sredi finansisko stanje. Isto nam i drzava moze pomoc, svaka drzava u svijetu ima ministar sporta i svoj budget cak i Juzni Sudan ima, pa zar nemogu odvojiti 50 miliona Eura za sporta!?

Eto drzava ima godisnji budget od 52 milijardu Eura.
Pa zar nemogu odvojiti makar 20-30 miliona u sportu? Pa jesu li toliko nesposobni?

Ko je ova Zora i sta je njena uloga???

Evo recimo u Federaciji u 2013 god je ulozito 17.9 miliona BAM.
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 28 maj 2020, 02:55, ukupno mijenjano 6 puta.
- PovratakKralja
- Kontakt:
Treba više poštenja.
„Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu.“
Standardna sociotitoisticka razmisljanja.
Daj nam,pomozi nam, poguraj.
Stanite i razmislite. Postoje ljudi koji su napravili dugovanja. Postoje ljudi koji su odgovorni. Postoji poslovanje koje nije u minusu jer na silu ganjas titule i evrope. Ako ne mozes placati 10 000 jednog igraca, dovedes ono sto mozes. A ne dovedes ga za 10 000 platu, ne platis 5 mjeseci i eto ga 50 000 duga uz kamate.
Tako 5x i eto sa kamatama milionceka...
Ne znam cemu ta nadanja da ce drzava ulagati pare u klubove koji su rupa bez dna jer u upravama sjede ljudi koji trafike ne bi znali voditi. Gddje sjede ljudi koji su u dva mandata napravili 4 mil duga bez kamata, kao sad ce posteno? Da da. 100%.
Npr. mi imamo srecu, da je jedan nas navijac bankar poznavao tana i bio dovoljno "lud" da ulozi kao "dokaz" pola miliona svojih para kao garancija TAnu da radi ispravan potez. Sve ostalo je historija.
Danas imas klub koji fakat nema marke duga bilo kome. Gdje trener na mjesecnoj bazi sa porezom kosta 18 000, tss bog zna koliko. I opet smatram da se moze i mora puno bolje iskoristiti situacija u kojoj smo. No ipak, od dolaska investitora u fka, zbog borbe na trzistu, cijena igraca je rasla, u smislu primanja. Tako da prateci Fks, u tu igru su usli i drugi klubovi. I to je sasvim normalno, medjutim, jasno je da zbog nacina poslovanja i prihoda, FKS ce najmanje osjetiti posljedice te trke. Neki ce osjetiti sad, neki za dvije ili pet godina.
Neki ce mozda uspjeti dovesti kapital u klub. Neki ce mozda kroz godinu dvije ili tri i prestici fks. Ali oslanjati se na drzavu koja nema zakon o sportu, udruzenje premjerligasa, dvije glavne lige od kojih jedna se igra na pola teritorija a druga na drugoj polovini, gdje se 10 miliona ulozi u ventilatore a kada treba 800 000 uloziti u teren to je onda veliki projekat koji je i skup.
Mnogi ce poslije ove korone se moragi pokriti koliko su im jorgani dugi a ne koliko zamisle. Okrenuti se onome sto imaju i pronaci zdrav nacin poslovanja. Nadam se i da ce fks krenuti dalje od koseva i onog krmka u opstini centar jer imamo mogucnost da gradimo svoje.
Svi koji budu cekali ovu drzavu, mogli bi se za glavu uhvatiti prije nego se okrenu oko sebe. Tim seljacinama sport je zadnja rupa na sviralu.
Stanite i razmislite. Postoje ljudi koji su napravili dugovanja. Postoje ljudi koji su odgovorni. Postoji poslovanje koje nije u minusu jer na silu ganjas titule i evrope. Ako ne mozes placati 10 000 jednog igraca, dovedes ono sto mozes. A ne dovedes ga za 10 000 platu, ne platis 5 mjeseci i eto ga 50 000 duga uz kamate.
Ne znam cemu ta nadanja da ce drzava ulagati pare u klubove koji su rupa bez dna jer u upravama sjede ljudi koji trafike ne bi znali voditi. Gddje sjede ljudi koji su u dva mandata napravili 4 mil duga bez kamata, kao sad ce posteno? Da da. 100%.
Npr. mi imamo srecu, da je jedan nas navijac bankar poznavao tana i bio dovoljno "lud" da ulozi kao "dokaz" pola miliona svojih para kao garancija TAnu da radi ispravan potez. Sve ostalo je historija.
Danas imas klub koji fakat nema marke duga bilo kome. Gdje trener na mjesecnoj bazi sa porezom kosta 18 000, tss bog zna koliko. I opet smatram da se moze i mora puno bolje iskoristiti situacija u kojoj smo. No ipak, od dolaska investitora u fka, zbog borbe na trzistu, cijena igraca je rasla, u smislu primanja. Tako da prateci Fks, u tu igru su usli i drugi klubovi. I to je sasvim normalno, medjutim, jasno je da zbog nacina poslovanja i prihoda, FKS ce najmanje osjetiti posljedice te trke. Neki ce osjetiti sad, neki za dvije ili pet godina.
Neki ce mozda uspjeti dovesti kapital u klub. Neki ce mozda kroz godinu dvije ili tri i prestici fks. Ali oslanjati se na drzavu koja nema zakon o sportu, udruzenje premjerligasa, dvije glavne lige od kojih jedna se igra na pola teritorija a druga na drugoj polovini, gdje se 10 miliona ulozi u ventilatore a kada treba 800 000 uloziti u teren to je onda veliki projekat koji je i skup.
Mnogi ce poslije ove korone se moragi pokriti koliko su im jorgani dugi a ne koliko zamisle. Okrenuti se onome sto imaju i pronaci zdrav nacin poslovanja. Nadam se i da ce fks krenuti dalje od koseva i onog krmka u opstini centar jer imamo mogucnost da gradimo svoje.
Svi koji budu cekali ovu drzavu, mogli bi se za glavu uhvatiti prije nego se okrenu oko sebe. Tim seljacinama sport je zadnja rupa na sviralu.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Fino drzava isplati dug zbog samog sporta i buducnost fudbala i fino potraziti ljude koje su za to krivi i profitirali i kazniti, mislim nebi kluba krivio vec pojedince koje su za to odgovorni, i kad drzava otplati dug fino od te ljudi vratiti pare pa makar 50 godina vracali ali poent je da drugi shvate da nije ovo sala i da ce biti odgovorni za ta krivicna djela.Pantelija je napisao/la: ↑28 maj 2020, 03:25Standardna sociotitoisticka razmisljanja.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
O tome smo prije govorili, manje-više se svi slažemo da je 10 klubova taman u našoj ligi. Savez je izjavio da je to upravo plan nakon par godina lige sa 12 klubova, mislim da je u pitanju sezona 21/22.SanaBosna je napisao/la: ↑28 maj 2020, 02:17da jeste druze upravu si pobjednik kupa voda u EL, greska sa moje strane. Evo recimo u HNL, Makedoniji i Sloveniji igra se taj sistem sa 36 kola, i kad pogledas sve te lige su postigli veci uspjeh u Evropi nego mi, eto i makedonci su imali ekipu u EL.MortemHz je napisao/la: ↑27 maj 2020, 06:23Previše je da tri kluba ispadaju na 10 u ligi. Četvrto mjesto ne vodi u EL nego osvajač kupa, samo u slučaju ako kup osvoji neko od ekipa koje su već izborile europu.SanaBosna je napisao/la: ↑27 maj 2020, 02:32Sta mislite za ovakav sistem za PL i ostale lige?
Novi sistem BiH Takmicenje
Premijer Liga - 10 klubova
- Ekipa koja zavrsi na prvom mjestu je Sampion
- igraju se 36 Kola
- 3 Ispadaju
- Prvo plasirana ekipa dobija mjesto u takmicenje kvalifikacije za Ligu Sampiona
- Drugo, trece i cetvrto plasirane ekipe igraju u takmicenje kvalifikacije za Europa Liga
Prva Liga Federacije - 10 Klubova
- Igraju se 36 kola
- Ekipa na drugom mjestu ce igrati baraz 2 utakmice sa drugom plasiranom ekipom iz Prve Lige RS.
- 3 Ispadaju
Prva Liga RS - 10 Klubova
- Igraju se 36 kola
- Ekipa na drugom mjestu ce igrati baraz 2 utakmice sa drugom plasiranom ekipom iz Prve Lige Federacije.
- 3 Ispadaju
Sistem takmicenje 36 kola je isto kao 1. HNL.
Tako trebaju uvesti ovakav sistem i pomoci klubove da nadju investitore, FK Sarajevo ima bogat vlasnik samo neznam do sad kakva mu je uloga da li je ista ulozio u klub?
Znaci
- Premijer Liga 10 Klubova
- Prva Liga Federacije i RS 10 klubova
- Druga Liga Federacije i RS 10 klubova
- Uvesti Trecu Ligu Federacije i RS
- Pa srediti Kantonalne Lige.
Sa 10 klubova bi bas bilo zanimljivo i privukli bi dosta paznje sa strane.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
.SanaBosna je napisao/la: ↑28 maj 2020, 04:00Fino drzava isplati dug zbog samog sporta i buducnost fudbala i fino potraziti ljude koje su za to krivi i profitirali i kazniti, mislim nebi kluba krivio vec pojedince koje su za to odgovorni, i kad drzava otplati dug fino od te ljudi vratiti pare pa makar 50 godina vracali ali poent je da drugi shvate da nije ovo sala i da ce biti odgovorni za ta krivicna djela.Pantelija je napisao/la: ↑28 maj 2020, 03:25Standardna sociotitoisticka razmisljanja.
I tako oštetis Sarajevo i Tuzlu koji plaćaju sve. Treba komplet sve promijeniti i da ljudi koji su iz struke budu na čelu koji nesto odlučuje. Toliko puta ispričana priča, da ne treba ponavljati. Žalosno je što se klubovi nalaze u ovoj situaciji, većinom su sami krivi.
Kako Sarajevo plaća sve, ako dobiju 350.000 godišnje samo na korištenju gradskog stadiona?
P.S. pdf FK Sarajevo. Panika.
Pi pi pi pi
P.S. pdf FK Sarajevo. Panika.
Pi pi pi pi
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene