I neki dan u povratku mi Hrvati uzese 1.000 kuna. Presretaci. Kaze 3.000 prekoracenje (183 na 120) i 300 zmigavac. U stanicu, pa cekati, mozda i do 20h, a tad bilo 14h. Ili 1.000 njima na licu mjesta, kaze ima bankomat blizu. Tako i bi.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jesi li to ne dao Allah bio u lijepoj našoj ???JarnoTrulli je napisao/la: ↑27 maj 2020, 22:56U prva tri mjeseca auslenderskog zivota cca 300€ kazni, od toga jedno dizanje paukom 120€. Pa sam se smirio naredna tri.![]()
I neki dan u povratku mi Hrvati uzese 1.000 kuna. Presretaci. Kaze 3.000 prekoracenje (183 na 120) i 300 zmigavac. U stanicu, pa cekati, mozda i do 20h, a tad bilo 14h. Ili 1.000 njima na licu mjesta, kaze ima bankomat blizu. Tako i bi.![]()
Neces vjerovati, ali profesionalni i skolovani vozac sam.
I u lijepoj nasoj i lijepoj njihovoj.alex1991 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 22:57Jesi li to ne dao Allah bio u lijepoj našoj ???JarnoTrulli je napisao/la: ↑27 maj 2020, 22:56U prva tri mjeseca auslenderskog zivota cca 300€ kazni, od toga jedno dizanje paukom 120€. Pa sam se smirio naredna tri.![]()
I neki dan u povratku mi Hrvati uzese 1.000 kuna. Presretaci. Kaze 3.000 prekoracenje (183 na 120) i 300 zmigavac. U stanicu, pa cekati, mozda i do 20h, a tad bilo 14h. Ili 1.000 njima na licu mjesta, kaze ima bankomat blizu. Tako i bi.![]()
Neozbiljno u najmanju ruku.JarnoTrulli je napisao/la: ↑27 maj 2020, 23:09I u lijepoj nasoj i lijepoj njihovoj.alex1991 je napisao/la: ↑27 maj 2020, 22:57Jesi li to ne dao Allah bio u lijepoj našoj ???JarnoTrulli je napisao/la: ↑27 maj 2020, 22:56U prva tri mjeseca auslenderskog zivota cca 300€ kazni, od toga jedno dizanje paukom 120€. Pa sam se smirio naredna tri.![]()
![]()
Nije jos ukinuta samoizolacija za dolazak iz non EU zemalja, ali nikome se nisam javio po povratku, tako da... recimo da nisam znao da se moram samoizolirat.
I ti si klasicni bosnjo haha, ja cu ipak sacekat da ukinu ove samoizolacije. Mislim da ce 15tog juna.JarnoTrulli je napisao/la: ↑28 maj 2020, 00:39Nije jos ukinuta samoizolacija za dolazak iz non EU zemalja, ali nikome se nisam javio po povratku, tako da... recimo da nisam znao da se moram samoizolirat.![]()
Na granici niko nista, samo mahnuli da prodjemo.
Može @Trulli izać' iz Bosne, al' Bosna iz njeg' nikada, rekli bi neki.JarnoTrulli je napisao/la: ↑28 maj 2020, 00:39
Nije jos ukinuta samoizolacija za dolazak iz non EU zemalja, ali nikome se nisam javio po povratku, tako da... recimo da nisam znao da se moram samoizolirat.![]()
Na granici niko nista, samo mahnuli da prodjemo.
Nidje veze bgm, bosna ured da i nema zarazenih, a traze od nas izolaciju.
Ukinuli samoizolaciju za EU i zemlje Sengena prije 10ak dana, a ostavili za trecezemljase. E pa, ja se osjecam kao Evropljanin i intelektualac, ko ih ****.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑28 maj 2020, 13:24Može @Trulli izać' iz Bosne, al' Bosna iz njeg' nikada, rekli bi neki.JarnoTrulli je napisao/la: ↑28 maj 2020, 00:39
Nije jos ukinuta samoizolacija za dolazak iz non EU zemalja, ali nikome se nisam javio po povratku, tako da... recimo da nisam znao da se moram samoizolirat.![]()
Na granici niko nista, samo mahnuli da prodjemo.![]()
![]()
Kad neko bude pito zašto je nekima ukinuta izolacija, a nama nije. Evo ga najbolji moguci odgovor.
Hans živi u svojoj državi, kad mu se kaže nešto to mora ispoštovat ili platit kaznu i ide u susjednu državu. S druge strane imamo bošnju koji je u tuđoj državi, gledat će da izjebe zakon te države dokazano bezbroj puta, a ako ga uhvate počet će se žalit kako je zadnja rupa i svi ga mrze.JarnoTrulli je napisao/la: ↑28 maj 2020, 14:32Zasto bi bio bolji Hans koji je prosli vikend otisao sa porodicom u Tirol, inace prvo zariste u Europi, u kom su cak Austrijanci krili info o zarazi nekoliko dana, od Hase iz Varesa koji je otisao kuci 3 dana za Bajram?![]()
Pa, ako se osjećaš ovako:JarnoTrulli je napisao/la: ↑28 maj 2020, 14:15Btw, nigdje oni nisu jasno regulisali samoizolaciju, niti ostale mjere. Sve je preporuka, a ne zabrana ili naredjenje. Nije proglaseno vanredno stanje i nemaju zakonsko i ustavno uporiste da zabranjuju i naredjuju.![]()
i preporuka je dovoljna da budeš savjestan Evropljanin, ne?E pa, ja se osjecam kao Evropljanin i intelektualac, ko ih ****.![]()
Trenutno korisnika/ca: napoleon72, nerkolfc i 4 gosta.