NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA chat/svastara/prepucavanja
Giriček
Cijeli svijet je oduševljen Posljednjim plesom. Jeste li ga gledali?
"Naravno. Rekao bih da film ima pozitivnu i negativnu stranu. Ako je cilj filma bio da se dokaže da je Michael Jordan bio GOAT, onda je to uspio. Vidim da su s Jordanom uspoređivali mnoge, danas je aktualan LeBron James, ali vjerujem da je danas svima jasno da je Jordan najveći svih vremena. Film je s te strane fantastičan.
Gledajući Jordana, vidio sam sebe. Naravno, pri tome ne mislim na igračku sličnost. Slični smo tipovi, emotivni, maksimalno kompetitivni, nekad i bezobrazni. U nekim trenucima sam čak pustio suzu.
S druge strane, mislim da dokumentarac ne može biti pravi dokumentarac ako jedna osoba ima pravo izbora materijala i cenzorske škare u rukama. Istina, u filmu smo vidjeli svašta, puno toga, ali da bi priča bila prava, iskrena, moramo vidjeti sve, a ne selektirane informacije.
Jordan je težio sebe prikazati kao moralnu vertikalu, a u toj misiji nije prezao izložiti Horacea Granta ili Scottieja Pippena. Posebno mi je krivo zbog Pippena. On također ima 6-0, cijelu karijeru je bio njegov Robin, a Jordan je iznio niz detalja koji su ga ponizili i prikazali u negativnom svjetlu. Onaj navodni bojkot sezone, pa odbijanje da uđe u igru nakon što je Jackson odlučio da će protiv New Yorka šutirati Kukoč.
Jordan to nije smio napraviti, a ako je već napravio, onda je trebao pružiti priliku i drugoj strani da ponudi svoje viđenje."
Cijeli svijet je oduševljen Posljednjim plesom. Jeste li ga gledali?
"Naravno. Rekao bih da film ima pozitivnu i negativnu stranu. Ako je cilj filma bio da se dokaže da je Michael Jordan bio GOAT, onda je to uspio. Vidim da su s Jordanom uspoređivali mnoge, danas je aktualan LeBron James, ali vjerujem da je danas svima jasno da je Jordan najveći svih vremena. Film je s te strane fantastičan.
Gledajući Jordana, vidio sam sebe. Naravno, pri tome ne mislim na igračku sličnost. Slični smo tipovi, emotivni, maksimalno kompetitivni, nekad i bezobrazni. U nekim trenucima sam čak pustio suzu.
S druge strane, mislim da dokumentarac ne može biti pravi dokumentarac ako jedna osoba ima pravo izbora materijala i cenzorske škare u rukama. Istina, u filmu smo vidjeli svašta, puno toga, ali da bi priča bila prava, iskrena, moramo vidjeti sve, a ne selektirane informacije.
Jordan je težio sebe prikazati kao moralnu vertikalu, a u toj misiji nije prezao izložiti Horacea Granta ili Scottieja Pippena. Posebno mi je krivo zbog Pippena. On također ima 6-0, cijelu karijeru je bio njegov Robin, a Jordan je iznio niz detalja koji su ga ponizili i prikazali u negativnom svjetlu. Onaj navodni bojkot sezone, pa odbijanje da uđe u igru nakon što je Jackson odlučio da će protiv New Yorka šutirati Kukoč.
Jordan to nije smio napraviti, a ako je već napravio, onda je trebao pružiti priliku i drugoj strani da ponudi svoje viđenje."
Jedna zanimljivost...Billups je jedini igrac koji ima pozivitan omjer protiv MJ-a, Kobe-a i LBJ-a..
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ne znam zasto ali Chauncey Billups je meni u glavi ostao kao pobjednik. Statistika mu nije impresivna iz ove perspektive, nisu to ni neka aman ostvarenja u poredjenju s nekim drugim kosarkasima u ligi, ali kompletna njegova pojava, taj old school stil igranja kosarke, liderstvo i sve ostalo, jednostavno uvijek ce mi ostati pozitivna slika o njemu.
@GeriOldman
Ja sam pokusao nabrojati likove koji su u makar jednoj sezoni imali priblizno MVP brojke, i koji su imali potencijal da budu najbolji ikad na svojoj poziciji. Brandon Roy po meni, nije pokazao dovoljno da spada u tu kategoriju, iako je nesumjivo bio strasan strasan talent.
I da, ne mogu u ovu kategoriju stavljati Grega Odena, s obzirom da momak nazalost ama bas nista nije napravio na profesionalnom nivou. Ovi koje sam nabrojao nisu bili samo potencijali, imali su kvalitet i snagu, i to su pokazali u NBA. Samo eto nazalost njihove karijere (bar na tom najvisem MVP nivou), nisu dugo trajale. Hill je odigrao puno sezona, i Rose ce nadam se, ali kazem njihove karijere i igracke licnosti se dijele na 2 cjeline, prije i poslije povrede.
@GeriOldman
Ja sam pokusao nabrojati likove koji su u makar jednoj sezoni imali priblizno MVP brojke, i koji su imali potencijal da budu najbolji ikad na svojoj poziciji. Brandon Roy po meni, nije pokazao dovoljno da spada u tu kategoriju, iako je nesumjivo bio strasan strasan talent.
I da, ne mogu u ovu kategoriju stavljati Grega Odena, s obzirom da momak nazalost ama bas nista nije napravio na profesionalnom nivou. Ovi koje sam nabrojao nisu bili samo potencijali, imali su kvalitet i snagu, i to su pokazali u NBA. Samo eto nazalost njihove karijere (bar na tom najvisem MVP nivou), nisu dugo trajale. Hill je odigrao puno sezona, i Rose ce nadam se, ali kazem njihove karijere i igracke licnosti se dijele na 2 cjeline, prije i poslije povrede.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
-
- Kontakt:
Rodman kaže da mu je karijeri najviše odgovaralo kakav je odnos prema njemu imao Chuck Daly u Detroitu: ako uhvatiš 18 skokova u utakmici, ne zanima me kako si trenirao i šta radiš u privatnom životu. Najgore se osjećao u Spursima jer je tamo bilo ovako: ako zakasniš 5 minuta na trenining to postane najveća stvar na svijetu, trener ima problem sa tim, saigrači imaju problem sa tim, uprava ima problem sa tim.
-
Oduvijek sam znao da je odličan defanzivac i skakač, ali dok nisam odgledao treću (ili četvrtu) epizodu The Last Dance-a nisam bio svjestan koju nauku čovjek ima iza svojih skakačkih poduhvata. Jedna od dražih scena iz dokumentarca.
I. Thomas je vec prije nekoliko godina pricao bas o ovome dobro se sjecam, nesto tipa da je Rodman tokom treninga samo stajao i posmatrao suteve saigraca umjesto da vjezba s ostalim
odmah sam se prisjetio njega kad sam slusao ovu izjavu
odmah sam se prisjetio njega kad sam slusao ovu izjavu
Vazda me interesovalo kako su i zašto Knicksi ovako teške qarine
alal im ćufte, ovakvu okolinu imati i ništa ne uraditi
alal im ćufte, ovakvu okolinu imati i ništa ne uraditi

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nisi trebao nista puno istrazivati, samo izguglati James Dolan. Jim Buss u najboljoj formi je za tu budaletinu bio Pat Riley licno.
Vidio sam, kakva debilčina yebote kako je realno da ga neko nije likvidirao do sad jbt

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ma zaje.bava se lik. Drzi Knickse i MSG, zna da ne moze izgubit pare taman jos debilnije poteze pravio.
Rip Hamilton, nekadašnji košarkaš Vašingtona, otkrio je da je Majkl Džordan, u periodu igranja za Vizardse, trejdovao saigrača zbog prozivke na treningu.
Džordan se po drugi put vratio iz penzije 2001. i zaigrao za ekipu iz DC, a kakav je uticaj imao dovoljno govori i Hamiltonova anegdota.
"Laron Profit je pogodio jedan šut preko Džordana i dok je trčao nazad u odbranu rekao mu je: 'ne možeš da me čuvaš sa tim starim kolenima'. Ja sam odmah pomislio: 'Oh, stani, tajm-aut. Ne možeš to da kažeš nekome ko je GOAT'. Džordan je pop**deo. Kasnije mi je prišao i rekao 'okej Rip, dobar si momak, ali tvoj drugar Prof je gotov. On odlazi odavde i ti ćeš ostati sam. Neće ti ostati drugar, ostaješ usamljen'. Odgovorio sam mu: 'nema problema, ja sam tvoj saigrač čoveče'", prisetio se Hamilton u podkastu "All the smoke".
Legendarni košarkaš je ostao iza svog obećanja. Profit je trejdovan u Orlando Medžik u zamenu za pika na draftu, da bi se posle tri godine ponovo vratio u ekipu iz glavnog grada.
Džordan je tad i definitivno završio igračku karijeru...
Džordan se po drugi put vratio iz penzije 2001. i zaigrao za ekipu iz DC, a kakav je uticaj imao dovoljno govori i Hamiltonova anegdota.
"Laron Profit je pogodio jedan šut preko Džordana i dok je trčao nazad u odbranu rekao mu je: 'ne možeš da me čuvaš sa tim starim kolenima'. Ja sam odmah pomislio: 'Oh, stani, tajm-aut. Ne možeš to da kažeš nekome ko je GOAT'. Džordan je pop**deo. Kasnije mi je prišao i rekao 'okej Rip, dobar si momak, ali tvoj drugar Prof je gotov. On odlazi odavde i ti ćeš ostati sam. Neće ti ostati drugar, ostaješ usamljen'. Odgovorio sam mu: 'nema problema, ja sam tvoj saigrač čoveče'", prisetio se Hamilton u podkastu "All the smoke".
Legendarni košarkaš je ostao iza svog obećanja. Profit je trejdovan u Orlando Medžik u zamenu za pika na draftu, da bi se posle tri godine ponovo vratio u ekipu iz glavnog grada.
Džordan je tad i definitivno završio igračku karijeru...
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Objavio Škorić da je Duncan bio vođa Pistonsa, prije nego je otišao u San Antonio, kakav bilmez... 

1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
-
- Kontakt:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nikad istinitije nešto nisam pročitao
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Dinwiddie je top 10 plej lige. Potcjenjen igrac.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
-
- Kontakt:
Džaba mu sve to , zna i on , kad se vrate Zmija i ravnozemljaš može sa Musom pod ruku ....
Zato ovoliko ulizivanje Zmiji , konta nešto će promjeniti ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Pa njemu bi trebalo biti u interesu da ode iz Netsa,lik je produktivan iskljucivo s loptom u rukama a toga nece biti kad se ova dvojica vrate.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.