NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA 2019/2020
Kakav pateticni komedijas 

Pa sasvim normalna pojava svugdje u svijetu, i u Njemackoj ce Hans imati prednost u odnosu na Muju, u Bosni ces prije zaposliti nekog svog sa ic nego nekog arapa...USA se nista ne razlikuje od drugih drzava po tom pitanju a izgleda samo tamo je to problem.Zabit je napisao/la: ↑01 jun 2020, 22:11haj sto su Hrvati u Bosni "ugrozeni" nego sad nemaju ni prava u svojoj sopstvenoj **** drzavi.
@alemsa
Ovo sam radio eksperiment jer mi je kolega rekao, ako hoces bolji posao i vise poziva za intervjue moras promjeniti ime. Tako da sam ja prvo slao svoj rezime sa svojim arapskim imenom i nisam dobio nijedan poziv za intervju. U ovoj prvoj prijavi sam stavio za svoje rasu/etnicku pripadnost kao ono nedefinisano. Poslije sedmicu dana sam ovo uradio za taj isti oglas, promjenio svoje u popularno americko ime koje ima isto prvo slovo kao i moje pravo ime, a jos sam onda svoje prezime izmjenio te umjesto "ić" sam stavio amerikanizirano "ich" na kraju istog. Takodjer sam na rasu/etnicku pripadnost stavio da sam bijelackog porijekla. Ovo je bila prijava na isti posao, sa istim rezimeom. A vec sutra, na moje ogromno neiznenadjenje, sam dobio email za intervju.
Eto kod crnaca sto su poslodavci, nece njihovi Tyroni imati prednost

sta ako je u Njemackoj i kod nas tako, to treba da bude tako, to je normalno?japa je napisao/la: ↑01 jun 2020, 22:19Pa sasvim normalna pojava svugdje u svijetu, i u Njemackoj ce Hans imati prednost u odnosu na Muju, u Bosni ces prije zaposliti nekog svog sa ic nego nekog arapa...USA se nista ne razlikuje od drugih drzava po tom pitanju a izgleda samo tamo je to problem.Zabit je napisao/la: ↑01 jun 2020, 22:11haj sto su Hrvati u Bosni "ugrozeni" nego sad nemaju ni prava u svojoj sopstvenoj **** drzavi.
@alemsa
Ovo sam radio eksperiment jer mi je kolega rekao, ako hoces bolji posao i vise poziva za intervjue moras promjeniti ime. Tako da sam ja prvo slao svoj rezime sa svojim arapskim imenom i nisam dobio nijedan poziv za intervju. U ovoj prvoj prijavi sam stavio za svoje rasu/etnicku pripadnost kao ono nedefinisano. Poslije sedmicu dana sam ovo uradio za taj isti oglas, promjenio svoje u popularno americko ime koje ima isto prvo slovo kao i moje pravo ime, a jos sam onda svoje prezime izmjenio te umjesto "ić" sam stavio amerikanizirano "ich" na kraju istog. Takodjer sam na rasu/etnicku pripadnost stavio da sam bijelackog porijekla. Ovo je bila prijava na isti posao, sa istim rezimeom. A vec sutra, na moje ogromno neiznenadjenje, sam dobio email za intervju.
Eto kod crnaca sto su poslodavci, nece njihovi Tyroni imati prednost![]()
Pa daleko vecu ti diskriminaciju imas kao stranac (sto je opet na nivou apsolutnog minimuma) ako imas malo tezi akcent nego bilo koji crnac u Usa (kazes da si 3 godine u dc). Na kraju krajeva ako je privatna firma, ima covjek pravo da zaposli koga hoce.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 01 jun 2020, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Tako je svugdje, otkad je svijeta i vijeka, u svakoj drzavi svijeta to jeste normalno, dobices vise odbijenica kao neamerikanac, ili pripadnik manjine ali isto tako ako je tvoj zemo poslodavac ti ces dobiti posao prije amerikanca istih kvalifikacija i tada se neces buniti jel tako?Zabit je napisao/la: ↑01 jun 2020, 22:28sta ako je u Njemackoj i kod nas tako, to treba da bude tako, to je normalno?japa je napisao/la: ↑01 jun 2020, 22:19Pa sasvim normalna pojava svugdje u svijetu, i u Njemackoj ce Hans imati prednost u odnosu na Muju, u Bosni ces prije zaposliti nekog svog sa ic nego nekog arapa...USA se nista ne razlikuje od drugih drzava po tom pitanju a izgleda samo tamo je to problem.Zabit je napisao/la: ↑01 jun 2020, 22:11haj sto su Hrvati u Bosni "ugrozeni" nego sad nemaju ni prava u svojoj sopstvenoj **** drzavi.
@alemsa
Eto kod crnaca sto su poslodavci, nece njihovi Tyroni imati prednost![]()
Mijenja zabit percepciju sa rasizmom. Ti sad vidi klosara na ulici, sav istetoviran, thug, gangster pizda materina, imat ces posebnu vrstu obzira i percepcije njeg, libo te jel bijel, crn, azijant, isto ces mislit.
- ImperiaUzvracaUdarac
- Kontakt:
Kakve ovo ima veze sa NBA ? Ovdje se dovodi u pitanje integritet moderacije i administracije.
Na ilidzu više nisi siguran.
Nemoj da se gasiraš, nemoj da se loziš
Da ne bi morao u gepeku da se voziš !
- branimir85
- Kontakt:
Jeli se najveci oglasio o Pandama iz Secuana
.

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- ImperiaUzvracaUdarac
- Kontakt:
Skloni taj potpis, bode oci.
Sta ovaj kloc radi? Nemoj i ti ovako Zabite.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson

Zabit i neki njegov istomišljenik kad dođu ispred prodavnice čarapa na periferiji DCa
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Imam ja malo vise iskustva sa tim, nebi se bas ovako bruko. A u gradicu na periferiji gdje sam ja, jucer je bio odrzan sasvim normalan protest nesto kao sto je bilo za rahmetli Dzenana Memica na Ilidzi(isto gradic na periferiji glavnog grada, ako nisi upoznat slucajno). Ali takvi mirni protesti se mogu odrzati kada policija nije nadrkana vec razumljiva prema gradjanima sa kojim zive i rade u zajednici.

Zadnja izmjena: Zabit, dana/u 02 jun 2020, 03:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sta ovo ako nisi upoznat slucajno bi trebalo biti smijesno?
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
Ne, samo poredim dva gradica/mjesta u kojem sam zivio i zivim trenutno.
@aleme znam ja sta je klosar druze, nisam ja odrastao kao ti u sigurnom suburbu u okolini Hjustona
@aleme znam ja sta je klosar druze, nisam ja odrastao kao ti u sigurnom suburbu u okolini Hjustona
Zadnja izmjena: Zabit, dana/u 02 jun 2020, 03:58, ukupno mijenjano 1 put.
- ImperiaUzvracaUdarac
- Kontakt:
Ima iskustva, jednom u školi izvukao stolicu djevojcici i pobjegao u wc.
Kako ovaj lik nije jos banovan, psuje potocare po privatnim porukama i onda govori da je photoshop.
- ImperiaUzvracaUdarac
- Kontakt:
Daj briši ovo, smiju ti se ljudi.
Ubi ga nasabahu.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.