FC Bayern München II
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Omerbavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München II
Danas je startala treca liga i odmah pobjeda. 

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nova pobjeda, ovaj put protiv Preusen Munstera te je ekipa sada samo jedan bod iza vodećeg Duisburga. 
Batista Meier i Wriedt su postizali golove.
Treba napomenuti da je danas za drugi tim debitovao jedan od najvecih talenata Bayerna Jamal Musala koji ima svega 17 godina.

Batista Meier i Wriedt su postizali golove.
Treba napomenuti da je danas za drugi tim debitovao jedan od najvecih talenata Bayerna Jamal Musala koji ima svega 17 godina.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
A šta bi se sada dogodilo kada bi naprimjer naša druga ekipa izborila plasman u cvajtu? Da li imaju prava da nastupaju u istom organizacionom rangu sa prvom ekipom? Pošto se cvajta i Bundesliga vode kao Bundeslige. Znam da je Barcelona 2011. godine imala sličan slučaj kada je Barcelona B završila treća u Segundi, pa nisu učestvovali u playoffu za prvu ligu, jer je u Španiji pravilo da B tim mora biti 1 nivo ispod A tima, a u Njemačkoj je ja mislim pravilo da B tim mora biti minimalno 2 nivoa ispod A tima, tako da pratkički mogu osvojiti treću ligu, a da ne idu u cvajtu, ako sam dobro shvatio.
-
- Kontakt:
Dobro si shvatio, nazalost ne mogu igrati u 2 ligi cak i da se plasiraju tamo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kad se vidi da je market value vaše druge momčadi 32,5 milki, a ostalih u dritti od 4,5-7 onda su komentari o plasmanu suvišni.
-
- Kontakt:
Pa Mai je standardan, a Zirkzee je igrao 16 od 29 utakmica, jedino je Kvizanc pretežno u kadru prve momčadi.schickeria je napisao/la: ↑04 jun 2020, 13:16Ma dobro cijenu podižu cuisance zirkzee mai koji uopće ne igraju a vode se na transfermarktu pod 2 momčad
-
- Kontakt:
Nema to nikakve veze. Skuplje ne znači i nužno bolje, može se to vidjeti na milion primjera u evropskom fudbalu. I nije mnogo skuplje uopšte da kažeš da tim košta 100 miliona ili slično. To je sve do dobrog rada u klubu. Uostalom mnogi trećeligaši su ne tako davno igrali i Bundesligu i imaju mnogo više iskustva. Drugom timu Bayerna ovo tek prva sezona u trećoj ligi nakon mnogo godina.
-
- Kontakt:
Pa evo zadnje dvije igraju Richards i feldhahn na stoperima, zirkzee 16od 29 znači jedva 50 postoledar je napisao/la: ↑04 jun 2020, 15:12Pa Mai je standardan, a Zirkzee je igrao 16 od 29 utakmica, jedino je Kvizanc pretežno u kadru prve momčadi.schickeria je napisao/la: ↑04 jun 2020, 13:16Ma dobro cijenu podižu cuisance zirkzee mai koji uopće ne igraju a vode se na transfermarktu pod 2 momčad
Već sam pisao da nakon zapuštanja omladinskog pogona smo se strašno dignuli u tom segmentu. To ide najviše Salihamidzicu na čast
@bundesliga
Istina je da skuplje ne mora uvijek biti i bolje, ali kad se radi o market value koji se osvježava svakih par mjeseci i za koje postoje ozbiljne studije koje potvrđuju da ona predstavlja relevantnu vrijednost igrača, onda je skuplje skoro uvijek i bolje (jer zašto bi neko platio nekog igrača više ako može dobit drugog boljeg za manje para).
@schickeria
Ako je neko igrao 55% (Zirkzee) onda to nije jedva 50% nego preko 50% (a igrao bi i više da nije bio ozlijeđen). A Mai je propustio samo zadnje dvije utakmice zbog ozljede, inače je standardan.
Glavni razlog zašto vaša B ekipa nije premoćno prva je samo u tome što se radi o mladim igračima kojima fali iskustvo, sve drugo je na njihovoj strani (talent, uvjeti itd.). Tako da je sadašnji plasman očekivan, nema tu nikakvog iznenađenja.
Istina je da skuplje ne mora uvijek biti i bolje, ali kad se radi o market value koji se osvježava svakih par mjeseci i za koje postoje ozbiljne studije koje potvrđuju da ona predstavlja relevantnu vrijednost igrača, onda je skuplje skoro uvijek i bolje (jer zašto bi neko platio nekog igrača više ako može dobit drugog boljeg za manje para).
@schickeria
Ako je neko igrao 55% (Zirkzee) onda to nije jedva 50% nego preko 50% (a igrao bi i više da nije bio ozlijeđen). A Mai je propustio samo zadnje dvije utakmice zbog ozljede, inače je standardan.
Glavni razlog zašto vaša B ekipa nije premoćno prva je samo u tome što se radi o mladim igračima kojima fali iskustvo, sve drugo je na njihovoj strani (talent, uvjeti itd.). Tako da je sadašnji plasman očekivan, nema tu nikakvog iznenađenja.
-
- Kontakt:
@ledar
Iskustvo itekako igra ulogu. Imas drugi tim Bayerna koji gotovo deceniju nije igrao trecu ligu, a kad pogledas druge timove recimo Braunschweig, Ingolstadt nedavno igrali Bundesligu, Duisburg, Munchen 1860 2 ligu, Kaiserslautern isto posrnuli velikan. A opet B tim Bayerna u prvoj sezoni nakon toliko godina tako dobro stoji. Opet ponavljam, to je nikakva razlika kada pogledas recimo prvi tim Bayerna i Dortmunda koliko vecu vrijednost imaju od recimo Mainza, Paderborna, Werdera, Union Berlina itd. Takodjer dosta ovih timova iz trece lige je dugo godina igralo barem 2 ligu, tako da iskustvo je nemjerljivo.
Iskustvo itekako igra ulogu. Imas drugi tim Bayerna koji gotovo deceniju nije igrao trecu ligu, a kad pogledas druge timove recimo Braunschweig, Ingolstadt nedavno igrali Bundesligu, Duisburg, Munchen 1860 2 ligu, Kaiserslautern isto posrnuli velikan. A opet B tim Bayerna u prvoj sezoni nakon toliko godina tako dobro stoji. Opet ponavljam, to je nikakva razlika kada pogledas recimo prvi tim Bayerna i Dortmunda koliko vecu vrijednost imaju od recimo Mainza, Paderborna, Werdera, Union Berlina itd. Takodjer dosta ovih timova iz trece lige je dugo godina igralo barem 2 ligu, tako da iskustvo je nemjerljivo.
@Bundesliga
Pa brojčano je razlika prvog u odnosu na tri sljedeća kluba nesrazmjerno veća u trećoj nego u prvoj ligi. Bayo je u bundesu po market value 29% veći od Dortmunda, 45% od Leipziga i 97% od Kusena. Bayo II je u drite 320% veći od Kaisera, 364% od Ingola i 371% od Uerdingena.
Slažem se da iskustvo igra veliku ulogu, zato Bayo II i nije premoćno prvi na tablici, a prema potencijalima koji igraju su za ove druge svemirski brod (da imaju iskustvo razlika bi bila i 30-tak bodova).
Inače, ovi trećeligaši koje navodiš su nažalost postali odroni, München je nažalost završio čak i u regionalnoj. Jedan Bayer Uerdingen je nekad bio ugledan klub (Funkeli), i drago mi je kad vidim da se ponovo dižu. Realno je već cvajta loša, a drita da ne pričamo.
Pa brojčano je razlika prvog u odnosu na tri sljedeća kluba nesrazmjerno veća u trećoj nego u prvoj ligi. Bayo je u bundesu po market value 29% veći od Dortmunda, 45% od Leipziga i 97% od Kusena. Bayo II je u drite 320% veći od Kaisera, 364% od Ingola i 371% od Uerdingena.
Slažem se da iskustvo igra veliku ulogu, zato Bayo II i nije premoćno prvi na tablici, a prema potencijalima koji igraju su za ove druge svemirski brod (da imaju iskustvo razlika bi bila i 30-tak bodova).
Inače, ovi trećeligaši koje navodiš su nažalost postali odroni, München je nažalost završio čak i u regionalnoj. Jedan Bayer Uerdingen je nekad bio ugledan klub (Funkeli), i drago mi je kad vidim da se ponovo dižu. Realno je već cvajta loša, a drita da ne pričamo.
-
- Kontakt:
Mai je bio na klupi zadnje dvije za 1 ekipu,zirkzee i nije predvodnik ekipe već wriedtledar je napisao/la: ↑04 jun 2020, 17:48@bundesliga
@schickeria
Nije baš da se ovako nešto očekivalo, cilj je bio ostanak u 3 ligi.
Ali je i činjenica da je u ovu ekipu ulozeno poprilicno novca kao i u akademiju koja je sad najbolja u Njemačkoj i medju najboljima u Europi što nije bio slučaj do nedavno.
Mai je ozlijeđen od 27.5. a druga momčad je igrala zadnja dva kola 30.5. i 3.6., dakle nije ni mogao biti na raspolaganju.schickeria je napisao/la: ↑04 jun 2020, 23:04
Mai je bio na klupi zadnje dvije za 1 ekipu,zirkzee i nije predvodnik ekipe već wriedt
Ali je i činjenica da je u ovu ekipu ulozeno poprilicno novca kao i u akademiju koja je sad najbolja u Njemačkoj i medju najboljima u Europi što nije bio slučaj do nedavno.
Igrači kao što su Mai, Kvizanc, Dajaku, Zirkzee i Arp sigurno mogu igrati u prvoj ligi, a Früchtl, Richards, Jeong i Wriedt u cvajti. Ja mislim da 9 igrača premašuje trenutni rang natjecanja i zato ovi rezultati nisu iznenađenje. Ali primarni cilj i nije da se bude prvi, tako da se neke i nije forsiralo (kao npr. Kvizanca ili kasnije Zirkzeea).
-
- Kontakt:
Pa da, kazem ti, ulozeno je puno novca u dovođenje tih mladih igrača, Hasan je sa Neppeom napravio sjajan posao. Doveo Sauera iz salzburga za voditelja škole i sad je to drastično bolje nego prije par godinaledar je napisao/la: ↑05 jun 2020, 01:20Mai je ozlijeđen od 27.5. a druga momčad je igrala zadnja dva kola 30.5. i 3.6., dakle nije ni mogao biti na raspolaganju.schickeria je napisao/la: ↑04 jun 2020, 23:04
Mai je bio na klupi zadnje dvije za 1 ekipu,zirkzee i nije predvodnik ekipe već wriedt
Igrači kao što su Mai, Kvizanc, Dajaku, Zirkzee i Arp sigurno mogu igrati u prvoj ligi, a Früchtl, Richards, Jeong i Wriedt u cvajti. Ja mislim da 9 igrača premašuje trenutni rang natjecanja i zato ovi rezultati nisu iznenađenje. Ali primarni cilj i nije da se bude prvi, tako da se neke i nije forsiralo (kao npr. Kvizanca ili kasnije Zirkzeea).
Mai je iz dresdena, zirkzee iz feynorda, dajaku stutgarta, Richards je plaćen million eura, arp 3 miliona, jeong je već igrac freiburga ali se tamo nije snašao... Već je potpisao armindo sieb, ponajbolji mladi igrač hoffea.Selekcija je jako široka
Mladi potpisuju jer im je omogućeno igranje 3 lige koja je drastično ispred 4 koja je regionalna. Sad je najveći zadatak pronaći sredinu za daljnji razvoj jer netko tko je kvaliteta za bayern mora već sa 20 igrati u osrednjem bundesligasu
Wriedt je već stariji pa je potpisao za Willem 2
- Omerbavarac
- Kontakt:
Poluvrijeme meca protiv Braunschweiga je zavrsilo rezultatom 1:1.
Gol za Bayern je postigao Arp te se pri tome povrijedio i morao je napustiti igru.
Jeong je uknjizio asistenciju nakon zaista lijepe akcije.
Ko zeli da gleda drugo poluvrijeme evo link.
https://www.ndr.de/sport/fussball/lives ... er100.html
Gol za Bayern je postigao Arp te se pri tome povrijedio i morao je napustiti igru.
Jeong je uknjizio asistenciju nakon zaista lijepe akcije.
Ko zeli da gleda drugo poluvrijeme evo link.
https://www.ndr.de/sport/fussball/lives ... er100.html
- Omerbavarac
- Kontakt:
Mnogo dobre stvari se rade u 3. ligi.

Nova pobjeda, ovaj put protiv Zwickaua a strijelac oba gola je bio 17-ogodisnji Jamal Musiala, inace veliki talenat i momak koji je prije dva gola debitovao za drugu ekipu Bayerna.
Vrijedi napomenuti da je i Malik Tillman novi debitant u ovoj ekipi.
Sto se tabele tice, trenutno su Bayern II i Duisburg izjednačeni na prvoj poziciji s tim da Duisburg ima utakmicu manje.
Ja sam uvjeren da ce biti velika potraznja svih ovih igraca.
-
- Kontakt:
Doveli smo ga iz chelsea
Sad gledam recimo kad je Barcelona B 2010/11 u španskoj drugoj ligi završila na trećem mjestu za njih su igrali: Thiago, Marc Bartra, Deulofeu, Tello, Rafinha, Sergi Roberto, Oriol Romeu i tako još par igrača, nisu svi od njih postali vrhunski kvalitet, ali sigurno među nabrojanim ima par igrača koji su igrali vrhunski fudbal u nekom momentu svoje karijere a imamo i Thiaga i Sergi Roberta koji i dan danas igra na vrhunskom nivou u Barci tj Bayernu, tako očekujem i da iz Bayern II ekipe dva igrača doguraju do standardne prve postave u Bayernu i nama dosta.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.