UstanikSBII je napisao/la: ↑04 jun 2020, 14:09
Vanja8 je napisao/la: ↑04 jun 2020, 13:58
E cuj željo ce sa listicanima tužiti NSBiH...
Samo me interesuje zasto...?
Sto su dodijelili titulu Sarajevu...?
Sto su im dozvolili da ne testirani treniraju...?
Ili nesto trece...?
A možda koriste situaciju da uvale svoju tužbu, a da listicani plate i za njih...
Helem, sretno sa tužbom, ali Boga mi shodno vasim iskustvima sa tužakanjem drugih, misljenja sam da je ovo cisto pucanje u sopstvenu nogu...
No sretno mali plavi i na sudu...Jaa jesu se navadili iz sudnice i ne izlaze...
Široki ima osnovu tužiti savez! Jer po niti jednom kriteriju Borac ne može u Europu! Pravilnikom nije definirano tko popunjava mjesto u slučaju da se Kup prekine! Znači savez je na svoju ruku donjeo tu odluku! Kup nikome nije dodijeljen! Da je recimo dodijeljen Želji imali bi smisla da 4 ide jer ajde bar postoji "pobjednik" ovako se direktno ruše propozicije takmičenja!
O kojoj propoziciji govoris...
NS BiH je dobio preporuku od UEFA-e da se sagledaju sve mogucnosti da se liga nastavi, ali shodno iskustvu sa francuskom vladom, nije u stanju niti smije pokusati na silu iznuditi nastavak takmicenja...
Bez obzira na stvarno stanje oko COVID-19 u nasoj zemlji, NS BiH nije dobio saglasnost entitetskog ministarstva za nastavak takmicenja, ni prvenstva ni Kup-a...
Posto saglasnost važi za cjelokupnu državu, NSBiH nije u mogucnosti odobriti igranje KUP-a na jednom dijelu teritorije i mora postupiti po zahtjevu UEFA-e i dostaviti ucesnike za evropska takmicenja...
Govorim ovo ne pravdajuci taj cin, nego da shvatis da je sa ovom odlukom entiteskog ministarstva prakticno NS vezane ruke i da se na zasjedanju IO zbog toga nije moglo ni razmatrati zavrsnica takmicenja u Kup-u...
Tacno je da Pravilnik ne definise popunjavanje mjesta ako se to takmicenje prekine, ali oni ga mogu pravdati da njegovim neodigravanjem nema mi proglasenja pobjednika, a shodno da je Sarajevo zadnji osvajac KUP-a, Borac može ici kao 4- plasirani...
Cim nesto nije pravno definisano, onda se može tumaciti na nekoliko nacina i naravno da obicno klubovi na kraju ostanu kratkih rukava...