Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

UstanikSBII
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la UstanikSBII » 04 jun 2020, 14:09

Vanja8 je napisao/la:
04 jun 2020, 13:58
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

E cuj željo ce sa listicanima tužiti NSBiH...
Samo me interesuje zasto...?

Sto su dodijelili titulu Sarajevu...?
Sto su im dozvolili da ne testirani treniraju...?
Ili nesto trece...?

A možda koriste situaciju da uvale svoju tužbu, a da listicani plate i za njih...

Helem, sretno sa tužbom, ali Boga mi shodno vasim iskustvima sa tužakanjem drugih, misljenja sam da je ovo cisto pucanje u sopstvenu nogu...

No sretno mali plavi i na sudu...Jaa jesu se navadili iz sudnice i ne izlaze... :rol: :rol: :rol:

Široki ima osnovu tužiti savez! Jer po niti jednom kriteriju Borac ne može u Europu! Pravilnikom nije definirano tko popunjava mjesto u slučaju da se Kup prekine! Znači savez je na svoju ruku donjeo tu odluku! Kup nikome nije dodijeljen! Da je recimo dodijeljen Želji imali bi smisla da 4 ide jer ajde bar postoji "pobjednik" ovako se direktno ruše propozicije takmičenja!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 04 jun 2020, 14:17

Drago mi je sto je ostalo zabiljezeno na ovoj temi. Dok sam zenicanima govorio sta ih ceka i sugerirao im da se bore svim silama za nastavak jer ce ga poflautati oni su sanjarili o nekim prosirivanjima liga :tokralju: kako vas zavalise ko bekane :tokralju:

13 Mart
Bio sam sa Sejom Kajtazom jutros koji je predstavnik iz HNK u NS. Ako ovakvo stanje ostane do 15.04. Sarajevo je sampion. Ispadaju Celik i Zvijezda a ulaze Olimpik i Krupa
Ovo vam je 100 % tacna informacija. Ne postoji drugi nacin da se regularnije zavrsi prvenstvo. Sve ekipe su odigrale dva puta izmedju sebe. Do 15 aprila ako se stanje ne stabilizuje ovako se postupa ;)
16 maj
Ovi iz Celika umjesto da se zalazu za nastavak gdje je Musija raspustio citavu ekipu non stop potenciraju prekid koji ih vodi u nizi rang. Usaglaseno je da se liga nece prosirivati i da u slucaju prekida sampion je Sarajevo a ispadaju dvije posljednje plasirane ekipe. Ulaze Olimpik i Krupa kao dvije prvolasirane u entitetskim. Liga se nece prosirivati to je milion posto
Dobro ove prve dvije su bile loze :rol: ali sam predosjetio :angel:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 jun 2020, 14:24

UstanikSBII je napisao/la:
04 jun 2020, 14:09
Vanja8 je napisao/la:

Ili nesto trece...?

A možda koriste situaciju da uvale svoju tužbu, a da listicani plate i za njih...

Helem, sretno sa tužbom, ali Boga mi shodno vasim iskustvima sa tužakanjem drugih, misljenja sam da je ovo cisto pucanje u sopstvenu nogu...

No sretno mali plavi i na sudu...Jaa jesu se navadili iz sudnice i ne izlaze... :rol: :rol: :rol:

Široki ima osnovu tužiti savez! Jer po niti jednom kriteriju Borac ne može u Europu! Pravilnikom nije definirano tko popunjava mjesto u slučaju da se Kup prekine! Znači savez je na svoju ruku donjeo tu odluku! Kup nikome nije dodijeljen! Da je recimo dodijeljen Želji imali bi smisla da 4 ide jer ajde bar postoji "pobjednik" ovako se direktno ruše propozicije takmičenja!
O kojoj propoziciji govoris...
NS BiH je dobio preporuku od UEFA-e da se sagledaju sve mogucnosti da se liga nastavi, ali shodno iskustvu sa francuskom vladom, nije u stanju niti smije pokusati na silu iznuditi nastavak takmicenja...
Bez obzira na stvarno stanje oko COVID-19 u nasoj zemlji, NS BiH nije dobio saglasnost entitetskog ministarstva za nastavak takmicenja, ni prvenstva ni Kup-a...
Posto saglasnost važi za cjelokupnu državu, NSBiH nije u mogucnosti odobriti igranje KUP-a na jednom dijelu teritorije i mora postupiti po zahtjevu UEFA-e i dostaviti ucesnike za evropska takmicenja...
Govorim ovo ne pravdajuci taj cin, nego da shvatis da je sa ovom odlukom entiteskog ministarstva prakticno NS vezane ruke i da se na zasjedanju IO zbog toga nije moglo ni razmatrati zavrsnica takmicenja u Kup-u...
Tacno je da Pravilnik ne definise popunjavanje mjesta ako se to takmicenje prekine, ali oni ga mogu pravdati da njegovim neodigravanjem nema mi proglasenja pobjednika, a shodno da je Sarajevo zadnji osvajac KUP-a, Borac može ici kao 4- plasirani...
Cim nesto nije pravno definisano, onda se može tumaciti na nekoliko nacina i naravno da obicno klubovi na kraju ostanu kratkih rukava...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 04 jun 2020, 14:28

Vanja8 je napisao/la:
04 jun 2020, 14:24

Tacno je da Pravilnik ne definise popunjavanje mjesta ako se to takmicenje prekine, ali oni ga mogu pravdati da njegovim neodigravanjem nema mi proglasenja pobjednika, a shodno da je Sarajevo zadnji osvajac KUP-a, Borac može ici kao 4- plasirani...
Cim nesto nije pravno definisano, onda se može tumaciti na nekoliko nacina i naravno da obicno klubovi na kraju ostanu kratkih rukava...
Pa ako se takvim rezonovanjem vode za kup onda nisu trebali proglasiti ni pobjednika u ligi jer ni liga nije završena.

Herero
Kontakt:

Post Postao/la Herero » 04 jun 2020, 14:31

Cocaine je napisao/la:
04 jun 2020, 14:17
Drago mi je sto je ostalo zabiljezeno na ovoj temi. Dok sam zenicanima govorio sta ih ceka i sugerirao im da se bore svim silama za nastavak jer ce ga poflautati oni su sanjarili o nekim prosirivanjima liga :tokralju: kako vas zavalise ko bekane :tokralju:

13 Mart
Bio sam sa Sejom Kajtazom jutros koji je predstavnik iz HNK u NS. Ako ovakvo stanje ostane do 15.04. Sarajevo je sampion. Ispadaju Celik i Zvijezda a ulaze Olimpik i Krupa
Ovo vam je 100 % tacna informacija. Ne postoji drugi nacin da se regularnije zavrsi prvenstvo. Sve ekipe su odigrale dva puta izmedju sebe. Do 15 aprila ako se stanje ne stabilizuje ovako se postupa ;)
16 maj
Ovi iz Celika umjesto da se zalazu za nastavak gdje je Musija raspustio citavu ekipu non stop potenciraju prekid koji ih vodi u nizi rang. Usaglaseno je da se liga nece prosirivati i da u slucaju prekida sampion je Sarajevo a ispadaju dvije posljednje plasirane ekipe. Ulaze Olimpik i Krupa kao dvije prvolasirane u entitetskim. Liga se nece prosirivati to je milion posto
Dobro ove prve dvije su bile loze :rol: ali sam predosjetio :angel:
Druže pastrva, dobro došao natrag, sa stotog profila :rol:
Kakav umobolnik :beba:
HŠKZ

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 jun 2020, 14:33

chily-rz je napisao/la:
04 jun 2020, 14:28
Vanja8 je napisao/la:

Pa ako se takvim rezonovanjem vode za kup onda nisu trebali proglasiti ni pobjednika u ligi jer ni liga nije završena.
Pa ne možes tako gledati drug moj...
Postoji razlika u ta dva takmicenja, u prvenstvu su odigrana 22 kola i postoji tabela...Da je odigrano manje kola, sigurno bi prvenstvo bilo ponisteno i vjerovatno bi bili prijavljeni proslogodisnji ucesnici...
Kup je nesto sasvim drugo i druga vrsta takmicenja...
Ja ni u jednom slucaju nisam rekao da je to sve opravdano i regularno, ali to je zapravo i osnova ovakvih odluka koje su donijete u NS

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 04 jun 2020, 14:38

Vanja8 je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

Ili nesto trece...?

NS BiH je dobio preporuku od UEFA-e da se sagledaju sve mogucnosti da se liga nastavi, ali shodno iskustvu sa francuskom vladom, nije u stanju niti smije pokusati na silu iznuditi nastavak takmicenja...
Bez obzira na stvarno stanje oko COVID-19 u nasoj zemlji, NS BiH nije dobio saglasnost entitetskog ministarstva za nastavak takmicenja, ni prvenstva ni Kup-a...
Posto saglasnost važi za cjelokupnu držav
u, NSBiH nije u mogucnosti odobriti igranje KUP-a na jednom dijelu teritorije i mora postupiti po zahtjevu UEFA-e i dostaviti ucesnike za evropska takmicenja...
Govorim ovo ne pravdajuci taj cin, nego da shvatis da je sa ovom odlukom entiteskog ministarstva prakticno NS vezane ruke i da se na zasjedanju IO zbog toga nije moglo ni razmatrati zavrsnica takmicenja u Kup-u...
Ovaj dio ne razumijem? Nije dobio suglasnost RS (!!!) Na čijem se teritoriju svakako ne igraju utakmice Kupa znači savez je i tu mogao "protumačiti" sve po svojoj želji! U teoriji recimo da je jedinstva 2 liga BiH i da u 1 nemaš niti jedan klub iz RS ispalo bi apsurdno da se liga ne može igrati jer praktično se ne igra na teritoriju koji donosi preporuke! (Što je slučaj sa Kupom)
Najgore od svega je što su iz saveza rekli službeno da se Kup ne igra da ne bi bilo manipulacija!!!! Ej pa gdje to sve vodi!

PS to oko Francuske je za nas relevantno ko i prosvjedi u SADu! Kako se recimo nisu ugledali na zemlje koje su puno gore prošle (tipa Italija Španjolska UK itd.) Meni je osobno najkrivlje što su se klubovi iz federacije naguzili ovim kriminalcima iz RS! Počevši od **** Hrvatskih i Bošnjačkih članova saveza! Ok je meni što je Sarajevo prvak (na stranu zajebancije i prepucavanja) al isto to Sarajevo će izgubiti dosta toga živi bili pa vidjeli kako će naši klubovi odigrati u Europi! I te priče oko financija su smiješne pa ne bi da testiranje košta milione! Pa tko testira radnike u Bingu, Konzumu itd sretnu dnevno tisuće ljudi i nikom ništa! Te gluposti oko "zdravlja božanstva" zvanih nogometaši je šuplja priča!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 04 jun 2020, 14:40

:oops:
Goodman je napisao/la:
04 jun 2020, 06:33
TheIvicnjak je napisao/la:
04 jun 2020, 04:53
kerimatomic1921 je napisao/la:
03 jun 2020, 21:04

100% buraz, nema druge. Banda, mafija i izdajnici

Tako je komsije! Dusmani i izdajnici sve rade da uniste ono za sta smo se borili. Ne dajte da vas zavedu i da grbavica postane ". Obracunajte se sa izrodima koji su medju vama. Krenite od vrha jer zna se kako je sve pocelo. Jasno je ko dan ko stoji iza svega-Sveti Petar je zaveo vase vodje..
slika
Ili ih nije zaveo, nego je imao u dzepu 20KM pa ih je jednostavno kupio. Bilo kako bilo, njegova veza sa amavom je rezultirala ovom veleizdajom.
slika
IZDRZITE!!!

Dosli bi mi da sa vama protestujemo ali ne mozemo jer imamo neku proslavu jbg :problem:
Šta slavite?
Nije valjda da se već prpremate za 9. januar?
To cemo akobogda sastaviti sa novom godinom. Idemo kod druga Vice na tu proslavu.
Sada slavimo jos jednu titulu u nizu.
Vi budite jaki. Bolje i da se date petru i mili nego da se ugasite

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 04 jun 2020, 14:42

Sretno zenicanima u borbi za likCe. Nisu oni retardi konvikts,red bul i samoposteno slika tog kluba. To su obicni mazlumi koji vise po forumu i cekaju da im neko spasi klub. Ima Zenica pametnih momaka da to sve poslozi. Trebati ce im dosta vremena,sabura,znoja i krvi ali ne boli to kada znas da ce ono zbog cega zivis jednom prodisati. Puno srece,da se sto prije vratite i ne pristajte na stecaj ni u kojem slucaju. To je pisanje po citavoj istoriji kluba. Samo se sjetite onih koji su ga toliko godina drzali u zivotu. Sretno likCe

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 04 jun 2020, 14:45

Vanja8 je napisao/la:
04 jun 2020, 14:33
chily-rz je napisao/la:
04 jun 2020, 14:28
Vanja8 je napisao/la:

Pa ne možes tako gledati drug moj...
Postoji razlika u ta dva takmicenja, u prvenstvu su odigrana 22 kola i postoji tabela...Da je odigrano manje kola, sigurno bi prvenstvo bilo ponisteno i vjerovatno bi bili prijavljeni proslogodisnji ucesnici...
Kup je nesto sasvim drugo i druga vrsta takmicenja...
Ja ni u jednom slucaju nisam rekao da je to sve opravdano i regularno, ali to je zapravo i osnova ovakvih odluka koje su donijete u NS
To stoji za ligu al isto tako za priča da je "svatko igrao sa svakim" je ok (ima smisla) a moglo se vrlo lako dogoditi da nije i šta onda! Plus u propozicijama takmičenja ne stoji ništa u vezi toga prvenstvo je zamišljeno na 33 kola! Znali odigrano je tek 66% istog! Još je veći apsurd u nižim ligama gdje su prvaci proglašeni na osnovu NIČEGA! savez je donjeo kriminalne odluke i gledajući našu regiju i stručne preporuke liga se mogla nastaviti! Nažalost nije i sramota će pasti na sve klubove federacije!!! Jer su se prodali za ništa!!! Znači imaš 75% klubova u takmičenju ovi imaju 3 od toga jedan apsolutno nebitan (Zvijezda) jedna osrednji (Radnik ali se ne pita puno) i jedna te jedini klub hebe tj ne klub nego njegovo vodstvo! E to je poraz!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 04 jun 2020, 14:53

Hantraga je napisao/la:
02 jun 2020, 18:06
Zrinjski je gospodski klub :thumbup: Pravi sportski rivali.
Drago vam bjezati iz loze kada izjednacite?

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 04 jun 2020, 14:56

Vanja8 je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

Ili nesto trece...?

Posto saglasnost važi za cjelokupnu državu, NSBiH nije u mogucnosti odobriti igranje KUP-a na jednom dijelu teritorije i mora postupiti po zahtjevu UEFA-e i dostaviti ucesnike za evropska takmicenja...
Nogometni savez kao odgovorna institucija na nivou države BiH nije ništa uradio da eventulano omogući nastavak prvenstva, već je cijelo vrijeme praktički bio transmiter poruka između UEFE, klubova i resornih ministarstava, odnosno kriznih štabova.
Kao ono u smislu, vi nam dajte preporuke, vi tamo se tamo dogovorite i poduzmite mjere al mi ćemo na kraju odlučiti. Ok a je li to vrhunac njihovog djelovnja? Pa koji će k...c Savez i sve silne dobro plaćene komisije u istom?? Čak 16 komisija i još 3 tijela pored njih sa po 6 članova u svakoj komisiji i ova 3 tijela to je preko 100 zaposlenih samo po pitanju komisija. A i da nisu svi u radnom odnosu primaju nekakve naknade.
Hrvati su bili uspostavili komisiju ( povjerenstvo za Covid 19 ) u sklopu HNS-a koja je odradila najveći dio oko testiranja igrača i uposlenih, te su u jednom trenutku imali kompletan presjek situacije svakog igrača u HNL-u. Šta je problem u testiranjima? Različiti testovi, načini testiranja, retestiranja, vremenski okvir mogućnost dobijanja netačnih rezultata. Potencijalno vrlo opasna stvar ako je klubovi rade na svoju ruku.
Mislim sjediš u NSBiH, nekakav si klinac palac a nisi u stanju preduzeti odgovornost što se tiče organizacije takmičenja u kriznim vremenima, pa ne mogu je klubovi preuzimati samoinicjativno. Valjda su klubovi i Savez trebali biti partneri u donošenju odluka i poduzimanju aktivnosti, s jedne strane stole da sjede oni zajedno a s druge krizni štabovi.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 04 jun 2020, 14:57

Cocaine je napisao/la:
04 jun 2020, 14:42
Sretno zenicanima u borbi za likCe. Nisu oni retardi konvikts,red bul i samoposteno slika tog kluba. To su obicni mazlumi koji vise po forumu i cekaju da im neko spasi klub. Ima Zenica pametnih momaka da to sve poslozi. Trebati ce im dosta vremena,sabura,znoja i krvi ali ne boli to kada znas da ce ono zbog cega zivis jednom prodisati. Puno srece,da se sto prije vratite i ne pristajte na stecaj ni u kojem slucaju. To je pisanje po citavoj istoriji kluba. Samo se sjetite onih koji su ga toliko godina drzali u zivotu. Sretno likCe

:guz: :guz: :guz:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 jun 2020, 14:59

Cocaine je napisao/la:
Čelik će kao klub opstati. Ali borba će biti teška.
Ovo je šansa da Bolić, Hibić i dr...uz pomoć navijača, i drugih kojima je ovaj klub u srcu, da nadju investitora ali iz vana, da udju u klub i krenu u rekonstrukciju kluba jer im je u ovom trenutku najvažnije da se očuva tradicija kluba a ne da se ugasi i da se osnuje novi. To više nikada ne bi bio klub koji je osnovan u onoj državi 1945 godine kao FK Čelik.

Sad je vrijeme da čitava Zeničko-dobojski regija koja broji cca pola miliona ljudi da se svi jaki ljudi uključe i spase Čelik a ne da se čeka Kasumović.

Ako ovoliki potencijal koji ima ova regija ne može održavati jedan klub koji u Zenici nema ama bas nikakve konkurencije, onda nama ne treba ni država ni sport.

Puno sreće želim Zeničanima u borbi za svoj klub i identitet istog. :bih:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 jun 2020, 14:59

Bratski klubovi opet protiv Saveza :kafa:

Ako postoje dva kluba kome je savez vise nego ikome pomogao, to su onda ova dva kluba.

Tuzba bi mozda inekako imala efekta, da su se igraci bratskih klubova testrali i time pokazali svima da su za nastavak lige. Ovako, zvanicno oni nisu bili za nastavak jer nisu dostavili rezultate testiranja.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 jun 2020, 15:00

Uh podugi statusi, Ako moze samo neko da mi odgovori
Jesu l Plavi prestali kmecat i shvatili da se liga igra na bodove i da oni isto nisu bili za nastava lige ( kup je druga stvar )
Jesu l Zenicani prihvatili da bi i da su ih ostavili ostali bez licence
Jesu l to gospoda iz Sirokog Brijega ( napisao bih grada ..al nema smisla) zavolila drzavu Bosnu i Hercegovinu il su i dalje licemjerni pa prodaju lazne price ispod koje se krije licna korist
Je l Pappi i dalje prca Zenicane
Je l ovi sisojini i iz Olimpika pokusavaju bit vazan faktor ovdje
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 04 jun 2020, 15:04

Pecara ili Banja Luka :think:

Euro nastup FK Sarajevo gledat cemo na ...
Zadnja izmjena: Machak, dana/u 04 jun 2020, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
Mjau !

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 04 jun 2020, 15:04

AlemC85 je napisao/la:
04 jun 2020, 14:59
Cocaine je napisao/la:
Čelik će kao klub opstati. Ali borba će biti teška.
Ovo je šansa da Bolić, Hibić i dr...uz pomoć navijača, i drugih kojima je ovaj klub u srcu, da nadju investitora ali iz vana, da udju u klub i krenu u rekonstrukciju kluba jer im je u ovom trenutku najvažnije da se očuva tradicija kluba a ne da se ugasi i da se osnuje novi. To više nikada ne bi bio klub koji je osnovan u onoj državi 1945 godine kao FK Čelik.

Sad je vrijeme da čitava Zeničko-dobojski regija koja broji cca pola miliona ljudi da se svi jaki ljudi uključe i spase Čelik a ne da se čeka Kasumović.

Ako ovoliki potencijal koji ima ova regija ne može održavati jedan klub koji u Zenici nema ama bas nikakve konkurencije, onda nama ne treba ni država ni sport.

Puno sreće želim Zeničanima u borbi za svoj klub i identitet istog. :bih:
Daj boze ali nema tu ljubavi. Vidim ih skupili se i filozofiraju a naprimjer ovaj konvikts nema ni clansku. Piskaraju i filozofiraju po forumu,cekaju da im neko dodje spasiti klub. Klasicno provincijsko ponasanje ali valjda ima Zenica jos djece kojoj je stalo do Celika. Ako ovi indijanci budu spasavali gotovi su

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 04 jun 2020, 15:04

Pojacava se zeljkan zestoko,sad ce prosjek godina biti 39

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 jun 2020, 15:08

Machak je napisao/la:
04 jun 2020, 15:04
Pecara ili Banja Luka :think:

Euro nastup FK Sarajevo gledat cemo na ...
Vidim da te muci to pitanje danima :D
Zbog cega se stresiras?

Hoce li se opet ovde voditi prica kako smo mi puni kompleksa prema komsijama? :D

Al s obzirom da si toliko zeljan dogovora, mi cemo, ako dodje do toga, konsultovati banku za dostupnost grbavice :kafa:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.