Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Suki46
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Suki46 » 05 jun 2020, 22:38

TheIvicnjak je napisao/la:
05 jun 2020, 22:35
Saurman je napisao/la:
05 jun 2020, 22:27
Tabela ne može biti relevantana jer se nije kompletiralo prvenstvo.

Gledaj onog poredi EPL i kokuruz ligu gdje se prventva završavaju ispod stola.E moj Suki.
caVoo :wave: :wave:

Ovo njega najvise boli , a i bolit ce ga opet uskoro :urnebes: :shh:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 05 jun 2020, 23:05

Ma apsurdno je poredit Seriju A i našu ligu. Isto da porediš Yugu 45 i Ferrarija Testarossu iz iste godine i da se smiješ kad te Ferrari ostavi u prašini.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 05 jun 2020, 23:14

Brkooo je napisao/la:
05 jun 2020, 22:15
Beduin je napisao/la:
05 jun 2020, 21:52
Ma cisti bezobrazluk, po sezoni 1 tim ustedi cca 60k maraka, i to svi isto, a oni prodaju tv prava i zarade ogromne pare. Eto prosle sezone Arena se ubacila u prenos i sigurno fine pare uletila. Zamisli tek ove sezone da glavne tekme oni uzmu, to su masne pare za nase klubove.
A nasi drznici isto ti prikazu derbi Zeljo-Sarajevo ili Zrinjski-Velez kao Zvijezda-Mladost, sve vec uracunato.
Z
Klubovi su zakinuti za velike pare, samo je pitanje zasto se klubovi nikad nisi oglasili po tom pitanju. Nego kokuzi kao i uvijek, neka su sudije placene i jos poneka sitnica iz organizacije, a mozak nikako da ukljuce i saberu 2 i 2.
Samo su se Zeljo i mislim Siroki oglasili jos prije par godina u vezi tv prava. Pa nama je propao vrhunski ugovor sa sportklubom zbog telekoma i moje tv..
2015 god: Šira javnost vjerovatno nije upoznata da je prema statutu Savez, a ne klubovi, vlasnik intelektualnih prava, a samim tim i prava na TV prijenose utakmica. Savez može, bez konsultacije sa klubovima da proda TV prava po bilo kojoj cijeni i bilo kojem mediju. Veliku većinu prava na prijenos domaćih utakmica Savez je bez konsultacija sa premijerligašima dao BH Telecomu kao sponzoru lige, koji te iste utakmice može prenositi na svom kanalu ili prodati TV prava nekoj drugoj kući.

FK Željezničar podržava napore Saveza da podigne kvalitet fudbala na viši nivo i sponzor lige je pravi korak u tom smjeru. Međutim, mi se zalažemo da klubovi imaju odriješene ruke pri raspolaganju TV pravima domaćih utakmica, kao što je slučaj u skoro svim drugim zemljama. U jesenjem dijelu prvenstva, prosječan premijerligaški klub će po Direktivi saveza biti obavezan prenositi četiri domaće utakmice, a FK Željezničar 6. Raspored kanala zavisi od dogovora Saveza i sponzora lige. Napominjemo da klubovi nemaju potpisan bilo kakav ugovor sa sponzorom lige kojim bi TV prava bila regulisana. Dobili smo informaciju od Saveza da će neki klubovi koji daju najviše TV prenosa dobiti dodatni iznos od 15.000 KM, neovisno od toga koliko prenosa daju, koji je plasman u prvenstvu ili kolika je gledanost njihovih utakmica. Poređenja radi, prije tri godine, kada je FK Željezničar samostalno prodavao TV prava, za paket od šest utakmica smo dobili više od 40.000 KM. Naš prijedlog Savezu je bio da se unaprijed odrede jasni kriteriji raspodjele novca od TV prava i sponzora lige među klubovima, kao što je slučaj u većini evropskih liga.

Pored toga, Savez sa sponzorom lige, a u ime klubova, dogovara obaveze koje su klubovi dužni da poštuju, kao što je imenovanje jedne od tribina po sponzoru. Dakle, iako klubovi nemaju direktan ugovor sa sponzorom lige, prema njemu imaju obaveze koje su veće od onih koje bi klubovi imali prema generalnom sponzoru. Sponzor lige Savezu u ime svakog kluba uplaćuje po 40.000 KM da bi se podmirili troškovi službenih lica, koje su ranije plaćali sami klubovi. Smatramo da klubovi trebaju učestvovati u dijalogu šta je moguće ponuditi sponzoru lige. Pokrenuli smo inicijativu i obavili niz sastanaka sa predstavnicima Saveza. Sljedeći korak je trilateralni sastanak kojem bi prisustvovao FK Željezničar, NS/FS BiH i sponzor lige. Nadamo se da će od naredne godine uslovi biti bolji za sve klubove i da će klubovi biti uključeni u pregovore
I Borac se nesto protivio, ne znam je li bilo ista od ovog.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/borac ... /170704101
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 06 jun 2020, 08:40

Bordo jutro

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 06 jun 2020, 09:09

Beduin je napisao/la:
05 jun 2020, 21:19
Bas me zanima ovo oko tv prava za naredne sezone kako ce izgledati. Da li ce bh telecom lobi i ovaj put nadjacato konkurente zbog usrane moja tv ili ce ipak uletiti jaci igraci poput Arene, uz BHT i moju tv za poneku tekmu.

A ono najbitnije, da li ce klubovi dobijati ciste pare od kojih ce placati organizaciju utakmice/sudije i ostalo, a da nesto para ostane i u klubskim kasama, ili ce i ovaj put nam oni placati sudije koje dolaze po zadatku naustrb ostalih klubova. U praksi, skoro pa besplatno te gledaju i jos ti posalju sudije koje te handre.
Klubovi bi trebali žurno završiti priču oko formiranja udruge premijerligaša koja bi bila neovisna o savezu i koja bi vodila natjecanje, dogovarala marketinška i tv prava itd.
Imali su koliko se sjećam dva sastanka do sada...
Da je udruga bila formirana prije korone ko zna kako bi se rasplela ova prica oko prekida prvenstva...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 06 jun 2020, 09:24

Bordo jutro šampioni.
Puca mi mozak od alkohola, a i racq za vicešampionima :kafa:

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 06 jun 2020, 09:27

Pa ako će biti kao i dosad, da arena i bht rade, to je ok.
Malo je zeznuto za platformu, ali ko ima želje, može uplatiti 2km za prenos. Ionako je to kad se gostuje Sarajevu i Željezničaru, to je max 2 puta u sezoni.
Moj klub je bio puno zastupljen na areni, a i bht. Bilo bi glupo da se na to žalim.

A sad koliko dobiju klubovi od prenosa, to je sića, ali realno, ko bi više i platio, za cijelu sezonu. Vjerovatno se može isposlovati da pojedini klubovi dobiju nešto više novca kao što je Borac sa arenom imao priču, ili Željo sa sk, ali za cijelu sezonu sumnjam da se tu može dobiti neka veća cifra.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 jun 2020, 09:41

Begicu, Dzemidzicu, Pilav citate li vijesti koje stižu dalje od Banja Luke? Pusikurci Banjalucki sagnite se na koljena. Kako ste u pola sezone promijenili propozicije i pravila takmicenja? Gdje Pise u statutu? Popisam se po trening kampu i privatnoj reprezentaciji vodite je u Banja Luku u Zenicu niste dobrodošli.

Italijani nisu pali pod pritisak poput N/FS BiH: Nema prvaka i ispadanja ako se sezona ne završi!
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 jun 2020, 09:47

PiazzaGrande je napisao/la:
06 jun 2020, 09:09
Beduin je napisao/la:
05 jun 2020, 21:19
Bas me zanima ovo oko tv prava za naredne sezone kako ce izgledati. Da li ce bh telecom lobi i ovaj put nadjacato konkurente zbog usrane moja tv ili ce ipak uletiti jaci igraci poput Arene, uz BHT i moju tv za poneku tekmu.

A ono najbitnije, da li ce klubovi dobijati ciste pare od kojih ce placati organizaciju utakmice/sudije i ostalo, a da nesto para ostane i u klubskim kasama, ili ce i ovaj put nam oni placati sudije koje dolaze po zadatku naustrb ostalih klubova. U praksi, skoro pa besplatno te gledaju i jos ti posalju sudije koje te handre.
Klubovi bi trebali žurno završiti priču oko formiranja udruge premijerligaša koja bi bila neovisna o savezu i koja bi vodila natjecanje, dogovarala marketinška i tv prava itd.
Imali su koliko se sjećam dva sastanka do sada...
Da je udruga bila formirana prije korone ko zna kako bi se rasplela ova prica oko prekida prvenstva...
To je to, mora se poceti vrsiti pritisak na Savez i pokazati nezadovoljstvo, samo tako mozes ocekivati vecu podrsku za klubove i bolje uslove. Ovo sto se sad dobija je premalo, 2020. godina je ba.
Udruzenje premijerligasa bi trebao biti prioritet klubovima. Ako bi u Slobodi bio neko sa kim se moze pricati na svaku temu i dogovarati, onda je to ova Uprava, sacinjena od mladjih momaka modernih shvatanja.

Riziko - mislis da cijelu sezonu ne bi mogao prodati za vise od 60k maraka? Arena, SK, MojaTV i jos neke tv kuce bi sigurno ponudili vise kad postoji konkurencija i kad bi se sjelo sa svima i dogovaralo, a ne kad ides na siguricu sa BHTelecomom i bez konkurencije.
Ovdje bi mozda slabije zaradili manje atraktivni klubovi koji nemaju publiku, navijace, tradiciju, naboja na stadionu, ali Boze moj, tako je svugdje u svijetu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 06 jun 2020, 09:50

Do kad je ugovor sa bh telecomom?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2020, 10:04

Riziko je napisao/la:
06 jun 2020, 09:50
Do kad je ugovor sa bh telecomom?
Pa valjda sad ističe.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2020, 12:18

Kakav ti je to link boston :urnebes:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 06 jun 2020, 12:21

Kakve su kone bez inalo obraza prizivaju Crnkica frajer ih piso gdje god je stigao jbtee pola ekioe ce in pitari biti

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 jun 2020, 12:30

zagor1987 je napisao/la:
06 jun 2020, 12:21
Kakve su kone bez inalo obraza prizivaju Crnkica frajer ih piso gdje god je stigao jbtee pola ekioe ce in pitari biti
Mnogo glup post, priznaj i sam.

Šta fali bivšim pitarima, konkretno Crnkiću ? o kakvom to obrazu :rol: frajer igrac TC-a :rol: pišao na terenima, jel.. pa valjda ga baš zato ga neki prizivaju jer je dobar igrac...malo razmišljaj, majka mu stara.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 06 jun 2020, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 06 jun 2020, 12:31

let3 je napisao/la:
06 jun 2020, 12:30
zagor1987 je napisao/la:
06 jun 2020, 12:21
Mnogo glup post, priznaj i sam.

Šta fali bivšim pitarima, konkretno Crnkiću ? o kakvom to obrazu :rol: :rol: pišao na terenima, jel.. pa valjda ga baš zato ga neki prizivaju jer je dobar igrac...malo razmišljaj, majka mu stara.
Sve dovodite kazem pitare,lik vas pljuvo gdje god je stigao,ismijavao po kafanama itd mogli ste i Bilbiju dovest i on je dobar. Svakako vam je obraz djon pa vam i Stanic igra

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2020, 12:32

Oooooo Samo Saraj'voooo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 jun 2020, 12:34

zagor1987 je napisao/la:
06 jun 2020, 12:31
Sve dovodite kazem pitare,lik vas pljuvo gdje god je stigao,ismijavao po kafanama itd mogli ste i Bilbiju dovest i on je dobar. Svakako vam je obraz djon pa vam i Stanic igra
A kad smo mi to doveli Crnkica? Nisam nesto vidio post na nasoj zvanicnoj o tome ...
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 jun 2020, 12:35

zagor1987 je napisao/la:
06 jun 2020, 12:31

Sve dovodite kazem pitare,lik vas pljuvo gdje god je stigao,ismijavao po kafanama itd mogli ste i Bilbiju dovest i on je dobar.
Ma ja, ti bio sa njim po tim kafanama :mrgreen: ima logike.
A i da jest pljuvao, cemu toliki srklet :kafa: šta se vi sekirate koga Željo dovodi :crazy: smiješna prica.

Nece Crnkić doci, ne sekiraj se...jedan lik ga pomenuo bezveze na temi Želji, ti odmah potrcao ovdje da pališ uzbunu :rol:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 06 jun 2020, 16:05

E sto se pitari isprovaljivase sinoc
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.