Ne sviđa mi se što priča priču Bakira Izetbegovića, kako je ovo zavjera protiv Bošnjaka, kako je ovo plod ruskog uticaja, umjesto da kriminal nazove pravim imenom - kriminal.
Zanimljivo je da ima svu dokumentaciju, osim onu koja inkriminiše SDA.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ne sviđa mi se što priča priču Bakira Izetbegovića, kako je ovo zavjera protiv Bošnjaka, kako je ovo plod ruskog uticaja, umjesto da kriminal nazove pravim imenom - kriminal.
Ko je kriv Bakiru što se doveo u takvu poziciju? Niko drugi osim njega samog. Ko mu je kriv što 20 godina daje sve da bi sačuvao svoje ljude? Nekad je to moralo stati i vratiti mu se kao bumerang. Ko mu je kriv što je pristao da 20 godina šuti na HDZ kriminal, pod uslovom da oni šute na njegov? Nekad je to kolo moralo pući, i puklo je sad kad je najslabiji.Unofficialpage je napisao/la: ↑06 jun 2020, 15:23Ne bih baš rekao da brani SDA, ovo je istina što je rekao za slučaj, od nikakve pravde je jedino gora selektivna pravda jer tad nije cilj da se istjera pravda već da se riješiš nekih ljudi koji ti smetaju. A ovdje je jasno da je politički slučaj, HDZ je ovo pokrenuo ne da skine SDA jer to ne žele već da pokažu da su glavni i da pokažu SDA da moraju da rade ono što oni hoće jer ih imaju u šaci. Ovo neopravdava SDA, krivi su što su sebi dozvolili da budu to što jesu a to je da samo gledaju lični interes, novac, i da ih ne zanima više ništa.
Na kraju ce i istjerati svoje
Upravo sam to i rekao u zadnjoj rečenici. Sami su sebi krivi što su se doveli u ovu situaciju. Ovo je rezultat dugogodišnjeg popuštanja i prepuštanju vlasti HDZ-u i SNSD-u zbog ličnih interesa. Ali sve ovo ne sakriva sami cilj ovog procesa oko respiratora, da li ovi trebaju odgovarati, apsolutno da trebaju ali ne samo oni već i ovi ostali. To je upravo ono o ćemu Avdo i govori, hapsi sve a ne samo neke. Ako ti biraš koga hoćeš a koga nećeš uhapsiti i kazniti nema tu ni p od pravde, niti je cilj da se istjera na čistac sve.Virtu4l je napisao/la: ↑06 jun 2020, 15:36Ko je kriv Bakiru što se doveo u takvu poziciju? Niko drugi osim njega samog. Ko mu je kriv što 20 godina daje sve da bi sačuvao svoje ljude? Nekad je to moralo stati i vratiti mu se kao bumerang. Ko mu je kriv što je pristao da 20 godina šuti na HDZ kriminal, pod uslovom da oni šute na njegov? Nekad je to kolo moralo pući, i puklo je sad kad je najslabiji.Unofficialpage je napisao/la: ↑06 jun 2020, 15:23Ne bih baš rekao da brani SDA, ovo je istina što je rekao za slučaj, od nikakve pravde je jedino gora selektivna pravda jer tad nije cilj da se istjera pravda već da se riješiš nekih ljudi koji ti smetaju. A ovdje je jasno da je politički slučaj, HDZ je ovo pokrenuo ne da skine SDA jer to ne žele već da pokažu da su glavni i da pokažu SDA da moraju da rade ono što oni hoće jer ih imaju u šaci. Ovo neopravdava SDA, krivi su što su sebi dozvolili da budu to što jesu a to je da samo gledaju lični interes, novac, i da ih ne zanima više ništa.
Prije pola godine je rečeno da je dao državu za kanton, i evo mu sad, žanje što je posijao.
Sad bi se mi kao trebali osvijestiti jer je lanac pukao na Bošnjacima? Pa Bošnjaci su stvorili nikad jači HDZ, nije niko drugi.
Ti bas imas neki fetis na ljude koji koketiraju sa nacizmom. Vjerovatno su ti i FPÖ i AfD kao Orbanu ideoloski jako bliske stranke odlicne.
I onaj kralj iz Poljske , ne znam mu ime
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.