Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

90minut
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la 90minut » 07 jun 2020, 04:14

Steven11 je napisao/la:
07 jun 2020, 03:46
90minut je napisao/la:
07 jun 2020, 03:42
let3 je napisao/la:
07 jun 2020, 03:27

Ma i ja gledam na Wikipediji, imaju sve sezone i tabele :mrgreen:

U pravu si. Sezona 2008–09 smo završili na 9. mjestu, liga tad imala 16 klubova.
To je bio najgori plasman Želje u historiji PLBIH.

Ali ove zadnje 4 sezone smo fakat ispadali teški luzeri :oops: Dvije titule smo doslovno poklonili Zrinjskom :damn:
7 punih godina broj još ova sad sezona ako ne osvojite i ona poslije nje i ja cu provesti 20te bez Željine titule pa mislim može li išta bolje biti ako navijaš za Sarajevo? :D
Moze, naravno da i 30te, 40te, aBd dozivis u sreci, rahatluku i bez Zeljine titule....Zelim ti ja i dalje to isto za zdravlje al eto za titule je mozda malo pretjerano :)
Oni kako su krenuli mogli bi upasti u ozbiljne finansijske probleme u roku godinu dana.. :D

Ne takve da bi se ugasili naravno, vec one zbog kojih ne bi bilo titule. :D

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 07 jun 2020, 09:23

Gledam preksinoć FACE tv i gosti Dr.Marjanović, Dr Konjhodzić i još jedan. Uspjeli izolovati domaći tip virusa Covid 19 i kao takav podatak će umnogome poslužiti svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u borbi protiv pandemije.
Nebitan podatak za ovu temu, ali su između ostalog pričali kako odrediti mjere za igranje fudbala u našoj zemlji. Kažu da su ih u sred pandemije kontaktirali novinari ovog portala i pitali za mišljenje o famoznim tunelima, autobisima i karantinima koje je zagovarao onaj kloc Dzemiđić.
Doktori se smijali na takav prijedlog, kaže "neće izaći zdrav fudbaler na kraju tunela". Poznato nam je svima koliko je samo puta ublehaš spomenuo tunele i to neke posebne koji se kao ne mogu porediti sa onima koje smo imali prilike gledati na ulicama ili ispred ambulanti.
Jedini pravi i istinski vid borbe te držanje situacije pod kontrolom jeste redovno testiranje sudionika fudbalskih utakmica. I to test koji je jedino validan, trostruki, 2x čini mi se CPR ili tako nekako i jednom serološki. Na osnuvu testova napraviti Covid iskaznice svim sudionicima i povremenim retestiranjima pratiti situaciju. U tom slučaju kažu, mogu se grliti i slaviti i sve što inače rade na jednoj utakmici. Sve drugo je ubleha. Još su dodali da su upravo te mjere uveli u HNS-u i danas bez problema igraju.

Poenta svega jeste, da iz FSBIH nisu kontaktirali struku nego su na osnovu onih prvih paničnih reakcija javnosti kad se svašta nešta spominjalo kao prevencija u borbi protiv pandemije, donijeli smiješne odluke o kupovini nekakvih nefunkcionalnih tunela i to u velikom broju. Bitno je napomenuti da će se tuneli finansirati sredstvima predviđenim kao pomoć klubovima u ovim teškim vremenima. Znači bacanje para uz naravno ugrađivanje na tenderima i odabiru ponuđaća.
Stiče se dojam da je čelnicima FSBIH pandemija bila saveznik u mnogim zakulisnim radnjama te se nadam i boga molim da i oni kao i mnogi drugi nivoi vlasti u BIH, dođu pod lupu istražnih organa te im se stane nogom za vrat.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jun 2020, 09:42

TheIvicnjak je napisao/la:
07 jun 2020, 02:04
Steven11 je napisao/la:
06 jun 2020, 18:27
Countdown zakljucno sa 06.06.2020.:

7 godina i 0 mjeseci i 19 dana
84 mjeseca i 19 dana
368 sedmica i 0 dana
2.576 dana
61.824 sati
3.709.440 minuta

Update jednom mjesecno, obecavam.

:kafa:
Mozda zele da obore njihov vlastiti rekord od 50-60 godina bez titule?!? :o
Ako bog da inšala
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 07 jun 2020, 09:46

SaMoVelez je napisao/la:
07 jun 2020, 09:23
Gledam preksinoć FACE tv i gosti Dr.Marjanović, Dr Konjhodzić i još jedan. Uspjeli izolovati domaći tip virusa Covid 19 i kao takav podatak će umnogome poslužiti svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u borbi protiv pandemije.
Nebitan podatak za ovu temu, ali su između ostalog pričali kako odrediti mjere za igranje fudbala u našoj zemlji. Kažu da su ih u sred pandemije kontaktirali novinari ovog portala i pitali za mišljenje o famoznim tunelima, autobisima i karantinima koje je zagovarao onaj kloc Dzemiđić.
Doktori se smijali na takav prijedlog, kaže "neće izaći zdrav fudbaler na kraju tunela". Poznato nam je svima koliko je samo puta ublehaš spomenuo tunele i to neke posebne koji se kao ne mogu porediti sa onima koje smo imali prilike gledati na ulicama ili ispred ambulanti.
Jedini pravi i istinski vid borbe te držanje situacije pod kontrolom jeste redovno testiranje sudionika fudbalskih utakmica. I to test koji je jedino validan, trostruki, 2x čini mi se CPR ili tako nekako i jednom serološki. Na osnuvu testova napraviti Covid iskaznice svim sudionicima i povremenim retestiranjima pratiti situaciju. U tom slučaju kažu, mogu se grliti i slaviti i sve što inače rade na jednoj utakmici. Sve drugo je ubleha. Još su dodali da su upravo te mjere uveli u HNS-u i danas bez problema igraju.

Poenta svega jeste, da iz FSBIH nisu kontaktirali struku nego su na osnovu onih prvih paničnih reakcija javnosti kad se svašta nešta spominjalo kao prevencija u borbi protiv pandemije, donijeli smiješne odluke o kupovini nekakvih nefunkcionalnih tunela i to u velikom broju. Bitno je napomenuti da će se tuneli finansirati sredstvima predviđenim kao pomoć klubovima u ovim teškim vremenima. Znači bacanje para uz naravno ugrađivanje na tenderima i odabiru ponuđaća.
Stiče se dojam da je čelnicima FSBIH pandemija bila saveznik u mnogim zakulisnim radnjama te se nadam i boga molim da i oni kao i mnogi drugi nivoi vlasti u BIH, dođu pod lupu istražnih organa te im se stane nogom za vrat.
Prof Teufik Goletić. Moj profa. U stvari njegov tim je i uradio najviše posla i sad imaju uzgojen virus u labu.
Dok Rijad i Damir treba da završe sekvencioniranje genoma.
Ovo sam ja sve govorio u ranijim postovima i objašnjavao oko dezinfekcionih tunela i testova, da ne ide to tek tako kako ljudi misle oko testiranja, nego mora postajati detaljan plan šta i kako.
Čak sam pisao i mailove prema NS kao što sam na početku pandemije pisao nadležnima i predlagao neke mjere. Al u pravu si ovdje se struka na sve načine omalovažava i potcijenjuje.
Npr HNS je uradio dobru stvar, toliko dobru da je njihov način izašao u nekoliko stručnih magazina i dobio sve pohvale.
Ostaje žal da smo jedina država u regionu koja nije nastavila fudbalsko prvenstvo. Mogu misliti kojim pacijenatima nas smatraju svi okolo Al bože moj.
Nažalost takva nam je situacija u državi NS je samo ogledalo stanja u istoj.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2020, 09:50

Makedonija ne nastavlja takmicenje
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jun 2020, 10:02

Denchi je napisao/la:
07 jun 2020, 09:50
Zar i Srbi ne prekidaju prvenstvo dok ne dođu do ovog gdje smo mi?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 07 jun 2020, 10:03

Denchi je napisao/la:
Ko ih yebe
Kralj je rodjen :rol: :rol: :rol:

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 07 jun 2020, 10:07

ExBluone@ hvala na dopuni informacija, i drago mi je da dobro poznaješ ovu tematiku. Ja sam laik ali ovi divni ljudi, doktori su mi istinski popravili raspoloženje i vratili nadu da u ovoj zemlji nije sve truhlo. Vidi se snaga znanja, nauke kad oni raspravljaju. Zvuči nevjerovatno podatak da pored takvih ljudi FSBIH donosi neke svoje odluke bez da ih konsultuju. Ali već nam je poznato i baš kao što ti kažeš, cijelo društvo nam je takvo.
Nama ostaje nada da će i ovom neznaju i nakaradluku jednoga dana doći kraj. Ja sam vječiti optimista i siguran sam da ćemo dočekati oslobeđenje od neznalica. BiH je država sa mnogo potencijala, tako i naš fudbal. Niko me ne može ubjediti da nemamo potencijal za ligu koja bi bila ubjedljivo najatraktivnija u regiji. I Srbiju i Hrvatsku a pogotovo ove druge manje atraktivne lige bi smo mogli preskočiti samo da postavimo prave ljude na pravo mjesto. Zamisli samo 6 starih, velikih ex Yu prvoligaša sa svojim velikim bazama navijača, pa na to dodaš ove novoosnovane koji su se dobro snašli u ovim okolnostima. Gorilo bi na 3 utakmice svakog vikenda.
Šteta koja napravljena bh fudbalu ove sezone i to odlukama donijetim po kancelarijama političkih stranaka će tek doći na naplatu.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 07 jun 2020, 10:09

U Srbiji se igra sad sa publikom, u srijedu je derbi u kupu.
Biće jna krcat kao da gledam, iako je redukovan broj karata.
Ali dobro, svako svoje ima.

Ajd, evo već je 7jun, sad će još malo prelazni rok, transferi, pripreme, prijateljske, malo pogledamo druge lige i lš, i eto i naše kreće od avgusta.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 07 jun 2020, 10:13

Riziko je napisao/la:
07 jun 2020, 10:09
U Srbiji se igra sad sa publikom, u srijedu je derbi u kupu.
Biće jna krcat kao da gledam, iako je redukovan broj karata.
Ali dobro, svako svoje ima.

Ajd, evo već je 7jun, sad će još malo prelazni rok, transferi, pripreme, prijateljske, malo pogledamo druge lige i lš, i eto i naše kreće od avgusta.
Jel ti poznato ono o čemu je Mirić govorio za neki portal?
Imate li nekih info makar mahalskih kolko je tačno da Borac ne daje plate uposlenicima već pola godine?

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 07 jun 2020, 10:16

SaMoVelez je napisao/la:
07 jun 2020, 10:07
ExBluone@ hvala na dopuni informacija, i drago mi je da dobro poznaješ ovu tematiku. Ja sam laik ali ovi divni ljudi, doktori su mi istinski popravili raspoloženje i vratili nadu da u ovoj zemlji nije sve truhlo. Vidi se snaga znanja, nauke kad oni raspravljaju. Zvuči nevjerovatno podatak da pored takvih ljudi FSBIH donosi neke svoje odluke bez da ih konsultuju. Ali već nam je poznato i baš kao što ti kažeš, cijelo društvo nam je takvo.
Nama ostaje nada da će i ovom neznaju i nakaradluku jednoga dana doći kraj. Ja sam vječiti optimista i siguran sam da ćemo dočekati oslobeđenje od neznalica. BiH je država sa mnogo potencijala, tako i naš fudbal. Niko me ne može ubjediti da nemamo potencijal za ligu koja bi bila ubjedljivo najatraktivnija u regiji. I Srbiju i Hrvatsku a pogotovo ove druge manje atraktivne lige bi smo mogli preskočiti samo da postavimo prave ljude na pravo mjesto. Zamisli samo 6 starih, velikih ex Yu prvoligaša sa svojim velikim bazama navijača, pa na to dodaš ove novoosnovane koji su se dobro snašli u ovim okolnostima. Gorilo bi na 3 utakmice svakog vikenda.
Šteta koja napravljena bh fudbalu ove sezone i to odlukama donijetim po kancelarijama političkih stranaka će tek doći na naplatu.
Hvala I tebi jer cijeniš riječ struke. Pozitivno je da u BiH ima stručnjaka puno više nego što mi mislimo. Pitanje je kako ih zadržati i uključiti više u donošenja odluka.
Isto tako mislim da u našoj zemlji ima jako puno potencijala među djecom i omladinom kada su zeleni tereni u pitanju ali sport općenito.
Nadajmo se da se ovakva sezona više neće ponoviti i da ćemo ubuduće gledati svaki vikend po nekoliko derbija uz dobru igru i posjetu na stadionima.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 07 jun 2020, 10:17

Nisu dobili par plata, ali mislim da je pretjero Mirić sa pola godine.
A i to će dobiti do monitoringa uefe, prije nego što dođu kod nas u posjetu, da vide stadion i ostalo.
A na kraju krajeva, tužiće kome god se ostalo dužno.
Mislim da će sad biti para kod nas, idu lokalni izbori, biće to nešto od evrope, nešto i sponzora.
[/quote]

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 jun 2020, 10:25

Po Fejsu se doktori smiju Dzemidzicu i slicnim idiotima, Begicu, Pilavu banjaluckim pusikurcima.
Kmetovi pripremite se za nikad jace robovanje banjaluckom arkanu.

KMETOVI !

Makedonija prekinula sezonu, posto nisu u mogucnosti zavrsiti regularno ponistili sezonu, nema ispadanja.

Jos nesto popisam se na reprezentaciju i ne dovodite je u Zenicu, imate stadion u Banja Luci i robujte gore pripremajte se.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 07 jun 2020, 10:27

Riziko je napisao/la:
07 jun 2020, 10:17
Nisu dobili par plata, ali mislim da je pretjero Mirić sa pola godine.
A i to će dobiti do monitoringa uefe, prije nego što dođu kod nas u posjetu, da vide stadion i ostalo.
A na kraju krajeva, tužiće kome god se ostalo dužno.
Mislim da će sad biti para kod nas, idu lokalni izbori, biće to nešto od evrope, nešto i sponzora.

Hvala na odgovoru, isto sam pomislio, puno je ni jedna plata da se ne isplati. Inače gotvo svi klubovi se trude sakriti stanje u svojim redovima, vjerujem da će biti šokova kad istina izađe na vidjelo.
Ja lično sam jako zadovoljan kako su moji reagovali na krizu. Za mjesec mart, mjesec koji je bio najteži za sve klubove, smo isplatili 50% plate i to uz dogovor dvije strane, ostale plate idu na 70% do kraja sezone, tj kako su ugovori rađeni. Uz navedeno, vrijedi istaći da su infrastrukturni radovi nastavljeni, istina sporenim tempom a kojeg su izazvale mjere naložene izvođaćima radova od strane vlasti.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 07 jun 2020, 10:46

Ljubi cika Tobe

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2020, 10:48

SaMoVelez je napisao/la:

Poenta je da za svaku usranu stvarcicu moras imati blagoslov entiteta, da se moraju usaglasiti konstitutivni narodi sto otvara prostor za manipulaciju, kao sto je slucaj sa nenastavkom prvenstva zahvaljujuci dosanskim srbima.

Samo me zanima cime pravdaju otvaranje trznih centara, prodavnica, parkova, slobodu kretanja, a da ti ljudi nisu testirani i ogromna je mogucnost da se zarazi veliki broj ljudi, a ne dozvoljava se odigravanje utakmica (u svim sportovima) bez publike gdje bi sportisti bili redovno testirani. Ovo je dovoljna osnova za pokretanje tuzbe svakog ostecenog sportskog kolektiva, makar da mu se namiri materijalna steta.

Ah ti nasi domaci srbi i logika koja ih je uvijek krasila.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 07 jun 2020, 11:05

Ovaj način finansiranja klubova u BiH teško da može na zelenu granu. Svi sem fks zavise od politike, mada ne znam kako oni stadion regulišu.
Koliko politika da, toliko se para ima.
Izlazni transferi idu jako slabo, i kad se neko proda to i nije nešto previše para, u većini slučajeva.

Moraće idioti od političara tu privatizaciju u sportu dati, pa šta nam Bog dadne svima.
[/quote]

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2020, 11:06

TheIvicnjak je napisao/la:
07 jun 2020, 10:03
Denchi je napisao/la:
Ko ih yebe
Kralj je rodjen :rol: :rol: :rol:
Pa ne mogu vise ba sljepackog ponavljanja ali jedini u regionu pa jedini u regionu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 07 jun 2020, 11:24

Beduin je napisao/la:
07 jun 2020, 10:48
SaMoVelez je napisao/la:

Poenta je da za svaku usranu stvarcicu moras imati blagoslov entiteta, da se moraju usaglasiti konstitutivni narodi sto otvara prostor za manipulaciju, kao sto je slucaj sa nenastavkom prvenstva zahvaljujuci dosanskim srbima.

Samo me zanima cime pravdaju otvaranje trznih centara, prodavnica, parkova, slobodu kretanja, a da ti ljudi nisu testirani i ogromna je mogucnost da se zarazi veliki broj ljudi, a ne dozvoljava se odigravanje utakmica (u svim sportovima) bez publike gdje bi sportisti bili redovno testirani. Ovo je dovoljna osnova za pokretanje tuzbe svakog ostecenog sportskog kolektiva, makar da mu se namiri materijalna steta.

Ah ti nasi domaci srbi i logika koja ih je uvijek krasila.
Ma svi znamo šta je cilj manjeg bh entiteta i to nije sporno u ovom slučaju. Pogotovo što im se namjestilo da sabotažom njihov politički adut u fudbalu hajruje Evropu. Prblem su ovi tzv, predstavnici pro bosanske strane iz izvršnog odbora. Oni su se jednostavno povukli pred napadom Vice a za rad svojih ličnih interesa. Jer nije interes bh fudbala prekinuti prvenstvo. nije to bio interes ni saveza iz srbije i Hrvatske. Jer da je pametno prekinuti, oni bi to sigurno uradili. tako i ovo, manji entitet je bukvalno prekopirao svaku odluku države Srbije tokom pandemije, samo su fudbal izostavili. Jer jednostavno pogoduje njihovom ineteresu. Čak i nemam ništa protiv njihove odluke, želje, ljut sam na federalne predstavnike u FSBIH i I.O FSBIH. Oni su MORALI insistirati na nastavku prvenstva uz preduzimanje mjera zaštite uz predhodnu kosultaciju sa strukom. To nisu uradili, naprotiv su protiv preporuka struke na svoju ruku donijeli odluke o kupovini nekakvih nefunkionalnih tunela, a novas se treba dati direktno klubovima za prevazilaženje situacije nastale pandemijom. Niti jedan sponzor za mjesec mart nije ispoštovao uplate prema ugovorima sa klubovima jer su jednostavno zatečeni stanjem napravili logičnu stvar. Obustavili sve transakcije dok se ne vidi dokle će otići razmjeri štete. Jbg, preče je voditi pažnju prema svojim uposlenicima nego poštovati neke sponzorske ugovore.
U ovom slučaju je TREBALA da pomogne mjera saveza. Da se ublaži šteta, te se klubovima isplati dio sredstava koji su namjenski prebačeni od UEFA-e. Jok, oni će kupiti tunele i ugraditi se u tendere baš kao što je slučaj sa firmom iz Mrkonjić Grada koja je imala najbolje ponude za terene sa vještačkom travom, ali su kreteni sve kriminizirali i dali posao nekoj beogradskoj firmi koja je bila nepovoljniji ponuđać.
Potrebne su korijenite promjene baš kao u cijelom društvu. Fudbal je u raljama mafije i ti nikome neće biti dobro. Danas tebi sutra meni, od toga nema niko koristi. Zato nas zaobilaze u širokom luku svi, od menađera do investitora.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.