FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dejan1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dejan1921 » 07 jun 2020, 17:38

UBIPITAR je napisao/la:
07 jun 2020, 17:31
Nek se pametuje,tjera a prihod od članskih,godišnjih itd.poražavajući.Ako je parola "nikom te ne damo"e hajmo lagano malo više markica klubu,malo manje kafa,shisha......
Daj da naprđujem,daj trofeje,daj najbolji teren,daj krov a zauzvrat, kurko.
Neće moći prijatelji.
A ovo je posebna priča. Prvi smo da poseremo sve, ali kad treba pogurati klub nigdje nas. Onog trenutka kad mi kao navijači u klub donesemo minimalno trećinu našeg budžeta možemo se busati tom parolom.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 07 jun 2020, 17:42

Nemamo mi tatu bogataša,sestrića u vladi da dijeli budžetske pare,sumnjivih stranačkih firmi,mi svi imamo samo ljubav prema plavoj boji a sad smo potrebni klubu!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 07 jun 2020, 17:44

Igraci, struka, i ostalo je bitan faktor i tu se isplati ulagati.

Vidjeli smo da najvise ode za plate. Pisao sam neki dan direktor kod nas ima platu preko 3.000KM,sta je uradio on konkretno? Nista. Godisnje nas kosta preko 50.000KM. Gdje su ostali lezihljebovici.

I neki dan opet rekoh niko nista ne radi, a plate idu a mi navijaci sutimo pod krinkom ne znas ti kako je njima. Ne znam jer svakako nista ne rade.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jun 2020, 17:46

Ja bih volio da uskoro bude Skupstina kluba i da se tu vidi moze li se poboljsati Uprava, da li ima nekih prijedloga, ideja. E nakon toga moraju iz kluba pokrenut neku akciju. Malo je problem tu sto si ogranicen. Ne mozes prodavati sezonske, a nisi siguran da li ce ljudi te sezonske moci koristiti tacnije da li ce pustiti publiku ili ce ostati po onom da nema publike do kraja.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 07 jun 2020, 17:51

@Bezideja nije baš tačno da ništa ne rade al mora bolje,sad smo jako skupa igračka.
Ko god misli da može bolje ili da zna nekog da može pomoći,ovi će se skloniti momentalno.
MIGRANTI iz METROPOLE!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 jun 2020, 17:55

Dejan1921 je napisao/la:
07 jun 2020, 17:34
braco je napisao/la:
07 jun 2020, 17:20
Dejan1921 je napisao/la:
07 jun 2020, 17:12
Braćo spremimo se svi za prozivku. Da pokažemo da nas ima i da smo uz klub. Kako vidim sve su prilike da nas čeka nastavak teške situacije. Ako su ove brojke bile prije korone, šta nas tek čeka poslije.
I 2019. godina zbog licence je previše za klub poput našeg, a 2020. bez prihoda zbog korone je knockout. Ako nas ne pomazi ždrijeb u prvom pretkolu EL to će biti finansijski šlag na tortu.
Jako teška situacija, a ne vidim da se može nešto preko noći promijeniti. Ne znam koliko od ovih ostalih prihoda ulazi u pozajmice, što opet moramo jednom i vratiti. Ovako kad se gleda nas jedino može izvući uspjeh u Evropi i prodaja igrača. Za uspjeh u Evropi potrebni su i kvalitetni igrači, što opet znači da nam za to trebaju novci. Za prodaju igrača nam je potreban kvalitetan omladinski pogon i ispravan rad sa mladim, guranje u prvi tim i tako. I to se teško može bez dobre infrastrukture(čitaj kampa) za što opet treba novac.
Jednostavno bez novca nema uspjeha. Neke stvari možemo nadoknaditi kvalitetom našeg šefa struke, vjernim navijačima, ali ono što mi kao navijači želimo, teško da ćemo ostvariti u ovakvoj situaciji.
Ono što nas uguši su dugovi. Udji opet u revizorski izvjestaj i pogledaj dugorocne i kratkorocne obaveze. Sve skupa oko 10 miliona KM.
UBIPITAR je napisao/la:
07 jun 2020, 17:31
Nek se pametuje,tjera a prihod od članskih,godišnjih itd.poražavajući.Ako je parola "nikom te ne damo"e hajmo lagano malo više markica klubu,malo manje kafa,shisha......
Daj da naprđujem,daj trofeje,daj najbolji teren,daj krov a zauzvrat, kurko.
Neće moći prijatelji.
Bravo ubipitar, odlično napisano.
LjoZee je napisao/la:
07 jun 2020, 17:46
Ja bih volio da uskoro bude Skupstina kluba i da se tu vidi moze li se poboljsati Uprava, da li ima nekih prijedloga, ideja. E nakon toga moraju iz kluba pokrenut neku akciju. Malo je problem tu sto si ogranicen. Ne mozes prodavati sezonske, a nisi siguran da li ce ljudi te sezonske moci koristiti tacnije da li ce pustiti publiku ili ce ostati po onom da nema publike do kraja.
Ima prijedloga i ideja, predlažu se neki novi modeli poslovanja kluba ali džaba kad neki ne žele promjene i vode se “nikom te ne damo” tako da svaki progresivniji model pada u vodu.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 07 jun 2020, 18:00

UBIPITAR je napisao/la:
07 jun 2020, 17:51
@Bezideja nije baš tačno da ništa ne rade al mora bolje,sad smo jako skupa igračka.
Ko god misli da može bolje ili da zna nekog da može pomoći,ovi će se skloniti momentalno.
Ko ce se skloniti u ovom vaktu da ne radi nista za 3000KM. Brate to je za nase uslove bogovska plata, ti moras da radis ko doksa. Ne vide oni Grbavicu jednom mjesecno dok je bila korona, al se znaju zalit da zamisli kasni umanjena plata.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jun 2020, 18:00

@braco
Ko ne zeli? Navijaci ili Skupstina?
Ako je neko iz Skupstine onda fino nek taj neko predlozi nacin posto oni to mogu tj. imaju tu moc odlucivanja za razliku od nas.
Sve ja to razumijem da nece neko investitora ili kako se to vec zove jer za razliku od Sarajeva mi imamo svoju imovinu i sve sto ide uz klub. Oni nemaju to nista.
Ali, valjda ima neki drugi nacin koji bi omogucio neko ulaganje, a da to ne bude da je nas “gazda”.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 jun 2020, 18:02

kolezeljovac je napisao/la:
07 jun 2020, 16:37
Ljudi evo svim igracima, znaci 20 igraca nek im je mjesecno fiksna plata 4.000 a nije nekima je puno veca...
To je po igracu godisnje 48.000, sto znaci da igraci njih dvadeset uzimaju 960.000 godisnje.
Znaci 960.000 igraci za godinu ako je svima fiksna njih 20 po 4000 mjesecno.

Nek strucni stab cijeli i doktori evo uzecemo 6 ljudi da ih je ukljucujuci i Osima, i nek svi imaju 5000, to je 360.000 godisnje...

Uposlenici nek ih je 20 svih, sto rade za platu i nek im je mjesecna plata 1000 KM, to ti je 240.000 godisnje...

240.000uposlenici njih 20
360.000strucni stab 6
960.000 igraca 20

Eto to ti je s ovim podacima koje lupam 1.560.000KM godisnje na plate... Sa ovim minimalnim, tako da tih 3.000.000 je sasvim realno.....
Ovako čitam i mislim u sebi koliko je to sve precijenjeno ne samo kod nas, nego na globalnom nivou. Nekakav hajvan dođe lobuje golmana na gol liniji, mi psujemo nerviramo se a on u padže ovoliki keš, јeblo se. I kae nemoj ga, ma šta nemoj trebamo ih toljagama udarati poslije svakog kiksa.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jun 2020, 18:04

Osim13 je napisao/la:
07 jun 2020, 18:02
Ovako čitam i mislim u sebi koliko je to sve precijenjeno ne samo kod nas, nego na globalnom nivou. Nekakav hajvan dođe lobuje golmana na gol liniji, mi psujemo nerviramo se a on u padže ovoliki keš, јeblo se. I kae nemoj ga, ma šta nemoj trebamo ih toljagama udarati poslije svakog kiksa.
:urnebes: :urnebes:

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 07 jun 2020, 18:04

Zato prijatelji,krenite sa štednjom,juli bi mogao svašta nešta dobro donijeti,a tad trebamo pokazati ko smo i šta smo :-)
MIGRANTI iz METROPOLE!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 jun 2020, 18:06

Ma majke mi ba, mislim možemo se mi zaјebavati al realno ovako kad pogledam ne mogu da vjerujem za šta pojedinci pare uzimaju. A tek kad se sjetim prije ovih kakvi su pokemoni brali pare na račun kluba mnogostruko veće a znali su ni minutu odigrati kako treba.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jun 2020, 18:11

Osim13 je napisao/la:
07 jun 2020, 18:06
Ma majke mi ba, mislim možemo se mi zaјebavati al realno ovako kad pogledam ne mogu da vjerujem za šta pojedinci pare uzimaju. A tek kad se sjetim prije ovih kakvi su pokemoni brali pare na račun kluba mnogostruko veće a znali su ni minutu odigrati kako treba.
Citam skoro da li prije dvije godine ili tako nesto Stilic trazio u Poljskoj platu mjesecnu od 15K eura :mrgreen:

A ovdje realno ko ima 3 hiljade hadzija je, a ne vise. Veseli eto nek uzme cca. 3 hiljade (a uzme vise vjerujem) hadzija i dodje ofula sa 2 mm gol minimalno 3 puta u mjesec dana. Vecu platu od doktora koji spasi toliko zivota u mjesec dana.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 jun 2020, 18:14

LjoZee je napisao/la:
07 jun 2020, 18:04
Osim13 je napisao/la:
07 jun 2020, 18:02

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 jun 2020, 18:24

LjoZee je napisao/la:
07 jun 2020, 18:00
@braco
Ko ne zeli? Navijaci ili Skupstina?
Ako je neko iz Skupstine onda fino nek taj neko predlozi nacin posto oni to mogu tj. imaju tu moc odlucivanja za razliku od nas.
Sve ja to razumijem da nece neko investitora ili kako se to vec zove jer za razliku od Sarajeva mi imamo svoju imovinu i sve sto ide uz klub. Oni nemaju to nista.
Ali, valjda ima neki drugi nacin koji bi omogucio neko ulaganje, a da to ne bude da je nas “gazda”.
Ma na kraju krajeva nije bi bitno, svakako nikoga ne prozivam jer svako ima pravo na svoje mišljenje u vezi eventualnog ulaska investitora.

Valjda će i nas sunce ogrijat za stotu godišnjicu, sad je vrijeme kad najviše se mora upregnut svaki raspoloživi resurs za osvajanje titule jer ne želim ni da zamislim bilo koji drugi scenario osim osvajanja titule povodom sto godina kluba. Neka rade šta znaju i umiju ali titula se mora vratit na Grbavicu.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 07 jun 2020, 18:42

Za znalca nije puno dati ni 30 milja ako znas da ce svoj dio posla uraditi. A za tarabu je puno i milja. Jos uzima pare jos nam zivce J**+.

@Ubipitar, ti vrlo malo govoris ali kad nesto kazes, to je to. Po meni, pravo glasa ni na forumu ni na drustvenim mrezama ne smijes imati ako nemas aktivnu clansku, sezonsku i dres od te sezone. Ali...
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 07 jun 2020, 18:47

kerimatomic1921 je napisao/la:
07 jun 2020, 18:42
Za znalca nije puno dati ni 30 milja ako znas da ce svoj dio posla uraditi. A za tarabu je puno i milja. Jos uzima pare jos nam zivce ****.

@Ubipitar, ti vrlo malo govoris ali kad nesto kazes, to je to. Po meni, pravo glasa ni na forumu ni na drustvenim mrezama ne smijes imati ako nemas aktivnu clansku, sezonsku i dres od te sezone. Ali...
Zadovoljan i sa članskom,vjeruj a sa godišnjom ihhhhh
MIGRANTI iz METROPOLE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 jun 2020, 18:49

Zna li se otprilike kad bi mogli novi dresovi? Treba to sto prije i napraviti kakvu dobru reklamu. Proslo ljeto dobro pukose dresovi, a vjerujem da ce i ove. Stila za reklamu i ide ko halva :D

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 07 jun 2020, 18:49

@braco 👍
MIGRANTI iz METROPOLE!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 07 jun 2020, 18:49

Imal kakvog viška od Umbra, na rasprodaju :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, Plavamamba, Zeljoo1921 i 30 gostiju.