Elvir Rahimic

bosnas_
Kontakt:

Re: Elvir Rahimic

Post Postao/la bosnas_ » 02 dec 2010, 20:47

Virtu4l je napisao/la:Rahimić u prvoj postavi CSKA protiv Lozane. Trenutno je 4-0 za CSKA.
to je super vijest,CSKA je veliki klub i jako je tesko izboriti status prvotimca! Rahimic je veoma vazan igrac za reprezentaciju BIH,i jos dugo ce nam biti od velike pomoci!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 dec 2010, 20:49

Kako su krenuli,mogao bi Rahim pred penziju razmisljati o jos jednom Evropskom pokalu.
Izgleda da mu je trener gledao tekmu protiv Slovaka i Rahima .Sam protiv sviju 8-)
Uostalom znamo da su ti isti Slovaci zveknuli Ruse u kvalifikacijama i to u Moskvi.
Tako da bacuska konta i prekontava.Kako god prekonta ne ide bez Rahima. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 dec 2010, 21:29

Naš najkorisniji igrac ubjedljivo, ne treba mu ni klub ni minutaža kad covjek igra glavom fudbal, ima fudbalsku inteligenciju, naš najbolji kradljivac lopti - za to je expert...protiv Španije u Zenici u prvom poluvremenu Iniesta se pitao kakav je ovo manijak koji ga prati u stopu i neda mu disati...i onda Mikado na poluvremenu vuce "genijalan" potez izbacuje Rahimića a ubacuje Medunjanina ,Inesta prodisa i proigra i ode sve 3 lijepe P.M. :shock: :x :oops:

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 dec 2010, 21:50

Kad čitam ove postove o Rahimiću, kao da se opisuje Patrick Vieira iz najboljih dana. Vrlo dobar zadnji vezni za našu reprezentaciju, to je sve. Neki naročiti kvaliteti se i ne naziru, a u par utakmica je i u svojoj najprostijoj pas igri bio izuzetno nesiguran. Nasljednik mu se ne nazire, jer selektor zapostavlja Cocalića, koji je dosta bolji od Elvira trenutno na toj poziciji. Nevezano za godine, dosta je fizički jači, pokretljiviji, bolji u skoku, bolji s loptom...
Sušić gazi principe zbog Rahima jer ima predrasude da su najstariji najpouzdaniji. Odatle i izjave da nećemo sa mladim igračima izboriti plasman ili moljenje i očajnog Muratovića da se vrati iz penzije, koji mu se nije uspio "ogaditi" ni protiv Gane kad je za poluvrijeme izgubio svih 20-ak lopti koje su mu došle u posjed, pa je osvanuo na spisku za Katar.
Čak je i Ljevaković zaslužio poziv prije Rahimića, kad smo kod te pozicije, za koju je i Jahić bolje, a nadasve perspektivnije rješenje. To da kuburimo sa zadnjim veznim je čarolija selektora koji je učinio da tako izgleda.
A ko misli da Rahimić nešto gine i da je nešto ludo borben, neka pogleda ponovo kvalifikacionu utakmicu protiv Malte na Koševu, kad nije htio potrčati ni pod razno i kad su nas amateri stisnuli ludo, te smo jedva iščupali minimalnu pobjedu. Dakle, nije ni naročito borben i agresivan. Dosta trči i zna oduzeti loptu lijepo. To su njegovi kvaliteti.
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 02 dec 2010, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 dec 2010, 21:54

Nevjerovatno ali istinito: o Džeki se napisalo 653 stranice, a o Rahimiću 3 (još uvijek nije cetvrta) :o :shock: ...cak su debitanti poput Lulića i Bešića interesantniji :oops:
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 02 dec 2010, 21:55, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 dec 2010, 21:55

Željovac je napisao/la:Kad čitam ove postove o Rahimiću, kao da se opisuje Patrick Vieira iz najboljih dana. Vrlo dobar zadnji vezni za našu reprezentaciju, to je sve. Neki naročiti kvaliteti se i ne naziru, a u par utakmica je i u svojoj najprostijoj pas igri bio izuzetno nesiguran. Nasljednik mu se ne nazire, jer selektor zapostavlja Cocalića, koji je dosta bolji od Elvira trenutno na toj poziciji. Nevezano za godine, dosta je fizički jači, pokretljiviji, bolji u skoku, bolji s loptom...
Sušić gazi principe zbog Rahima jer ima predrasude da su najstariji najpouzdaniji. Odatle i izjave da nećemo sa mladim igračima izboriti plasman ili moljenje i očajnog Muratovića da se vrati iz penzije, koji mu se nije uspio "ogaditi" ni protiv Gane kad je za poluvrijeme izgubio svih 20-ak lopti koje su mu došle u posjed, pa je osvanuo na spisku za Katar.
Čak je i Ljevaković zaslužio poziv prije Rahimića, kad smo kod te pozicije, za koju je i Jahić bolje, a nadasve perspektivnije rješenje. To da kuburimo sa zadnjim veznim je čarolija selektora koji je učinio da to tako izgleda.
Ta priča ti pije vode kad Elvir slabo odigra jednu utakmicu u dresu reprezentacije. Ovako, obzirom da pričamo o najkonstantnijem igraču, to možeš baciti u Drinu, ionako je nadošla 8-)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 dec 2010, 21:57

Ako bude neko i naslijedjivao Rahimica,to bi mogao biti Besic,Vranjes mozda i Jahic itd.
Naravno da u repci treba i par iskusnih igraca.Muratovica su 99%svi tjerali iz repke.a sad kad je to ucinio ne valja.
U vezi Rahimica sve bi jedan selektor presao preko tih principa.jer dok se ovaj vodi kao igrac,Vazda ce imati mjesta u repci.Takvog tipa igraca jos dugo necemo imati.
Dajem glavu da ce Rahimic igrati sad sve i jednu tekmu u CSKA sto se tice Euro Lige.
Inace gledao veceras tekmu Rahima,odigrao svih 90 minuta bez i jedne greske.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 dec 2010, 21:59

Pa konstantan je kad mu je zadatak jedino da predaje loptu prvom do sebe, u čemu je protiv Luksemburga bio očajan. Čiste lopte u aut nabijao bez ikakvog pritiska protivnika. Meni ta priča uvijek važi, tebi ne i gotovo. Ne ubijeđujem nikoga, samo imam potrebu da iznesem svoje mišljenje baš kao i svi prije mene, koje nisam upućivao gdje da priče bace.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 dec 2010, 22:02

Da su nam bogdo 90% igraca ''ocajni'' na tekmama repke kao Rahim.Sad bi makar dva prvenstva veca vidjeli. 8-)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 dec 2010, 22:03

@Željovac

Zezam se ja malo.

Rahimić u ofanzivi samo dodaje lopte, da. Šta radi u defanzivi? Raznosi sve pred sobom, glavu pod kopačku, itd... Defanziva je ključ, ofanzivnih veznih imamo dovoljno - pa i previše ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 dec 2010, 22:35

Ja ga prije vidim kao nekog suptilnog loptokradicu i trkača, nego k'o podmetača glave pod kopačku, kao što radi Gattuso. Jednostavno ne vidim da ima neku istaknutu agresivnost, ali se odlično postavlja i sveukupno vrlo dobro igra za reprezentaciju. Uprkos tome, mislim da ga nije trebalo vraćati iz reprezentativne penzije, jer se ne može pouzdati u kontinuitet njegovih igara za klub, što je i sam selektor apostrofirao kao osnovni kriterij pri pozivima. Smiješno je da je do zadnjeg trena čekao kako bi mu predložio posudbu na samom kraju karijere i "napuštanje" kluba u kojem je postao svojevrsna legenda samo da bi bio spremniji za reprezentaciju. Znao sam da će to Elvir odbiti. Ideja je bila smiješna.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 dec 2010, 22:39

A kad je to Rahimic bio uopste u reprezentativnoj penziji. :roll:
Mozda kod Bake i to invalidna zbog slabog vida ali naseg Bakice.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 dec 2010, 23:06

harishp je napisao/la:A kad je to Rahimic bio uopste u reprezentativnoj penziji. :roll:
Mislio sam da je on na kraju prošlih kvalifikacija sa Muratovićem rekao da se povlači, dok selektor Sušić nije rekao da se moraju odazvati. Možda griješim.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 dec 2010, 23:09

Po završetlu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi, dva bh. reprezentativca najavila su oproštaj od nacionalnog dresa. Riječ je o Elviru Rahimiću i Samiru Muratoviću.

Oba igrača imaju po 34 godine ali su teško zamjenjivi na sredini terena. To je uočio i selektor Safet Sušić koji je u razgovoru sa ova dva igrača uspio promjeniti njihovo mišljenje te će igrači Sturma i CSKA i dalje nositi dres Bosne i Hercegovine.

Pape je pozvao oba igrača za prijateljski susret protiv Gane, a odigrali su po poluvrijeme.

"I ja i Elvir smo razgovarali sa selektorom Sušićem i dogovorili smo se da ostanemo dok se ne nađe adekvatna zamjena. Ostat ćemo još najmanje godinu ukoliko budemo potrebni selektoru. Uvijek smo tu kada zatreba", rekao je Muratović za Dnevni avaz.

Visca el Višća!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 dec 2010, 23:42

Željovac je napisao/la:Po završetlu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi, dva bh. reprezentativca najavila su oproštaj od nacionalnog dresa. Riječ je o Elviru Rahimiću i Samiru Muratoviću.

Oba igrača imaju po 34 godine ali su teško zamjenjivi na sredini terena. To je uočio i selektor Safet Sušić koji je u razgovoru sa ova dva igrača uspio promjeniti njihovo mišljenje te će igrači Sturma i CSKA i dalje nositi dres Bosne i Hercegovine.

Pape je pozvao oba igrača za prijateljski susret protiv Gane, a odigrali su po poluvrijeme.

"I ja i Elvir smo razgovarali sa selektorom Sušićem i dogovorili smo se da ostanemo dok se ne nađe adekvatna zamjena. Ostat ćemo još najmanje godinu ukoliko budemo potrebni selektoru. Uvijek smo tu kada zatreba", rekao je Muratović za Dnevni avaz.
Za Muratovica je vec nadzena adekvatna zamjena Mudonja.
Zamjena za Rahimica je na cekanju. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 dec 2010, 19:28

harishp je napisao/la:Zamjena za Rahimica je na cekanju. :mrgreen:
Imam čudan osjećaj da će se načekati :P
Voli te tvoje Sarajevo.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 dec 2010, 18:18

Ja mislim da cemo lakse naci novog Dzeku nego Rahimica,te pozicije skripe ne samo kod nas,vec generalno gledajuci u svijetu. . .
Elvir nam je potreban ,defanziva mu je fakat jaka strana,sto se tice ofanzive to mu i nije posao...
Elvir sa 34 je clan CSKA,dok Cocalic suta konzerve u Grckoj. . .
Izbor koji zaista nema smisla poredit. . .
Stvari se mjenjaju,pa moguce je da Cocalic u skorije vrijeme bude na njegovoj razini. . .

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 04 dec 2010, 18:53

Za sad mu Cocalic nije dostojna zamjena ali nadam se da ce biti cak i bolji od njega.Ali sto se mora mora,moramo nac novog defanzivca pod hitno Rahimic ce igrati jos maximalno 1 godinu,pa makar da je i malo slabiji od Rahimica
RIP SALE VILENJAK

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 04 dec 2010, 20:14

Ljudi citave price (bajke) sloze samo da bi na reprezentativnoj temi promovisali klupske igrace. Cuj ga - Rahimic igra vrlo dobro u reprezentaciji, ali je ipak trebalo umjesto njega pozvati Cocalica pa cak i Ljevakovica????????? Cocalic i Ljevakovic bi trebali biti medju 40-ak igraca, na sirem spisku za utakmice kao sto je ova sa Poljskom, kao sto je bila ona sa Rijekom i slicni, nikako da konkurisu jednom Rahimicu.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 05 dec 2010, 00:18

harishp je napisao/la:A kad je to Rahimic bio uopste u reprezentativnoj penziji. :roll:
Nije Bakica bio slabog vida, naprotiv...
Iz provjerenih izvora znam da su Rahimicu trazene pare (oko 30 000 eura) da bi igrao za repku, taj su posao dogovarali
Sliskovic i Pasalic. Rahimic je to, naravno, glatko odbio i covjek koji je tada bio na vrhuncu karijere i bio jedan od najboljih veznih igraca Rusije je vise puta rekao da nece igrati dok su njih dvojica u repci. Sad se samo zapitajte
kako bi zavrsavali sve one propale kvalifikacije sa Sliskom na celu da smo imali tadasnjeg Rahimica - razbijaca u ekipi...
*ebiga... :cry:
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.