Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Kad covjek gleda kako brzo sve ide za ciklus, dva ostajemo bez Pjanica i Dzeko zato trebamo sad okrenuti paznju prema ovi mladji igraca i polako uvesti u Reprezentaciju, odbranu imamo,
Odbrana
- Omeragic
- Hadzikadunic
- Ahmedhodzic
- Dedic
- Kolasinac
Sredina
- Gojak
- Krunic
- Menalo
- Balic
- Burnic
Napad
- Demirovic
- Turkes
Odbrana
- Omeragic
- Hadzikadunic
- Ahmedhodzic
- Dedic
- Kolasinac
Sredina
- Gojak
- Krunic
- Menalo
- Balic
- Burnic
Napad
- Demirovic
- Turkes
Sreca pa sve vrvi od kvaliteta na stoperskoj poziciji, pa je Babić polovnjak, a Mihojević recimo nije

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Da ne znam kakav nam je odron U21 ekipa, kad čitam komentare o AEK-u i Šabanadžoviću, rekao bi da smo barem na nivou Hrvatske i Srbije, ako ne i bolji.
Pitanje je kako taj Babić nije dobio poziv Srbije do sada, prošao je omladinske selekcije a ima vrijednost.
Ne vidim ga u reprezentaciji.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Zato sto ima jaku konkurenciju! Milenković, Maksimović, Nastasić, Veljković, Spajić, Mitrović...Svi su mahom standardni u svojim klubovima + imas Pavlovića koji ce se u buducnosti forsirati, ako bude standardan u Monacu, naravno...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Druga stvar, pa Babić nije standardan u Zvezdi.
Sve bitne utakmice (evropa i partizan) on nije poceo.
Sve bitne utakmice (evropa i partizan) on nije poceo.
tz tz tz tz tz tz
Tacno, ali to nije mjerodavno, jer Milunović koji se forsira u tim bitnijim utakmicama, ne pokazuje nista veci kvalitet. Igra samo sto je iskusniji i sto iza sebe ima dosta evro meceva sa Bate Borisovim.
Meni licno bi prije Babić ili Pankov igrao, ali eto, oni imaju neke svoje kombinacije..

Ma ne znam, njega i kad bi se zovnulo bio bi nešto ala novi Šimunović.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
E to ne mogu znati. Moguce je da momak i nema ambiciju da igra za BiH, ali tema je takva da spada u kos potencijalnih, a posto ja pratim Zvezdu, samo sam htio reci da dobija sve vecu minutazu i da je koristi... 

tvoje misljenje ? Valja li ?
tz tz tz tz tz tz
Vise nego solidan. Visok, jak, dobar na prekidu, dobro se postavlja. Jedinu veliku manu mu vidim brzinu, posto je visok cak 1.95, pa nekad ima problem na brisanom prostoru. Mada, dobro to kompenzuje i kamuflira dobrim pozicioniranjem, tako da nikad nije napravio neku krupnu gresku iz koje smo fasovali gol ili tako nesto...
Nikog ba ne ganjati, nikakve polovnjake koji sa rezervnim domovinama. Naklon do poda Herr Radetu i Herr Luki.
Zaganjati ovu četvoricu što je drug Sana napisao.
Tako da da, na poziciji štopera jeste velika konkurencija. Naravno ako ovi gore navedeni momci prihvate da nastupaju za BiH. A što ne bi ?!
Zaganjati ovu četvoricu što je drug Sana napisao.
Pored njih četvorice imaš još Mujakića, Šerbečića i Mihojevica. Valjda jedan od njih trojice uspije napraviti iskorak i solidnu karijeru.
Tako da da, na poziciji štopera jeste velika konkurencija. Naravno ako ovi gore navedeni momci prihvate da nastupaju za BiH. A što ne bi ?!

Babić nije igrač koji nas ne bi pojačao, još jedan u nizu osrednjih stopera tipa Šunjić, Aničić, Mihojević i sl.
Šta god ovdje mislili o Bičakčiću i Zukanoviću, ovi gore će teško dostići njihov nivo.
Ako hoće da igra , dobrodošao, ali mi se ne dopada dovođenje igrača koji vjerovatno nemaju nikakav osjećaj prem a Bih, čak možda i gore.
Ne bi nam trebao još jedan Šimunović. Ponavljam, nije to neki kvalitet radi kog se treba "lomiti".
Puno važnije je raditi na Omeragiću i Hadžikaduniću.
Šta god ovdje mislili o Bičakčiću i Zukanoviću, ovi gore će teško dostići njihov nivo.
Ako hoće da igra , dobrodošao, ali mi se ne dopada dovođenje igrača koji vjerovatno nemaju nikakav osjećaj prem a Bih, čak možda i gore.
Ne bi nam trebao još jedan Šimunović. Ponavljam, nije to neki kvalitet radi kog se treba "lomiti".
Sve što si napisao zasnovao si isključivo na pretpostavkama.DrFilgud je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:08Babić nije igrač koji nas ne bi pojačao, još jedan u nizu osrednjih stopera tipa Šunjić, Aničić, Mihojević i sl.
Niti znaš koliko je kvalitetan pa da ga kompariraš sa bilo kim
, niti znaš njegov stav po pitanju odnosa prema BiH,
niti znaš da li je ikada postojao interes FSBIH prema njemu.
Kada tako pišeš trebao bi biti svjestan kakvu poruku emituješ sa prejudiciranjem odnosa srpskih fudbalera prema BiH.
tz tz tz tz tz tz
Pa nije Filgud nista pogresno rekao. Zna se kakva je situacija s tim igracima. Ko hoce da igra za BiH dobrodosao, ko nece nemozes nista.slusalica je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:27Sve što si napisao zasnovao si isključivo na pretpostavkama.DrFilgud je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:08Babić nije igrač koji nas ne bi pojačao, još jedan u nizu osrednjih stopera tipa Šunjić, Aničić, Mihojević i sl.
Kada tako pišeš trebao bi biti svjestan kakvu poruku emituješ sa prejudiciranjem odnosa srpskih fudbalera prema BiH.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Nisi shvatio.Maestro je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:43Pa nije Filgud nista pogresno rekao. Zna se kakva je situacija s tim igracima. Ko hoce da igra za BiH dobrodosao, ko nece nemozes nista.slusalica je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:27Sve što si napisao zasnovao si isključivo na pretpostavkama.DrFilgud je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:08Babić nije igrač koji nas ne bi pojačao, još jedan u nizu osrednjih stopera tipa Šunjić, Aničić, Mihojević i sl.
tz tz tz tz tz tz
Većina stvari o kojima diskutujemo na forumu, su pretpostavke. O činjenicama inače nema puno diskusije.slusalica je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:27Sve što si napisao zasnovao si isključivo na pretpostavkama.DrFilgud je napisao/la: ↑08 jun 2020, 12:08Babić nije igrač koji nas ne bi pojačao, još jedan u nizu osrednjih stopera tipa Šunjić, Aničić, Mihojević i sl.
Što se tiče poruke, nemam ništa protiv što Srbi iz BiH više vole Srbiju. Problem nastaje kada pokazuju animozitet prema Bih, što nije rijetkost.
Nakon slučaja "Šimunović", vrlo sam skeptičan spram dovođenja ex srpskih i hrvatskih reprezentativaca.
Naravno, dobrodošao je ako želi da igra, ali neko posebno ganjanje po meni nije potrebno.
Prije svega on nije pojačanje, a s obzirom na godine teško da će biti neki poseban kvalitet. Iz Srbije kvalitetni igrači odlaze do 22-23. godine, a ovaj nije ni najstandardniji.
-
- Kontakt:
Nama je svaki iole kvalitetan igrac potreban, pogotovo sad kad smo u qrcu. Da sam u savezu napravio bi i B selekciju koja bi bila sastavljena od igraca sa nasih prostora i nase regije i redovno bi igrali prijateljske utakmice protiv reprezentacija i klubova kad su reprezentativne pauze. Mislim da bi B selekcija puno pomogla i nasoj ligi.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- ASD
- Kontakt:
Imamo mislim na papiru olimpijsku reprezentaciju ili smo je bar imali.Wandelanoite je napisao/la: ↑08 jun 2020, 14:11Nama je svaki iole kvalitetan igrac potreban, pogotovo sad kad smo u qrcu. Da sam u savezu napravio bi i B selekciju koja bi bila sastavljena od igraca sa nasih prostora i nase regije i redovno bi igrali prijateljske utakmice protiv reprezentacija i klubova kad su reprezentativne pauze. Mislim da bi B selekcija puno pomogla i nasoj ligi.
To je ono o čemu ti pričaš.
Evo vijest iz 2011. godine.Olimpijska reprezentacija BiH - Mlada reprezentacija BiH (U21) 2:0
Stadion Luke, Visoko. Gledalaca: 150. Sudije: Alečković, Drašković, Baković i Paradžik. Žuti kartoni: Hasić(Olimpijska reprezentacija BiH), Ramić(U21 reprezentacija BiH).
Rezultat: Strijelci: 1:0 3. minut Halilović, 2:0 Haskić 21. minut.
Olimpijska reprezentacija: Hamzić, Čomor, Šabanović, Šunjić, Aničić, Svraka, Hasić, Stanić, Okić, Halilović, Haskić. Još su igrali: Hadžić, Pejić, Todorović, Sesar, Džafić, Harba, Mujakić, Slomić. Selektor: Husref Musemić.
Mlada reprezentacija (U21): Divković, Dupovac, Husić, Mišić, Brekalo, Hasanović, Ćorić, Šišić, Zlomislić (od 21. E. Varupa), Zakarić, Pehar. Još su igrali Bukvić, Dujaković, Jandrić, Mešanović, Suljić, Ramić. Selektor: Vlado Jagodić.
-
- Kontakt:
Ma ja to je to, prije je bilo nekih okupljanja sada slabo, a moze se dobrih utakmica napraviti sa drzavama koje imaju pauze kao mi, Skandinavija i slicni.
Vjerovatno bi se desio i neki novi Todorovic pa napravio transfer iz ove zabokrecine, ne mora ta selekcija pripremati igrace za A selekciju, ali moze pomoci ovim mladjim premijerligasima da budu vidjeni i naprave transfer pa dalje neka se bore i pokusaju doci do nivoa A selekcije.
Vjerovatno bi se desio i neki novi Todorovic pa napravio transfer iz ove zabokrecine, ne mora ta selekcija pripremati igrace za A selekciju, ali moze pomoci ovim mladjim premijerligasima da budu vidjeni i naprave transfer pa dalje neka se bore i pokusaju doci do nivoa A selekcije.
MES QUE UN CLUB!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google Adsense [Bot] i 28 gostiju.