Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

zagor1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la zagor1987 » 08 jun 2020, 17:48

Znaci napredujemo zestoko,kone su pocele da ujedaju od muke kao sto rekoh prije moramo im platiti vakcinaciju protiv bjesnila

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 jun 2020, 17:48

Al pazi ti pitara
Svake godine oko 4 miliona se uleti u minus

Koja je to matematika
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 08 jun 2020, 17:52

Treba raja podržati ovaj prijedlog da se udruže Fk simin han i željo i da predaju tužbu CAS-u...
Neka podijele troskove uplate i neka izganjaju tri boda...
Mi necemo biti prvaci, željo nece prihvatiti takvu titulu, svi njihovi navijaci su se tako izjasnili i oni se prekticki bore da Zrinjski bude prvak...
Kažu vlada velika panika u NS i treba im dati podrsku...
Samo yebeno ce biti ako iz Zrinjskog pocnu onu pjesmu "Bice željo...", ne znam hoce li im Stana pjevati... :rol: :rol:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 jun 2020, 17:53

Minus i minus daju plus.
Zar ne? :zviz: :mrgreen:
- FKS -

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 08 jun 2020, 17:54

feniksptica je napisao/la:
08 jun 2020, 17:38

Sad ce Sarajevo od evrope i eventualno transfera smanjit ili mozda anulirati dug. I zato sebi dopusti luksuz
A vi da imaju 100k duga nemate odakle namirit te pare.
12 miliona anulirati sa 200-300 hiljada eura koliko je jedan prolaz. Vi posto ste u kvalifikacijama za Ligu prvaka ocekujem vase ispadanje ko fisek i minimalnu zaradu. Vi ste brato u kur.cu zescem nego Zeljo i Celik zajedno. Vas vecinski vlasnik sigurno ide na zajebanciju sa onim kupit cu sebi klub za zajebanciju pa ga baciti u smece kada mi dojadi jer po finansijskim izvjestajima se vidi da mu nije u interesu poslovanje nego "za njega" minimalno ulaganje zbog vlastitog ceifa. Vi niste Zeljo koji nije privatni klub i koji ima svoju imovinu koju moze u slucaju neizlazne situacije prodati za spas. Vi nemate nista osim ovih 12 miliona duga prema vecinskom vlasniku koji sutra moze proglasiti stecaj i ostaviti vam FK Sarajevo sa grbom na kojem je Zlatni Retriver koji se okrece na raznju. Ako mislite da je zdravo i bez posljedica poslovanje sa prihodom 4 i rashodom 9 miliona onda neka vam je bog na pomoci

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 08 jun 2020, 17:55

svrakino1921 je napisao/la:
08 jun 2020, 17:48
Al pazi ti pitara
Svake godine oko 4 miliona se uleti u minus

Koja je to matematika
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ta matematika se izucava i u Svrakinom...Ima se, može se...

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 08 jun 2020, 17:58

Moze li neko napisati koliko smo potrosili na plate igracima i ostalim uposlenim u 2019. godini? Ne racunajuci menadzere i agencije.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: Ko kmeljin dvogodisnji budzet
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 08 jun 2020, 17:59

Cocaine je napisao/la:
08 jun 2020, 17:54

Sad ce Sarajevo od evrope i eventualno transfera smanjit ili mozda anulirati dug. I zato sebi dopusti luksuz
12 miliona anulirati sa 200-300 hiljada eura koliko je jedan prolaz. Vi posto ste u kvalifikacijama za Ligu prvaka ocekujem vase ispadanje ko fisek i minimalnu zaradu. Vi ste brato u kur.cu zescem nego Zeljo i Celik zajedno. Vas vecinski vlasnik sigurno ide na zajebanciju sa onim kupit cu sebi klub za zajebanciju pa ga baciti u smece kada mi dojadi jer po finansijskim izvjestajima se vidi da mu nije u interesu poslovanje nego "za njega" minimalno ulaganje zbog vlastitog ceifa. Vi niste Zeljo koji nije privatni klub i koji ima svoju imovinu koju moze u slucaju neizlazne situacije prodati za spas. Vi nemate nista osim ovih 12 miliona duga prema vecinskom vlasniku koji sutra moze proglasiti stecaj i ostaviti vam FK Sarajevo sa grbom na kojem je Zlatni Retriver koji se okrece na raznju. Ako mislite da je zdravo i bez posljedica poslovanje sa prihodom 4 i rashodom 9 miliona onda neka vam je bog na pomoci
Ovo svaki pitar treba dvaput procitat

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 08 jun 2020, 17:59

Cocaine je napisao/la:

Dugujemo, dugujemo... :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 08 jun 2020, 17:59

Jesmo li se ugasili ili da nas gase iz Čelika ?
Veleža ?
Želje ?

Nemamo za hljeba, a nekad su se viršle jele...
Ee živote dal' se nekad kaješ...

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 08 jun 2020, 18:02

Cocaine je napisao/la:

Neka nam je Bog na pomoci.
Od starohana kojem je vrhunac karijere ofarbati Jupolom kabinet menadzmenta na ekonomiji u Mostaru i ne ocekujem pametniji odgovor. A sada se nastavi lizati strumfovima a mi cemo sledece godine da trosimo 8 milki na plate i biti u minusu 22 miliona.

Znamo da se brines hocemo li propasti.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 08 jun 2020, 18:07

Stvarno nema potrebe za jeftinim uvredama tipa krecenje i sl u ne mogucnosti odgovora na istinu koju sam plasirao. Ne uvlacim se nikome. Draze mi je Sarajevo od Zelje 6 puta ali ne moze mi niko otvarati oci i plasirati mitomaniju kako je ok poslovanje od minus 4 miliona. Nastavite i bez uvreda samo sam iznio svoj stav :salut:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 jun 2020, 18:08

Raspadamo se
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 08 jun 2020, 18:08

Može li se u Rijasetu islamske zajednice dići beskamatni kredit, pozajmica ?
Jedno od rješenja za izlazak iz minusa

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 08 jun 2020, 18:10

Cocaine je napisao/la:
08 jun 2020, 18:07
Stvarno nema potrebe za jeftinim uvredama tipa krecenje i sl u ne mogucnosti odgovora na istinu koju sam plasirao. Ne uvlacim se nikome. Draze mi je Sarajevo od Zelje 6 puta ali ne moze mi niko otvarati oci i plasirati mitomaniju kako je ok poslovanje od minus 4 miliona. Nastavite i bez uvreda samo sam iznio svoj stav :salut:
Da ti kulturno odgovorim. Nadam se da ces shvatiti.

Prvo, gubitak nije jednako dug.
Za malo lakse razumjevanje ljudima koji nemaju dodira s ekonomijom i finansijama, Bilans stanja je pregled tvog finansijskog polozaja ne neki dan. U svakom trenutku vazi osnovna jednacina da su Sredstva (Tekuca i Stalna) = Kapital (u nasem slucaju posto smo UG Trajni izvori) + Obaveze (kratkorocne i dugorocne).

Konkretno u nasem slucaju, ukupna sredstva su 7.4 mln a Obaveze 12.7 i Kapital (Vlastiti izvori) -5.3 mln.

Prosle godine Kapital je iznosio -18.9 mln a ukupne obaveze preko 25 mln.

U aprilu prosle godine desilo se ovo:

Na današnjoj Skupštini donesena je važna odluka za Klub, a odnosi se na dokapitalizaciju Kluba kroz pretvorbu pozajmica VTCY u glasačke uloge, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati finansijska pozicija Kluba.

http://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/odr ... dboru/5187

I tada je sudeci po ovoj vijesti i izvjestajima, cca. 18 miliona dugorocnih obaveze (ulaganja vlasnika) konvertovano u rezerve (Kapital). Tako da je ovih trenutnih -5.3 miliona u kapitalu sacinjeno od gubitka u 2019. (4.5 mln) i ostatak je gubitak iz prethodnih godina koji nije bio pokriven konverzijom.

Pretpostavljam da ce i ove godine uraditi istu stvar (mozda vec i jesu).

Pozdrav.

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 08 jun 2020, 18:10

Sarajevo ima vlasnika koji svjesno daje novac ulaze se u klub ima se strategija koja ce doci ubrzo doci na naplatu a u sustini ako je nam zadovoljan sa stanjem u klubu zasto se vi sekirate za nase sarajevo a mnogi klubovi daju ispod stola pare igracima pa im zato financijski izvjestaji nisu toliko strasni zato kod nas toga nema sve na papir se mora prikazati

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 08 jun 2020, 18:12

Hajde da komsijama, red je, pokusamo malo objasniti bezizlaznu situaciju.
Prije nego nas je Nam preuzeo, bili smo u k.urcu od 12 miliona, a covjek fino dode i to sve fino rijesi putem dokapitalizacije Kluba kroz pretvorbu pozajmica u glasačke uloge, čime se tzv.minus brise, odnosno kako neki vole reci DUG.
Dakle i na kraju ove kalendarske godine, navodni dug,odnosno minus se pretvara u tzz.kapital, odnosno glasacke uloge.
Drugim rijecima, sada smo u boljoj poziciji nego prosle godine, kada nas je preuzeo novi investitor. :tralala:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 08 jun 2020, 18:15

OsmaDolazi je napisao/la:
08 jun 2020, 18:10
Cocaine je napisao/la:
08 jun 2020, 18:07
Da ti kulturno odgovorim. Nadam se da ces shvatiti.

Prvo, gubitak nije jednako dug.
Za malo lakse razumjevanje ljudima koji nemaju dodira s ekonomijom i finansijama, Bilans stanja je pregled tvog finansijskog polozaja ne neki dan. U svakom trenutku vazi osnovna jednacina da su Sredstva (Tekuca i Stalna) = Kapital (u nasem slucaju posto smo UG Trajni izvori) + Obaveze (kratkorocne i dugorocne).

Konkretno u nasem slucaju, ukupna sredstva su 7.4 mln a Obaveze 12.7 i Kapital (Vlastiti izvori) -5.3 mln.

Prosle godine Kapital je iznosio -18.9 mln a ukupne obaveze preko 25 mln.

U aprilu prosle godine desilo se ovo:

Na današnjoj Skupštini donesena je važna odluka za Klub, a odnosi se na dokapitalizaciju Kluba kroz pretvorbu pozajmica VTCY u glasačke uloge, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati finansijska pozicija Kluba.

http://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/odr ... dboru/5187

I tada je sudeci po ovoj vijesti i izvjestajima, cca. 18 miliona dugorocnih obaveze (ulaganja vlasnika) konvertovano u rezerve (Kapital). Tako da je ovih trenutnih -5.3 miliona u kapitalu sacinjeno od gubitka u 2019. (4.5 mln) i ostatak je gubitak iz prethodnih godina koji nije bio pokriven konverzijom.

Pretpostavljam da ce i ove godine uraditi istu stvar (mozda vec i jesu).

Pozdrav.
Drug nemoj se truditi da pises ovako strucne postove ovoj drtini vidis da vrijedja svjesno i da je ljubomoran,istetoviracemo im na dup.e kao zrinjevci zlatnog retrivera. Objasnjavas mu sve ovo a covjek pojma nema koliko se zaradi samim ucescem u kval. Lp jer nikad evropu nisu ni igrali nakon rata,plus nije jos skonto da mi po zakonu nemamo vlasnika. Stavlja nas u rang Celika a zvanicno moze otici na stranici porezne i vidjeti koliko dugujemo tj 0km. Bosnjak je on pravi tesko je sve ovo njemu da skonta
Zadnja izmjena: zagor1987, dana/u 08 jun 2020, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 08 jun 2020, 18:16

MortemHz je napisao/la:
08 jun 2020, 18:08
Raspadamo se

slika
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 08 jun 2020, 18:17

zagor1987 je napisao/la:
08 jun 2020, 17:36
Sviuodbranu je napisao/la:
08 jun 2020, 17:33
Denchi je napisao/la:
08 jun 2020, 17:30

Prema kome?
Kako do minusa od 4.5 mil km za god dana to pitaj upravu Sarajeva.
Skoro komplet Slobodin dug za godinu. Aferim
Ajd emalo raspitaj se kako to ide mrsko mi objasnjavat jer vidim laici ste po tom pitanju,covjek je na nasem dijelu foruma objasnio,nit smo duzni drzavi nit igracima nit imamo bilo kakav dug,na plate dajemo 6.5 mil hebi ga dosla neka fina vremena
Kako ne dugujete nikom.
6 mil prihod ,10 rashod. Minus ko dzamija bem ti matematiku.
Meni je jasno da odredjen dug u poslovanju moze postojati, ali je pitanje do kada ce te minuse neko namirivati.
Za BiH finansijske uslove minus za godinu dana u visini od 4.5 mil je zaista visok.
Postavlja se pitanje koliko je profitabilno Sarajevo kao klub i do kada ce to kosooki tolerisat.
Veliki poz i sretno u LP.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, nedimmmm1337 i 28 gostiju.