Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 05 jun 2020, 23:52

Ghuraba je napisao/la:
05 jun 2020, 23:33
Mislim da mu je tacna visina 206-207 cm. Cesto sam ga uporedjivao s ostalim nasim visokim igracima kad izbace one zajednicke slike i tesko da ima i milimetar preko 207 cm, mada bi bilo vrh da je oko 209-210 (kao Pekovic :mrgreen: ). Ima on solidan potencijal i moze igrati dobro u oba pravca, ali ima i neke nepopravljive segmente. Nadam se da ce bez problema dogurati do EC (tj. da bude konstantno dobar na tom nekom nivou), a za EL iskreno cisto sumnjam. Doduse, pocevsi od njegovog prvog ozbiljnijeg pojavljivanja na EP U16, iz godine u godinu se opasno popravljao i, ko zna, mozda nas sve iznenadi i nadmasi sva ocekivanja.
Pekovic je preko 210.Wingspan7,3...

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 06 jun 2020, 00:09

Ghuraba je napisao/la:
Mislim da mu je tacna visina 206-207 cm. Cesto sam ga uporedjivao s ostalim nasim visokim igracima kad izbace one zajednicke slike i tesko da ima i milimetar preko 207 cm, mada bi bilo vrh da je oko 209-210 (kao Pekovic :mrgreen: ). Ima on solidan potencijal i moze igrati dobro u oba pravca, ali ima i neke nepopravljive segmente. Nadam se da ce bez problema dogurati do EC (tj. da bude konstantno dobar na tom nekom nivou), a za EL iskreno cisto sumnjam. Doduse, pocevsi od njegovog prvog ozbiljnijeg pojavljivanja na EP U16, iz godine u godinu se opasno popravljao i, ko zna, mozda nas sve iznenadi i nadmasi sva ocekivanja.
Iskreno najvise me iznenadilo njegova brzina kretanja u odbrani pogotovo u prostoru, izgleda da moze preuzimati nize igrace. Kosarke sve vise i vise ide od balvana od 220 koje samo mozes parkirati kod obruca(moram priznati da je Europa bila na tom stilu i prije NBA). Tako da mislim da mu ova visina ne bi trebala praviti problem cak sta vise mu je u modernoj kosarci i prednost. Volio bih mu znati raspon ruku ali to je realno kod nasih kosarkasa skoro nemoguce znati. Kad covjek cuje ove price da je dijete dolazilo iz Varesa svako jutro da trenira i ide u skolu, ne znam kako da ne navijam za takve ljude. Nisam nista o njemu cuo, tipa ne silazi sa nargile i ne izlazi iz Sloge petkom. Ovo je tip igraca koji ode u NBA i onda svi govore "kakav on, ja ga prekucavo na treningu" :mrgreen:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 jun 2020, 01:25

Lumani, Nurkic je 212 cm, a Pekovic je sigurno par centimetara nizi od njega.

Zabit, i ja sam se iznenadio kad sam vidio koliko je popravio rad nogu. Nekad mu je to bio najveci nedostatak, a sad se odlicno krece i u napadu kad igra pick, a i u odbrani kad preuzima. Volio bih da je visi par cm, jer je s loptom na vi, a i na sutu s (polu)distance ce tesko postati prijetnja, tako da je osudjen na igru pod kosem (plus vec pomenuti pnr). A, tu ti je, pored snage, uvijek pozeljno da si bar malo visi od protivnika. Meni je Kameni drag momak jer iz godine u godinu pokazuje odredjeni napredak. Nije navikan kao recimo Biberovic, koji jos uvijek ne zna sta znaci seniorska kosarka.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 06 jun 2020, 01:35

Biberović je imao takvu elitnu napadačku igru sa nekih 14/15 godina, čak bi rekao da je u tom segmentu bolji bio od Muse u istim godinama. Njegov problem je što je više ličnost kao Buza nego što je kao Musa. A da ne spominjem njegovog babu koji mi se čini upravlja njegovom karijerom kao da je bosanski Lavar Ball. Nije mi draga njegova odluka, ali me ne bi cudilo da se on tu nije nista pitao isto kao sto se Bajo nije pitao.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 jun 2020, 10:12

Ghuraba je napisao/la:
Reci da je katastrofa kao Alibegovic i sutra ce za Barcelonu potpisati :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 jun 2020, 11:32

Ghuraba je napisao/la:
06 jun 2020, 01:25
Lumani, Nurkic je 212 cm, a Pekovic je sigurno par centimetara nizi od njega.

Zabit, i ja sam se iznenadio kad sam vidio koliko je popravio rad nogu. Nekad mu je to bio najveci nedostatak, a sad se odlicno krece i u napadu kad igra pick, a i u odbrani kad preuzima. Volio bih da je visi par cm, jer je s loptom na vi, a i na sutu s (polu)distance ce tesko postati prijetnja, tako da je osudjen na igru pod kosem (plus vec pomenuti pnr). A, tu ti je, pored snage, uvijek pozeljno da si bar malo visi od protivnika. Meni je Kameni drag momak jer iz godine u godinu pokazuje odredjeni napredak. Nije navikan kao recimo Biberovic, koji jos uvijek ne zna sta znaci seniorska kosarka.

Nurkic nije toliko visi od Pacmana koliko je ovaj od Kamenjasa.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 06 jun 2020, 13:55

visina nije bitna ako si odlican roler , dodavac , mozes preuzimat bekove...a najbolje sve od ovoga i jos da mozes zabiti tricu. :D
primjeri su adebayo, maxi kleber, theiss ...itd.
za kamnejasa je najbitnije da radi na sebi..lani je imao desetak pokusaja za tri, istina bez ubacaja, ali vjerovatno neko misli da moze zabijati ...mozda mu ta trica upada na treningu.

rekoh da sam ga nedavno vidio i bas je ko isklesan od kamena...zvijer.
vazno je sto je odlican finiser i sto je jako borben a to se vidi po skokovima. mislim da bi se nametno u Megi cak i ako ostane Simonovic...to ce Misko procijeniti...ni Borac ne bi bio losa oocija, samo nek ima minute.
o dometima je rano... svakako da mislim da je veci potencijal od stipanovica....za svoje godine ima dobro koordinaciju i razumjevanje igre..samo nek radi na sebi pa vidjecemo

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 jun 2020, 18:24

Zabit je napisao/la:
06 jun 2020, 01:35
Biberović je imao takvu elitnu napadačku igru sa nekih 14/15 godina, čak bi rekao da je u tom segmentu bolji bio od Muse u istim godinama. Njegov problem je što je više ličnost kao Buza nego što je kao Musa. A da ne spominjem njegovog babu koji mi se čini upravlja njegovom karijerom kao da je bosanski Lavar Ball. Nije mi draga njegova odluka, ali me ne bi cudilo da se on tu nije nista pitao isto kao sto se Bajo nije pitao.
Biberovic je uvijek imao problema s prodorima zato sto mu je los prvi korak (uopste nije eksplozivan), a ni vodjenje lopte nije na nekom zavidnom nivou. U takvim situacijama se uglavnom izvlacio na snagu, tj. htio je na silu tijelom da probije protivnickog cuvara. On je kao i Buza po svemu klasicna trojka, s tim da je Tarik u glavi sigurno stabilniji. Nedima je samopouzdanje cesto znalo kostati, a ovaj se ne libi krenuti 1 na 5, a ni uzeti trojku tri napada zaredom. Njegov najveci problem je pogresan odabir kluba. Odes u ekipu koja se redovno bori za sve trofeje, a ti si u kljucnim godinama - prebacujes se iz juniora u seniore, a tu su i mnogo veci talenti zakocili i propali. Ne kazem da je i on definitivno propao (mada me vise apsolutno ne zanima), ali je nekad trecem najboljem kadetu Evrope (Sikirasu) jedna godina pauze unistila karijeru, pa danas za njega niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi da bi se izborio za 20 minuta u jednom Kaknju.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 06 jun 2020, 19:23

Dejan Kovacevic danas 12p, 4sk i 2ast za 18min
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 jun 2020, 21:20

Bassha je napisao/la:
06 jun 2020, 19:23
To onaj sto je igrao za Bayern :?:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 jun 2020, 22:04

lumani je napisao/la:
06 jun 2020, 21:20
Bassha je napisao/la:
06 jun 2020, 19:23
To onaj sto je igrao za Bayern :?:
Jeste.
#MFFL
Som-Hi Barça

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 09 jun 2020, 11:30

Nikola Popovic ( Banja Luka; PF-C; 22 godine ) potpisao cetvorogodisnji ugovor sa CZ. Prvu sezonu ce provesti na posudbi u FMP-u.
Bio je Boston koledzu.

slika
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2020, 12:07

Bassha je napisao/la:
09 jun 2020, 11:30
Nikola Popovic ( Banja Luka; PF-C; 22 godine ) potpisao cetvorogodisnji ugovor sa CZ. Prvu sezonu ce provesti na posudbi u FMP-u.
Bio je Boston koledzu.

slika
Nikola Maric je takodjer odigrao solidnu sezonu za University of Arkansas, a igrat ce i sljedece sezone tamo...Nadam se da ce i sa njim biti nesto slicno kao i sa Alibegovicem.

Bilo bi sjajno kad bi ovaj Arslanagic iz Kaknja potpisao za Cibonu...
#MFFL
Som-Hi Barça

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 jun 2020, 12:17

Čampara kojeg se smatra preniskim djeluje 10cm visočiji od Arslanagića.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 09 jun 2020, 12:18, ukupno mijenjano 1 put.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2020, 12:18

Drape je napisao/la:
09 jun 2020, 12:17
Čampara kojeg se smatra preniskim uživo izgleda 10cm visočiji od Arslanagića.
Nije samo da izgleda vec jest, Arslanagic je 179, a Campara 189...
#MFFL
Som-Hi Barça

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 09 jun 2020, 14:29

Campara nema vise od 186 cm, a Arslanagic nema vise od 180 cm. U svakom slucaju, bilo bi idealno ako Adnan potpise za Cibonu i izbori se tamo za 15-ak minuta. Ja sam ga ovdje postavljao jednom kao vid pobune sto guraju Zahiragica ispred njega. :mrgreen:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2020, 14:41

Ghuraba je napisao/la:
09 jun 2020, 14:29
Campara nema vise od 186 cm, a Arslanagic nema vise od 180 cm. U svakom slucaju, bilo bi idealno ako Adnan potpise za Cibonu i izbori se tamo za 15-ak minuta. Ja sam ga ovdje postavljao jednom kao vid pobune sto guraju Zahiragica ispred njega. :mrgreen:
Ma to sam vidio za visinu na stranici ABA lige i Slobode, mada je razlika svakako izmedju njih 7-8 cm
#MFFL
Som-Hi Barça

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 09 jun 2020, 14:45

Arslanagic moze peskire dodavati u ABA ligi. Uozbiljite se momak u nasoj ligi nije prevaga.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2020, 14:53

Nisu ni Bilinovac, Bundovic i Katic bili pa igraju vec sezonama ABA ligu kao ni Vucic, Ljubicic i Kovac u Hrvatskoj... Neka potpise pa ko zna...
#MFFL
Som-Hi Barça

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 09 jun 2020, 15:53

Ethel je napisao/la:
09 jun 2020, 12:07

Nikola Maric je takodjer odigrao solidnu sezonu za University of Arkansas, a igrat ce i sljedece sezone tamo

mala ispravka, nije u pitanju University of Arkansas, već Arkansas Little Rock, semantički nije velika razlika, ali u praksi jeste, ovo je je čuvena škola, bivši prvaci, iz jake konferencije SEC, a Little Rock su manji program. Ali u svakom slučaju dobra sezona za Marića, i još par momaka sa ovih prostora koji tamo dobijaju šansu

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.