FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
HR ili ti ga ljudski resursi su bili katastrofalni. Genralno odnos sa svima je bio jako los. Fudbal nije aplikacija gdje uvrstis najbolje komponente i dobijes rezultat. To razmisljanje nas je i dovelo do kraha u tim sezonama. Zao mi je nase djece koja su pucala pod strasnim pritiskom. Zao mi je sto su se nasa djeca previse forsirala da se na silu nesto napravi od njih i da se prodaju. Samoubistvo je bilo gurati hajdara i sabana u paru i ostaviti ih nezasticene protiv mesara premierligaskih. Sve je bilo na silu, zato smo se i slomili.
Zao mi je Vece, on je dobar momak i zeljovac od glave do pete. Samo jedno je karakter a drugo su golmanske karakteristike. To valjda svi razumiju. Isli smo u citavu srednju zajedno, meni se zakleo da je ono sa vinom bila stimaljka, odnosno laz.
Zao mi je Vece, on je dobar momak i zeljovac od glave do pete. Samo jedno je karakter a drugo su golmanske karakteristike. To valjda svi razumiju. Isli smo u citavu srednju zajedno, meni se zakleo da je ono sa vinom bila stimaljka, odnosno laz.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Imao si sinoć intervju Amarov, gdje u jednom dijelu govori o kvaliteti igrača, očekivanjima i njihovim kapacitetima, ili limitima.
Uzmi nauči nešto prije nego hrakneš nečijih deset godina u klubu, pet hiljada treninga, stotine utakmica, i sve dobro što je uradio. Jer si nervozan, hoćeš Olivera Kana a ovaj to nije i neće nikada biti. Ali je naš i ima ili je imao predispozicije da donese neku korist klubu koja je sada u dobroj mjeri umanjena, većinom ne zbog njega. Jednim dijelom da ali većinom ne
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
@braco,neko je te igrače tad selektirao,neko stručan,pa se neko pravio pametan,pa sad imaš ovo što imaš.
Ne treba sad kukati nego zavrnuti rukave i raditi.
I tačno je ovo što je @ Plavac napisao da trenutnoj strukturi fali snage i moći,ali ja sam ubjeđen da ćemo u sezonu ući puno snažniji i moćniji,samo par stvari da se posloži,vrijeme je da i nas malo fortuna pogleda;-)
Ne treba sad kukati nego zavrnuti rukave i raditi.
I tačno je ovo što je @ Plavac napisao da trenutnoj strukturi fali snage i moći,ali ja sam ubjeđen da ćemo u sezonu ući puno snažniji i moćniji,samo par stvari da se posloži,vrijeme je da i nas malo fortuna pogleda;-)
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Pa sta ovo na Zoomu raspravljali o Kup. Zar je to takmicenje obavezno kod nas? 
Trose vrijeme, a mogu ga jednostavno ukinuti.
Trose vrijeme, a mogu ga jednostavno ukinuti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Mi smo jednostavno pali u to zivo blato,svi oko kluba da je lakse kriviti druge nego pogledati sebi u oci,tako si imao situaciju da Misimovic izjavljuje da bi napravio Real od Zelje samo eto da nije Amara,on mu je kriv pa ne moze.Imas Vedrana koji bi potpisao za Real ali J**+ ga pritisak,ako se ne mozes nositi sa pritiskom uhvati se knjige,imas ovu novu upravu koja ce za sve lose kriviti dugove koji je opet ostavio taj isti Misimovic dakle u krug ,imas Mehremica koji bi prekucao samo da mu Delinjo ne psuje sa istoka,bukvalno svakom zivom u i oko kluba se trazilo neko opravdanje,da ne spominjem Lendrica,Adzema ,Mulalica,Petrovica itd...Jedini kojem se moze gledati kroz prste i sutiti bez kritike je Amar Osim,i to ne sto je meni nesto drag nego sto je svojim rezultatzima zasluio takav status,svi ostali mlatimudani ne trebaju i ne smiju biti liseni kritika,vi samo odmazete Zelji gurajuci stvari pod tepih ali hajde sta ja znam ne pijem sa igracima kafe pa ne znam kako to ide.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Vedran je golman koji ima odličan refleks, ali, ali...
Prvo treba znati da je on na golmanskoj poziciji automatski u deficitu zbog svoje visine, ali to mu ne daje za pravo da ima problema sa ispucavanjem i da pravi neviđene propuste, kojih se nakupilo kroz godine.
On nije nikakva kolateralna šteta, mišljenja sam da nikad nismo, što je braco već spomenuo, trebali dopustiti da se on opusti i pomisli da je nezamjenjiv.
Prvo treba znati da je on na golmanskoj poziciji automatski u deficitu zbog svoje visine, ali to mu ne daje za pravo da ima problema sa ispucavanjem i da pravi neviđene propuste, kojih se nakupilo kroz godine.
On nije nikakva kolateralna šteta, mišljenja sam da nikad nismo, što je braco već spomenuo, trebali dopustiti da se on opusti i pomisli da je nezamjenjiv.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Plavi brate pošto vidim da si poprilično i upućen, možemo li se nadati nekom napretku što se tiče tih struktura u klubu, nekim pozitivnim promjenama u samom funkcionisanju kluba? Ima li volje, želje, znanja da se nešto pokrene. Slušam Amara sinoć u onom intervjuu za Eltu i ne mogu se oteti utisku da samo malo ima podrške u klubu u vidu novca i znanja na nekim pozicijama da nam ne bi ravnih bilo.Plavac87 je napisao/la: ↑09 jun 2020, 11:57Pozitivna stvar, ako ima nešto pozitivno, je da smo i pored svih problema uspjeli sačuvati ili uspjet ćemo sačuvati kostur ekipe, uz par novih igrača na pozicijama za koje stručni štab smatra da bi se trebale pojačati. Za narednu sezonu.
Negativna stvar je svjesno puštanje da nas savez šamara, uz veliku pomoć i uticaj pitara, a posebno unutrašnjih izdajnika koji nas svaki dan potkopavaju iznutra i zadržavaju bilo kakav pomak naprijed. Pored ovoga, finansijski izvještaj je kritičan. U jednu ruku razumljivo ali pokazuje dosta veliku limitiranost trenutnih struktura, što je opet razumljivo, iz ovih ili iz onih razloga. Trude se, vole, ali fali tu moći i snage.
Ukratko.
Imaš i navijače @Delinjo. Prvo svako neka sebe pogleda, pa onda neka drugima vazi. U okviru svojih mogućnosti.
To za Vedrana je isto kao kada bi ja tebi reka, Dela piçko šta ćeš ti, nisi uzeo deset karti za istok po milju a zaboravio i prešutio sve dobro, svaku godinu što si skakao sa Željom, svaki dinar koji si doprinio i svaku utakmicu na kojoj si bio. Jel' tako, ružno izgleda?
Zaboravljate kapitensku i status reprezentativca. Nije to sa neba palo, ima neki kvalitet.
To za Vedrana je isto kao kada bi ja tebi reka, Dela piçko šta ćeš ti, nisi uzeo deset karti za istok po milju a zaboravio i prešutio sve dobro, svaku godinu što si skakao sa Željom, svaki dinar koji si doprinio i svaku utakmicu na kojoj si bio. Jel' tako, ružno izgleda?
Zaboravljate kapitensku i status reprezentativca. Nije to sa neba palo, ima neki kvalitet.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Prelazni rok od 1.7. do 02.10.
Stranci 5
Igrači do 21 godine 4 u zapisnku
9 igrača na klupi za rezerve
KUP - 1 utakmica do finala, u finalu 2 .
Stranci 5
Igrači do 21 godine 4 u zapisnku
9 igrača na klupi za rezerve
KUP - 1 utakmica do finala, u finalu 2 .
A otkad su to Serbecic i Mustedanagic igraci Sarajeva? 
@Dejan1921
Ko misli da je Željo slab i da će biti slab, na terenu, iduće sezone, taj je budala. Epska.
Govorili su da smo slabi i prošlu sezonu a nismo sigurno mi koji smo drhtali da se sezona ne nastavi, a trener nam zvao "prijatelje" u Bl i lobirao prekid. Pored svega ostalog.
Da ćemo imati mana, to sigurno. Ništa nerješivo bez obzira na lavež pudlica koje su pustili iz kućica da škevću. Sve tri rase pudlica.
Ko misli da je Željo slab i da će biti slab, na terenu, iduće sezone, taj je budala. Epska.
Govorili su da smo slabi i prošlu sezonu a nismo sigurno mi koji smo drhtali da se sezona ne nastavi, a trener nam zvao "prijatelje" u Bl i lobirao prekid. Pored svega ostalog.
Da ćemo imati mana, to sigurno. Ništa nerješivo bez obzira na lavež pudlica koje su pustili iz kućica da škevću. Sve tri rase pudlica.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Vidi, ja sam ubijeđen da ćemo mi na terenu izgledati dobro i ove godine. Jednostavno imamo majstora na klupi, solidan kostur koji će ostati, sve i da ove rupe popunimo omladincima, tako da ćemo biti konkurentni. Za šta će to biti dovoljno ne znam, ali hoću da kažem da neke druge stvari ne idu po meni pravim putem. Ovako kako nam klub funkcioniše unazad koliko godina već, meni ne ulijeva optimizam. Fudbal kao igra napreduje. Iz godine u godinu sve više stvari će nam biti potrebno a mi stojimo u mjestu. Lijepo je to Amar rekao sinoć, vidio sam da se neke stvari vrte u krug bez napretka i osjetio sam da moram da idem a i da zaradim.Plavac87 je napisao/la: ↑09 jun 2020, 13:03@Dejan1921
Golman koji ima samo refleks, sve ostalo je zalosno. Od trenutka kad je debitovao do dana danasnjeg nista nije napredovao. Ucestvovao u svim sramotama u posljednjih par godina. Kroz ruke mu prolazile lopte u evropskim utakmicama. Uvijek nesiguran i nikad ne znas kako ce reagovati. Dodjes na forum ljudi ga brane, nas je Zeljovac, bio je kapiten 
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 09 jun 2020, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.
Još jednom preporučujem da pogledate emisiju gdje Joldić gost. Na samom početku priča o razlozima zašto Željini igrači se nisu testirali na koronu kao ono već se ranije znalo da se neće nastavit, da finansijska situacija u Želji nije bajna ali nije ni kakva se predstavlja da se nema za hljeba, pa priča o titulu pitara iz 1999., o omladinskom pogonu Želje, repki kad je on igrao itd. Pravo zanimljivih stvari ima za čut.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Lik je koleteralna rupa a ne steta. Jak 1 na 1 i solidan refleks ovo ostalo nista golmansko nema. Pa mi godinama strahujemo na svaki krompir u 16 metara jer je on na golu.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Ko je to pricao ovdje sve vrijeme?
Tacno cu postati InSaJdEr.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Tacno tako ,on i Hajdarevic nemaju kvalitet i zato nisu uspjeli a ne sto ih neko mrzi pobogu.Nikad mi necemo naprredovati sa ovim razmisljanjem majke mi moje zato i jeso zadnja rupa .StrikeWarzone je napisao/la: ↑09 jun 2020, 13:18Lik je koleteralna rupa a ne steta. Jak 1 na 1 i solidan refleks ovo ostalo nista golmansko nema. Pa mi godinama strahujemo na svaki krompir u 16 metara jer je on na golu.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Pa ja nisam nigdje ni napisao da je Alisson Becker јebote, o njegovim kvalitetama znamo dovoljno ali ne treba zanemariti ni stvari mimo terena koje su se dešavale.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Brkooo je napisao/la: ↑09 jun 2020, 13:16Golman koji ima samo refleks, sve ostalo je zalosno. Od trenutka kad je debitovao do dana danasnjeg nista nije napredovao. Ucestvovao u svim sramotama u posljednjih par godina. Kroz ruke mu prolazile lopte u evropskim utakmicama. Uvijek nesiguran i nikad ne znas kako ce reagovati. Dodjes na forum ljudi ga brane, nas je Zeljovac, bio je kapiten![]()
Naravno da ga branim. Šta bih trebao, pridružiti se hrakanju? Imaš štand na pijaci, kakav je takav je, i pored toga baštu u kojoj si prije deset godina posadio jabuku. Sada kada je dala plod ti svima na štandu govoriš da je ta jabuka smeće.
Kao Dado. Džaba bilo pričat svima. Nije Buskets ali jeste Dado, naše dijete sa sto utakmica u nogama na kojem se trebalo i moralo zaraditi a ne šutnuti ga. Joj mekan "nam", nije čvrst, da Bog da nešto od njega.
Nabrojte sve golmane iza rata u svim klubovima, pa zatim one koji su uspjeli napraviti kvalitetne karijere. Na prste jedne ruke i osim Šehića sve i jedan zanemariv, a i on realno nije nešto. Ako pogledamo očeivanja domaćih navijača, ona su otprilike ovakva; da je visok ko Čeh, da nije kikser ko Šmaihel, da ima refleks ko Nojer, da ima nogu ko Ter Štegen.
Šta ima...
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
- dubioza144
- Kontakt:
Koja glupost za kup 1 utakmica do finala i onda u finalu 2
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.